Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתלבט ברכישת רכב חדש, כשהפיינליסטיות הן קיה סיד וסיאט לאון.

התקציב הוא בסביבות 115,000, ואני שואף לעשות טרייד אין על הקורולה 2001 שלי.

המחיר של שתיהן לאחר הנחות ללא טרייד אין דומה.

ההתלבטות העיקרית היא לגבי המשך השימוש ברכב - עלויות תחזוקה, ויכולת למכור בעוד כ5-7 שנים.

הלאון נשמעת אטרקטיבית יותר (מבחינת אבזור וצריכת דלק) אבל אני מפחד שחלקי החילוף יקרים ושיהיה קשה למכור אותה (מה גם שאני נוטה להעדיף קוריאניות על אירופאיות, נראה שיש להם שם יותר טוב)

ברור שקשה לנבא מה יהיה, אבל אשמח לשמוע חוות דעת על שתי המכוניות בקשר לאספקטים האלה.

תודה!

פורסם

רק לידע הכללי, הסיד היא תוצרת סלובקיה, אז היא אירופאית לכל דבר...

שמע, אני באופן אישי הייתי נוטה יותר לקיה, אבל מצד שני צריך להגיע דור מחליף של הסיד ממש בקרוב וגם i30 חדשה ושתיהן נראות מבטיחות מאוד...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שאלה בכלל, לאון. (נ-ק-ו-ד-ה)

וחלאס להתחיל קניה של רכב חדש, משאלה בכמה אני אמכור אותה בעוד 7 שנים?!

למה קורולה שלך שווה היום הון? לא.

אותו דבר יהיה עם סיאט, עם קיה, ועם כל רכב אחר.

בהצלחה

פורסם
מה שאלה בכלל, לאון. (נ-ק-ו-ד-ה)

בהצלחה

תוכל בבקשה לפרט למה אין בכלל שאלה? על הקיה יש ביקורות ממש טובות.

לדעתי אחלה אופציה: פוקוס ספורט ידנית 5 דלתות.

חשבתי עליה, נראה שתא המטען שלה קטן בהרבה מזה של הסיד/לאון/I30/אוריס (תקנו אותי אם אני טועה)

פורסם
הסיד החדשה תגיע בסוף 2012. לצערי אני לא יכול לחכות עד אז (הגיע הזמן להחליף...)

נכון שקיה סיד החדשה תגיע בסוף 2012, אבל I30 החדשה תגיע בחודשיים-שלושה הקרובים. לדעתי זאת בחירה מצויינת.

נ.ב. אני מחזיק קיה סיד שנה בדיוק ומאוד מרוצה ממנה.

פורסם

בגלל שצריכה להגיע סיד חדשה,תנסה להתמקח לגבי המחיר ויש אופציה כזאת בקיה,אני חושב שהלאון איכותית יותר אבל האחזקה שלה תיהיה הרבה יותר יקרה והשרות של צמפיון הוא לא משהו,לקיה יש גם בונוס של 7 שנות אחריות,אם המחיר דומה לך על הלאון אם תצליח להוריד מחיר בקיה(וזה אפשרי) לך על הקיה,בהצלחה.

פורסם

טוב, כמי שיש לו ניסיון עם שתיהן, אני יכול להגיד לך באופן ברור: ל-א-ו-ן !

אני מכיר רק את הדגמים הידניים (והגיר האוטומטי של הקיה מאוד פשוט לעומת ה-DSG של הלאון) והרשמים הינם:

1. הלאון הרבה יותר מאובזרת. מגיעה בדגם הבסיסי שנמכר במבצע עם מגנזיום, בקרת שיוט, מערכת 8 רמקולים, כל החשמול, מערכות ייחדיות, שליטה מלאה מההגה ועוד ועוד.

2. הגיר הידני של הלאון הרבה הרבה יותר חלק וכייפי לתפעול. מצמד רך ביותר (נהגתי על הסיד הידנית בחו"ל והתאכזבתי מאוד).

3. עיצוב ייחודי ללאון.

4. איכות חומרים והרכבה הרבה יותר טובים בלאון.

5. מרווח רגליים ליושבים מאחור יותר טוב בלאון.

6. הכי חשוב - מנוע טורבו 1.2 בלאון לא רואה ממטר את ה -1.6 האטמוספירי של הקיה. זריז, זמין בכל סל"ד ותענוג אמיתי לנהיגה.

הקיה סיד היא רכב מוצלח, אמין, סחיר. הכל טוב ויפה. אבל תמורה והנאה לשקל - הלאון לוקחת ובגדול.

מבחינת סחירות וכו' וכו'.. אם אתה קונה רכב חדש אתה לא הולך להרוויח עליו (כנראה שאני לא מחדש לך), ועל סטייה לכאן או לכאן לא הייתי מתלבט בכלל.

נ.ב.

כפי שאתם מבינים, הכותב מחזיק בלאון ונהנה מכל רגע, אז אני אבין אם תיקחו בערבון מוגבל :)

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הסיד מצויין, עם אחריות רחבה וגדולה. על צ'מפיון אפשר לקרוא כאן באתר, ולקבל רושם מסויים. את הלאון אינני מכיר, ולא נהגתי עליה.

אני הייתי בוחר בסיד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הסיד מצויין, עם אחריות רחבה וגדולה. על צ'מפיון אפשר לקרוא כאן באתר, ולקבל רושם מסויים. את הלאון אינני מכיר, ולא נהגתי עליה.

אני הייתי בוחר בסיד.

חבר יקר, באמת שאני מעריך את זה שאתה בוחר להגיב ולעזור, אבל איך אפשר להתייחס ברצינות למה שאתה כותב, כאשר אתה מציין במפורש שאתה ממליץ על רכב אחד מבין השניים, כאשר על השני לא נהגת ואינך מכיר אותו ??

כל מי שנהג על שני הרכבים יגיד לך במפורש שהלאון ברמה אחרת לגמרי.

מעבר לכך - פותח השרשור - אם נהגת על שתיהן וסובייקטיבית נהנית יותר מהסיד או שאתה מרגיש יותר בנוח עם רכישה שלה, זה בסדר גמור. אבל אם בחרת לשאול את דעתם של אחרים, תתרשם מדעות של כאלה שמכירים את שני הדגמים.

שיהיה בהצלחה, לא משנה מה תבחר.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
חבר יקר, באמת שאני מעריך את זה שאתה בוחר להגיב ולעזור, אבל איך אפשר להתייחס ברצינות למה שאתה כותב, כאשר אתה מציין במפורש שאתה ממליץ על רכב אחד מבין השניים, כאשר על השני לא נהגת ואינך מכיר אותו ??

מסיבה אחת פשוטה, מספיק לי לקרוא איך אתם בעלי רכבי VAG, מלינים על היבואן ומוסכיו, ונאלצים לחפש קומץ מומחים שיפתור לכם בעיות, על מנת להגיע למסקנה שבשלב זה -אני הייתי מוותר על רכישת רכב מתוצרת הקונצרן.

זה כמובן בתוספת לאחריות המאוד מוגבלת שמספק היבואן, ואני באמת שואל את עצמי - WTF? עד שהיבואן לא יחליף דיסקט שירות, ולא יעמיד את השירות ברמה זהה לאיכות הרכבים הגבוהה שהוא מייבא - מבחינתי VAG OUT.

אמשיך בכך שאני רוצה לראות את בעלי המכוניות בשנה ברביעית והחמישית לחיי הרכבים, מתחילים לטפל בבלאי טבעי שיהיה לגירים המורכבים ולמנועים המתוחכמים (וזה בלי אף מילה על הגירים בסופרב) - ואני משתכנע שלפעמים יותר זה פחות. יותר טכנולוגיה => פחות שימושיות, לפחות עד להתבגרות הטכנולוגיה.

אוהב את זה או לא, מתייחס לזה ברצינות או לא - זה כבר אתה תחליט בשבילך, אני בשבילי, וכך גם כל אחד אחר.

בידידות,

אני

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חכמה גדולה לראות תלונות על מוסכי צ'מפיון ולא על מוסכים של רכבי ליסינג אחרים כי לא תתפלא שאין אפילו 10 אחוז רכבי קאיה סיד פרטיים על הכבישים

כי כמובן כשתהיה לך תקלה ברכב ליסלינג זה לא באמת יעניין אותך,כי טלפון אחד באים לוקחים מחזירים את האוטו כאילו לא היה כלום

אבל לרוכש הפרטי, ומה לעשות שלא נותנים בקלות לאון טורבו ללקוחות ליסינג כן יש טעם להתייעץ לפני שהוא נכנס למוסך.

כל מה שתגיד על צ'מפיון כשמדובר באחריות לדעתי הם מתפקדים לא פחות טוב מכל יבואן אחר,או במילים אחרות כולם ידפקו אותך.

• תוכן חדש...