Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לפני החזרת רכב ליסינג מזדה 3 אחרי שעברתי לגור קרוב לעבודה וזה כבר לא משתלם להחזיק את הרכב הזה. עלות חודשית כוללת נטו שלו היתה בערך 3200 ש"ח. יש לי 30 אלף שח מזומן ואת השאר חשבתי לעשות בתשלומים או על ידי הלוואה - אוליי אפילו ללכת על רכב חדש.

אנחנו זוג + ילד ומחפשים רכב חסכוני נוח ובטוח, חשבנו על הונדה ג'אז היבריד שיחסית גדולה למכוניות המיני ומאוד חסכונית, מחירה הוא 115 אלף חדשה, מה אתם אומרים?

תודה!

פורסם

לשלם 115 אלף ש"ח על סופר מיני נשמע לי מופרך בהחלט,

בחריגה קלה תמצא לעצמך משפחתיות מצוינות. לא עדיף?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מסכים עם קודמי, אם אתה מוכן כבר להוציא 115K, עדיף על משפחתית. ניתן כיום לרכוש משפחתיות חדשות עם 0 ק"מ מליסינג כמו קיה פורטה סביב 95K-100K. במבצעים השונים ניתן לרכוש i30, אופל אסטרה, C4 סביב 110K-115K.

פורסם

גם אני לא מבין, איך תחסוך אם תקנה רכב חדש ויקר.

תצטרך לספוג ירידת ערך+ ריבית של הלוואה . תוסיף לזה ביטוח, טסט, דלק, ולא נראה לי שתצליח לחסוך יותר מדי מהמעבר הזה (הרי זאת כוונתך).

אם עכשיו אתה גר קרוב לעבודה, לא תיסע הרבה - אתה יכול לקנות רכב משפחתי משומש, במצב שמור, אמין ומספיק מרווח.

תחפש לך ניסן אלמרה, סובארו אימפרזה פרטית - לא תצטרך להוסיף הרבה למה שיש לך ביד.

אתה יכול לגשת לחברות ליסינג ולשלם חלק מהסכום ללא ריבית + אחריות על הרכב. אם אהבת מזדה 3, יש מבחר ענק ישירות מחברות ליסינג במחירים לא גבוהים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עוד סיבה לרכוש משפחתית - אתה מספר על ילד - אני מניח שיהו עוד. אז נכון שמשפחה צעירה יכולה להסתדר עם סופרמיני (כאשר היו לי שני ילדים היתה לי שקודה פיבוריט, עם שלושה ילדים יונדאי אקסנט), אבל משפחתית תהיה יותר נוחה.

במצבך הייתי מחפש משפחתית בת 3-5 שנים.

מאידך - לקחת הלואה של 80,000 ש"ח לרכישת רכב? האם בדקת בבנק על כמה יעמוד ההחזר החודשי? אני מניח שאתה בשלב בחיים שבו ההוצאות גדולות וההכנסות לא כל כך, עדיף להיות קצת יותר צנוע.

לגבי נושא ההלואות - היה כאן לאחרונה שרשור שכותרתו "סיום חוזה בחברת ליסינג", כדאי לקרוא ולהפנים את מלכודת חברות המימון. עדיפה הלואה בנקאית או הלואה מחברת מימון (מי שיותר נוחה) בלי התחיבות להחזרת הרכב או החלפתו כעבור 3 שנים. עדיף להיות בלי ההגבלה הזו כיון שאין לך שום דרך להעריך את צרכיך ומצבך הכלכלי בעוד מספר שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב נתתם לי כיוון שונה לגמרי עכשיו.

המחשבה שלנו הייתה לקנות משהו לטווח ארוך יחסית של בין שלוש לחמש שנים, חשוב מאד שיהיה רכב חסכוני גם בהוצאות הדלק כיוון שאנחנו עושים בערך 15 אלף קילומטר בשנה וכמובן אמין ושומר ערך. הרכב הקודם שהיה לנו לפני המזדה 3 היתה דיהטסו סיריאון ולא אהבנו - בעיקר בגלל הגודל, גם את המזדה 3 אנחנו לא אוהבים בעיקר בגלל תצרוכת דלק גבוהה ותא מטען לא נוח.

תודה!

פורסם

יש עוד רכבים משומשים טובים בשוק מלבד הסיריון וה-3. סתם לדוגמא, כדאי שתעיפו מבט בניסאן נוט הקומפקטית. מכונית חסכונית, אמינה, לא גדולה מבחוץ אבל מרווחת מבפנים ועם תא מטען נוח.

ובכלל, אני מציע לכם להגיע לאחת הסוכנויות (שלנו או של כל חברה מכובדת אחרת) ולהתבונן קצת גם ברכבים שאינכם מכירים. לפעמים יש הפתעות :-)

פורסם

אם כך מה דעתך על הi30? או על סיד?

מכוניות זהות מבחינה מכנית עם תג מחיר ריאלי, צריכת דלק טובה, אמינות, בטיחותיות, יותר נוחות מהיפניות המשפחתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המאזדה 3 היא דוגמא רעה מאוד, כיון שבדגם הבסיסי היא מאוד לא נוחה, ומנוע ה-1600 בשילוב תיבת ההילוכים המותקנים בה לא מתאימים למימדי ומשקל הרכב. ולמשפחה - תא המטען שלה קטן מאוד ובעיקר בעל פתח לא נוח.

דבר נוסף - רכישה לטווח 3 שנים אינה טווח ארוך. בגלל חוזי הליסינג הוא הפך בארץ לאיזה סטנדרט לצורכי חישוב עלויות, אבל אם לא נפלת על לימון או שיהצרכים שלך השתנו מהותית אין סיבה למכור רכב לפני גיל 6-10 שנים. כמובן שכאשר מחזיקים רכב לטווח כזה כל התחשיבים משתנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקיי, במידה ובאמת נחזיק את הרכב שש שנים הכדאיות של קניית רכב חדש נכנסת לתוקף? בגלל הכיוון החסכוני חשבנו על הג'אז רק שעכשיו ראיתי שגם הטויוטה ספייס ורסו החדשה יכולה להתאים.

פורסם
מסכים עם קודמי, אם אתה מוכן כבר להוציא 115K, עדיף על משפחתית. ניתן כיום לרכוש משפחתיות חדשות עם 0 ק"מ מליסינג כמו קיה פורטה סביב 95K-100K. במבצעים השונים ניתן לרכוש i30, אופל אסטרה, C4 סביב 110K-115K.

זה תקציב גבוה מידי לרכב מיני, אם לא בא לך רכב גדול אפשר גם משהו בין לבין, אבל על מיני? נראה לי חבל.

לגבי ליסיניג זה רעיון טוב יש גם רכבים עם ממש מעט קילומטראז בהנחות טובות תברר באלבר או באגגט.

פורסם

אני מתקשה לעמת לך על השאלה, ולדעתי יש הרבה גורמים שמצריכים התחשבות שרק אתה תוכל לענות עליהם:

1. אתה מתכוון לרכוש את הרכב עם מימון גדול, וטרם בדקת את עלויות המימון. האם אתה יכול לעמוד בהוצאות? אם נכון להיום התשובה חיובית - האם עבודתך ועבודתך של אשתך מספיק יציבות על מנת להתחייב על סכומים כאלה?

2. אני מבין שאתם בגדר משפחה צעירה. האם יש תוכניות של הגדלת המשפחה, החלפת מקום מגורים וכיו"ב, שינויים משמעותיים בחיים שמשפיעים מאוד על הוצאות המשפחה? תחשוב על כך שעוד ילד פירושו הוצאה של עוד 2,000-3,000 ש"ח לחודש (זה מקריאה בעיתונות, אני עמדתי בהתלבטויות אלה לפני הרבה שנים).

3. האם תהיה מ סוגל "לסבול" רכב אחד בחניה משך 4-5-6 שנים ויותר, או שאתה (ואשתך) מהטיפוסים שמגרד להפם באצבעות להחליף רכב (או טלפון, או כל גאדג'ט אחר) לעתים קרובות, ותתקשה לעמוד בפיתוי?

4. האם רכב מהסוג שמדובר בו יתאים לאופי הנסיעות שלכם (ואם אתם מתכננים הרחבת משפחה - האם הרכב יעמוד בצרכים גם עם עוד ילדים)?

5. אם אתה רוכש רכב משומש - האם יש לך הזמן הדרוש להגיע אתו לתיקונים יותר מפעם בשנה?

וכמובן - קיים הבלת"ם.

אני אזכיר משהו שאולי כבר כתבתי בפורום - היתה מכונית שרכשתי בכוונה להחזיקה לפחות 5 שנים - מכרתי אותה בבהילות אחרי 3 שנים כיון שהיא היתה יקרה מדי לתחזוקה. את המכונית שהחליפה אותה התכוונתי להחזיק 3-5 שנים, היא נמכרה לאחר למעלה מ-9 שנים. מה שאני רוצה לומר בכך הוא שאפשר לתכנן את העתיד, כולל המוטורי, עד גבול מסויים ולא מעבר לכך. כך גם התחשיבים הכלכליים של החלפת רכב.

• תוכן חדש...