Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא אגזוזים, עצר במכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביצעתי קניה בEBAY של שני אגזוזים מקוריים של אופנוע BMW, בידיוק כמו שיש לי על האופנוע אפילו מקוריים, רק במצב חדש שפורקו מאופנוע שבקושי נסע [משומש]

זכיתי בקניהולאחר שבועיים וקצת הגיע מכתב שהפריט מעוכב במכס וצריך לבוא לשחרר אותו, והיה סעיף למטה קטן שאמר

"הערות והבהרות נוספות: על פי החלטת משרד התחבורה הפריט אינו מאושר לייבוא לישראל"

במכס כשהגעתי מייד הפקידה ראתה את זה ואמרה לי שהיא לא יכולה לתת לי והיא שולחת את החבילה בחזרה,

אמרתי לה שאין לה זכות כי יש לי 20 יום עד שהפריט ישולח בחזרה וזה גם רק אם אני לא משלם דמי אחסנה, אז היא אמרה לי תביא אישו רממשרד התחבורה ורק איתו אני יכולה לשחרר,

נסעתי למשרד התחבורה הקרוב [בתל אביב] כבר בכניסה השומר שהיה שם שאל אותי למה אני בא ואמר שהרבה באים בשביל אותו מצב ואפחד לא מקבל אישור והמשיך לדבר על כמה שהרשויות על הפנים ושזאת פרוצדורה ארוכה ומעייפת ייבוא חלק חילוף [יבוא אישי].

המשכתי לבפנים, דיברתי עם הפקידה אמרה לי שבחור בשם ניסים פינס אחראי על זה וצריך לדבר איתו,

ניסתי לתפוס אותו כל היום עד שענה, לבסוף ענה מישהו שטען שהוא רק המפקח והוא לא ניסים פינס, הסברתי לו במה מדובר, והוא אמר לי שלא קיבלתיא ישור כי אין על זה תקן E או CE,

אבל אמרתי לו זה מקורי של BMW הוא אמר לא מעניין אותי לא היה מותבע על זה תקן E או CE אז אין אישור, אמרתי לו אבל זה מקורי אורגינאל של BMW ויש לי כזה בידיוק על האופנוע וזה יד שניה!, אמר שאותם זה לא מעניין והם רוצים ליראות על זה תקן,.

הוסיף ואמר שזה לא הטלפון של ניסים פינס ונתן לי מספר טלפון אחר שלדבריו זה הטלפון של ניסים פינס,

ושוב בטלפון לא עונים [בטלפון שוהא נתן לי]

מה עליי לעשות?

האם זה צודק שחלק מקורי משומש לא מורשה לעבור ? [כמובן שיש לי את אותו כלי רכב בידיוק]

עם מי עוד אפשר לדבר?

אלי

Only RWD

פורסם

דבר ראשון, אתה יכול לנסות לחזור אליהם עם אישור מקמור וערימת מסמכים שתעיד על המקוריות של האגזוזים האלו.

דבר שני, אתה צריך לברר מכוח איזו תקנה הם מונעים את היבוא הזה ולחזור עם המידע הזה לכאן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זה לא רכיב בטיחות ,מוזר :shock: אולי יש תקנה חדשה ורוצים לראות תו תקן על כל החלקי חילוף ,מעניין אם על חלקי חילוף Rover או great wall סיני יש תו תקן e או ce ,מרגיז ,תנסה להגיע לגיא פינס יש יותר סיכוי שתצליח .

פורסם

אין שום דבר, סתם רוצים לדפוק את האזרח שהעז לחסוך כסף ולא לעבור דרך המקומבנים. זה פרוטקשן לכל דבר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
זה לא רכיב בטיחות ,מוזר :shock: אולי יש תקנה חדשה ורוצים לראות תו תקן על כל החלקי חילוף ,מעניין אם על חלקי חילוף Rover או great wall סיני יש תו תקן e או ce ,מרגיז ,תנסה להגיע לגיא פינס יש יותר סיכוי שתצליח .

רואים שאין לך ניסיון רב עם ייבוא חלקים. כל חלק שהוא לא חלק בטיחותי חייב שיהיה לו תקן בכדי להיכנס לארץ. תקן מבוטא באות E או CE כאמור. משרד התחבורה פירסם רשימה של פריטים בזמנו שלא מצריכים שום אישור. לדוגמה אטמים, גומיות כלשהן, מצתים וכיוצא בזה. למרבה הצער פנסים ואגזוזים לא נכללים ברשימה הנ"ל. הם לא מצריכים אישור יבואן אבל בהחלט צריכים אישור משרד תחבורה. זה ינפיק כזה אישור בתנאי שיש לפריט תקן.

לפותח השירשור, שני דברים. הראשון, אתה נתקל בבעיה כי מדובר בפריט משומש. אילו זה היה חדש בקופסה באריזה המקורית זה היה עוזר בקצת.

דבר שני, אנשים במכס ובמשרד התחבורה לא מכירים את האגזוזים הללו. אם לא יודעים אם הם מקוריים או לא, לכן הם רוצים לראות תו תקן. זה שזה מקורי של BMW לא אומר להם הרבה. למשל אגזוזי ארקפוביץ באים על חלק מאופנועי קטמ כאגזוזים מקוריים. מצד שני אלה מייצרים גם אגזוזים לא בעלי תקן. לכן הצבעה על חברה מסויימת לא תעזור. ההצעה הכי טובה שקיבלת כאן היא לנסות להביא אישור מהיבואן שמדובר באגזוז מתאים לאופנוע שלך וזה עומד בתקן.

מצד שני, בספק אם יהיה ליבואן רצון להנפיק לך כזה אישור גם אם מדובר באגזוזים בעלי תקן. בדרך כלל בעולם הרכב, המוסך מטעם היבואן מקבל "חשק" לתת לך כזה אישור תמורת "כמה" שקלים. תנסה גם כאן כי האלטרנטיבה תהיה יותר יקרה.

זוהי אגב אחת הסיבות מדוע הרבה ספקים לא מעוניינים לעבוד עם ישראל בגלל מדיניות ייבוא החלקים הנוקשה כאן.

מצד אחד אני מבין את המדינה. הרצון למנוע שימוש בחלקים לא ראויים אבל מצד שני, הבירוקרטייה כאן היא מאוד מסובכת ומסורבלת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אכן ,אין לי ניסיון עם יבוא אישי ,ברגע שיהיה לי אני אעשה הכל כדי להמנע מבירוקרטיה ,גם אם זה כרוך בלרמות ו"לדפוק את המערכת" .

הכוונה שלי הייתה לזה שתקן ce ו e אלה תקנים ארופאים ,מוצר שמיובא מסין קרוב לוודאי ללא תקן כזה ועל זה משום מה משרד התחבורה לא שם קצוץ .

ps

יש לי מתחת לבית שכן עם אגזוז על קטנוע קוריאני ,שמחורר לי את האוזן כל יום מחדש ,כנראה אגזוז תוצרת האחים אברג'יל יותר תיקני מכל תוצרת עולמית ,הם עוד מלפני 20 שנה יעצו לטרימביוני .

פורסם

אין מה לעשות הם יעשו את המקסימום כדי להוציא ממך את הנשמה כדי שלא תחזור על התהליך הזה של היבוא

ותשלם בארץ מחיל כפול או משולש מי יודע כמה מאשר תשלם בחול ותחסוך לעצמך כסף

אי אפשר לצאת מהם זה מאפיה בפני עצמה ואין מה לעשות... רק לרמות אותם או להביא את זה עם בנאדם שמגיע לארץ

במזוודה או משהו כזה

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

הטעות שלך זה שהמוכר כתב על החבילה אגזוזים (או כל דבר אחר שעורר את חשד המכס).

היית צריך לבקש ממנו שישלח אותם בחבילות נפרדות ושירשום איזה חרטוט שאין עליו מכס.

המניאקים במכס מבינים רק בדרך הקשה. מזל שהרבה פעמים המוכרים בחו"ל משתפים פעולה בלי בעיה. אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי זה המאפיה שעומדת מאחורי הדברים האלה לפעמים, פרנציפ על זה, הם לא יראו שקל! כי לא רק שלוקחים לך איזה 30% מס הם גם מצמידים כל מיני עמלות שקר.

רק במדינה שלנו אוהבים לתפוס את המקל משני הקצוות.

פורסם

אבל בנוסף לזה שרשום שם שזה אגזוזים גם רשום שזה אורגינאלי פורק מBMW.

למישהו יש את המספר טלפון של מר ברדה הידוע ? [הבנתי שאיכשהו זה גם קשור אליו]

או של מישהו שיכל לעזור ?

איך אני משיג אישור מהיבואן ? להביא אישור מהיבואן זה אומר להיתקשר לקמור ?

מה הסיכוי שהם יסרבו לתת אישור ? ובמה זה תלוי ?

איפה משיגים רשימה של חלקים שמותר לייבא ורשימה שאסור לייבא ?

איפה רשום מה מותר להכניס לארץ ומה לא ?

:?:

תודה רבה לכל העוזרים כאן

Only RWD

פורסם
רק במדינה כמו בישראל יעצרו דבר חוקי במכס ויחפשו תירוצים וירצו לדפוק אנשים שרק חיפשו לחסוך כסף!

חוקי? איך בדיוק ועל פי מה אתה קובע שזה חוקי? אם מישהו לוקח צינורות ועושה מהם אגזוז זה חוקי? האגזוז צריכה לעמוד בתקו של רעש וזיהום אוויר לכן המכס מבקש תקן. המכס לא עצר את החבילה בנושא מכס, תפקידו של המכס הוא לקבוע שיעורי מס ייבוא על פי ערך של פריט. במילים אחרות המוכס הוא לא בוחן של משרד התחבורה ולכן הוא לא יודע אם האגזוז הוא תיקני או לא. לכן הוא מבקש אישור של משרד התחבורה בכדי לשחרר את האגזוז.

הטעות שלך זה שהמוכר כתב על החבילה אגזוזים (או כל דבר אחר שעורר את חשד המכס).

היית צריך לבקש ממנו שישלח אותם בחבילות נפרדות ושירשום איזה חרטוט שאין עליו מכס.

המניאקים במכס מבינים רק בדרך הקשה. מזל שהרבה פעמים המוכרים בחו"ל משתפים פעולה בלי בעיה. אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי זה המאפיה שעומדת מאחורי הדברים האלה לפעמים, פרנציפ על זה, הם לא יראו שקל! כי לא רק שלוקחים לך איזה 30% מס הם גם מצמידים כל מיני עמלות שקר.

רק במדינה שלנו אוהבים לתפוס את המקל משני הקצוות.

ראה את התשובה למעלה, זה לא קשור אם הוא היה רושם צינורות לאינסטלציה או מוטות לכור גרעיני. המכס לא עצר את החבילה בגלל שהיה רשום עליה שווי של 50 דולר והמכס חושב שזה יותר אלא שהבינו שמדובר בחלק לרכב. איך הם הבינו? הייתי רוצה להאמין שהחבילה עברה בדיקה בטחונית כלשהוא אחרת אנשים יוכלו לייבא מוטות לכור גרעיני אפילו. כמה שזה נשמע מוזר המכס משחק אותה ילד קטן ומבקש אישור משרד התחבורה (החוק מחייב אותו) ולכן כל הפרוצודורה. קח מקרה דמיוני שמישהו הזמין איבזר כל שהוא לרכב, החלק נעצר במכס וזה שיחרר אותו. הבחור הרכיב את החלק ברכב וזה כשל ובעקבות כך קרתה תאונה ומישהו שילם עליה בחייו. תאר לך שיבואו ויתבעו את המכס על כך שהוא שיחרר את הפריט בלי שווידא את איכותו של החלק? לכן המכס בכדי להגן על עצמו מבקש אישור ממשרד התחבורה בכדי לשחרר את הפריט. אנשים במכס הם לא מכונאים לכן הם מבקשים את אישור משרד התחבורה. אל תתקוף אותי אני רק מסביר לך מהו ההיגיון מאחורי כל העניין אבל אני בהחלט נגד הסחבת וכל הבירוקרטיה מסביב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני אנצל את השרשור כדי לשאול שאלה:

אני מעוניין לייבא אלטרנטור. האם גם עליי תחול הפרוצדורה הזו ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לא, למרבה הפליאה גם למשרד התחבורה נמאס מכל העומס והפרוצודורה הזו. לפיכך, מיטב "המומחים" במשרד התחבורה גיבשו רשימת חלקים שאינם מצריכים אישור יבואן ואישור משרד תחבורה. כמובן שאני לא הייתי מסתכן בלהזמין משומש. הנה ראה בעצמך.

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/muzarey_tabura.pdf

פורסם
חוקי? איך בדיוק ועל פי מה אתה קובע שזה חוקי? אם מישהו לוקח צינורות ועושה מהם אגזוז זה חוקי? האגזוז צריכה לעמוד בתקו של רעש וזיהום אוויר.

מה אם הייתי עושה אגזוז אצל האחים בטיטו בכפר קאסם, גם שם יודעים מה מקורי ומה לא?

איזה בוחן יודע איזו רפידות מותקנות אצלי ברכב והאים הם לא ממוחזרות באיזור התעשיה בחדרה??

כל הסיפור הזה של ״להציל את האזרח מפני עצמו״ יצא מכל החורים. זו גניבה במסווה של קרטל של עשרות שנים והרבה מיליונים שזורמים לכיסים מאד מסויימים כל אותן שנים.

הגיע הזמן לעשות לזה סוף. לבריקדות חברים.

אלעד

פורסם

מניסיון מר, גם חלק שמופיע ברשימת החלקים שהותרו "לשחרור מהיר" על ידי משרד התחבורה יתקל בקשים בכניסה לארץ, נציגי המכס בכלל לא מכירים את המסמך הזה ומבחינתם עבור כל חלק הם דורשים אישור משרד התחבורה. כמו שנהוג במדינה צריך לבוא עם עצבים של פיל, עם המסמך המודפס ולהבהיר להם שכוונת המשורר בשחרור מהיר היא קבלת החלק ללא אישור משרד התחבורה.

ביזיון.

• תוכן חדש...