Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בפיאט לגיהנום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_128

the 128 was an advanced and influential design that pioneered the

front-wheel drive revolution at Fiat. Like the Mini, the 128 has a transverse-mounted engine, however, the significant breakthrough with the 128 was the use of unequal length drive shafts and an ingenious clutch release mechanism originally developed for the Autobianchi Primula which allowed the engine and gearbox to be located side by side, a layout which has since become ubiquitous for small cars. ...

The 128 was the first car to feature the all-new Fiat SOHC engine, an engine design which was considerably advanced for its time, featuring an aluminium alloy cylinder head with a direct overhead camshaft driven by a rubber toothed belt. This type of engine design became commonly adopted by most manufacturers of small cars at the beginning of the 1980s, but in the late 60s was unusual.

יהודה

פורסם

תודה יהודה, שוטטתי ובמיקרה מצאתי תגובתך. ה128 שלי היתה ילידת 1982 והחזקתי בה בערך עד 1990. למה אני מציין זאת?

לעיתים אנו רואים סרט ישן שהיה פורץ דרך או מחדש בז'אנר שלו, אך בינתיים החידוש הפך להרגל, ניתן לראות החידושים בכל סרט ואף אחד אינו מבין את ההתרגשות והחידוש בעבר. לכן ציינתי כעת באיזו תקופה היתה ברשותי.[טכנולוגיה בת 20]

בכל אופן, זה לא גורע ממה שחידשת לי.

פורסם

עוד חידוש, די מהפכני לזמנו, שהיה בפיאט 128 - שסתום המגביל את כוח הבלימה לגלגלים האחוריים, כתלות בעומס על המתלה האחורי. בכך נמנעה (או לפחות צומצמה) "נעילת" הגלגלים האחוריים.

השסתום מחובר למתלה האחורי, ו"חש" את זוית הרכינה קדימה של הרכב בעת בלימה. זה היה הרבה לפני מערכות ה- ABS במכוניות עממיות...

לא ידוע לי על רכב שהכיל "פטנט" כזה לפני ה- 128 (פרט, אולי ל"אוטוביאנקי פרימולה" ששימש "מעבדת ניסויים" לפיאט והכיל הרבה קונצפציות עתידיות), אך הוא הפך לפתרון מקובל בשנות ה-70 וה- 80 .

עודד

• תוכן חדש...