Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורית תקלה בפיג'ו 206, שנת 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

ברשותי פיג'ו 206 SX, ידנית 1600 מודל 02.

היום במהלך נסיעה בעיר נדלקה לי נורית התקלה ברכב(נורית צהובה כזו).

הרכב בשבוע שעבר עבר טיפול 150K+החלפת טרמוסטט ויוניט חום, פתחתי אף נושא כזה כאן,

carsforum. co.il/ vb/ showthread.php?t= 417371

פשוט אין ברשותי 20 הודעות ולכן איני יכול לפרסם קישורים. הורידו את הרווחים או היכנסו לפרופיל שלי וחפשו את הנושא שפתחתי כאן שבוע שעבר.

שאלתי - האם יכול להיות שהנורית נדלקה בגלל מה שהרכב עבר שבוע שעבר(החלפת טרמוסטט+יוניט חום+טיפול 150K)?

כיצד אפשר להסיר את נורית התקלה?

פורסם

יכולות להיות 101 סיבות להידלקות הנורה! הכי טוב זה להתחבר לסורק תקלות יעודי ולשלוף קוד תקלה....

האם האוטו החל לגמגם או שהוא נוסע תקין? האם השתנה משהו באיך שהאוטו נוסע/סוחב/מגיב לגז מאז שנדלקה הנורה?

את הנורה אפשר לאפס רק באמצעות מחשב.

פורסם

מאז שהנורה נדלקה עשיתי כ-30 ק"מ עד לבית. לא הרגשתי האמת שום דבר חריג, חום מנוע קבוע על 90, מד השמן מעט מתחת לחצי.

לא הרגשתי משהו שונה בגז למען האמת, אבל זה רק אני, לא מוסכניק.

האם כדאי לחזור למוסך המורשה שביקרתי בו בשבוע שעבר שהחליף לי שם טרמוסטט ויוניט שיבדוק את התקלה?

*המכונאי שלי אגב שהוא שכן שלי, אמר שאם לא הרגשתי משהו חריג במהלך נסיעה יתכן שזה קשור לאגזוז(לא הבנתי מה הקשר) ושהוא מחר יוציא את המינוס מהמצבר בשביל שהמחשב יתאפס והנורה תיעלם, אבל לא יודע אם לעשות את זה או שעדיף לגשת למוסך המורשה שטיפל בי.

פורסם

לא יעזור לנתק את המצבר.... זה לא יכבה את הנרה ואכן כדאי לחזור למוסך ולהתחבר למחשב כי זה יכול להיות הרבה דברים. החל מחיישן כלשהו לא תקין עד זיהום יתר (כמו במקרה שלי רק שאצלי הנורה נכבתה לאחר כ-400 ק"מ ולא נדלקה מאז).

פורסם

מדוע נסעת עם הנורה הנ"ל 400 ק"מ? :roll:

איזה דיכאון ממש אין לי כח להכנס שוב למוסך, עוד ועוד כסף ועוד סבלנות :shock:

אגב, מהו תפקיד החיישן?

פורסם

תודה על שהפנית אותי לאשכול ערן.

האמת לא יוצא מהאגזוז ריח מוזר וההיגוי אצלי בסדר, גם צריכת הדלק. לא הרגשתי זיוף בנסיעה מאז שנדלקה הנורה(עשיתי כ30 ק"מ סה"כ מאז שנדלקה).

כך שאני לא יודע אם אני יכול להשוות אותי למקרה שלך. אני מקווה שאין לי עוד איזה נזק כי זה כבר נמאס, בוא נקווה בשבילי שהנורה נדלקה כתוצאה מהטיפול שהרכב עבר שבוע שעבר.

נקווה שהמחשב יעלה תקלה לא כבדה ב-$ :|

פורסם

בוקר אור לכולם.

הייתי הבוקר במוסך מורשה פגו.הם טוענים שיש להחליף ממיר קטליקי לאחר בדיקת מחשב.כמו כן העלימו לי את הנורית תקלה אך אמרו שהיא תחזור. כששאלתי כמה זמן אוכל לנסוע ככה אמרו אפשרי כשבועיים שלושה אך להחליף כי המנוע יכול להתחיל לגמגם.

עלות כולל מעמ-3142 שח.

החלטתי לגשת לעוד מוסך, לא מורשה,תארתי את הבעיה והראתי את המסמכים שאיתם יצאתי מהמוסך מורשה פגו, המנהל מוסך טען שיש פיתרון לזה, הממיר לא הלך הוא פשוט עייף כך אמר, אנחנו מרכיבים תוסף(מין טוטב ברזל כזה לחיישן חמצן) וזה פותר את הבעיה ומעלים את הנורית,באם היא תידלק זה לא מהממיר, אך אם יתגלה שהיא תידלק מהממיר בסופו של דבר הוא יחזיר את כספי(350 שח עבור התוסף שהוא שם לי).

עכשיו-האם זה חרטא ועליי להחליף ממיר או שמא לנסוע ככה? האם אני יכול לעשות נזק עצום יותר?

פורסם

תראה מה כתב אורן בן סימון באשכול שאני פתחתי. אם אתה יכול לקפוץ אליו לאבחון כי הוא ממש מומלץ מחוו"ד של אנשים פה בפורום וכמו כן הוא מתמחה בצרפתיות (ימ"ש).

ואולי הוא יגיב פה ויאיר את ענייך קצת.

פורסם
בוקר אור לכולם.

הייתי הבוקר במוסך מורשה פגו.הם טוענים שיש להחליף ממיר קטליקי לאחר בדיקת מחשב.כמו כן העלימו לי את הנורית תקלה אך אמרו שהיא תחזור. כששאלתי כמה זמן אוכל לנסוע ככה אמרו אפשרי כשבועיים שלושה אך להחליף כי המנוע יכול להתחיל לגמגם.

עלות כולל מעמ-3142 שח.

החלטתי לגשת לעוד מוסך, לא מורשה,תארתי את הבעיה והראתי את המסמכים שאיתם יצאתי מהמוסך מורשה פגו, המנהל מוסך טען שיש פיתרון לזה, הממיר לא הלך הוא פשוט עייף כך אמר, אנחנו מרכיבים תוסף(מין טוטב ברזל כזה לחיישן חמצן) וזה פותר את הבעיה ומעלים את הנורית,באם היא תידלק זה לא מהממיר, אך אם יתגלה שהיא תידלק מהממיר בסופו של דבר הוא יחזיר את כספי(350 שח עבור התוסף שהוא שם לי).

עכשיו-האם זה חרטא ועליי להחליף ממיר או שמא לנסוע ככה? האם אני יכול לעשות נזק עצום יותר?

אני לא מכיר את הפטנט הזה, אצלינו אתה יכול להחליף ממיר חליפי חדש ב1600 ש"ח כולל עבודה.

פורסם

ערן זה טיפה בעייתי אני באר שבעי, מוסך אמ הדרך,אני יודע שניתן להשיג ממיר במחירים שציינת אבל הם לא מקוריים ועלולים לההרס גם בתווך של שנה לפי מה שהבנתי ולכן עדיף את המקורי. השאלה אם מה שעשיתי נותן פתרון ואפשר להמשיך לנסוע בראש שקט. אני בדילמה.

פורסם
תראה מה כתב אורן בן סימון באשכול שאני פתחתי. אם אתה יכול לקפוץ אליו לאבחון כי הוא ממש מומלץ מחוו"ד של אנשים פה בפורום וכמו כן הוא מתמחה בצרפתיות (ימ"ש).

ואולי הוא יגיב פה ויאיר את ענייך קצת.

אורן(?!) אשמח אם תוכל לעבור על השירשור הזה ולעזור לי. אני בדילמה קשה.

לא יודע אם הטוטב ששמו לי הוא פיתרון ואני יכול להמשיך לנסוע בראש שקט, או שזה רק יעשה נזק חמור עוד יותר ועליי להתכונן להחלפת ממיר?

• ספונסר פורום
פורסם

שלום.

התותב שהרכיבו,הוא בעצם מאריך לחיישן חמצן האחורי,הוא לא יעשה נזק,אך זו דרך "לרמות" את מחשב ניהול המנוע,כך שיחשוב שהממיר עושה את עבודה.

בפועל,אם התקלה אכן היתיישנות הממיר,אין מנוס מהחלפת ממיר.

אורן

פורסם
שלום.

התותב שהרכיבו,הוא בעצם מאריך לחיישן חמצן האחורי,הוא לא יעשה נזק,אך זו דרך "לרמות" את מחשב ניהול המנוע,כך שיחשוב שהממיר עושה את עבודה.

בפועל,אם התקלה אכן היתיישנות הממיר,אין מנוס מהחלפת ממיר.

אורן

אם כך, הרכב מזהם אוויר? אגב,אני באר שבעי, יש לך מקום מומלץ?

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...