Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, תקראו את הכתבה הזאת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2392813,00.html

קראתם? יופי. עכשיו תקראו את התגובות (למשל, תגובה 13)

אני הייתי בשוק. תראו אותנו תראו את עם ישראל חצי מהמגיבים האלו הם בדיוק אותו הזבל (סליחה, המיץ של הזבל) שאליו התכוונה כותבת הכתבה.

הם מקללים אותה, משתמשים בביטויים שוביניסטים, טוענים שהיא לא יודעת לנהוג בגלל שהיא אישה, טוענים שהיא מתנחלת בנתיב השמאלי, תיכף יכתבו שהיא סתם זונה בת זונה ושלא מגיע לה לחיות, או משהו.

מדהים אותי כמה שאנשים לא מוכנים לקבל ביקורת. אפילו כזאת שאינה מופנית אליהם ישירות. האם כל אותם אנשים שהגיבו בצורה כזאת מתנהגים בצורה שאליה התייחסה כותבת הכתבה? האם זהו פשוט מנגנון הגנה עצמית? האם הם חושבים שהיא תוקפת אותם? למה הם מרגישים צורך להגיב כך?

כל הדברים שמולם יוצאת הבחורה הזאת באים לידי ביטוי בתגובות הנוראיות שהיא קיבלה.

אחח, האירוניה חוגגת :(

רוני (הודעה זו נכתבה גם בפורום YNET, רק שתדעו)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חברים, תקראו את הכתבה הזאת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2392813,00.html

קראתם? יופי. עכשיו תקראו את התגובות (למשל, תגובה 13)

אני הייתי בשוק. תראו אותנו תראו את עם ישראל חצי מהמגיבים האלו הם בדיוק אותו הזבל (סליחה, המיץ של הזבל) שאליו התכוונה כותבת הכתבה.

הם מקללים אותה, משתמשים בביטויים שוביניסטים, טוענים שהיא לא יודעת לנהוג בגלל שהיא אישה, טוענים שהיא מתנחלת בנתיב השמאלי, תיכף יכתבו שהיא סתם זונה בת זונה ושלא מגיע לה לחיות, או משהו.

מדהים אותי כמה שאנשים לא מוכנים לקבל ביקורת. אפילו כזאת שאינה מופנית אליהם ישירות. האם כל אותם אנשים שהגיבו בצורה כזאת מתנהגים בצורה שאליה התייחסה כותבת הכתבה? האם זהו פשוט מנגנון הגנה עצמית? האם הם חושבים שהיא תוקפת אותם? למה הם מרגישים צורך להגיב כך?

כל הדברים שמולם יוצאת הבחורה הזאת באים לידי ביטוי בתגובות הנוראיות שהיא קיבלה.

אחח, האירוניה חוגגת :(

רוני (הודעה זו נכתבה גם בפורום YNET, רק שתדעו)

אין סוף לברבריזם הישראלי - לעולם לא נהיה עם נורמלי (רק אם יעשו איזה 'טרנספר' לכל העבריינים לאיזה חור נידח בעולם ממנו לא יוכלו לחזור)

נסה לעקוב פעם אחר משפחה ברבארית בקניון למשל, ראה איך "מחונכים" הילדים כיום וראה שאין לנו הרבה מן המחר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין סוף לברבריזם הישראלי - לעולם לא נהיה עם נורמלי (רק אם יעשו איזה 'טרנספר' לכל העבריינים לאיזה חור נידח בעולם ממנו לא יוכלו לחזור)

נסה לעקוב פעם אחר משפחה ברבארית בקניון למשל, ראה איך "מחונכים" הילדים כיום וראה שאין לנו הרבה מן המחר.

איציק

יאצק, בניגוד אליך אני לא עוקב אחרי אנשים בקניונים - Stalker!!

:wink:

סתם - אני מסכים איתך לחלוטין (אז בוא נפסיק כאן ונשאיר את הת'רד הזה להיות רציני :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

החאפר כתב

איציק - יש מקום כזה. קוראים לו י-ש-ר-א-ל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הכותב הוא :Impreza WRX STI

ציטוט : נורא הרגזת אותי - תקראי ותביני למה!!!

את בדיוק כמו כל נהג חותכת נתיבים עוברת באדום מאיצה בעיר עוצרת בפיצוציות ועוד את חיה בחלום שהכל יסתדר מתישהו תתבישי לך על הביקורת שאת מעבירה את הנהגים בישראל אף נהג לא נוסע לפי כל החוקים בדיוק וגם את לא אז אל תשפטי אף-אחד וזה עוד יותר מעצבן אותי שאישה שופטת אותי - מה אין לך בושה תסתכלי על עצמך קודם איך את נוהגת בטח ב20 קמ"ש כל הדרך וגורמת לפקקי תנועה וזה למה עוקפים אותך ומצפצפים לך!!!!! ותשמרי את הביקורת שלך לעצמך קודם כל תבחני את עצמך ואז אותנו!!! בושה וחרפה שיש אנשים כמוך בארץ!!!

----- מעצבן אותו שאישה שופטת אותו...

אדם לא רציני בגרוש..

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אז עם כל הכבוד, כנראה שהכותבת קמה על צד שמאל בבוקר.

אני לא מבין למה היא נותנת כדוגמא ראשונה את הנהג שפורק סחורה. מה היא רוצה? שירוץ עם 30 ק"ג על הגב 200 מטר בחמש נגלות? היא מבקשת סבלנות ואדיבות, אז שגם תתחשב. ונראה אותה בסופר, כשאין לבן או מילקי כי "הנהג לא מצא חנייה".

אני לא מקנא באותו נהג שמשעה 4 בבוקר פורק קרטונים/משטחים של לבן ליד כל מכולת ברחובות הצרים של העיר, ביום קייץ לוהט או בגשם. אני כן מבין את התגובה שלו כשנהגת או נהג מעירים לו כל פעם. כאילו שהוא חנה והלך לקונצרט.

ההבדל ביננו ובין לונדון למשל, שגם שם הרחובות צרים, הוא שכולם מגלים התחשבות, כולל הגיברת או האדון שהתמזל מזלם הרע לעמוד כמה דקות אחרי המשאית הפורקת.

אז יש לנו חרה של מדינה? אולי, בגלל שאפילו נהג רכב חלוקה שמזיע קשה מאד לפרנסתו לא זוכה לטיפת התחשבות מנהגת (במקרה של הכותבת) שתקועה אחריו.

ולגבי אלה שמשמיצים את "הישראלי", אז כנראה שלא נהגתם מספיק בכמה וכמה מדינות בעולם כדי לראות שאנחנו אולי לא עם סגולה, אבל חרא? בטח שלא.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

זבל מצמיח וזבל מפרה

אנחנו חיים במדינה זמנית

שום דבר לא מתוכנן לטווח הרחוק מהבחירות הקרובות למרכז המפלגה,

מע"צ לדוגמא (מי אמר מכבש מרובע?)

מדברים בסיסמאות, אבל לא לגיוס פומבי.

לפני ההצבעה בקרו בדבקה ותראו למה אני חושב כך.

ארז

פורסם
אז עם כל הכבוד, כנראה שהכותבת קמה על צד שמאל בבוקר.

אני לא מבין למה היא נותנת כדוגמא ראשונה את הנהג שפורק סחורה. מה היא רוצה? שירוץ עם 30 ק"ג על הגב 200 מטר בחמש נגלות? היא מבקשת סבלנות ואדיבות, אז שגם תתחשב. ונראה אותה בסופר, כשאין לבן או מילקי כי "הנהג לא מצא חנייה".

אני לא מקנא באותו נהג שמשעה 4 בבוקר פורק קרטונים/משטחים של לבן ליד כל מכולת ברחובות הצרים של העיר, ביום קייץ לוהט או בגשם. אני כן מבין את התגובה שלו כשנהגת או נהג מעירים לו כל פעם. כאילו שהוא חנה והלך לקונצרט.

ההבדל ביננו ובין לונדון למשל, שגם שם הרחובות צרים, הוא שכולם מגלים התחשבות, כולל הגיברת או האדון שהתמזל מזלם הרע לעמוד כמה דקות אחרי המשאית הפורקת.

אז יש לנו חרה של מדינה? אולי, בגלל שאפילו נהג רכב חלוקה שמזיע קשה מאד לפרנסתו לא זוכה לטיפת התחשבות מנהגת (במקרה של הכותבת) שתקועה אחריו.

ולגבי אלה שמשמיצים את "הישראלי", אז כנראה שלא נהגתם מספיק בכמה וכמה מדינות בעולם כדי לראות שאנחנו אולי לא עם סגולה, אבל חרא? בטח שלא.

אני חושב שקצת פספסת את הנקודה שלה, או לפחות את הדרך שבה אני רואה את זה.

אז נכון שלאותו נהג מסחרית אין מקום אחר לעמוד בו... א-ב-ל... שים לב שכמעט

אף פעם אותו נהג לא יעשה מאמץ למזער את הפרעתו לתנועה. אני רואה אותם באופן

קבוע עומדים מטר מהמכונית שאותה הם חוסמים בחניה כפולה (וזה לא בגלל שהם

פורקים משם סחורה, זה פשוט בגלל שלא איכפת להם מספיק). לפעמים יש מקום חניה

בדיוק מטר קדימה, אבל ע"מ לחסוך את אותו מטר הם יחסמו אנשים במשך דקות.

הם גם יסעו במהירות מטורפת בתוך העיר, וברגע שיזהו את המקום שבו הם עומדים

לפרוק סחורה, יצללו בצלילת קמיקזה לכיוונו, תוך התעלמות משאר התנועה, וממוט

האיתות שמונח לפניהם.

אז לפעמים אין להם ברירה. ומה עם אותם האנשים שקופצים "רק לשניה" לקנות עיתון,

פיצוחים, ושאר ירקות? אני חייב להגיד שמנהיגה בכמה ארצות, אנחנו בהחלט הכי גרועים

(להוציא את הצרפתים :D). רמת חוסר האדיבות כלפני נהגים אחרים שחולקים איתך את

הכביש פשוט מדהימה, בדיוק כמו רמת העפיצות שמוצגת מדי יום ביומו ע"י אותם נהגים

שמתנחלים להם במסלול האמצעי, או השמאלי, במהירות הנמוכה משאר התנועה בלפחות

20 קמ"ש תוך כדי שיחה בפלאפון... מלים רבות נאמרו בנושא, אין טעם להוסיף עוד.

פורסם
אני חושב שקצת פספסת את הנקודה שלה, או לפחות את הדרך שבה אני רואה את זה.

אז נכון שלאותו נהג מסחרית אין מקום אחר לעמוד בו... א-ב-ל... שים לב שכמעט

אף פעם אותו נהג לא יעשה מאמץ למזער את הפרעתו לתנועה. אני רואה אותם באופן

קבוע עומדים מטר מהמכונית שאותה הם חוסמים בחניה כפולה (וזה לא בגלל שהם

פורקים משם סחורה, זה פשוט בגלל שלא איכפת להם מספיק). לפעמים יש מקום חניה

בדיוק מטר קדימה, אבל ע"מ לחסוך את אותו מטר הם יחסמו אנשים במשך דקות.

הם גם יסעו במהירות מטורפת בתוך העיר, וברגע שיזהו את המקום שבו הם עומדים

לפרוק סחורה, יצללו בצלילת קמיקזה לכיוונו, תוך התעלמות משאר התנועה, וממוט

האיתות שמונח לפניהם.

אז לפעמים אין להם ברירה. ומה עם אותם האנשים שקופצים "רק לשניה" לקנות עיתון,

פיצוחים, ושאר ירקות? אני חייב להגיד שמנהיגה בכמה ארצות, אנחנו בהחלט הכי גרועים

(להוציא את הצרפתים :D). רמת חוסר האדיבות כלפני נהגים אחרים שחולקים איתך את

הכביש פשוט מדהימה, בדיוק כמו רמת העפיצות שמוצגת מדי יום ביומו ע"י אותם נהגים

שמתנחלים להם במסלול האמצעי, או השמאלי, במהירות הנמוכה משאר התנועה בלפחות

20 קמ"ש תוך כדי שיחה בפלאפון... מלים רבות נאמרו בנושא, אין טעם להוסיף עוד.

לזה בדיוק התכוונתי... אין לי בעיה עם הפרנסה של האנשים האלו - אבל קצת התחשבות לא תזיק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נו זה לא חדש. רוב האנשים במדינה הזו יודעים רק להתלונן ולהגיד כמה רע כאן וכמה חרא כאן, ואיזה אנשים מגעילים יש כאן, אבל הם שוכחים שהם הם זה אותם אנשים. ושמישהו בא ואומר להם את האמת, הם מתעצבנים.

בגלל זה אנחנו רואים את כל אוסף התגובות הנפלא הזה שם...

אני תמיד משועשע לראות את עם ישראל מגיב על ידיעות שקשורות לתחבורה,

איכשהוא זה מסתכם תמיד בנהגות שצריך לקחת להם את הרשיון, נהגים שנוסעים מהר שצריך להרוג, ומשטרה שלא עושה כלום...

ועם ישראל חי...(או חיות)

פורסם

עם כל הכבוד, נראה לי שדווקא אתה התעוררת אפעס לא משהו. ונתחיל בכותבת. דווקא לא בחורה עצבנית במיוחד, כל עוד שלא מעלים לה את הסעיף. במקרה הנ"ל, היא הגיעה מסמורטטת לגמרי לעבודה, אחרי שניים-שלושה "כמעטים" תודות לאנשים שהיו חייבים, אבל פשוט חייבים לבצע את עבודתם. אתה יודע הרי, נהג המונית, פורק הסחורה... ובוא לא נכנס לאיכותיותיה כנהגת, יכולת לחזות שלושה צעדים מראש וכו'. סתם אחת שנוסעת לתומה מדי יום מדרום תל אביב ליגאל אלון. ולפחות פעם בשבוע, מגיעה רותחת על חוסר ההתחשבות המינימלי בהימצאותה על הכביש.

תראה לי פורק סחורה אחד שבאמת אכפת לו ממה שהוא מעולל לתנועה בכלל ולאלה שאחריו בפרט, ואציג לך 100 ששמים זין. פרדון מיי לנגוויג'. תראה לי נהג מונית שמביט במראה הפנימית או החיצונית כאשר הוא מזהה "נזקק" בצד האחר של הרחוב, ואביא לך 100 אחרים. אלה שירמסו רוכב קטנוע בלי להניד עפעף, לא בכוונה כמובן. ובאותו ענין, הייתי מצפה שתיתן לאותה אחת שכתבה לפחות את הקרדיט התיאורטי שהיא, בניגוד לעמישראל, לא תצווח על הקופאית באוזן רק בגלל שאין מילקי. זה בסדר, היא מעדיפה שוקו של יוטבתה.

ובקשר ללונדון, פאריז או בריסל, אמסטרדם ברלין וברצלונה, היכן שניתן למצוא רחובות צרים בהם פורקים ומעמיסים. מה אגיד ומה אומר. רצה הגורל ובמשך קרוב ל-12 שנים נטו, מתוך ה20 האחרונות, התגוררתי בסביבה שכזו. מספר הפעמים בהם נתקלתי במעמיס-פורק ששם פס ארוך על שאר העולם - אם בזמן שלקח לעצמו למלא טופס או במיקום שמצא לעצמו כדי לעמוד - ניתן לחישוב על אצבעות יד אחת. אתה יודע מה? שתיים. בערך כמו מספר הפעמים שיצא לי לזהות כאן אחד שכן אכפת לו.

והמדינה שלנו אולי אינה צואתית (אני מנסה לשמור על שפה נקיייה) לגמרי, אבל בטוח שחלק לא קטן מהאזרחים המתגוררים בה, אינם עומדים באותן נורמות חברתיות המקובלות באירופה. האם זה עושה אותם טובים מאיתנו? האם אנחנו צריכים או יכולים לנהוג לפי אותם קריטריונים? את זה אתה כמובן תחליט. כל אחד והעדפות שלו.

ולסיום, אנא האר עיני. ספר לי בבקשה היכן בעולם המערבי נוהגים גרוע מאיתנו. תמיד אשמח להעשיר את ידיעותי.

פורסם

קודם כל התיחסתי רק למה שהיא כתבה על פורקי הסחורה. מה לעשות והם צריכים לעשות את העבודה ואין להם ברירה אלא לחסום? עם כל מה שאתה והנהגת, שאני מבין שהיא מוכרת לך, תגידו, זאת עובדה. כאן, בלונדון ובכל מיני מקומות אחרים. ההבדל הוא שכאן צופרים להם ושם לא.

ההשוואה למדינות אירופאיות ולתרבות נהיגה היא, אכן קצת מפספסת. אפשר לבכות עלינו, אפשר גם להספיד, אבל אל תשכחו שאנחנו מדינת מהגרים ובאירופה כולם מאותו שטנץ (כמעט הייתי אומר גזע..). אז נכון שבמדינת המהגרים החמה והמיוזעת שלנו ההתחשבות היא עדיין לא מי יודע מה. אבל בעיקרון, לאמר שישראל היא המקום הכי מחורבן בעולם, ולכתוב את זה באינטרנט, בחדר מחומם על ידי מזגן, דברים שהם לא כל כך מקובלים בהרבה מקומות בעולם ואפילו באירופה, זה מוגזם. רוצה לראות משהו על מערב אירופה? ראיתי איך נהגים בלונדון ובפריז מתנהגים ביום של 35 מעלות, גם אחרי רכב שפורק סחורה. ואני לא מדבר על יום שבת בערב כשהם חוזרים מפאב.

ומה נאמר על איטליה? ואפילו גרמניה בסופ"ש.

ובכלל, כשאני נוהג כאן, אני משתדל להתבונן בצורה מאוזנת. אז אתמול עצר נהג אוטובוס בהרצליה ואיפשר לרכב שבא ממול לפנות שמאלה ובכך לשחרר את כל התנועה שבאה ממול. בדרך חזרה נסעתי בכביש מורשה-רעננה וראיתי כמה שומרים על מרחק: זה מתחיל לחלחל. ונכון, כשאני מנסה לעבור נתיב, זה שמאחורי באותו נתיב ייתן גז ולא יאפשר לי להשתלב לפניו. זה מרגיז, אבל בס"כ התנועה זורמת ויש תקשורת בין נהגים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אינספור מילים כבר נכתבו על תרבות הנהיגה בארץ. הישראלים חמי מזג, הישראלים רוצים תמיד להיות ראשונים, הישראלים לא יודעים לנהוג, הישראלים כולם מתנחלים שמאלנים (טוב, לא נערב פוליטיקה :wink: ).

אותי הדהים ועדיין מדהים כל פעם מחדש (אני לא יודע למה) הזלזול וחוסר התרבות שכנראה בהם המקור לכל אותה התנהגות על הכביש. איך אנחנו מצפים שינהג אדם שקורא כתבה על התנהגות הישראלי המצוי על הכביש, וכותב בתגובה פגיעות אישיות בכותבת הכתבה? כותב שהיא עושה בדיוק את כל מה שהיא כל כך מתנגדת אליו (עוצרת בפיצוציות ומאיצה בעיר), כותב שבגלל שהיא אישה אין לה זכות לשפוט אותו (לוקח את הכתוב כפגיעה אישית - כמה צפוי), כותב שהיא בטח גורמת לפקקי תנועה ושזה בושה וחרפה שיש אנשים כמוה בארץ (כלומר, אנשים שאכפת להם, בניגוד אליו...) - מה אנחנו יכולים להסיק על אותו בנאדם? פשוט מאוד - שהוא בדיוק כמו אותם אלו שהיא מתלוננת עליהם בכתבה - חסר תרבות נהיגה (ותרבות בכלל).

אז מה יש לנו? כתבה שמטרתה לתת ביקורת על תרבות הנהיגה של הישראלי המצוי, שמקבלת עשרות ומאות תגובות נאצה - "מי את שתגידי לנו? אנחנו הנהגים הכי טובים!" - כולם מגיבים כאילו הותקפו אישית. במקום לבחון את עצמם, הם דורשים ממנה לבחון את עצמה קודם... פשוט בושה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...