Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת פעם ראשונה שאני יוצא לנופש באירופה (לא מכליל את המסע לפולין שעברתי בתיכון).

מעוניין לדעת לגבי טיפים, לתכנון טיול של כשבוע-שבוע וחצי שיוכל להתאים לבן אדם בגיל שלי (25).

מחפש טיפים על מנת לדעת לאן לטייל שם, חיי לילה, התניידות בעיר, מלון נורמלי, אני ממש לא רוצה להתקע באיזה אכסניה של תיירים מוזלת וגם לא מעוניין בארוחת ערב עקב כשרות.

האם תקציב של 5000 שקלים יספיק לי לתקופה כזו? בהנחה שאני לוקח טיסת לואו קוסט של ארקיע ולא מתכוון לעשות שם קניות, מחירי הבגדים והאלקטרוניקה במערב אירופה לא הכי אטרקטיביים ממה שידוע לי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי שנה שעברה טיסה ל3 ימים באמסטרדם, השכרת רכב ונסיעה לפסטיבל מוזיקה של 3 ימים בבלגיה, ואז חזרה לעוד יום באמסטרדם.

כל הלוגיסטיקה הסתכמה בבערך 3500 לבן אדם (טיסה+מלון+אוטו+דלק+פסטיבל+אוכל+ג'ינג'ר) (היינו 3) ללא ביזבוזים.

טיסה הלוך חזור אמורה לעלות 400 דולר פלוס מינוס, תמצא מחיר נוח בwww.kayak.com

בשביל מלונות תבדוק ב www.booking.com

אני זוכר שיצא לנו בערך 80 יורו ללילה + ארוחת בוקר לחדר עם 3 מיטות במלון של 2-3 כוכבים.

לא כ"כ זוכר כמה יצא לנו ממש ליום, אבל 5000 אמור להספיק אם אתה לא מתפנק יותר מדי.

הייתי ממליץ לך על אטרקציות, אבל חוץ מוונדלפארק (פארק עצוווווום, מאוד מומלץ להשכיר אופניים ולטייל שם) אני לא זוכר יותר מדי מסיבות ברורות :lol:

מה שכן, קח בחשבון שאמסטרדם היא עיר ממש פיצפונת, לדעתי אם אתה לא מתכנן להיות שם בשביל לטייל עם עיניים אדומות אתה תשתעמם אחרי 3-4 ימים כי יש גבול לכמות המוזיאונים שאפשר לבקר בהם.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

ולא לשכוח חוות דעת על המלונות ב-tripadvisor

רק לידיעתך - אמסטרדם עיר יפיפיה, עם הרב אוצרות תרבות (מוזיאונים, כנסיות וכו'), הנקודה היהודית לא חסרה, אבל האוכלוסיה לא נעימה. תח"צ מעולה כמקובל באירופה הצפונית.

קנה לך מדריך תיירות קטן ותבין ממה אתה עשוי להנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת מלון קרטופולסקי מצויין ובמיקום מעולה (על ה DAM SQUER).

מכאן הכל תלוי מה אתה מחפש. יש מוזיאונים למכביר, שווקים, נחמדים (מומלץ לבקר בשוק הפשפשים) רובע יהודי נחמד, פאבים, מסעדות (אל תבנה על אוכל גורמה. התרומה היחידה של המטבח ההולנדי לקולינאריה זה הקרורט וגם הוא לא מציאה).

רכב די מיותר אם אתה באמסטרדם כי החשמליות מעולות ומאוד נוחות. אם אתה יצא מאמסטרדם יש המון כפרים יפהפיים בעיקר בצפון ( אם אתה מצפין ניתן לקחת רכבת לזכאכן. כפר מאוד נחמד עם המון בתי קפה ואוירה נחמדה).

אתה תוכל גם לראות את גורד השחקים הראשון של אמסטרדם שנבנה לפני כ 20 שנים בגובה 8 קומות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יכול להמליץ לך בשמחה רבה על Avenue Hotel, אני וחברה שלי נשארנו שם שלושה לילות בשנה שעברה, מלון חמוד, ארוחת בוקר סבירה בהחלט (אך לא כשרה, מן הסתם), מיקום מדהים והמחיר שהיה לי עליו היה לא רע (זה היה חלק מדיל למסיבת ASOT 500 של ארמין, כך שקשה לי להגיד כמה בידיוק), והכי חשוב WIFI חינם בחדרים)

המיקום ממש 3 דקות הליכה מ-Amsterdam Central שזו התחנת רכבת המרכזית של אמסטרדם, ועוד 3 דקות הליכה לכיכר DAM. אם אתה מעונין למקומות רחוקים יותר כמו כמו Museumplein או Leidseplein יש תחנת חשמלית בידיוק 200 מטר מהמלון (לא לשכוח לעשות Check in עם הכרטיס).

כמו שאמרו מקודם, מבחינת אמסטרדם עצמה היא מאוד קטנה, שלושה-ארבע ימים שם זה המון, רכב כמובן שלא תעז לשכור אלא אתה ממשיך משם למקום אחר.

אם אתה מתכנן על קצת מוזיאונים - מוזיאון ואן גוך בהחלט נחמד מאוד, אך שים לב שאתה פשוט חייב להזמין מראש באתר שלהם. אפילו אם זה ערב לפני כמו שאנחנו עשינו מהמחשב של המלון. זה יחסוך לך עמידה מטורפת בתור. אתה מזמין מהאתר, מקבל את הכרטיס, מדפיס, ופשוט ניגש לכניסה, חסכנו לעצמנו לפחות חצי שעה עמידה בתור לדעתי בזכות כך.

לגבי אנה פרנק, זה חובה לדעתי. אנחנו הלכנו אליו בלי להזמין כרטיסים מראש, אך מאוד מאוד מוקדם על הבוקר, באיזור 9-9:30 כבר היינו בתור (והיה תור!! קטן, אך תור), וכשיצאנו כבר באיזור השעה 11, התור כבר הגיע למצב שהוא היה כמעט סביב הבניין.... קח לתשומת לבך.

לגבי התניידות באמסטרדם, אם יש לך אייפון/טלפון אנדרואיד כל שהוא, יש מלא אפליקציות טובות שלא דורשות חיבור אינטרנט בשביל לעבוד, עם מלא מידע על אטרקציות, GPS והדרכת אמת איך להגיע לאן שאתה חפץ, אני השתמשתי בהן, והן חסכו זמן יקר מאוד על התברברות).

אגב, אם אתה נוסע עם בת זוג, יש מלון מדהים בשדה התעופה סכיפול, citizenM hotel Amsterdam Airport, כנס לעמוד שקישרתי אליו, אתה כבר תבין לבד. אנחנו גם התגוררנו שם שתי לילות (אחרי אמסטרדם, יצאנו לסיבוב קטן בבלגיה עם רכב, וכשחזרנו העדפנו לנסות את המלון הזה כי מאוד התלהבנו ממנו ברשת), המחיר היה 99 יורו ללילה, מלון משוכלל, מיטות מדהימות נוחות, נוף מטורף אם אתה בוחר לכיון המטוסים, שקט ברמה של בית קברות למרות שבאמצע שדה תעופה, המינוס הכי גדול היה הוצאה נוספת כל יום של כעשרה יורו לאדם על הרכבת לאמסטרדם עצמה.

כמו כן כמו שאמרתי, זה אך ורק עם חברה/בת זוג, מבנה החדר פשוט לא יאפשר שום דבר אחר (תראה בתמונות, תבין)

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
ולא לשכוח חוות דעת על המלונות ב-tripadvisor

רק לידיעתך - אמסטרדם עיר יפיפיה, עם הרב אוצרות תרבות (מוזיאונים, כנסיות וכו'), הנקודה היהודית לא חסרה, אבל האוכלוסיה לא נעימה. תח"צ מעולה כמקובל באירופה הצפונית.

קנה לך מדריך תיירות קטן ותבין ממה אתה עשוי להנות.

אוכלוסיה לא נעימה?

אתה רציני?

לא מכיר עיר מערב אירופית עם אוירה נעימה יותר ותושבים מסבירי פנים יותר.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שי, אמסטרדם היא העיר עם הכי הרבה לאומים מכל הערים בעולם. יש שם הפרדה די ברורה בין הולנדים מקוריים למהגרים ובניהם. הולנדי מקורי לא יתחבר עם מהגר גם אם הוא דור שני.

מבחינת אדיבות זה מאוד משתנה ותלוי על מי אתה נופל ובאיזו גישה.

פורסם

להגיע לאמסטרדם אחרי שבוע בדרום הולנד זו חויה מאוד לא נעימה. רושם של אין סופ מסוממים ושיכורים. היו קטעים שאני ממש חששתי למשפחה. ומבחינתי השיא הוא הטראם מה-Leidseplein למרכז העיר בשעות השיא בבוקר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ בחום לבקר בכפר דייגים בשם וולנדאם, במרחק 20 ק"מ מאמסטרדם (יש אוטובוס מהתחנה המרכזית).

מקום ציורי ופסטורלי ולא המוני מדי וגם הנופים בדרך.

draaipad.jpg

לוודא שהבית מלון נמצא במקום מרכזי או ליד תחנת חשמלית.

כדאי לקנות כרטיס תלת-יומי לחשמלית(אין הגבלה של נסיעות, רק הגבלת זמן) ולא לשכוח להעביר אותו בכניסה וביציאה.

פורסם

לגבי תח"צ - אני לא מעודכן כיון שהביקור האחרון שלי באמספרדם היה לפני כ-7 שנים ובינתיים החליפו את המערכת לכרטיס אלקטרוני. מכל מקום - הקפד לשלם לפי הכללים, הקנסות כבדים ומאוד לא כדאי להסתבך עם המבקרים (יש לי זכרונות מחילופי סטודנטים ברוטרדם לפני הרבה שנים, מבקרי הכרטיסים גימדו את קווין מקגי ועבדו בקבוצות של 2-6).

פורסם
שי, אמסטרדם היא העיר עם הכי הרבה לאומים מכל הערים בעולם. יש שם הפרדה די ברורה בין הולנדים מקוריים למהגרים ובניהם. הולנדי מקורי לא יתחבר עם מהגר גם אם הוא דור שני.

אתה מדבר מידיעה ?

גילוי נאות- הח"מ הינו תושב אמסטרדם.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

זה מידיעה. בשנה האחרונה הייתי בהולנד 8 פעמים בנסיעות עבודה ואני בקשר כמעט יומיומי עם הנציג המקומי שלי שם.

מתוך 8 הביקורים שלי 5 היו בליווי צמוד שלו (התלוותי אליו לכמה עיריות ומהנדסים) והשלוש הנותרות לבד לביקורות בשטח (יום וחצי חופשיים בכל ביקור כי אי אפשר לתכנן את הזמן בדיוק בלי מקדם ביטחון).

פורסם

הידיעה שלך לא מספקת.

חיית בהולנד? ניסית ליצור חברים?

(שים לב לגילוי הנאות בהודעתי הקודמת)

אני ומהגרים רבים שאני מכיר משתלבים נהדר בחברה המקומית.

יש עניין של הפתיחות של המהגר. כמובן שאלה המגיעים מחברות "סגורות" וקהילתיות (חלק לא קטן מהמהגרים) צפויים להישאר בקהילות שלהם. אבל זה לא מעיד על ההולנדים כי אם על המהגר.

בנוסף, צריך לזכור את עניין המעמד הסוציואקונומי. מן הסתם, ההתאמה לקבוצה אליה אתה מנסה "להתקבל", צריכה להיות גם ברמה הזו וברמת ההשכלה (וזה נכון לכל מקום בעולם).

שנפתח לדיון את יחסה של החברה הישראלית לזרים ומהגרים ? :|

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

לא אמרתי שאנחנו יותר טובים.

אל תשכח שאתה נמצא בעיר שהיא מרכז המהגרים. אני מגיע בעיקר לצפון הולנד (איזור אלקמאר) ומשם יוצא לפגישות שלי ושם הם די מתרחקים מהמהגרים. הנציג שלי ( הולנדי שורשי) אמר שהם אפילו משתדלים לא להעסיק מהגרים בתפקידים בכירים (משפחה עתירת נכסים ומפעלים).

אני פחות מכיר את אמסטרדם מהבחינה הזו כי בעיקר עברתי דרכה אבל באיזורים היותר רגועים שבהם שהיתי לא מעט זמן (בשלוש השנים האחרונות הייתי די הרבה על הקו בין הולנד לישראל) זה די בולט.

פורסם

לדעתי 5000₪ לא יספיקו לך,

מלונות טובים יש בתוך העיר,

אני הייתי פעמיים באמסטרדם,

אף פעם לא ישנו בתוך העיר אלא מחוץ לעיר, פעם אחת במלון שסמוך יחסית לשדה התעופה (לא המלון ליד השדה אלא אחד אחר מרוחק כ10 דקות נסיעה מסכיפהול) ופעם אחת בכפר נופש,

מניסיון עם מלונות במערב אירופה לדעתי כדאי ללכת על מלון 3-4 כוכבים. מדובר במלונות סבירים ברוב המקרים.

אם המלון המרוחק משדה התעופה מעניין אותך אוכל לברר מה שמו ע"מ שתוכל לברר מחירים,

בסך הכול מדובר במלון חדש ומסודר, החדרים לא גדולים מדי, אבל לזוג הם יספיקו.

צריך לקחת בחשבון שהתחבורה באירופה לא זולה במיוחד,

הולנד עצמה היא לא מדינה זולה,

ואם אתה רוצה לטייל ולהנות עדיף שיהיה לך כסף בעודף מאשר שיחסר לך,

מקסימום שתגיע ארצה, תמיר אותו חזרה לשקלים או שמור אותו לטיול הבא...

בלילה יש הרבה ברים ומועדונים פתוחים בהולנד,

צריך לקחת בחשבון שחלק מהם גם סוגרים מוקדם יחסית בסביבות 12-1 בלילה...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...