Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדוח של המכון, זה מופיע תחת "ליקויים בעלי משמעות גבוהה". לעומת זאת, המוסכניק שלי (פחח) אמר שאם אני מוריד על הפגיעה הזאת 2000-3000 שקל - לקנות את האוטו והוא יהיה סבבה.

לפי מה שאני יודע, לפגיעה בשאסי יש משמעות אך ורק מסחרית. אני טועה?

ממש ממש לא נכון :!:

יכול להיות שהמרחק בין הגלגים איננו לפי הוראות היצרן הצמיגים יאכלו ואת המכונית לא תצליח למכור.

אם הפגיעה היא בחלק הקדמי תתרחק מהרכב, כי כנראה שהפגיעה עברה את קו האופנים.

לא הייתי משלם על רכב כזה יותר מ-60%-70 משוויו במחירון, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בלאנוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני אצליח להוריד אותו לאיזור ה-13 - אני חושב שאני אלך על הרכב (זה פחות מחצי ממחיר המחירון).

עשיתי חישוב שכל התיקונים שהבוחן אמר לי עליהם, יעלו במקרה הגרוע 5000-6000 ש"ח. כל זה בהנחה שמה שהוא כתב על הגיר זה שטויות ולא צריך להחליף גיר, ואז זה עוד איזה 5000-7000 ש"ח (הצעת מחיר שקיבלתי בטלפון ממוסך דייהו).

zvit: אכן, הפגיעה היא בחלק הקידמי של השילדה - אז מה? למה לא לקנות את האוטו בגלל זה? אם אני קונה את האוטו ב-13, ועושה תיקונים בעוד 6000, יצא ששילמתי 19 על האוטו, וקיבלתי אוטו עם ברקסים חדשים, מצבר חדש, ומנוע בלי תקלות. והמחירון שלו הוא 27.5.

תהרגו אותי, אני לא מבין מה כ'כ רע בעיסקה הזאת. בטוח שיש פה משהו שאני מפספס, כי לא יכול להיות שכ'כ הרבה אנשים פה אומרים לי להתרחק מהרכב, סתם כך בלי סיבה. בטוח שיש סיבה לזה. אבל אני עד עכשיו לא הצלחתי להבין מהי.

פורסם

אני מבין שגיליון הבדיקה היה מלא תקלות...

אם הרכב סוטה לצד כלשהוא ולא נוסע ישר יש סבירות די גבוהה שאי אפשר לתקן את זה.

(גם החלפת ברקסים לא תעזור)

אם בעת בלימה הרכב לא נוסע ישר לא בטוח שאפשר לסדר את זה.

ועוד שאלה קטנה: האם אתה בטוח שהרכב עבר לפחות מבחן שנתי אחד לאחר התאונה :?:

בהחלט יכולה להיות שרכב כזה לא יכול לעבור טסט ומקומו במגרש הגרוטאות.

פגיעת שלדה בחלק הקידמי פוגמת קשות בבטיחות הרכב.

שום הנחה במחיר לא שווה נסיעה ברכב שאינו בטיחותי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

פגיעת שלדה בחלק הקידמי פוגמת קשות בבטיחות הרכב.

עכשיו חידשת לי, זאת הפעם הראשונה שאני שומע דבר כזה, וטוב שאני שומע אותו.

דו"ח הבדיקה:

מנוע, מע' קירור, מע' דלק, מע' הצתה: לברר החלפת רצועת תיזמון, נזילות שמן, מעבר CO למערכת קירור, תושבות מנוע פגומות, לתקן, לנקות מע' קירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים.

מערכת פליטה: תקין.

סקן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זויות היגוי.

קפיצים: תקין.

שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תעונה בחזית, החלפת קורת רוחב קדמית, סימני מתיחות בתחתית, תיקונים בקורה אורכית שילדה עד נקודת ריתום מתלה קדמי.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעות פח, תיקונים בתא מנוע, הוחלפו חלקי מרכב, תיקונים כלליים בגוף המרכב, מעיכות פגושים.

מערכת בלמים: חריקות בבלימה, שחיקה בצלחות ורפידות, לפרק גלגלים ולבדוק, לתיקון מיידי.

צמיגים: תקין.

מערכת תאורה: לתקן הפעלת חלון חשמל אחורי, מצבר ישן.

העברת כח: נקישה בשילוב הילוכים, בלאי דיסקיות הילוכים, אין אחריות לגיר, חופש ידית גיר.

מחוונים: תקין.

לפי המוסך שדיברתי איתו, הקטע של המעבר CO למע' קירור צריך לעלות 1800-2800 + מעמ. החלפת ברקסים קדמיים+אחוריים - 530 + מעמ. מצבר חדש: נדמה לי ש-400 שח, אני לא זוכר בדיוק. אם הגיר בסדר, או אם אפשר לתקן אותו ב-1000 שקל, זה יוצא תיקונים ב-5000 שקל. לא נורא בכלל, יוצא שמשלמים על האוטו 18000 והוא תקין לנסיעה.

לגבי הפגיעה בשילדה: הפחח שלי ראה את הפגיעה, ואמר שזה שווה הורדה של 2000-3000 שקל, ושאם הוא מוריד את הסכום הזה - כדאי לקנות. יכול להיות שהיא לא כ'כ נוראית?

נ.ב.

1. שוב תודה על ההתייחסויות והעזרה של כולם.

2. אני חושב שכדאי להתעמק בדיון הזה ושהוא חשוב במיוחד, כי הוא נוגע לכל הרכבים המשומשים שעברו תאונות, ומדובר באחוז ניכר מהרכבים בארץ. אשמח לקבל כמה שיותר התייחסויות. תודה!

פורסם

מנוע, מע' קירור, מע' דלק, מע' הצתה: לברר החלפת רצועת תיזמון, נזילות שמן, מעבר CO למערכת קירור, תושבות מנוע פגומות, לתקן, לנקות מע' קירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים

CO - מדובר בכסת"ח ידוע שנועד לכסות את המכון על כל תקלה רצינית שלא תהיה במנוע - בד"כ אין צורך לתקן.

שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תעונה בחזית, החלפת קורת רוחב קדמית, סימני מתיחות בתחתית, תיקונים בקורה אורכית שילדה עד נקודת ריתום מתלה קדמי.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעות פח, תיקונים בתא מנוע, הוחלפו חלקי מרכב, תיקונים כלליים בגוף המרכב, מעיכות פגושים.

האוטו הזה חטף בומבה מאד רצינית מלפנים עד כדי בניית כל החלק הקידמי מחדש, ואפילו הפחח הטוב ביותר לא יוכל לעשות זאת כמו היצרן.

והנה בא השוס (לדעתי):

מערכת בלמים: חריקות בבלימה, שחיקה בצלחות ורפידות, לפרק גלגלים ולבדוק, לתיקון מיידי.

יכול להיות שזו סתם הזנחה אבל אם כותבים ל"תיקון מיידי" משמע שהרכב לא היה עובר מבחן שנתי עם ברקסים כאלה.

עכשיו:

יכול להיות שתחליף את הברקסים והכל יהיה תקין לגמרי, ויכול להיות שאחרי תקופה קצרה תגלה שהבלימה אינה אחידה, ושאין מה לעשות.

העברת כח: נקישה בשילוב הילוכים, בלאי דיסקיות הילוכים, אין אחריות לגיר, חופש ידית גיר.

אין צרוך להחיף גיר, מדובר בכסת"ח ידוע החלף נוזל גיר ופילטר - וסע לשלום עד שהגיר ימות.

מצבר ישן - אין צורך להחליף אלא כשהמצבר מת.

לגבי הפגיעה בשילדה: הפחח שלי ראה את הפגיעה, ואמר שזה שווה הורדה של 2000-3000 שקל, ושאם הוא מוריד את הסכום הזה - כדאי לקנות. יכול להיות שהיא לא כ'כ נוראית?

תשאל את הפחח אם הוא מעוניין ברכב הזה לבת שלו, סביר להניח שהתשובה תהיה לא, בכל מחיר נתון...

אני לא חבר שלך (אלא בפורום...) לא מכיר אותך, והכיס שלי לא יפגע כלל אם תקנה את ה"מציאה" הזאת...אבל המלצתי החברית לך:

אם אתה כ"כ רוצה אז תקנה דייהו לאנוס, אבל מהמכונית הספציפית הזאת תברח ומהר!

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

זה נראה שלא משנה מה נגיד לו הבחור נעול בדעתו .

אני לא מבין מה באת לחפש פה, עצות או תפיחה על השכם.

את החלק של העצות קיבלת, תפיחה על השכם תקבל מזה שימכור לך את האוטו כי כנראה שתהיה הפראייר היחיד שיהיה מוכן לקנות אותו.

פורסם

תודה רבה על העזרה חברים, שכנעתם אותי כנראה לרדת מהאוטו (למרות שממש הייתי "חם" עליו).

אני אחזור לחיפושים, ואם לא אמצא - אני בטוח שאם בעוד מס' שבועות אני ארים לבחור ההוא טלפון, הדייהו הזאת עדיין תחכה לי...

פורסם
זה נראה שלא משנה מה נגיד לו הבחור נעול בדעתו .

אני לא מבין מה באת לחפש פה, עצות או תפיחה על השכם.

את החלק של העצות קיבלת, תפיחה על השכם תקבל מזה שימכור לך את האוטו כי כנראה שתהיה הפראייר היחיד שיהיה מוכן לקנות אותו.

ועל זה סאנשיין, אין ויכוח :mm_tongu:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...