Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ללאנוס

יש לה abs כריות אוויר ורכב הרבה יותר נחמד מהקאיה, הרבה יותר מרווח, יותר חזק יחסית (86 כ''ס) ויותר סחירה בהשוואה לפריד.

אכן מנוע יותר חזק (ויותר מודרני)

באשר לאבזור, הוא קיים רק בגירסת SE הנפוצה פחות.

באשר לסחירות - תרשה לי לחלוק עליך...

אגב, הרכב הנכון להשוות אליו את הדייהו בשנתון הזה הוא הקיה מנטור...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הקאיה מחליקה וזורקת בכל סיבוב.

מתלים קשיחים ומרגישים כל דבר הכי קטן, מאובזרת כמו סמארט בערך.

מנוע 1400 שמספק 63 כוח.

בהשוואה ללאנוס

יש לה abs כריות אוויר ורכב הרבה יותר נחמד מהקאיה, הרבה יותר מרווח, יותר חזק יחסית (86 כ''ס) ויותר סחירה בהשוואה לפריד.

טעות - הלאנוס, חד משמעית אף פעם לא הגיעה עם ABS לארץ ושווקה עם שתי כריות אוויר

בגרסת ה SE רק בשנת 98'. גרסאות הSE משנת 99' והילך כללו כרית אוויר לנהג, 4 חלונות חשמל,נעילה מרכזית,מראות חשמליות,מד סל"ד ופנסי ערפל קדמיים.

והשוואה לאבזור הסמארט? הלוואי, הסמארט הרבה יותר מאובזרת ויותר בטוחה הן אקטיבית והן פסיבית.

ועוד דבר שהצחיק אותי - קאיה זורקת? :lol::lol: זורקת ז*ן אולי, לא יותר מזה.

בתור אחד שנהג על לאנוס ליסינג כשנה וחצי אני ממליץ להתרחק ממנה ולמצוא רכב ראוי.

פורסם

עד כמה הסחירות של הפרייד בעייתית? אני מפחד לקנות רכב שאח'כ אתקע איתו (ואל תגידו לי "מה, אתה קונה רכב בשביל למכור אותו?". אני לא קונה רכב בשביל למכור אותו אלא בשביל לנסוע איתו, אבל מה לעשות, ותמיד מגיע היום שצריך למכור, וצריך לחשוב על היום הזה ולא להתעלם ממנו).

בכל מקרה - המחירון של הפרייד שאני רוצה לקנות הוא 32 אלף (לא כולל שיקלול של קילומטרז' נמוך והיד). ריאלי להציע למוכר 27?

פורסם
עד כמה הסחירות של הפרייד בעייתית? אני מפחד לקנות רכב שאח'כ אתקע איתו (ואל תגידו לי "מה, אתה קונה רכב בשביל למכור אותו?". אני לא קונה רכב בשביל למכור אותו אלא בשביל לנסוע איתו, אבל מה לעשות, ותמיד מגיע היום שצריך למכור, וצריך לחשוב על היום הזה ולא להתעלם ממנו).

בכל מקרה - המחירון של הפרייד שאני רוצה לקנות הוא 32 אלף (לא כולל שיקלול של קילומטרז' נמוך והיד). ריאלי להציע למוכר 27?

אם אתה קונה רכב בשביל לסוע איתו, אל תקנה פרייד או לאנוס.

תקנה רכב בשביל לנהוג איתו, להנות איתו, בסכום של 30K יש רכבים נחמדים מאוד , למה אתה מתעקש על הזבל הזה ?

פורסם

אתה קונה רכב לתקופה של בד"כ כמה שנים, לרוב 2-4. תקופת המכירה והקניה הן תקופות שבד"כ זניחות לעומת הזמן שאתה משתמש באוטו. בד"כ מספר שבועות או חודש-חודשיים במקרים יותר "קשים".

בסכום הזה ניתן לקנות מכוניות טובות הרבה יותר - וגם אם הסחירות מאוד חשובה לך, יש מכוניות טובות שיציעו לך איכות חיים טובה יותר וסחירות לא רחוקה שנות אור ביחס לדגמים אחרים.

חשוב לתזכור שגם מכונית שהיא יחסית "לא סחירה" אפשר למכור יחסית בקלות. אם תתחזק אותה כמו שצריך (מכאנית וקוסמטית) - אתה תמכור אותה מהר יחסית.

למרות זאת, אני לא מבין למה לקנות מכונית שהיא בפירוש גרועה כאפשר לקנות מכוניות טובות יותר בסכום הזה...גם אם אתה מחפש משהו סחיר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא מתעקש על כלום, אבל אני שוקל לקנות פרייד כי אני צריך רכב אמין עם תחזוקה זולה.

אני נוסע מעט מאוד (מקסימום 3000 ק"מ בשנה), ובשביל זה אני צריך את הדבר הכי בסיסי שיש. אותי לא מעניינים ביצועים, מומנט, קג"מ וסל"ד. אותי מעניין שהאוטו יתניע בבוקר, ייסע לאן שהוא צריך לנסוע ושיבקר כמה שפחות במוסך, ואם כבר הוא מבקר - שזה יעלה לי כמה שפחות כסף. ומכיוון שלפי מה שהבנתי פה (ואם הבנתי לא נכון אני אשמח מאוד אם יתקנו אותי), הפרייד עונה על הדרישות האלה, והיא גם אוטומטית עם הגה כח וחלונות חשמל, אני לא רואה סיבה שלא לקנות אותה. השאלה היא רק באיזה מחיר.

מה דעתכם לגבי סוגיית הסחירות והמחיר שאציע למוכר?

פורסם
אני לא מתעקש על כלום, אבל אני שוקל לקנות פרייד כי אני צריך רכב אמין עם תחזוקה זולה.

אני נוסע מעט מאוד (מקסימום 3000 ק"מ בשנה), ובשביל זה אני צריך את הדבר הכי בסיסי שיש. אותי לא מעניינים ביצועים, מומנט, קג"מ וסל"ד. אותי מעניין שהאוטו יתניע בבוקר, ייסע לאן שהוא צריך לנסוע ושיבקר כמה שפחות במוסך, ואם כבר הוא מבקר - שזה יעלה לי כמה שפחות כסף. ומכיוון שלפי מה שהבנתי פה (ואם הבנתי לא נכון אני אשמח מאוד אם יתקנו אותי), הפרייד עונה על הדרישות האלה, והיא גם אוטומטית עם הגה כח וחלונות חשמל, אני לא רואה סיבה שלא לקנות אותה. השאלה היא רק באיזה מחיר.

סע במונית ספיישל, לא שווה לך להחזיק רכב בשביל 3000 ק"מ.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שווה לי, כי אני מקבל החזר מהעבודה על הוצאות הרכב (חוץ מירידת הערך).

אבל עם מונית אפילו לא תצטרך לנהוג (תוכל למכור את הרישיון נהיגה שלך, אין עליו ירידת ערך :mm_tongu:)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא אתייחס לטיב הרכבים הללו (הפרייד והלאנוס) שכן קודמי אמרו די והותר, אך אני כן רואה לנכון להדגיש את רמת הבטיחות הנמוכה באופן קיצוני ברכבים הללו. זה לא משנה גם אם תנסע 2 ק"מ בשנה, תמיד יש סיכוי שתהיה מעורב בתאונה (חס וחלילה).

וכפי שכבר נאמר כאן, יש די והותר מכוניות ראויות שיספקו את צרכיך הבסיסיים ואף יותר מזאת.

נ.ב.

מה תקציבך כך שנוכל להציע לך אלטרנטיבות.

פורסם

בעיקרון, התקציב שלי הוא עד 35 אלף ש"ח. אולם, אני אשמח לשלם כמה שפחות. אתה יודע, זה שיש תקציב לא אומר שצריך לבזבז את כולו! אם תמצא לי רכב טוב ב-20 אלף ש"ח ורכב טוב ב-35 אלף ש"ח, אני אעדיף את הרכב ב-20 אלף ש"ח.

אשמח מאוד לקבל ממך המלצה על רכב טוב. הדרישות: אמינות גבוהה, עלות אחזקה נמוכה, סחירות סבירה, עדיפות גבוהה מאוד לאוטומט. כל השאר (נוחות, איבזור, ביצועים, עיצוב וכו') - לא מעניין אותי.

פורסם

המלצתי קצת מוזרה - אבל הגיונית.

חפש לך וולוו 240 מתחילת שנות השמונים.

זה עולה גרושים ( כ-5000 ש"ח במקרה היקר)

זה אמין כמעט כמו רכב יפני. 8)

טיפולים זולים. 8)

צריכת דלק קצה גבוהה אבל לא נורא. :(

אוטומטית+מזגן+הגה כח. 8)

אין ירידת ערך. 8)

יש שני טסטים בשנה. :(

(אם אתה מעוניין יש לי שכן שמוכר אחת כזאת שנת 82)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...