Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמה"ת של אילת לא ייסגר, ולו רק מפני שהוא אינו משמש אך ורק לטיסות פנים ארציות. בעונות הבוערות לא אחת נוחתות בו גם טיסות שמביאות נופשים מחו"ל היישר לאילת. לרוב מדובר בכאלה שנופשים שם מספר ימים ולאחר מכן עוברים לסיני או עקבה.

אני זוכר שבשנה-שנתיים האחרונות היה זרם לא מבוטל של נופשים רוסיים שהגיעו כך לעיר.

חוץ מזה, אי אפשר להשאיר עיר כל כך מרוחקת ללא נמה"ת (שהרי גם בקרית שמונה קיים נמל - מחניים).

מה שכן, אין ספק שנפח הפעילות בו יצטמצם בעקבות כניסת הרכב ואולי כתוצאה מכך גם מחירי הטיסות יוזלו, שזה בכלל יהיה תענוג.

עוד יתרון של מסילת ברזל הוא שאולי סוף סוף כל אותם מובילי מכוניות ייעלמו להם מכביש הערבה ונפח התנועה שם יקטן. אינני יודע מה יהיה תוואי המסילה, אבל אם יהיה חיבור למפעלי ים המלח, יהיה אפשר להוריד מהכביש גם את כל אותם Road Trains שנעים בקו ים המלח-אילת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא הייתי נוסע בשום דבר שבנו בארץ ב300 קמ"ש.

מדברים על זה שדווקא הסינים יבנו את המסילה. תחליט אתה אם רכבת סינית זה יותר טוב מרכבת ישראלית.

יש לא מעא סימני שאלה מעל ההחלטה שהתקבלה כעת.

קודם כל, אין תקציב ולא ברור מהיכן יבוא התקציב. מסילה כזאת עולה מיליארדי שקלים וגם בתרחיש האופטימי ביותר תחזיר את עלות הקמתה בתוך עשרות שנים.

שנית, יש בעיה של הארגונים הירוקים שיתנגדו לפגיעה נוספת בשמורות הטבע של הנגב והערבה.

שלישית, יש לשפץ את המסילה שמובילה כעת לצין, להפוך אותה לראויה לרכבות נוסעים וליישר עקומות. רק התהליך הזה יכול לקחת בערך עשור.

רביעית, יש את עניין קישור המסילה לנמל אילת. כדי להביא את הרכבת לנמל צריך לעשות לא מעט שמיניות באוויר. מי ישלם על זה?

ואני מוסיף שאלה - יש כל כך הרבה מקומות בהם אפשר להשקיע את הכסף כדי לתת תמורה מהירה ויעילה יותר לנוסעי הרכבת. למה דווקא רכבת לאילת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מדברים על זה שדווקא הסינים יבנו את המסילה. תחליט אתה אם רכבת סינית זה יותר טוב מרכבת ישראלית.

שתי מילים: "מנהרות הכרמל".

והסבר קצר: כשנתנו את הפרוייקט לסינים היו חששות אבל הם סיימו את זה 6 חודשים לפני הזמן.

עד היום לא יצא לי לראות פרוייקט רגיל בישראל שהסתיים לפני הזמן והתחיל לעבוד בלי בעיות.

פורסם

בתשתיות הם אלופי עולם. אני בעד שהמסילה שלנו תהיה סינית, יש להם רשת רכבות מטורפת מבחינת אורך המסילות.

קרונות אפשר לקנות מכל מקום, למרות שגם פה אני לא אתנגד שיקנו מסין, בינתיים רפטואר האמינות של מערכת הרכבות שלהם, שמכסה 90,000+ ק"מ, טוב יותר משלנו (עם מערכת שמכסה כמה, 600 ק"מ?)

פורסם
אני יודע , לאחרונה נחנכה גם תחנה ביבנה מערב ועכשיו נשאר רק לסיים עד 2013 את הקישור של אשדוד דרך בני דרום ליבנה מערב ואז יהיה קו מהיר מאשקלון לת"א

בקשר לדרום זה לוקח יותר מידי זמן לצערי.

על סמך נתוני הרכבת הקו "המהיר" יקצר את הנסיעה מאשקלון לת"א ברבע שעה בלבד. לדעתי במאה ה-21 נסיעה מאשדוד לת"א לא צריכה לקחת יותר מ-30 דקות.

פורסם
רכבות המשא לא יסעו 300 קמ"ש, לאף אחד לא אכפת אם המכולות שלו יבלו עוד 3 שעות ברכבת. (אחרי שבילו שבועות בים)

הרעיון הוא לסלול מסילה שתומכת ברכבות נוסעים של 300 קמ"ש ורכבות משא רגילות לגמרי שבקושי סוגרות 100.

רכבות המשא יפעלו בלילה בעיקר, וגם אם יפעלו ביום אז במסילה כפולה אין בעיה שרכבת נוסעים תעקוף את רכבת המשא.

ונקודת התורפה של כל הסיפור הזה היא התבססות על המסילות הקיימות - כרגע משך הנסיעה בת"א-ב"ש יהיה 52 דקות, זה בממוצע בסביבות 115 קמ"ש.

המסילה אמורה להיות ברובה rated ל-160 קמ"ש, רק שבינתיים לא כל הציוד של הרכבת מסוגל לנסוע במהירות הזו.

המסילות הקיימות מב"ש לדימונה ולצין לא תומכות אפילו ב160 קמ"ש ויזדקקו לשדרוג רציני.

בסופו של דבר זה יהיה אולי 300 קמ"ש למשך רבע שעה באחד הקטעים החדשים, אבל מהירות ממוצעת כנראה תהיה יותר לכיוון ה140-160 במקרה הטוב.

אני מטיל ספק מאוד רציני בהיתכנות זמן של שעתיים עגול מת"א לאילת.

בהתחשב ב52 דקות לב"ש זה נשמע בלתי אפשרי (250 הק"מ הנוספים ב68 דקות בלבד? כן בטח...)

עד כמה שאני יודע (בין היתר, מקריאה בפורום תחבורה ציבורית בתפוז), אין אפשרות טכנית לבנות מסילה שתתמוך ברכבות מהירות וברכבות משא ביחד. המהירות המירבית שניתן להפעיל בה רכבת על מסילה משולבת היא באיזור ה-230 קמ"ש (וגם זה בהנחה שרכבות המשא מהירות יחסית, 140 קמ"ש, ולא 80 ומטה כמו היום).

כלומר, אם רוצים שהקו לאילת יהיה גם קו למטען, עניין ה-300 קמ"ש יעלם מהר מאוד.

בקשר לנמל, ההבנה שלי היא שהרעיון הוא לבנות נמל חדש מצפון מזרח לעיר, שיהיה מחובר לים באמצעות תעלה. אני (ואנשים יותר מביני עניין ממני בנושא) לא רואה דרך בה ניתן להגיע עם מסילת רכבת לחלקה הדרומי של העיר.

לגבי העניין הסיני, ההנחה היא שהם רוצים בעלות כלשהי על החלופה לתעלת סואץ, ולכן במידה והם יבנו את הקו הוא יהיה קו משולב (איטי יחסית, כמו שכתבתי קודם). יתכן שהסינים אף ישתתפו בעלות של הקמת הנמל החדש (בשלב הזה הכל השערות).

"ai motoare capul doare"

פורסם

שדה התעופה של אילת לא משמש לטיסות חוץ, התיירים הרוסים והצרפתים שמגיעים לאילת עושים את זה דרך עובדה.

כרגע מתוכנן נמל תעופה חדש בתמנע ואז הנמל האזרחי בעובדה וגם הנמל באילת ייסגרו.

לדעתי זה רעיון מצויין להעיף את השדה תעופה באילת, שכיום "מחלק" את העיר לשניים, מי שגר היום באילת יודע שמהמשטרה למלון לאונרדו לדוגמא, ייקח הרבה זמן, בעוד שני המקומות לא רחוקים אחד מהשני, ורק בגלל השדה תעופה צריך לעשות סיבוב.

לגבי רכבת לנמל אילת: אם לא היה את הנמל תעופה, היה כמובן אפשרי שהמסילה תגיע עד לאיזור שבו נמצא כיום נמל התעופה, הבעיה היא שאחרי זה אין לה לאן להמשיך בגלל קניון מול הים ומלון מרידיאן, העמבר הזה יהיה אפשרי רק עם יקימו גשר או מנהרה, אחרי מלון מרידיאן אין שום בעיה להעביר מסילה עד הנמל, פשוט מקימים אותה בצד השני של הכביש ואז המסילה עוברת בין הכביש לטאבה לשכונת שחמון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
היטבת לתאר את מצבה של העיר, אם כי אנחנו חלוקים בנוגע לנסיבות שהובילו את העיר למצבה הנוכחי. אתה מתבונן על הסוגיה בעיניים של תושב אילת, בעוד אני מתבונן עליה כתייר.

העיר הזאת יקרה בלי שום פרופורציה ולא מעט מבעלי העסקים מנכסים לעצמם את הטבת המע"מ שהמדינה הועידה למען עידוד התיירות בעיר הזאת במקום לתת אותה למי שמלכתחילה היה אמור לקבלה: התיירים שבאים לנפוש שם.

כשאלה הם פני הדברים, אני לא מרחם על מי שגר באילת. מי שרוצה לנהוג בחזירות (וחלילה אינני טוען שגם אתה כזה) צריך להיות ער להשלכות שיהיו לכך.

ובלי קשר, אני מצטרף למשאלת לבך שתהיה כבר מסילת ברזל רצינית לאילת. זה יתרום לכלכלה, לבטיחות בדרכים ולהגברת התחרותיות במשק.

אלעד אני מסכים איתך מאוד.

הסיבה הכי בעיתית זה שאילת יקרה מאוד. הכל מהמחייה בה לתייר, מלונות יקרים בצורה מופרזת ונהגי מוניות שמנסים רק לסדר את התיירים כל הזמן. ששוק בתי המלונות בעיר נשלט על ידי שני אנשים אז ברור למה המחירים כל כך גבוהים, עוד בעיה בעיר אין אטרקציות לתיירים, בקיצור אם לא יהיה גורם ממשלתי שינסה לעורר את אילת אז אילת תישאר כמו עכשיו ורק תדרדר ותדרדר וחבל.

אני כבר הבנתי את זה לפני שלוש שנים והפסקתי להשקיע בעסקים באילת ועברתי לקנות נדל"ן אולי זה פחות כסף אבל כמו שאילת נראית היום חבל על הכסף של מי שמשקיע פה בעסקים.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

מבחינת תשתיות יש פרוייקטים יותר חשובים שקודמים לכך (גם אם מדובר ב PPP).

קודם כל שהרכבת במרכז תעבוד כמו שצריך, מחושמלת, תדירה, מדוייקת ובטוחה.

צריך בשלב שני להרחיב לצפון ולדרום תחת תוכנית סדורה.

כל הרעיון הזה לא עובר מכרזים ותהליך וודאי אלא עוד זריקה המותן כאילו מדובר באיזה משחק סימולטור.

הטיעון של הפריקה - טעינה במקום סואץ לא ממש וודאי כלכלית.

פורסם
עוד בעיה בעיר אין אטרקציות לתיירים, בקיצור אם לא יהיה גורם ממשלתי שינסה לעורר את אילת אז אילת תישאר כמו עכשיו ורק תדרדר ותדרדר וחבל.

דווקא אטרקציות יש מלוא החופן: המצפה התת ימי, IMAX, חוף האלמוגים, פארק הצפרות, טיולי ג'יפים, ספורט ימי, חי בר יטבתה, בתי מלון לא רעים בכלל, כמה פאבים נחמדים, מסעדות טובות, נופים מהממים... להמשיך?

הבעיה היא המחיר. בפעם האחרונה שהייתי באילת, הצלחתי להשיג כניסה במחיר סביר למצפה התת ימי רק מפני שהיו לי קופונים של "בהצדעה" (הנחה של 30% מהמחיר הרגיל). חוץ מזה, למעט החי בר וחוף האלמוגים ששייכים לרט"ג , המחירים של כל הדברים שמניתי הם לפחות ברמה שמשלמים במרכז הארץ, לרוב אפילו יקר יותר. אם זה המצב, מה עוזר לי כצרכן הפטור ממע"מ שניתן לאילת? מבחינתי שתושבי אילת ישלמו מע"מ כמו כולם ושיחסכו ממני את ההנחות הוירטואליות שבאמצעותן הם משווקים את העיר הזאת.

אם תושבי אילת ובעלי העסקים שם לא יעשו את הסוויץ' הזה בראש ויתחילו להבין שהפטור ממע"מ לא נועד להגדיל להם את הרווחים על גבם של הלקוחות, גם עזרה ממשלתית ואפילו קו רכבת ב-300 קמ"ש לא יצילו אותם מעצמם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
דווקא אטרקציות יש מלוא החופן: המצפה התת ימי, IMAX, חוף האלמוגים, פארק הצפרות, טיולי ג'יפים, ספורט ימי, חי בר יטבתה, בתי מלון לא רעים בכלל, כמה פאבים נחמדים, מסעדות טובות, נופים מהממים... להמשיך?

הבעיה היא המחיר. בפעם האחרונה שהייתי באילת, הצלחתי להשיג כניסה במחיר סביר למצפה התת ימי רק מפני שהיו לי קופונים של "בהצדעה" (הנחה של 30% מהמחיר הרגיל). חוץ מזה, למעט החי בר וחוף האלמוגים ששייכים לרט"ג , המחירים של כל הדברים שמניתי הם לפחות ברמה שמשלמים במרכז הארץ, לרוב אפילו יקר יותר. אם זה המצב, מה עוזר לי כצרכן הפטור ממע"מ שניתן לאילת? מבחינתי שתושבי אילת ישלמו מע"מ כמו כולם ושיחסכו ממני את ההנחות הוירטואליות שבאמצעותן הם משווקים את העיר הזאת.

אם תושבי אילת ובעלי העסקים שם לא יעשו את הסוויץ' הזה בראש ויתחילו להבין שהפטור ממע"מ לא נועד להגדיל להם את הרווחים על גבם של הלקוחות, גם עזרה ממשלתית ואפילו קו רכבת ב-300 קמ"ש לא יצילו אותם מעצמם.

בנוסף לדברים האלו, אל לנו לשכוח שהיום חופשה בברצלונה למשל עולה לא רחוק מסופ"ש באילת (לאותם ימים פחות או יותר.) תוסיף לזה את המחירים הגבוהים של האטרקציות + העובדה שכל אחד ביקר בכל אטרקציה פעם אחת לפחות.. והנה, אירופה קוראת לנו. (המחירים מתייחסים למלון ברמה גבוהה בארץ ולמלון ברמה בינונית בחו"ל, מנגד, כשיש כל כך הרבה אטרקציות בחו"ל בחינם להסתובב בהן או במחיר סמלי, כמה כבר מבלים במלון?) אני אומר את זה בתור אחד שהיה מבלה באילת 3-6 פעמים בשנה (תלוי בהרבה דברים.) ומזה כמה שנים שלא הייתי בעיר.
פורסם

אם הייתה אפשרות ללינה בפחות מ100 ש"ח ללילה באילת בתנאים נוחים (מיטה בסיסית, מקלחת נקייה), הייתי נוסע פעם בחודש.

זה פשוט אידיוטי לנסוע לשם וללון עם המחירים האלו.

לא כולם רוצים בריכה, לא כולם רוצים שירות חדרים.

אבל אפילו אכסניה קשה למצוא שם, ואלו שכן קיימות עולות כמעט כמו מלון והמצב שלהן מזעזע.

פורסם

אין מצב שזה יקרה בארץ, שר התחבורה ישים מצלמות גסטו בכמה מקטעים ליד המסילה, כדי למנוע תאונות דרכים בכבישים (אני יודע שזאת רכבת , אבל ככה מטפלים בכל מחלה בארצינו)

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

בדיוק אני קורא כתבה מהאקונומיסט על הרכבות בסין.

בתמצית, יש הרבה תאונות והעלויות חורגות מהמצופה.

שאר הכתבה עוסקת בבעיות מבניות שלא קשורות לישראל (בעיות בהזמנה אונליין בחג השנה הסיני, 2.8 מליארד נסיעות).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה:

אומנם אין לי חידוש כלשהו בנוגע לקו הרכבת לאילת, אבל בחדשות גל"צ הבוקר נמסר שמממצאיו של תחקיר שנערך מטעם אחת התוכניות שהתחנה משדרת עולה כי רשתות המסעדות הארציות שיש להן סניפים באילת אינן מגלגלות את הטבת המע"מ לפתחם של הלקוחות וכי הדבר הובא לידיעת המועצה הישראלית לצרכנות.

בעלי המסעדות מסרו בתגובה שהם נאלצים לספוג עלויות שינוע גבוהות ולכן המחירים הנגבים באילת זהים למחירים בשאר הסניפים.

כאילו שאין עלויות שינוע לקרית שמונה או מטולה :?

אני מקווה שמישהו בקרוב כבר ישים סוף לגניבה הזאת.

• תוכן חדש...