Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשיעור 15 בידני עכשיו ואני חייב להגיד - המצב זוועה. האוטו עדיין נכבה לי יחסית הרבה, רק שבוע שעבר היה לי שיעור כפול ונכבה לי האוטו בכמויות מטורפות. אני מתקשה בזינוק בעלייה ובגלישה. עוד משהו ששמתי לב אליו זה שהריכוז שלי בכביש הוא לא 100% כי אני מנסה לשים לב גם לקלאץ' ולאיזה הילוך אני.

אני לומד על קבלנות, המורה חבר של אבא שלי. המורה אמר לי כמה וכמה פעמים (בכמה שיעורים, לא רק באחרון) שהוא לא מבין למה אני ואבא שלי מתעקשים שאני אמשיך ללמוד על ידני אם יש לי קורדינציה כלכך לקויה (וכן, היא ממש לקויה). הוא אומר שבתכלס כבר בקושי מייצרים מכוניות ידניות ויש לי מכוניות אוטומטיות בכל דבר שאני רוצה, אולי חוץ ממכוניות ספורט - והן לא ראליות בשבילי. אז אתם תגידו - "מה אם תסע לאירופה? הכל שם ידני?" - אני לא רואה את עצמי משכיר מכונית אם וכשאני אסע לחו"ל, וגם אם כן אז אני מאמין שאני אוכל למצוא אחת אוטומטית.

מה אתם חושבים? האם באמת שווה לי להשקיע הרבה זמן ומאמצים בידני? או שאולי עדיף לי לעבור לאוטומט, שם יהיה לי יותר קל והרבה פחות מתסכל?

פורסם

לא צריך קואורדינציה לידני. צריך רק תרגול.

אתה לומד בקבלנות אז מה אכפת לך לעשות עוד 5-10 שיעורים?

לרכבים ידניים יש הרבה יתרונות על אוטומטיים במיוחד כשמדובר על יד שנייה בתקציב מוגבל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קשה להמליץ לך בלי להכיר אותך, אבל בלימודים זה תמיד יותר קשה ולא צריך להתרגש אם נכבה לך האוטו כמה פעמים, גם לנהגים מנוסים זה קורה לפעמים. וזה שאתה חושב כל הזמן על הקלץ זה אומר שאתה כן משתדל להבין ולהצליח - אז אני חושב תקשיב לאבא ותסיים את מה שהתחלת. בהצלחה :-)

פורסם

עזוב אותך משטויות, גם לי נכבה האוטו בשיעור 27 מה תגיד על זה?, אל תצפה שזה יבוא לבד, פשוט תירגע אל תילחץ, תמשיך לתרגל עד שתשתפר, לדעתי זה בזבוז ללמוד רק על אוטומט, זה רק עניין של זמן עד שישראל תאמץ את השיטה האירופאית, ויתחילו לצוץ עוד ועוד ידניות.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

בטח שזה מה שיקרה, נשמע שאתה מאוד לחוץ והוא רק מוריד לך את המוטיבציה והביטחון.

תהיה רגוע, בתור התחלה תרים סל"ד ואז תעזוב את הקלאץ' בהדרגה, עוזבים את הדוושה שים לב לא זורקים אותה, אל תתבייש להרים קצת סל"ד כדי שהרכב לא יתכבה, זה בסדר את תתרגל.

בהתחלה כולם מסתכלים על ההילוך, אבל אתה מתרגל ומתרגל עד שאתה כבר בצורה טבעית לפי המהירות ביחס לסל"ד יודע באיזה הילוך אתה נמצא.

פורסם

מומלץ לעשות רשיון לידני שגם במקרה ו"תתקע" עם רכב ידני תוכל לנהוג וזה לא יגביל אותך בעתיד בעבודה וכו, ואל תדאג לכולם יש בעיות בהתחלה אתה תתגבר על זה, אני מכיר אנשים עם קורדינציה נמוכה מאוד שהתרגלו, היה להם קשה אבל הצליחו בסוף.

שיהיה בהצלחה :-)

פורסם

גם אני הסתבכתי בהתחלה המון! אבל היום אני נוהג רק על ידני (לא היה לי רכב אחד אוטומט בבעלותי), הכל תלוי במורה אם הוא לא ילחיץ אותך וילמד אותך כמו שצריך, אתה תדע לנהוג מצוין.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

על איזה רכב אתה לומד נהיגה?

מניסיון גם הרכב עצמו משנה את חווית הנהיגה.

כשאני עשיתי רישיון נהיגה נהגתי בסדר אבל היו קצת בעיות בהעברת הילוכים בגלל שעשיתי שיעורים על הקורולה הישנה שכל הגיר שלה נדפק מכל הכיוונים, לעומת זאת כשהתחלתי לנהוג על אוקטביה 2007 הרגשתי הבדלים של שמיים וארץ.

וזה רק הקטע הטכני בלבד.

וכל העניין של הידני/אוטומט זה בולשיט - נכון על אוטומט קל יותר ללמוד אבל ידני עדיף תמיד כי לא תהיה לך מגבלה בעתיד לנהוג על רכב כלשהו(ואם לומדים על אוטומט יכולים לנהוג רק על אוטומט). פשוט תתרגל את העברה על יבש לפני השיעור כשהרכב כבוי.

ייתכן ונפלת על מורה נהיגה סנדלר שהוא מהסוג שקוראים עיתון במהלך השיעור או מדברים בטלפון ודברים כאלה, ואם כן אז אל תצפה לעבור טסט בשנה הקרובה כל עוד אתה עם מורה כזה.

תשקול מעבר למורה אחר או אפילו לבית ספר אחר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
על איזה רכב אתה לומד נהיגה?

מניסיון גם הרכב עצמו משנה את חווית הנהיגה.

כשאני עשיתי רישיון נהיגה נהגתי בסדר אבל היו קצת בעיות בהעברת הילוכים בגלל שעשיתי שיעורים על הקורולה הישנה שכל הגיר שלה נדפק מכל הכיוונים, לעומת זאת כשהתחלתי לנהוג על אוקטביה 2007 הרגשתי הבדלים של שמיים וארץ.

וזה רק הקטע הטכני בלבד.

וכל העניין של הידני/אוטומט זה בולשיט - נכון על אוטומט קל יותר ללמוד אבל ידני עדיף תמיד כי לא תהיה לך מגבלה בעתיד לנהוג על רכב כלשהו(ואם לומדים על אוטומט יכולים לנהוג רק על אוטומט). פשוט תתרגל את העברה על יבש לפני השיעור כשהרכב כבוי.

ייתכן ונפלת על מורה נהיגה סנדלר שהוא מהסוג שקוראים עיתון במהלך השיעור או מדברים בטלפון ודברים כאלה, ואם כן אז אל תצפה לעבור טסט בשנה הקרובה כל עוד אתה עם מורה כזה.

תשקול מעבר למורה אחר או אפילו לבית ספר אחר.

האם זה נכון? האם ההגבלה היא לא לזמן קצר(שנה)?

פורסם

לי יש קואורדינציה של זבוב מת וצלחתי כמה קורסים של נהיגה מתקדמת. אומנם לא בכשרון רב, אבל מספיק כדי לדעת להכנס להחלקה ולצאת ממנה.

לכן אין שום סיבה שאף אדם שהוא לא ממש ממש ממש מחוץ לנורמה, לא ילמד לנהוג בידני (ואדם כל כך מאותגר לא צריך לנהוג בכלל...). שהמורה ייקח אחריות ויימצא את הדרך ללמד אותך או שתחליף מורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
האם זה נכון? האם ההגבלה היא לא לזמן קצר(שנה)?

בטח שזה נכון.

איך יהיה לך רשיון לגיר רגיל אם אתה לא תדע לנהוג על גיר רגיל?

פורסם

אז יקח לך יותר שיעורים מה כבר יקרה? כל אחד לומד בקצב שלו וזה בסדר גמור בסופו של דבר אתה תצליח כמו כולם אין לך מה לדאוג.

אם אתה על בנזין כנראה שבגלל זה הרכב נכבה הרבה, אני למדתי על דיזל והרכב כמעט ולא נכבה לי ,אבל אני לא יכול לאמר לך תעבור מורה כי זה חבר של אבא שלך ואתה לומד בקבלנות אז אין לך הרבה ברירות.

תתאמן תתאמן ותתאמן בסוף תצליח!

Miata ND2

פורסם

מורה לנהיגה רשם לא מזמן בפורום שביטלו את ההגבלה כך שניתן להיבחן על אוטומט ולנהוג בידני. טרם מצאתי לכך אסמכתא באתר רשמי של הרשיות.

אם זה המצב - אין לי ספק שכדאי לך להיבחן על אוטומט (בכל מקרה, אם תרצה לנהוג בידני תצטרך ללמוד את זה באיזושהי צורה).

ובלי קשר, אני בדעת מיעוט בפורום בעניין הזה. עד לאחרונה מכוניות ידניות כמעט ונכחדו בארץ. אני חובב רכב ידני אבל נוהג בגיר אוטומטי כבר כמה שנים כי קשה למצוא רכבים ידניים. לאחרונה המצב שוב משתנה עם חדירת המכוניות הקטנות הידניות והזולות. וגם לשמחתי ניתן למצוא כיום מכונית משפחתית דיזל, גם שם עדיין יש לגיר הידני נחלה.

למי שמתלבט - אני חושב שכדאי ללמוד על רכב אוטומטי. ולמי שמתלבט בקנייה - רכב ידני מאוד משתלם מהרבה בחינות.

פורסם

שמע לך על ידני אתה עוד תתרגל לזה ושמע אם תעבור לאוטומוט אחר כך תצטער שלא עשית ידני תקשיב לי אני כבר עם רישיון שנה כמעט ונהגתי רק על אוטומט חוץ מהשיעורים שלי ואני מת לחזור לידני

• תוכן חדש...