Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה או סקודה פאביה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חייל משוחרר שמחפש להביא רכב חדש מהיבואן,

התקציב שלי דל יחסית, כולל הלוואה המקס' שאני אסחב יהיה 80K.

ראיתי וקראתי המון שרשורים כאן בנושא ועדיין לא מצאתי את התשובה שאני מחפש..

אני מתעניין בשני הדגמים הנ"ל עם מנוע 1.4 ידני 86 כוח סוס, שניהם הוצעו לי במחיר מבצע של69K.

לשניהם אותו המנועה ואותו הגיר נשאר רק להשוות בין הבניה,איכות החומרים והביצועים.

לפי סקירות שקראתי אני יודע שאומרים שהפאביה יותר איכותית ואמינה,

אח היא גם יותר כבדה מהאיביזה ב100 קילו ולכן אני מאמין שהביצועים יורדים משמעותית.

מה שחשוב לי זה שהרכב יסחב ,לא מחפש לעשות מירוצים.. אבל שיהיה מסוגל לנסוע בלי בעיה על ה120/130

בעליות ובנסיעות ערוכות גם עם 5 נוסעים ותא מטען מלא, ושיהיה כמה שיותר אמין ועמיד לפחות ל5 6 שנים.

הציעו לי את הפאביה בדגם ספורט עם מנוע TSI ו105 כוח סוס בתוספת של 17K, אני לא בטוח שזה שווה את המחיר,

לא מבחינת הביצועים שלא משתפרים משמעותית ולא מבחינת אמינות שמעתי שהמונע הזה נהרס יותר מהר..

מה דעתכם?

1. מה מהרכבים הנ"ל יותר מומלץ?

2. האם המנוע הזה מספיק לפאביה/לאיביזה ומספק את כל הדרישות?

3.האם שווה להוסיף 17K ולקחת את מנועה הTSI

תודה מראש לכל העונים.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע , יש לי את האיביזה 1.4 הזאת כבר חודשיים, היא יכולה לנסוע 120-130 אך אתה תשמע רעש מטורף מהמנוע, בעליות עם 4-5 אנשים היא תתקשה ואתה תצטרך למשוך הילוכים.

אני נסעתי המווווון על איביזה TSI 1.2 ,אין מה להשוות, האוטו הזה מטוס !!אם אתה יכול להרשות לעצמך, מומלץ. גם 1.4 מומלץ ביותר, הייתי בדיוק במקומך לפני חודשיים ובסוף בחרתי ב1.4 כמובן, חוץ מזה אני (אתה) בן 25 ולא 65!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מנוע ה1.4 מיושן יחסית ולא יספק לך מחץ בנהיגה. מנוע הTSI מעולה והשילוב שלו עם הרכבים הקטנים הללו מצויין.

האיביזה נתפסת כצעירה יותר והפאביה מעט יותר בוגרת. לדעתי הפאביה מגובשת יותר, נהנת מתא נוסעים ואיכות חומרים עדיפים על האיביזה. המלצתי היא שתקבע לך נסיעת מבחן על שני הדגמים, כמו כן אני הייתי הולך על מנוע TSI ותנסה להתווכח על המחיר..

פורסם

כרגע אני נוהג על ספארק, לבד ברכב אני מגיע ל140 בלי להרגיש בלי ללחוץ..

עם 5 איש ברכב כאשר נהגתי בעליה של אריאל היא לא הצליחה לעבור ת90/100 והמנוע ממש בכה לי.

הפאביה שוקלת כמעט ב200 קילו יותר מהספארק והאיביזה בכמעט 100 אבל ההספק שלהם זהה לספארק..

אז נראה לי זה יהיה ממש על הפנים.. :?

אם כבר להוסיף 20K לדעתי עדיף כבר לקחת את היראיס החדשה נראה לי שמבחינת אמינות לא רואה את שתיהן.

אם היה עליה מבצע או הנחה של לפחות 5K הייתי לוקח אותה בלי לחשוב פעמיים.

ולגבי נסיעת מבחן שבוע הבא יש לי על הפאביה אבל בכל זאת לא יודע כמה עליות נעבור ולא נהיה רכב מלא.. אז זה לא זה.

נ.ב כמה מציעים על האיביזה עם ה105 כוח סוס ידני היום?

פורסם
שלום, אני חייל משוחרר שמחפש להביא רכב חדש מהיבואן,

התקציב שלי דל יחסית, כולל הלוואה המקס' שאני אסחב יהיה 80K.

ראיתי וקראתי המון שרשורים כאן בנושא ועדיין לא מצאתי את התשובה שאני מחפש..

אני מתעניין בשני הדגמים הנ"ל עם מנוע 1.4 ידני 86 כוח סוס, שניהם הוצעו לי במחיר מבצע של69K.

לשניהם אותו המנועה ואותו הגיר נשאר רק להשוות בין הבניה,איכות החומרים והביצועים.

לפי סקירות שקראתי אני יודע שאומרים שהפאביה יותר איכותית ואמינה,

אח היא גם יותר כבדה מהאיביזה ב100 קילו ולכן אני מאמין שהביצועים יורדים משמעותית.

מה שחשוב לי זה שהרכב יסחב ,לא מחפש לעשות מירוצים.. אבל שיהיה מסוגל לנסוע בלי בעיה על ה120/130

בעליות ובנסיעות ערוכות גם עם 5 נוסעים ותא מטען מלא, ושיהיה כמה שיותר אמין ועמיד לפחות ל5 6 שנים.

הציעו לי את הפאביה בדגם ספורט עם מנוע TSI ו105 כוח סוס בתוספת של 17K, אני לא בטוח שזה שווה את המחיר,

לא מבחינת הביצועים שלא משתפרים משמעותית ולא מבחינת אמינות שמעתי שהמונע הזה נהרס יותר מהר..

מה דעתכם?

1. מה מהרכבים הנ"ל יותר מומלץ?

2. האם המנוע הזה מספיק לפאביה/לאיביזה ומספק את כל הדרישות?

3.האם שווה להוסיף 17K ולקחת את מנועה הTSI

תודה מראש לכל העונים.

איזה ביצועים אתה מחפש מרכב עם 86 כ"ס? 105 יתן לך ביצועים יותר טובים

כמו שנכתב המנוע 1.4 דיי מיושן , אם המשקל הוא הוא כ"כ קריטי עבורך ניתן להוריד כ25 קילו מהפאביה (אם אני לא טועה יש 3 משקולות על הרכב בבאמפר האחורי , הרכבים דיי דומים אחד לשני מבחינת הביצועים , תעשה נסיעת מבחן בשני הרכבים ותחליט מה טוב לך , שניהם יסחבו פחות או יותר אותו דבר בעליות , שבהן הם דיי מתקשים.

אם לא מכביד לך על הכיס - שווה ללכת על ה TSI.

weight8.jpg

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אין ספק שה-TSI עדיף בכל הקשור לזריזות, אבזור וגם בהתנהגות.

השאלה בה אתה צריך לדון עם עצמך היא האם זה משתלם לך והאם אתה באמת זקוק לזה.

איביזה או פאביה, בלי צל של ספק הפאביה - במידה והעיצוב הפחות נועז וצעיר לא מפריע לך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

האם מדובר על TSI ידנית או DSG?

אם DSG, ואתה מתכנן להחזיק את הרכב יותר מתקופת האחריות קח בחשבון שהגיר זה מסוכן לכיס.

אולי כבר סידרו הכל, אולי לא, תחטט באינטרנט תגלה שלל מקרים מדאיגים שאף אחד לא יודע להגיד בוודאות אם נפתרו לחלוטין או לא.

ה TSI יותר חזקה משמעותית ולו בזכות העובדה שהכח מגיע מאוד מוקדם בסל"ד נמוך ובלי הרבה רעש וצלצולים. פשוט כיף.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אני מתכוון רק לידני.. כבר 5 שנים שאני נוהג על ידני ואני לא מוכן להחליף..

לגבי הTSI זה יוצא הבדל של כ 20 אלף..

במחיר הזה אני מאמין שעדיף לי כבר להביא I20 קופה או את הטיוטה יאריס החדשה.. בכל זאת תודה לכולם!

1925735354.jpg

hyundai-i20-coupe-2__medium.jpg

פורסם

עדיף לקנות יאריס או I20?

היאריס החדשה ממש לא מפילה מהרגליים, אין בה שומדבר מיוחד או מעורר בדיקה מעמיקה. משעממת בדיוק כמו הקודמת רק בעטיפה מחודשת, שילוב מנוע / גיר שונה ותוספת איבזור. להורים של גיסתי יש את היאריס 100 (סוף 2010) ויצאתי עימם לסיבוב בחדשה - הרגיש אותו הדבר, רק מעט נעים ומודרני יותר. גם הם - חובבי הטויוטה והיאריס הותיקים (מסוג האנשים שחולמים טויוטה. לא מסוגלים לשמוע על שום תוצרת אחרת) - הסכימו שזאת לא צריכה להיות בחירת המחדל שלהם גם הפעם.

ה-I20 היא אחת המכוניות הגרועות ביותר בהן יצא לי לנהוג - בקבוצת הסופר מיני. הוצמדה אלי כזאת לסופ"ש - בין מכירת הפאביה לקבלת היטי - וצר לי, רק להזכיר את המילה I20 באותו משפט עם פאביה - גורם לי לבחילה. היא נחותה ממנה בה-כ-ל, למעט סעיף הבטיחות בו יש לה כוכב חמישי (בניגוד לפאביה עם ארבע). אפילו אימי שנהגה בה בנסיעה קצרצרה אל נתב"ג - לא הפסיקה להתלונן על המושבים המחרידים בנוחותם, נוחות הנסיעה הלא מדהימה, השילוב מנוע / גיר העצל להפליא, צריכת הדלק המטרידה ואיכות החומרים הזולה. קח בחשבון שה-I20 עוברת מתיחת פנים בימים אלו, כך שבמידה ואתה כן מצליח להתחבר אליה (בצורה לא ברורה ממש) - לפחות תשכיל ותמתין למתוחת הפנים, שגם נראית חביבה יותר מהנוכחית.

בקיצור, כדי שתנהג בשלושתן קודם - רק כדי שתקבל "טיפת" מושג בכל הקשור להבדלים ה"קטנים" שביניהן, ולא רק מבחינת השילוב מנוע - שם אין בכלל אפשרות לטעון כי הן עדיפות - טורבו זה טורבו. נקודה (עד כמה שזה נשמע קלישאתי).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני מסכים עם קודמי בנוגע ל-I20. לא מדובר ברכב גרוע אך כיום היא לא עומדת באותה השורה יחד עם יתר הסופר מיני. מתיחת הפנים אולי תשנה במעט, אך תגיע לארץ הקודש רק במהלך 2013.

אני חושב שהיאריס החדשה היא המתמודדת העדיפה, בייחוד בגרסתה המאובזרת. לטעמי היא עדיפה בהרבה על הפאביה המיושנת. יתרונה העיקרי של הפאביה הוא במנוע (במידה ואתה הולך על ה-tsi). מעבר לכך - בבטיחות, נוחות, ועיצוב היאריס עולה עליה.

בשורה התחתונה - אני הייתי הולך על היאריס החדשה בלי למצמץ פעמיים.

פורסם

המחיר בסיאט הוא בגדר המלצה בלבד. לך לשמה תתמקח, אם אני לא טועה יש ימי מכירות מיוחדים ב14-16 לחודש.

את היאריס החדשה אני לא מכיר, נהגתי על הTS מהדור הקודם והרכב מאד מהנה.

פורסם

לא מפסיקים בסיאט עם הימי מכירות האלה הא? :lol: מתי הם מוכרים במחירים רגילים בכלל?

ואוראל, I20 1.6 SUPREME ידנית (אם מוכרים עדיין) לא כזה רכב זבל והיא זריזה, מאוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
עדיף לקנות יאריס או I20?

היאריס החדשה ממש לא מפילה מהרגליים, אין בה שומדבר מיוחד או מעורר בדיקה מעמיקה. משעממת בדיוק כמו הקודמת רק בעטיפה מחודשת, שילוב מנוע / גיר שונה ותוספת איבזור. להורים של גיסתי יש את היאריס 100 (סוף 2010) ויצאתי עימם לסיבוב בחדשה - הרגיש אותו הדבר, רק מעט נעים ומודרני יותר. גם הם - חובבי הטויוטה והיאריס הותיקים (מסוג האנשים שחולמים טויוטה. לא מסוגלים לשמוע על שום תוצרת אחרת) - הסכימו שזאת לא צריכה להיות בחירת המחדל שלהם גם הפעם.

ה-I20 היא אחת המכוניות הגרועות ביותר בהן יצא לי לנהוג - בקבוצת הסופר מיני. הוצמדה אלי כזאת לסופ"ש - בין מכירת הפאביה לקבלת היטי - וצר לי, רק להזכיר את המילה I20 באותו משפט עם פאביה - גורם לי לבחילה. היא נחותה ממנה בה-כ-ל, למעט סעיף הבטיחות בו יש לה כוכב חמישי (בניגוד לפאביה עם ארבע). אפילו אימי שנהגה בה בנסיעה קצרצרה אל נתב"ג - לא הפסיקה להתלונן על המושבים המחרידים בנוחותם, נוחות הנסיעה הלא מדהימה, השילוב מנוע / גיר העצל להפליא, צריכת הדלק המטרידה ואיכות החומרים הזולה. קח בחשבון שה-I20 עוברת מתיחת פנים בימים אלו, כך שבמידה ואתה כן מצליח להתחבר אליה (בצורה לא ברורה ממש) - לפחות תשכיל ותמתין למתוחת הפנים, שגם נראית חביבה יותר מהנוכחית.

בקיצור, כדי שתנהג בשלושתן קודם - רק כדי שתקבל "טיפת" מושג בכל הקשור להבדלים ה"קטנים" שביניהן, ולא רק מבחינת השילוב מנוע - שם אין בכלל אפשרות לטעון כי הן עדיפות - טורבו זה טורבו. נקודה (עד כמה שזה נשמע קלישאתי).

אני לא יודע איך הגעת שהI20 גרועה, נהגתי המון עליה ועל הפאביה ובאמת אין מה להשוות בין המכוניות הI20 הרבה יותר טובה בכל פרמטר, מה שמצחיק אותי שאמרת על האיכות חומרים של הפאביה שהיא גרועה ונראית מיושנת מאוד, אני גם לא יכנס להבדלי האיבזור לטובת הI20 או העיצוב, אבל אני יגיד שהמזל של הפאביה היא שאין I20 ב70K בארץ כי במקרה כזה אף אחד לא היה קונה פאביה ובטח לא את האיביזה. פיאסטה,מיקרה, I20 זה מה שצריך להיות הלהיט.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

Niv, את האנטי צ'מפיון שלך כולם מכירים - לפחות תנסי להיות אובייקטיבי, אני יודע שקשה לך עם כל השנאה שלך כלפי צ'מפיון ושלל מותגיה. ה-I20 היא מכונית סבירה שאתם עושים ממנה יותר ממה שהיא - הפאביה מיושנת יותר ועדיין מצליחה להרגיש כ"רכב" ולא "פחון" מול היונדאי.

נורא משעשע שאתה וגיא קמים להגן על היונדאי - והרי בכל מבחן רכב אפשרי נכתב שהיא סבירה וממוצעת, לא מעבר לכך. קחו מבחנים מאירופה - ותגלו שבכל מבחן כזה או אחר מול הפאביה (בשבילך, ניב) - היא הובסה קשות, באם ה-TSI ובאם ה-TDI, ידניות או DSG.

גיא, סביר להניח שלא נהגת בכלל ב-I20, אז בוא נעצור פה. ה-1.4 אוט' (לצורך העניין) היא פח אשפה על גלגלים. לידידה שלי מהעבודה יש 1.6 מאובזרת ואין ספק שהיא זריזה ורשימת האיבזור נאה, אבל ה-TSI מרשים יותר בזמינות הכוח שלו.

לגבי היאריס, נוחות - ניחא. בטיחות - חלוטין. עיצוב - עניין של טעם לגמרי. לטעמי היא כעורה להחריד, בדיוק כמו היוצאת.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...