Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי טיסות - ההבדלים בין טיסות מוזלות לטיסות סדירות לא בהכרח גדולים, שכן בטיסות המוזלות יש תוספת תשלום לכל דבר (רוצה להביא מזוודה? שלם עוד כמה עשרות דולארים, רוצה לאכול ולשתות במטוס - עוד כסף וכו'). לכן צריך לחשב לא רק את מחיר הכרטיס אלא גם את התוספות. כיון שמדובר בטיסות יחסית ארוכות (ת"א - אמסטרדם זה בסביבות 5 שעות) לא תוכל להמנע מרכישת אוכל ובעיקר משקה ולאור משך הטיול - לא תוכל להמנע ממזוודה. לעתים שעות הטיסות הסדירות יותר נוחות וזה בהחלט יכול להיות שוה כמה עשרות דולרים.

לפעמים מוצאים דילים טובים של טיסות+מלון - למשל, בני הבכור נסע למדריד בקיץ האחרון בעסקה שכללה טיסות (עם ספנאייר שבינתיים פשטה רגל) ומלון 3* סופר מרכזי B+B תמורת 550 אירו לשבוע. נסה לחפש דילים דומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמסטרדם עיר יקרה למחייה ולבילוי. קח את זה בחשבון וכמו שכתבו בהודעות קודמות - עדיף להיות עם יותר כסף מאשר להיות קצר בכסף בחופשה.

המרה ליורו אני ממליץ לך לעשות בארץ, במשרד חלפנות שמציע שערים טובים. באמסטרדם תקבל מעט מאוד יורו בעבור השקלים שלך.

כרטיס כספומט / אשראי שאין בו "צ'יפ" לא יעבוד בכספומטים ההולנדים. לגבי חיוב בכרטיס אשראי בחנויות ובתי מלון - אני לא בטוח אם צריך צ'יפ או לא ואם צריך לדעת את הקוד (PIN) של כרטיס האשראי (בעקרון לא עובדים פה עם כרטיסי אשראי, אלא רק עם כרטיסי חיוב (Debit Cards). כרטיס האשראי שלי משמש רק לקניות באינטרנט ומעולם לא השתמשתי בו בחנות).

לגבי מלונות - בדוק ב- Bookings.com. באתר יש כמעט תמיד הצעות אטרקטיביות והוא כולל ביקורות על המלונות. האתר מאוד אמין (מניסיון).

כאמור - אין לך מה לעשות עם רכב באמסטרדם. הרכב שלי יושב בחניה לפחות 5 ימים בשבוע. בעיר מתניידים בתחבורה ציבורית או על אופניים (מומלץ! אפשר לשכור זוג בכ-7.5 יורו ליום).

לתחבורה הציבורית, אם בכוונתך להשתמש בה הרבה, רצוי לקנות כרטיס מגנטי - נטען. הוא אכן עולה כמה יורו (רכישה בתחנה המרכזית), אבל מנגד - עלות הנסיעה תהיה נמוכה משמעותית (כרטיס חד פעמי על האוטובוס / חשמלית יהיה 2.6 יורו. הכרטיס בעל תוקף של שעה שלמה מרגע הרכישה וניתן לדלג באמצעותו במהלך השעה הזו בין קווים שונים).

בהקשר זה אדגיש שוב - המרחקים קצרים. ככלל - עדיף ללכת / אופניים.

כדי להגיע מנמל התעופה לעיר- תשתמש ברכבת (4.5 יורו), 15-20 דקות נסיעה - לא לצאת ולקחת מונית כמו שהרבה תיירים נוטים לעשות (כ-50 יורו). את כרטיסי הרכבת קונים במכונות הצהובות שפזורות בכל מקום בטרמינל (גם ליד מסועי המזוודות).

תהנה !

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

מהביקור האחרון שלי באמסטרדם אין שום בעייה עם כרטיס אשראי. רק צריך להקיש את הקוד הסודי בכל שימוש.

אופניים זה כלי אידאלי באמסטרדם אבל יש מכה של גניבות. בדוק מה המדיניות במקרה.גניבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי נושא עמלות כריסי האשראי השתפר מאד. צריך לבדוק פרטנית לגבי הכריס שכל אחד מחזיק ידו.

בכל זאת - אני נוהג לנהל את רכישותי בחו"ל במזומן, בכ"א אני שמתמש לתשלומים במלון, שכירת רכב וקניות חריגות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מהביקור האחרון שלי באמסטרדם אין שום בעייה עם כרטיס אשראי. רק צריך להקיש את הקוד הסודי בכל שימוש.

נכון, אבל בתנאי שלכרטיס יש ציפ, ולמיטב ידיעתי למרבית הכרטיסים בארץ אין.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הכי חשוב- תיזהר מכייסים, כי גם שם, כמו כמעט מכל מקום באירופה, לא חסר.

לא משנה כמה כסף תביא, הוא לא כ"כ יעזור לך במקרה ויגנב.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

לא בדקתי אם יש או אין אבל מדובר בויזה כ.א.ל סטנדרטית. גם כרטיס של לאומי ויזה עבד שם בלי בעייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה זה הצ'יפ הזה, ואיך אני בודק שיש לי?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

הצ'יפ הוא אמצעי אבטחה נוסף. האו נראה כמי סט מגעיןם של כרטיס SIM בפניו העליונים של כרטיס האשראי.

בביקורים האחרונים שלי באירופה (לא בהולנד) לא היתה בעיה להשתמש הגרטיס אשראי ללא הצ'יפ - פשוט, במקום להקליד את ה-PIN חתמתי על ספח אשראי כמו בארץ.

באירופה השימוש בכרטיס אשראי נפות פחות מאשר בארץ - במקום זה יש להם כרטיס חיוב נטען ובחיוב הכרטיס מחוייב מידית (דומה לויזה אלקטרון, אם כי טכנית הפעולה שונה). אאל"ט בהולנד זה קרוי "צ'יפקניפ". שיטה זו משמשת גם לסכומים קטטנים במקום מזומן.

פורסם

תודה על הטיפים.

אחרי שהתייעצתי עם חברים, שהמליצו לוותר על שבוע באמסטרדם, החלטתי לעשות טיול של של 3-4 ימים באמסטרדם ואז לקחת רכבת לברלין לעוד שבוע.

הבנתי שברלין הרבה יותר זולה, ויש שם חיי לילה מטורפים.

האם באמת ברלין יותר זולה? וממה כדאי להזהר שם?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בתור תייר כייסים הם המטרד העיקרי בכל אירופה. אני חשבתי שהמדינות דוברות הגרמנית יותר טובות מבחינה זו, אבל בחנוכה הייתי בוינה - שנחשבת, אולי, העיר הבטוחה ביותר בעולם, וגם שם ניסו פעמיים לכייס את אשתי.

בכל מיני ערים באירופה יש סיפורים על תרגילים מתרגילים שונים שנעשים בתחום חיי הלילה. זה בעיקר במזרח אירופה אבל כדאי להכין שיעורי בית. אישית חיי לילה לא מעניינים אותי - עברתי את הגיל לפני הרבה שנים - אבל כדאי מאד לקרוא קצת במדריכי תיירות.

מעבר לכך - ברלין עיר מסודרת מאוד, כיאה לבירת גרמניה, שירותי התחבורה הציבורית יוצאים מהכלל ופועלים כל היממה. הכנס לאתר של ה-BVG (ובמידת הצורך נצל את שירותי התרגום של גוגל או מיקרוסופט) ולמד אותם. אל תנסה להתחכם עם התשלום - אם תתפס ללא כרטיס, או שכרטיסך אינו תקף תשלם קנס כבד.

תהיה מוכן לביקורות ביטחון ברמה של שדה תעופה בכנסות לאתרים, במיוחד רשמיים ויהודיים.

פורסם

כמה הערות כלליות לנאמר כאן ועוד:

1. כרטיסי אשראי - אין שום בעיה להשתמש, גם אם אין לך צ'יפ. אם יש צ'יפ - תאלץ להזין קוד אישי בכל רכישה, אם אין צ'יפ - אתה תחתום על ספח בדיוק כמו בארץ.

2. ביטחון וזהירות - לא צריך להכנס להיסטריה ולהסתובב מפוחד. קצת יותר תשומת לב, ומחשבה למה שאתה עושה ואיפה שם את הדברים שלך. תיירים הם תמיד מטרה נוחה לכל נוכל, אבל גם מאוד תלוי איזה תייר ומה הוא עושה. אז לא להסתובב עם הארנק בכיס האחורי ואל תשאיר תיק על הרצפה גם אם אתה קרוב אליו. אבל לא צריך להסחף לכיוון השני.

מה שכן, על מנת למנוע טרחה למקרה שכן גנבו לך משהו או כייסו אותך לא מומלץ להסתובב עם הדרכון עליך. צילום שלו יספיק ברוב המקרים, והוא יכול להשאר בכספת בחדר.

3. שיטת תשלום - מאוד תלוי בכרטיס האשראי שלך ומה אתה מקבל איתו. אצלי לדוגמא שער ההמרה של האשראי הרבה יותר טוב מכל change ישראלי, כולל בנק הדואר. גם ביורו וגם בדולר (אך לא בליש"ט לדוגמא). לכן הסתובבתי עם מעט מאוד מזומן וכרטיס אשראי. גם הרבה יותר בטוח, וגם הרבה יותר נוח.

4. באופן כללי - תזרום. מאוד מומלץ לתכנן לפני הטיול בכדי לדעת מי נגד מי, אך לא חייבים להצמד לתוכנית. החוויות הכי טובות שלי בחו"ל היו דברים שלא היה לי שום סיכוי לתכנן. גם לא חייבים להספיק הכל, ועדיף בהרבה להנות ולנצל את מה שאתה עושה עד הסוף, ולא לחשוב על מה אתה מפספס. אי אפשר להספיק את כל העולם בשבועיים, ולא צריך לנסות. לא צריך לקום ב-6 בבוקר ולנסות לטייל עד 12 בלילה בשביל לראות עוד מקום. ולא, סתם לרבוץ כמה שעות בסטלבט כי זה מה שבא כרגע זה לא בזבוז זמן.

5. תהנה....

פורסם

לגבי כייסים אני פחות דואג, כבר עברתי את תאילנד והקומבינות שלהם...אז אירופה...

יש לי חגורת כיס שכל תאילנד היתה אצלי מעל התחתונים ומתחת למכנס, בארנק לא היה יותר מ-100 דולר בכל זמן נתון.

שאלה לגבי כרטיס אשראי.

יש לי ויזה דולרית של הדואר, האמצעי הכי טוב לדעתי, האם עדיף למלא אותו בדולרים ולשנות שם בציינג'ים או פשוט ללכת עם כרטיס אשראי בינלאומי רגיל ולספוג את העמלות פריטה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תלוי בעמלות, אני חושב שלויזה של הדואר עמלות גבוהות במיוחד, אבל בדוק פרטנית בהשוואה לכרטיס האשראי שבידך. כמוכן כרטיס הדואר שלך בדולרים כך שתהיה לך עמלת המרה מדולר לאירו, ובאירופה בד"כ מדובר בעמלות גבוהות יחסית לארץ.

ככלל - לישראלי עדיף להשתמש באירופה במאסטרכרט ובארה"ב בויזה, בגלל הפרשי העמלות.

אישית אני נוהג למשוך אירו בכרפומטים בארץ, ואם יש צורך - משלים בחו"ל. הפרש השער בהשוואה לצ'ינג'ים או סניפי בנק בארץ שעמומים, לכל היותר שקלים בודדים למשיכה של כמה מאות אירו, והנוחיות שוה משהו.

פורסם
לגבי כייסים אני פחות דואג, כבר עברתי את תאילנד והקומבינות שלהם...אז אירופה...

יש לי חגורת כיס שכל תאילנד היתה אצלי מעל התחתונים ומתחת למכנס, בארנק לא היה יותר מ-100 דולר בכל זמן נתון.

שאלה לגבי כרטיס אשראי.

יש לי ויזה דולרית של הדואר, האמצעי הכי טוב לדעתי, האם עדיף למלא אותו בדולרים ולשנות שם בציינג'ים או פשוט ללכת עם כרטיס אשראי בינלאומי רגיל ולספוג את העמלות פריטה?

תאמין לי בתאילנד הרגשתי יותר בטוח מאשר במערב אירופה, לא צוחק.

בשבדיה כמעט כייסו לי את התיק צילום שלי (שהיה אמנם זול יותר בשבדיה מאשר בתאילנד, אבל תחשוב איך הערך שלו בזמן שכל התמונות נמצאות בתיק הזה על כרטיס זכרון או שניים...).

בתאילנד שום תאילנדי (והייתי בכל האיזורים, מבנגקוק, דרך הצפון ועד פוקט) לא העז להתקרב לי לתיק!

משמע: אין חוקים בנושא.

שמור על עצמך ועל הדברים שאתה מביא עמך טוב ככל הניתן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...