Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם פרייד ולאנוס אכילות מבחינתך , שקול גם דייהטסו סיריון 1.0 אוטומטית(וחברותיה - דייהטוסו "קורה" ויונדאי אטוס).

ניתן למצוא את הנ"ל גם בפחות מ30K.

Coure

daihatsucuore_side.jpg

סיריון

daihatsusirion.jpg

אטוס

Hyundai%20Atoz.jpg

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית כל, תודה לכל העוזרים על זמנכם ועזרתכם בפורום, לא רק לי אלא גם לכל שאר הגולשים.

שנית: אני מכיר את הסיריון והקורה, אבל אני לא מבין מה היתרון שלהן על קאיה פרייד: המנוע שלהן קטן מאוד (1000 לעומת 1300 בפרייד), אין בהן חלונות חשמל (בפרייד יש 2), והנושא של המנוע הקטן מקבל משנה חשיבות כאשר מדובר בגיר אוטומטי - 1000 סמ"ק עם גיר אוטומטי זה לא ממש ממש מעט?

אני מבין שהפרייד לא בטיחותית ולא מאובזרת, השאלה היא אם הקורה והסיריון בטוחות יותר ומאובזרות יותר.

תודה.

פורסם
בעיקרון, התקציב שלי הוא עד 35 אלף ש"ח. אולם, אני אשמח לשלם כמה שפחות. אתה יודע, זה שיש תקציב לא אומר שצריך לבזבז את כולו! אם תמצא לי רכב טוב ב-20 אלף ש"ח ורכב טוב ב-35 אלף ש"ח, אני אעדיף את הרכב ב-20 אלף ש"ח.

אשמח מאוד לקבל ממך המלצה על רכב טוב. הדרישות: אמינות גבוהה, עלות אחזקה נמוכה, סחירות סבירה, עדיפות גבוהה מאוד לאוטומט. כל השאר (נוחות, איבזור, ביצועים, עיצוב וכו') - לא מעניין אותי.

אם כך ובהתחשב בכך שבטיחות זה לא בעדיפות אזי הייתי ממליץ לך לחשוב בכיוון של המאזדה 121.

פורסם

הסיריון והאטוס הגיעו ל 3 כוכבים במבחני NCAP,לא מדהים אבל בהחלט סביר.הפרייד לא נבחנה במבחנים אלו.בהשוואה ישירה בינהן הסיריון הטובה מכולן,האטוס מעט מאחריה והפרייד נחותה מהן בהרבה,למעט הביצועים,שגם הם לא בהפרש גדול משניהן.ב35,000 תוכל לקנות סיריון או אטוס שנת 2000,שכמכוניות עירוניות נטו,מהוות תמורה טובה.אני החזקתי אטוס שנת 2000 אוטומטית,ששירתה אותי בנאמנות 45,000 ק"מ בלי שום בעייה.אם השימוש בה הוא עירוני בלבד-קנייה טובה,מחוץ לעיר סיפור אחר.מנוע חלש,יציבות כיוונית בינונית ומיתלים קשים,פוגמים בחבילה הבסיסית הטובה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חברים, על מה אתם מדברים?!?!?!

נסעתי היום בדייהו לאנוס 98 אוטומטית, ואני פשוט לא מבין מה הקשר בין המציאות לכל מה שנכתב כאן! אני באמת מעריך את הרצון הטוב שלכם לעזור ואת הזמן שהשקעתם, ואת הדעות שלכם, אבל אני פשוט לא מבין מה לא טוב בדייהו לאנוס!

יש הגה כח בסדר גמור, האוטו נראה ממש יפה מבפנים, שום פלסטיק לא נשבר/מתקלף, יש 4 חלונות חשמל, הנסיעה נוחה מאוד, האוטו שקט, המזגן עובד מצוין, אפשר לכוון את המראות של האוטו עם ידית, ולסיכום: האוטו הקודם שלי היה אופל קורסה 2002, וחוץ ממראות חשמל אין שום דבר שיש באופל קורסה 2002 שאין בדייהו לאנוס 98.

בלאנוס גם ממש ממש נוח לשבת מאחור, הברקסים בסדר גמור, הקפיצים בסדר (עליתי על פסי האטה), האוטו פשוט פיצוץ!

אה, ודבר חשוב ששכחתי לציין, שאולי עושה את ההבדל: מדובר בדייהו לאנוס SE, שזו הגירסא המאובזרת יותר. יכול להיות שמכאן נובע כל ההבדל? בכל מקרה - המחירון הוא רק 6% יותר מדגם ה-S.

מכיוון שכל המגיבים שלעיל מבינים הרבה יותר ממני במכוניות, לא נותר לי אלא להניח שמדובר פה בעניין של טעם... ואני ממש אהבתי את הדייהו לאנוס, ואני לוקח ביום ראשון אחת כזאת לבדיקה. אם הבדיקה תצא טוב - זה יהיה האוטו הבא שלי. אני אעדכן אתכם...

ושוב - תודה!

פורסם

מה שכן, הבעיה באוטו שאני הולך לבדוק היא שהיתה לו תאונה.

בעל הרכב טוען שהוחלפו כנף ומכסה מנוע, ושהוא לא יודע אם היתה פגיעה בשילדה. ביקשתי שאם יתברר בבדיקה שהיתה פגיעה בשילדה, הוא ישלם על הבדיקה, והוא אמר שהוא לא מוכן כי הוא לא יודע אם היתה פגיעה או לא והוא לא רוצה להוציא כסף.

השאלה שלי: בהינתן המידע הנ"ל, מה הסיכוי שהיתה פגיעה בשילדה? לפי מה שנראה לי, לפחות 80% שהיתה פגיעה בשילדה (הפגיעה לא היתה רק דפיקה קטנה בכנף, אלא גם גרמה למכסה המנוע להתעקם), ואם זה אכן מאזן הסיכויים - אני לא הולך לבזבז 450 ש"ח + יום חופש מהעבודה בשביל הבדיקה.

אבל אם אתם חושבים שיש סיכוי טוב שלא היתה פגיעה בשילדה - אני אלך על זה, כי האוטו במצב מעולה וממש אהבתי אותו.

אנא עזרתכם בדחיפות, תודה!

פורסם
מה שכן, הבעיה באוטו שאני הולך לבדוק היא שהיתה לו תאונה.

בעל הרכב טוען שהוחלפו כנף ומכסה מנוע, ושהוא לא יודע אם היתה פגיעה בשילדה. ביקשתי שאם יתברר בבדיקה שהיתה פגיעה בשילדה, הוא ישלם על הבדיקה, והוא אמר שהוא לא מוכן כי הוא לא יודע אם היתה פגיעה או לא והוא לא רוצה להוציא כסף.

השאלה שלי: בהינתן המידע הנ"ל, מה הסיכוי שהיתה פגיעה בשילדה? לפי מה שנראה לי, לפחות 80% שהיתה פגיעה בשילדה (הפגיעה לא היתה רק דפיקה קטנה בכנף, אלא גם גרמה למכסה המנוע להתעקם), ואם זה אכן מאזן הסיכויים - אני לא הולך לבזבז 450 ש"ח + יום חופש מהעבודה בשביל הבדיקה.

אבל אם אתם חושבים שיש סיכוי טוב שלא היתה פגיעה בשילדה - אני אלך על זה, כי האוטו במצב מעולה וממש אהבתי אותו.

אנא עזרתכם בדחיפות, תודה!

את דעתינו על הלאנוס אמרנו, לגבי הבדיקה תקבע עם המוכר ותחתמו על חוזה קצר (לא על קניית הרכב אלא רק על הבדיקה) שבמידה ויש שאסי אז הבדיקה על המוכר ואם אין אז הבדיקה עליך. לא חסרים לאנוסים (גם כאלה שבלי תאונות כלל) ואין ממש סיבה לקחת לבדיקה רכב נפוץ כזה בייחוד כשיש חשד גבוה לשאסי. לדעתי תחסוך את הכמה מאות שקלים ותחפש אחרת.

פורסם
חברים, על מה אתם מדברים?!?!?!

נסעתי היום בדייהו לאנוס 98 אוטומטית, ואני פשוט לא מבין מה הקשר בין המציאות לכל מה שנכתב כאן! אני באמת מעריך את הרצון הטוב שלכם לעזור ואת הזמן שהשקעתם, ואת הדעות שלכם, אבל אני פשוט לא מבין מה לא טוב בדייהו לאנוס!

יש הגה כח בסדר גמור, האוטו נראה ממש יפה מבפנים, שום פלסטיק לא נשבר/מתקלף, יש 4 חלונות חשמל, הנסיעה נוחה מאוד, האוטו שקט, המזגן עובד מצוין, אפשר לכוון את המראות של האוטו עם ידית, ולסיכום: האוטו הקודם שלי היה אופל קורסה 2002, וחוץ ממראות חשמל אין שום דבר שיש באופל קורסה 2002 שאין בדייהו לאנוס 98.

בלאנוס גם ממש ממש נוח לשבת מאחור, הברקסים בסדר גמור, הקפיצים בסדר (עליתי על פסי האטה), האוטו פשוט פיצוץ!

זה כל העניין , אתה נוסע באוטו ,לא נוהג בו.

את התיאור שתיארתי אני יכול לתת על המקרר אצלי בבית.אין הבדל.

תראה ,לגיטימי לחלוטין שהדרישות שלך מהרכב הן אלה. יש המונים (אפילו רוב האנשים ,לצערנו) שעבורם מכונית היא רק אמצעי תחבורה ממקום למקום - וכל מה שהם רוצים הוא שהיא לא תתקלקל , תיסע בצורה סבירה , תהיה קלה לשליטה ושהמזגן שלה יקרר בצורה טובה.

זכותך המלאה. ויכול להיות אפילו שעבורך הלאנוס תתאים ,למרות שהוצעו לך מספיק חלופות. אם זה מה שמתאים לך - לך על זה (לאו דווקא על הרכב הספציפי שראית, שחשוד כפגוע בתאונה).

מצד שני ,אם מעניין אותך להבין פעם מה חובב הגה מחפש במכונית ,אתה מוזמן לסיבוב בן 30 דקות ,פעם בזוועה המוטורית המתקראת לאנוס , ופעם ברכב נורמלי (ויש לא מעט , האמן לי).

פורסם

הסיבה העיקרית שאנשים רבים מחפשים את הדייהו לאנוס היא מחירה הנמוך.פשוט מכוניות אוטומטיות,אי אפשר להשיג ב 30,000-40,000 שקל!פתחתי אוטו-מוטור-אונד ספורט(אין לי כול לכתוב את זה באנגלית...)הגרמני,והם לא הזדעזעו מהלאנוס,ואותו כנ"ל CAR הבריטי.באמת לא ברורה לי מקורה של השינאה העזה שפיתחתם לאוטו הזה,סה"כ כלי תחבורה בסיסי,הרוב די סביר בו,והיתרון שאתה יכול לקנות מכונית די חדשה,ולא אוטו בן 9-10.זה אומנם קל לייעץ,"אל תיגע","נבלה מוטורית","זוועה" וכולי,אבל תבינו ש א י ן מה לקנות בתקציב הזה!הבחור ירוץ חודשים ולא ימצא כלום,ולמצוא אוטו בן 8-10 טוב זו משימה בלתי אפשרית בעליל.גם ב 60,000-70,000 שקל קשה מאד למצוא מכונית טובה,אז בחצי מזה?עלויות האחזקה של הלאנוס מאד נמוכות,האוטו אמין מאד,חלפים זולים,גישה נוחה למיכללים וטיפולים פשוטים.צריכים להבין אחת ולתמיד שקשה למצוא מכוניות חלום אוטומטיות בתקציב כזה,אז צריך להתפשר ולהחליט-או אוטו עדיף אך ישן,או משהו בסגנון של הלאנוס משנת ייצור חדשה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טוב חברים, היו התפתחויות בקשר ללאנוס (תזכורת: לאנוס SE אוטומט שנת 98, 141 אלף ק"מ, יד ראשונה מחברה פרטית. מחירון 27.5 אלף, סגרתי איתם על 20 אלף).

לקחתי את האוטו למוסכניק שלי, הוא בדק את השילדה ומצא שאכן השילדה נפגעה. הוא אמר שאני יכול בכיף להוריד להם עוד 2000-3000 שח ולקנות את האוטו. חזרתי אליהם, והורדנו את המחיר ל-17,500 ש"ח.

לקחתי את האוטו לבדיקה במכון מורשה, והתוצאות היו לא משהו: הבוחן אמר שהמנוע עשה בערך 2/3 מהחיים שלו, שהגיר עם בלאי רציני, הברקסים גמורים וחובה להחליף מייד, ועוד תיקונים קטנים פה ושם. מצד שני, הוא אמר שהאוטו עם בלאי סביר לגיל שלו, ורק צריך לקחת בחשבון את כל התיקונים.

הלכתי עם התוצאות לחברים: אחד סוחר רכב דייהו, אחד קצין רכב בחברה גדולה מאוד, ועוד מוסכניק אחד שמצאתי ליד המכון.

הראשון אמר לי לא להתקרב לאוטו, אך יש לציין שהוא לא בדק את הדו"ח בכלל ושהוא מתנגד עקרונית לרכישת רכב עם תאונה. השני אמר שזה לקחת הימור - אם ההימור ייכשל, הלך לא מעט כסף, אבל אם ההימור יצליח - סבבה. השלישי אמר לי בעיקרון לא לקחת, אבל אם אני לוקח - לשלם 13-15 אלף גג. הוא גם אמר שהמכוניות הללו נמכרות בסביבות 22, למרות שהמחירון הוא 27.5 (שמים לב שכל אחד אומר משהו אחר?) כמו-כן הוא אמר שהתיקונים יעלו בין 2000 ל-6000 ש"ח. כולם ציינו את הבעיה שיהיה קשה מאוד למכור את האוטו.

שוחחתי עם החברה, והם כנראה יהיו מוכנים לרדת בעוד. חשבתי להציע להם 12 אלף על האוטו. אם אני אהיה אם האוטו 3 שנים ואז הוא ימות (הנחה סבירה עד מחמירה) - מה אכפת לי שאני לא אוכל למכור אותו? אז יצא לי לבזבז 4000 ש"ח בשנה על האוטו, אבל אם אני אקנה אוטו אחר זו בכל מקרה תהיה ירידת הערך שלו! אז למה לא? כשנסעתי על האוטו היה סבבה לגמרי, הוא נוסע מצוין, יש לו הגה כח, חלונות חשמל, מזגן מצוין, והוא נראה ממש יפה. גם אמא שלי נהגה בו ואהבה אותו, ומדובר באחת שבחיי היומיום שלה נוסעת על AUDI A6, לא על איזה אוטו מעפן.

אני לא מבין למה אנשים כ'כ נגד לקנות אוטו עם תאונה. אם אפשר להשיג אותו בחצי ממחיר המחירון - למה לא?

דעותיכם יתקבלו בברכה (רק עשו טובה ותחסכו ממני את הירידות על הלאנוס, אני ממש אוהב את הנהיגה על האוטו הזה ולא תשכנעו אותי שהוא לא אוטו סבבה :D ).

פורסם

אני לא מבין למה אנשים כ'כ נגד לקנות אוטו עם תאונה. אם אפשר להשיג אותו בחצי ממחיר המחירון - למה לא?

דעותיכם יתקבלו בברכה (רק עשו טובה ותחסכו ממני את הירידות על הלאנוס, אני ממש אוהב את הנהיגה על האוטו הזה ולא תשכנעו אותי שהוא לא אוטו סבבה :D ).

שתי סיבות:

1. אמיתית וחשובה - רכב ששילדתו נפגעתה , קשיחותו המבנית נפגעת , ובמצבים מסויימים בכביש התנהגותו עשוייה להיפגע (עקב התעוותות השילדה מעבר לתכנון ע"י היצרן - מתכת שנפגעה ויושרה לא תשוב למצבה ולחוזקה המקוריים באמצעי היישור הקיימים). לפיכך ,במקרים מסויימים ,הרכב עשוי להיות מסוכן.

כמובן שאין מדובר בכל מקרה של פגיעה בשילדה (למשל ,פגיעה בקצה שילדה לא תהיה משמעותית מבחינה בטיחותית בד"כ. חוות דעת בדבר הפגיעה ניתנת במכון באמצעות המשפט "ליקויים בעלי משמעות נמוכה/גבוהה" , לפי חומרת הפגיעה. מכיוון שאין אמצעי מדידה מדוייק במכונים לא תקבל הערכה מדוייקת.

2. סחירות הרכב -רכב שנפגע בשילדתו יהיה תמיד רכב קשה למכירה ,ללא קשר הכרחי לחומרת הפגיעה. כמובן ש"לכל סיר יש מכסה" ותמיד יימצא זה שיקנה את הרכב , אבל תצטרך בד"כ להפשיל את מכנסיך ולקבל שטרונגול באורך כזה או אחר.

אם הפגיעה לא חמורה ,זה שיקול כלכלי גרידא. רוב האנשים יברחו מהרכב כמו מאש , אבל אם דווקא בו חשקה נפשך , שיהיה.

פורסם

בדוח של המכון, זה מופיע תחת "ליקויים בעלי משמעות גבוהה". לעומת זאת, המוסכניק שלי (פחח) אמר שאם אני מוריד על הפגיעה הזאת 2000-3000 שקל - לקנות את האוטו והוא יהיה סבבה.

לפי מה שאני יודע, לפגיעה בשאסי יש משמעות אך ורק מסחרית. אני טועה?

פורסם

בנוסף לדברים שרשם RadarJedi :

ברכב בעל פגיעת שלדה ועיוותים ייתכן בלאי מוגבר במערכת ההיגוי, בולמי הזעזועים, הצמיגים ועוד, בהתאם לחומרת הפגיעה וחוסר האחריות בהחזרת רכב כזה לכביש. (במקרה של פגיעה רצינית).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...