Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהי חושב על בניית פודיום על דשבורד ליד קורות,הבעיה שאין לי ניסיון עם פיבר וראיתי שניתן להשתמש בפלסטלינה כבסיס עלייה לבנות כבר פiדיום.

מישהו מקיר?

22_146.jpg

22_147.jpg

22_148.jpg

21ce9d07cc45.jpg

af3c4221afd4.jpg

116348f6a17a.jpg

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

mefisto

לא מדובר על פלסטלינה רגילה אלא על פלסלינה מתייבשת מעצמה. כלומר פלסטלינה שאחרי זמן מה מתקשה.

פלסטלינה כזאת משמשת לפיסול ובניית אבות טיפוס בעיקר באומנות וגם קצת בתעשיית יציקת פלסטיקים.

יצא לי לעבוד עם כמות קטנה יחסית של חומר כזה.

אחרי ייבוש, הפלסטלינה הופכת להיות קשה אבל עדיין קלה מאוד לעיבוד עם כלים רגילים. תזכיר במשהו אפוקסי עם מילוי סיבים. אני מאמין שתוכל למצוא פלסטלינה כזאת בחנויות אומנות. אני לפני כמה שנים ראיתי פלסטלינה כזאת בחיפה בחנות של ארטא בהדר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

זה ברור שזאת לא פלסטלינה רגילה. אני מצאתי כמה שמות של חומרים דומים , אך לא ראיתי אלפה ניתן לקנות בישראל (MAGIC SCULPT,Apoxie Sculpt,polymer clay) לא יודע אפה אני יכול למצוא אותה , מה אתם אומרים לגבי רעיון הזה וכמה היא יכולה לעלות בערץ?

פורסם

לעבודות קטנות אתה גם יכול לעבוד עם חומר שנקרא FIMO

מתייבש תוך שעתיים בערך ומתקשה - אחרי זה אתה צריך להכניס אותו לשעתיים נוספות בתנור והוא מתקשה אבן.

בגדול - אתה יכול לעשות את זה גם רק לדגימת בסיס ואחרי זה לעשות הקצפה של פוליאוריטן ועל זה פיבר - אין שום סיבה להשתמש בכל כך הרבה חומר יקר לשם כך.

ראיתי גם שיטות נוספות של שימוש בדף פלסטיק ואקדח חום אבל אתה צריך לדעת שאם אתה עובד על משטח כמו דש בורד או קורות או דיפונים שגם כן משנים צורה בחום שכזה - לא כדאי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרעיון אפשרי, אבל לפני שאתה קופץ ישר לבניה של הפוד תנסה לעשות כמה דברים פשוטים יותר, בשביל נסיון העבודה.

מתחדשת*

פורסם

המתרה היא לבנות בסיס ולעבות עם פולאסתר, אני אף פעם לא עשיתי מהו בסיגנון,לכן מחפס דרך אכי נוכה לעבודה

יש לי גם סיבי פובר,אך לא יודע איך לבנות בסיס קשיח על דשבורד כך שלא ידבד לדשבורד עצמו,לכן חשבתי בכיוון של פלסטלינה שמתקשה ומשם להמשיך אם פוליאסטר ומה לגבי פלסטלינה אפוקסי?

Romek

אני בודק כודם לגבי החומרים ועד כמה קל לעבות איתם,היה ניסיון לא מוצלח אם פולאסתר,לא יודע, ככל הנרא היתי צריך לתת כמה שיכבות, קראתי גם שרצוי לחמם אותו כדי שיהיה יותר נוזלי?

פורסם

גם הפלסטלינה תדבק לך לדשבורד ותשאיר משטח שומני - פשוט תיקח נייר אלומיניום וקצת מסקנטייפ ותכסה בזה את הדשבורד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון, צריך ליצור הפרדה בין כל חומר שמנסים להעתיק צורה איתו לבין השטח המועתק.

לגבי נוחות, נשמע שהפלסטלינה היא פתרון די טוב.

מתחדשת*

פורסם

מתחדשת! אומרת שלום!

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

מבחינת הנוחות עבודה ו עיבוד של החומר עצמו גם לי נירא שהפלסטלינה היא עדיפה על פיבר, רק צריך לבדוק איזה חומרים קיימים אצלינו בערץ, כי מישלוח של דבר כזה יעלה לא פחות מהמוצר עצמו (ebay) ישנם עוד חומרים בסיגנון שאתם מקירים אולי שקיימים בשוק שלנו?

פורסם

אם אתה מהמרכז, כנס לחנות אלגד שבת"א.

הם בעצמם יבואנים לחומרי אמנות ויש להם גם מבחר גדול וגם הדרכה לשימוש נכון.

דבר נוסף, אתה צריך לתכנן את הצורה כך שתתן גם נפח מתאים לרמקול (אם צריך) מעבר לנטו זוית.

מתחדשת*

פורסם

עבדתי אם משהו שנקרא פלסטלינה אפוקסיט, מתייבש תוך כמה דקות.

ניתן לעבד אותו בקלות אם נייר זכוכית.

בניתי בעזרתו בסיסים לסטלייטים קטנים (שנשרפו לאחר מכן, אבל זה סיפור עצוב אחר לגמרי).

פורסם

זה לא בורגר זה התקף לב בצלחת

:-D

את הפלסטלינה או הFIMO אני חושב שבאמת אפשר ואולי אפילו רצוי לרכוש בחנויות לדברי אומנות כמו עולם התחביב, ארטא וכו' וכו'

פלסטלינה אפוקסי יקרה בטירוף בשביל פרוייקט שכזה וגם ממש אין שום צורך לזה אם כל המטרה היא לדגום בסיס.

סטאס - S3T גם העלה לכאן שיטה אחרת בשימוש עם מים, נסורת ופוליאוריטן בכדי ליצור קצף פלסטי שניתן לעצב תוך כדי עבודה ולדגום בסיס בו זמנית - פשוט, זול, יעיל!

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...