Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא אגזוזים, עצר במכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, למרבה הפליאה גם למשרד התחבורה נמאס מכל העומס והפרוצודורה הזו. לפיכך, מיטב "המומחים" במשרד התחבורה גיבשו רשימת חלקים שאינם מצריכים אישור יבואן ואישור משרד תחבורה. כמובן שאני לא הייתי מסתכן בלהזמין משומש. הנה ראה בעצמך.

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/muzarey_tabura.pdf

תודה !

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

נראה לי הטעות היא באמת שצויין מה הפריט, קרי אגזוזים.

שים לב, למשל, שהזמנתי נורה לרכב בשם דיאמונד ויז'ן המדוברת והלא חוקית בעליל ללא תקן, הפריט הגיע בקופסה פלסטיק גדולה ומרובעת יחסית שעליה כתוב GIFT בגדול. לא פתחו ולא נעליים, עבר בלי שום בעיה.

הכל תלוי במה שכתוב, או לפחות הרבה תלוי.

פורסם
חוקי? איך בדיוק ועל פי מה אתה קובע שזה חוקי? אם מישהו לוקח צינורות ועושה מהם אגזוז זה חוקי? האגזוז צריכה לעמוד בתקו של רעש וזיהום אוויר לכן המכס מבקש תקן. המכס לא עצר את החבילה בנושא מכס, תפקידו של המכס הוא לקבוע שיעורי מס ייבוא על פי ערך של פריט. במילים אחרות המוכס הוא לא בוחן של משרד התחבורה ולכן הוא לא יודע אם האגזוז הוא תיקני או לא. לכן הוא מבקש אישור של משרד התחבורה בכדי לשחרר את האגזוז.

ראה את התשובה למעלה, זה לא קשור אם הוא היה רושם צינורות לאינסטלציה או מוטות לכור גרעיני. המכס לא עצר את החבילה בגלל שהיה רשום עליה שווי של 50 דולר והמכס חושב שזה יותר אלא שהבינו שמדובר בחלק לרכב. איך הם הבינו? הייתי רוצה להאמין שהחבילה עברה בדיקה בטחונית כלשהוא אחרת אנשים יוכלו לייבא מוטות לכור גרעיני אפילו. כמה שזה נשמע מוזר המכס משחק אותה ילד קטן ומבקש אישור משרד התחבורה (החוק מחייב אותו) ולכן כל הפרוצודורה. קח מקרה דמיוני שמישהו הזמין איבזר כל שהוא לרכב, החלק נעצר במכס וזה שיחרר אותו. הבחור הרכיב את החלק ברכב וזה כשל ובעקבות כך קרתה תאונה ומישהו שילם עליה בחייו. תאר לך שיבואו ויתבעו את המכס על כך שהוא שיחרר את הפריט בלי שווידא את איכותו של החלק? לכן המכס בכדי להגן על עצמו מבקש אישור ממשרד התחבורה בכדי לשחרר את הפריט. אנשים במכס הם לא מכונאים לכן הם מבקשים את אישור משרד התחבורה. אל תתקוף אותי אני רק מסביר לך מהו ההיגיון מאחורי כל העניין אבל אני בהחלט נגד הסחבת וכל הבירוקרטיה מסביב.

אז זאת בעיה שלו שהוא הזמין חלק שמסכן את חייו,

כל אחד מפה יכל ללכת לרכוש סכינים ואקדחים שיביאו לסכנת חייו,

המכס לדעתי צריך לשחרר חבילות בתור חבילות ולא בתור בוחני תנועה, זה לא עינינם של אנשי הדואר מה אותו אחד שהזמין בדואר מרכיב ברכב שלו, [זו דעתי], זה למה גם אני בהחלט נגד הסחבת וכל הבירוקרטיה מסביב.

עידכון: מר פינס החליט סוף סוף לענות לטלפון ואמר שאין תקן ושהחבילה לא מאושרת לשיחרור,

שאלתי אותו אם הוא בדק בעמו שהוא טוען בוודאות כזאת שאין עליה תו תקן, ענה לי שהוא שלח פקח והוא בעצמו לא בדק,

הלכתי למכס בעצמי וביקשתי לראות את החבילה, נאמר לי שם שאין צורך לראות את החבילה ואני היתעקשתי לראות את החבילה בכל זאת, אחרי דיבורים איש המכס הביא לי לראות את החבילה פתחתי אותה בדקתי בעצמי וראיתי שמוטבע על הכל תקן "e1" [כאמור תקן אירופאי].

אני לא יודע איזה פקח הוא שלח או איך הפקח שלו בדק בכלל, אבל תקן יש.

רשמתי מכתב הרהור לאדון פינס הנכבד,

עידכון בקרוב,

יום טוב 8)

Only RWD

פורסם
אז זאת בעיה שלו שהוא הזמין חלק שמסכן את חייו,

כל אחד מפה יכל ללכת לרכוש סכינים ואקדחים שיביאו לסכנת חייו,

המכס לדעתי צריך לשחרר חבילות בתור חבילות ולא בתור בוחני תנועה, זה לא עינינם של אנשי הדואר מה אותו אחד שהזמין בדואר מרכיב ברכב שלו, [זו דעתי], זה למה גם אני בהחלט נגד הסחבת וכל הבירוקרטיה מסביב.

עידכון: מר פינס החליט סוף סוף לענות לטלפון ואמר שאין תקן ושהחבילה לא מאושרת לשיחרור,

שאלתי אותו אם הוא בדק בעמו שהוא טוען בוודאות כזאת שאין עליה תו תקן, ענה לי שהוא שלח פקח והוא בעצמו לא בדק,

הלכתי למכס בעצמי וביקשתי לראות את החבילה, נאמר לי שם שאין צורך לראות את החבילה ואני היתעקשתי לראות את החבילה בכל זאת, אחרי דיבורים איש המכס הביא לי לראות את החבילה פתחתי אותה בדקתי בעצמי וראיתי שמוטבע על הכל תקן "e1" [כאמור תקן אירופאי].

אני לא יודע איזה פקח הוא שלח או איך הפקח שלו בדק בכלל, אבל תקן יש.

רשמתי מכתב הרהור לאדון פינס הנכבד,

עידכון בקרוב,

יום טוב 8)

האם צילמת את החותמת של ה E1 על האגזוז, אחרת הבחור יגיד שגם אתה לא יודע אנגלית ולא יודע מה זה E

פורסם

לא צילמתי,

מה שהוזמן זה שתי אגזוזים [אזוז ימין אדזוז שמואל והצינור פליטה]

על הצינור יש מספר קטלוגי ואת התקן,

על האגזוזים רשום "מגילה" וגם מספר קטלוגי ותקן,

Only RWD

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

אחרי שהמכתב הרהור הגיע אליו [גם לזה לקח זמן] הוא שלח שוב פקח שיבדוק את הנושא,

הפעם הפקח ראה את התו תקן שמותבע על כל החלקים, אבל בכל זאת לא שיחרר, לטענתו כי זה יד שניה ולא חדש.

המשלוח יוחזר לחו"ל.

:cry:

Only RWD

פורסם
עידכון:

אחרי שהמכתב הרהור הגיע אליו [גם לזה לקח זמן] הוא שלח שוב פקח שיבדוק את הנושא,

הפעם הפקח ראה את התו תקן שמותבע על כל החלקים, אבל בכל זאת לא שיחרר, לטענתו כי זה יד שניה ולא חדש.

המשלוח יוחזר לחו"ל.

:cry:

איזה עצבים! דיברת עם המוכר שיזכה אותך על סכום הרכישה לפחות?

תדע להבא שלרכב מזמינים רק דברים חדשים, או שתבקש מהמוכר שיצחצח את זה וירשום שזה חדש בתוך עטיפת ניילון יפה..אצלי זה עבד.

• תוכן חדש...