Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, לא לקחתי פטריות הזיה:

http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2347-אושר-הקמת-קו-רכבת-תל-אביב-אילת-ב-300-קמ-ש.html

סוף סוף ישראל תצטרף למדינות המודרניות שבהן רכבת נוסעת מהר (או נוסעת בכלל:roll: )

בקרוב אצלנו.

וכשאני אומר בקרוב אני מתכוון הרבה אחרי שכולנו נתפגר,ובעצם הנינים שלנו יסעו ברכבת הזאת בעולם פוסט-אפוקליפטי. :lol:

V5

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק בעיה שעדיין לא מצאו את החומר שיכול להחליף את המסילות כי בנגב יש בני דודים שאוהבים חומרים מוכבים ולכן לא נראה לי רכבות מהירות ובני דודים במדבר הולכים ביחד

פורסם

אני לא חושב שהם חשבו בפרוייקט הזה שלהם איך לממן את אגד שתפשוט את הרגל ביום הראשון שהרכבת הזאת תתחיל לסוע...

הסיבה היחידה שעד היום לא היתה רכבת לאילת למרות שהפרוייקט המדובר יושב במגירות כבר 30 שנה זה בגלל שההכנסה העיקרית של אגד זה הנסיעות לאילת. רק אם כרטיס ברכבת יעלה כמו כרטיס טיסה לאילת וחצי מהכנסות של הכרטיסים ילכו לאגד - אז אולי יהיה אפשר להצליח בפרוייקט כזה, אבל אם זה המצב, אז מה הטעם?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ניראה לי במיקרה הזה הסיכוי גבוהה יותר לטיל גרעיני אירני ותקיפה באירן מאשר רכבת ב300 קמ"ש ביובל הקרוב. חחחח

אהה ומה יקרה אם יפרצו מחסם ומשאית/טרקטור/טנדר יתקעו על המסילה? יודיעו לקטר דרך הלווין 3 ק"מ לפני המיפגע ליבלום????

ואני בעד לשים מצלמו מהירות גם לרכבות!

הסיכוי שהם ימנעו תאונה מרכבת שנוסעת בקו ישר זהה לסיכוי שלנו בכביש ישר! חחחחח

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הטעם הוא שלא כולם גרים באוזר המרכז ולכן טיסות פנימיות לא רלוונטיות לכולם, האוכלוסיה השנייה שיכולה להנות מזה אלה אנשים שיורדים לאילת בשביל לצלול בחד יומי ולא מעוניינים להגיע ברכב או אוטבוס לאילת.

ד"א אם הם יתכננו את הרכבת הזאת כמו שצריך ויבנו מספיק מסילות ותכנון נכון הם יוכלו להוריד את כול המשאיות מטען שנוסעות בערבה ואז הכביש עצמו יהיה בטוח יותר ומהיר יותר.

פורסם

לא רק אגד תיפגע, גם חברות ההובלה המעבירות מטען מאילת ואליה, וגם חברות התעופה הטסות לאילת.

השאלה היא מה תהיה עלות הנסיעה. אם תהיה קרובה לעלות טיסה, הנוסעים ימשיכו להשתמש באוטובוסים.

פורסם

ללא קשר למהירות הרכבת, אני היחיד שחושב שזה הדבר הכי מיותר שקיים?

הוגי הרעיון טוענים שהרכבת תשמש כאלטרנטיבה לתעלת סואץ (שטות גמורה) ותתרום לפיתוח הנגב (קשקוש בלבוש)

אבל מצד שני יש לנו יותד מדי כסף אז 30-40 מיליארד זה בקטנה...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

הוגי הרעיון טוענים שהרכבת תשמש כאלטרנטיבה לתעלת סואץ (שטות גמורה) ותתרום לפיתוח הנגב (קשקוש בלבוש)

למה שטות גמורה? זה דוקא החלק הכי הגיוני. כיום, ספינות משא שעוברות בתעלת סואץ משלמות מסי מעבר.

יתכן שפריקת הסחורה באילת, העברתה לאשדוד ברכבת, והעמסתה על אניה אחרת יכול להיות רוחי גם לישראל וגם ללקוחות.

:turn-l:
פורסם

לפרוק אוניה של 1000 מכולות נגיד, להעביר את כולן ואז להעמיס את כולן על אוניה אחרת נשמע לי כמו משהו שעולה הון. אין לי מושג כמה משלמים במעבר אבל קשה לי להאמין שזה יותר ממה שיעלה כל הסיפור הזה.

מה גם שלא שמעתי על רכבת משא שנוסעת 300 קמ"ש. רכבת נוסעים כן אבל משא?!

פורסם
למה שטות גמורה? זה דוקא החלק הכי הגיוני. כיום, ספינות משא שעוברות בתעלת סואץ משלמות מסי מעבר.

יתכן שפריקת הסחורה באילת, העברתה לאשדוד ברכבת, והעמסתה על אניה אחרת יכול להיות רוחי גם לישראל וגם ללקוחות.

מביני עניין מראים שהעלות של פריקה בישראל, העברה לנמל אשדוד/חיפה והעמסה מחדש הרבה יותר יקרה ומסובכת מממעבר בתעלת סואץ.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

רכבות המשא לא יסעו 300 קמ"ש, לאף אחד לא אכפת אם המכולות שלו יבלו עוד 3 שעות ברכבת. (אחרי שבילו שבועות בים)

הרעיון הוא לסלול מסילה שתומכת ברכבות נוסעים של 300 קמ"ש ורכבות משא רגילות לגמרי שבקושי סוגרות 100.

רכבות המשא יפעלו בלילה בעיקר, וגם אם יפעלו ביום אז במסילה כפולה אין בעיה שרכבת נוסעים תעקוף את רכבת המשא.

ונקודת התורפה של כל הסיפור הזה היא התבססות על המסילות הקיימות - כרגע משך הנסיעה בת"א-ב"ש יהיה 52 דקות, זה בממוצע בסביבות 115 קמ"ש.

המסילה אמורה להיות ברובה rated ל-160 קמ"ש, רק שבינתיים לא כל הציוד של הרכבת מסוגל לנסוע במהירות הזו.

המסילות הקיימות מב"ש לדימונה ולצין לא תומכות אפילו ב160 קמ"ש ויזדקקו לשדרוג רציני.

בסופו של דבר זה יהיה אולי 300 קמ"ש למשך רבע שעה באחד הקטעים החדשים, אבל מהירות ממוצעת כנראה תהיה יותר לכיוון ה140-160 במקרה הטוב.

אני מטיל ספק מאוד רציני בהיתכנות זמן של שעתיים עגול מת"א לאילת.

בהתחשב ב52 דקות לב"ש זה נשמע בלתי אפשרי (250 הק"מ הנוספים ב68 דקות בלבד? כן בטח...)

אם כן יצליחו לתת זמן כזה (שעתיים-שעתיים וחצי) זה יכול לכרסם מאוד בתפוסת הטיסות לאילת כי הזמן ברוטו (הגעה לשדה 45 דקות לפני הטיסה, הנסיעה לשדה...) כבר לא רחוק מהטיסה.

אם גם המחיר יהיה הגיוני זה יוכל לכרסם גם באגד.

בכמות נסיעת רכבים פרטיים לאילת אני לא רואה איך זה פוגע, מי שנוסע לבד/זוג ברכב פרטי עושה את זה כי הוא רוצה את הרכב בשביל לטייל באילת, ומי שנוסע 4-5 אנשים ברכב תמיד ייצא לו זול יותר הרכב הפרטי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני לא חושב שהם חשבו בפרוייקט הזה שלהם איך לממן את אגד שתפשוט את הרגל ביום הראשון שהרכבת הזאת תתחיל לסוע...

הסיבה היחידה שעד היום לא היתה רכבת לאילת למרות שהפרוייקט המדובר יושב במגירות כבר 30 שנה זה בגלל שההכנסה העיקרית של אגד זה הנסיעות לאילת. רק אם כרטיס ברכבת יעלה כמו כרטיס טיסה לאילת וחצי מהכנסות של הכרטיסים ילכו לאגד - אז אולי יהיה אפשר להצליח בפרוייקט כזה, אבל אם זה המצב, אז מה הטעם?

מזה השטויות האלה? תחרות בשוק זה תמיד טוב ..

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תוכן חדש...