Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין במצלמה קומפקטית ואיכותית. לאחרונה התחלתי לחשוב על להכנס לתחום בצורה רצינית, אך היות ואלו צעדים ראשונים אני לא מעוניין לקנות SLR (או דמוי) גם מבחינת מחיר וגם מבחיה פרקטית (אם ירד לי מזה, אין מצב שאוציא מפלצת כזו מחוץ לבית לטיולים, אירועים וכו').

הנסיון העיקרי שלי הוא עם קנון A720, כאשר סה"כ הייתי מרוצה ממנה, בעיקר מהמסך המפרקי, אך מצד שני, היא מחסלת סוללות, הזום הקטן הפריע לי (בטיולים) ובנוסף, קשה להשתמש במסך באור יום (היתרון הוא שיש לה עינית, אך ללא אינדיקציות של מצלמות מתקדמות יותר).

היום אני מחפש מצלמה שמבחינת גודל תהיה דומה, בעלת זום יותר גדול ואם אפשר, שתוכל להוות מודל לנסינות לקראת המעבר הלאה (במידה ויהיה).

ראיתי את השרשור הזה, כאשר גם אני נתקלתי בקנון SX230 HS.

הבנתי שזום גדול יגרע מתמונות שצולמו באור בעייתי, אך האם זום של 12 נחשב גדול למצלמה כזו?

כמו כן, האם למישהו יש נסיון עם המסך שלה בתנאי תאורה חזקים (צהרי היום בחוץ)? כיוון שאין לה עינית.

בטריות - האם ניתן להחליף? להחזיק פאקט ספייר?

אשמח להמלצות למצלמות דומות, וכן האם יש מצלמות עם מסך מפרקי עם תכונות מתאימות?

אני מתכנן לרכוש את המצלמה בניו יורק - האם יש חנויות מומלצות מבחינת מחיר?

(השירות פחות מעניין, כי לא אני ארכוש - רק נותן שם של דגם ויקנו עבורי).

אגב, ב-B&H לא ראיתי ה-SX230 HS ומחירי חלק מהמצלמות נראו לי גבוהים למדי (או שבארץ הם סבירים?) - אני טועה?

תודה רבה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד בעל ניסיון אני נאלץ בלב כבד לומר לך ולא מתוך גזענות או חלילה משהו אחר. מה שלא יהיה, כאשר אתה בניו יורק תתרחק מחניות אלקטרוניקה פרטיות במיוחד של ישראלים. הללו ידועים בתור הקומבינות שלהם כגון מכירת מצלמות משופצות בתור חדשות, מכירת מצלמות עם עדשות בכלל לא מתאימות או בכלל מצלמות שלא עובדות. אם אתה רוצה חנויות שאפשר לסמוך עליהם תנסה את , comp usa ,BEST BUY, circuit city והיו עוד כמה שחלקם פשטו כבר רגל. אתה יכול לבדוק באיביי בדרך כלל את המחירים הממוצעים ולדעת מהו מחיר השוק פחות או יותר. בכל מקרה רק מחנויות רציניות וגדולות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתור אחד בעל ניסיון אני נאלץ בלב כבד לומר לך ולא מתוך גזענות או חלילה משהו אחר. מה שלא יהיה, כאשר אתה בניו יורק תתרחק מחניות אלקטרוניקה פרטיות במיוחד של ישראלים. הללו ידועים בתור הקומבינות שלהם כגון מכירת מצלמות משופצות בתור חדשות, מכירת מצלמות עם עדשות בכלל לא מתאימות או בכלל מצלמות שלא עובדות. אם אתה רוצה חנויות שאפשר לסמוך עליהם תנסה את , comp usa ,BEST BUY, circuit city והיו עוד כמה שחלקם פשטו כבר רגל. אתה יכול לבדוק באיביי בדרך כלל את המחירים הממוצעים ולדעת מהו מחיר השוק פחות או יותר. בכל מקרה רק מחנויות רציניות וגדולות.

מה?!?!

B&H ואדורמה מוחזקות על ידי יהודים והייתי מת שיהיה להם סניף בארץ!

יש להם שירות מדהים ומוצרים מצוינים!

על מה אתה מדבר בכלל?

המוצרים חדשים, והמוצרים המשופצים (או ליתר דיוק המחודשים והאלו שנפתחו) מוגדרים בחנות כמוצרים שנפתחו, ולא כמו בארץ שמנסים למכור לך מוצר שפתחו אותו כמוצר חדש על ידי חלטור אריזה וכו'.

קנה מB&H או אדורמה בלי לחשוש בכלל מהדברים שנכתבו כאן!

מה דעתך על דמוית מראה? ביצועים שממש לא רחוקים מDSLR ומצד שני די קומפקטי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה זה דמוית מראה?

אגב, לפי האתר הזה, המכרז הישראלי הוא אופציה לא רעה (+3 שנים אחריות של קרט).

רק שקיוויתי למצלמה מתחת ל-800 ש"ח.

פורסם

אתה יכול לקנות בלב שקט מb&h, מדובר באחת החנויות הכי אמינות בארה"ב כולה.. כמובן שבלי שום קשר חובה לפתוח את המצלמה בתוך החנות, לוודא שכל החלקים ישנם ושאתה מקבל עותק טוב, שוב ללא הקשר להיכן תקנה את המצלמה בסופו של יום.

בנוגע להמלצה לדגם ספציפי, אני פחות מכיר קומפקטיות אבל שיהיה בהצלחה.

פורסם
מה?!?!

B&H ואדורמה מוחזקות על ידי יהודים והייתי מת שיהיה להם סניף בארץ!

יש להם שירות מדהים ומוצרים מצוינים!

על מה אתה מדבר בכלל?

המוצרים חדשים, והמוצרים המשופצים (או ליתר דיוק המחודשים והאלו שנפתחו) מוגדרים בחנות כמוצרים שנפתחו, ולא כמו בארץ שמנסים למכור לך מוצר שפתחו אותו כמוצר חדש על ידי חלטור אריזה וכו'.

קנה מB&H או אדורמה בלי לחשוש בכלל מהדברים שנכתבו כאן!

צר לי, התכוונתי לחנויות הקטנות שנמצאות בשדרות השונות. לא התכוונתי לחנות B&H שהרי הם ממש לא חנות קטנה. קניתי שם לפני המון שנים אם כי לא ממש אהבתי את היחס והשירות.

אז מה אם החנויות האלה מוחזקות על ידי יהודים? זה אומר שיש פחות סיכוי שידפקו אותך שם? בכל מקרה חנות בסדר גודל כזה לא ישחקו משחקים על הלקוחות שלהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אכן נראה לי שהוא התכוון יותר לחנויות של המעכרים הישראלים (אלא זוהן) ולא מוסד עולמי כמו B&H.

ליביו (שקנה שם - חנות מדהימה עם אחלה שירות. ממש קניון של מצלמות ודברי צילום)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
... אם אתה רוצה חנויות שאפשר לסמוך עליהם תנסה את , comp usa ,BEST BUY, circuit city והיו עוד כמה שחלקם פשטו כבר רגל. אתה ....

שתיים מבין 3 הרשתות שציינת הן אלו שפשטו את הרגל :wink:

והשלישית - בסט-ביי, אמנם אמינה ומסודרת, אבל בדר"כ לא זולה.

B&H - החנות מספר אחת בגודל, וותק, מקצועיות, מבחר, שירות ואמינות - אך לא זולה בכלל. היא גם סגורה בפסח ובחול המועד.

ADORAMA - גם מומלצת, גם של יהודים, גם לדעתי סגורה בפסח ובחול המועד.

J&R - גדולה ומומלצת.

קח בחשבון מס של 9% על כל קנייה בחנות. המחירים המוצגים/נאמרים זה לפני מס.

בדר"כ קנייה און-ליין ומשלוח לכתובת בניו-יורק (גם מלון אפשרי) תהיה זולה יותר ולא חסרים אתרים אמינים לא פחות מהחנויות.

פורסם

אני מתכנן להזמין את המצלמה ולשלוח אותה לכתובת בניו יורק, לפני חול המועד.

בכל אופן, יש המלצות למצלמות אחרות? במחיר הנוכחי של הקנון,עדיף לקנות דרך המכרז של וואלה ואחריות של קרט.

האם המסכים החדשים של המצלמות אפקטיביים באור יום?

האם אכן זום 12 יפגע באיכות בתאורה נמוכה?

פורסם

אתה לא "נכנס לתחום" עם מצלמה בסגנון הזה.

תחום הצילום דורש מצלמה עם מקסימום דגש על תפעול מתקדם ופונקציונאליות שרלוונטית למי שמבין צילום, לא כלי אוטומטי.

כלומר, עם כל מצלמה אפשר להיות יצרתי, כי מצלמה היא בסה"כ כלי ותמונה היא מוצר טכני בלבד, יש בה תוכן, קומפוזיציה וכו'. כמה מגדולי הצלמים בעולם צילמו צילומים אייקונים עם ציוד שכל פוקט בשקל עושה לו היום ביצפר, אבל אם אתה חובב צילום, אתה צריך מצלמה אחרת.

אתה צריך את סדרת S את ה-S95/S100. תקריב זום לטובת תפעול ידני (שתי גלגלות "אנלוגיות"), צמצם יותר פתוח וחיישן איכותי יותר. זו מצלמה יותר פונקציונאלית למי שיודע לצלם.

גם סדרת ה-G טובה (אותו חיישן-עדשה), תיתן לך עוד קצת זום, עוד קצת יותר כפתורים לתפעול ידני, אבל יקרה ומסורבלת יותר.

יש גם היצע לחברות אחרות (יצאה Fuji מעניינת ואני בכלל מצלם בפנסוניק), אבל העיקרון תופס - אם תחביב אז כלי שמתאים לתחביב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור פותח השרשור "ההוא", הכיוון שלי כרגע הוא הסוני DSC-HX9V כי ממה שהרגשתי איכות הבניה שלה מרשימה יותר מפנסוניק וקנון (דומה לניקון) והביצועים שלה בתאורה מאתגרת אמורים להיות טובים.

המחיר בארץ באזור ה- 1800 ש"ח, בארה"ב המחיר הרשמי של סוני הוא 280$ (משום מה ב- B&H הוא 329$)

פנסוניק, ניקון וקנון שבדקתי המחירים בארץ דומים מאוד לאלו של חו"ל ולכן הייתי מעדיף במקרה הזה לרכוש בארץ.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני לא יודע איך זה קרה בדיוק,

אבל B&H הפכו מאחת החנויות התחרותיות ביותר

לאחת מהיקרות ביותר. למקצוענים וחובבים-מקצוענים זה גן עדן,

אבל בשביל מצלמה פשוטה עדיף לקנות איפה שזול וזהו.

בכל מה שקשור לזום - פעם הייתה תחרות "למי יש יותר מגהפיקסל",

היום זה "למי יש מספר גדול יותר בזום", ולא משנה מה האיכות בקצה.

אם זה באמת מה שמעניין אותך, אני ממליץ שתוסיף גם איזו מיני-חצובה לעניין,

לא יכול להזיק אף פעם (אפילו שלכולם יש ייצוב תמונה היום).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...