Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה, ברשותי לאנטיס 2002 מנוע 1.6

בספט' האחרון ביצעתי טיפול 180K, והבחנתי שהשמן שמילאו במנוע הוא 5W30, ככל הנראה לפי הפירוט עבודה וטיפול.

מטופל במוסך מורשה.

לאחרונה, הרכב התחיל לאבד קצת שמן, למרות שתוצאות המדידה שביצעתי קצת לא הגיוניות.

בדקתי בבוקר במדיד, היה שמן.

לאחר נסיעה קצרה, בדקתי שוב, המדיד מראה על חצי - למרות שהמצב לא הגיוני, הרי השמן מתחמם, מאבד מצמיגותו ואמור להראות יותר שמן במדיד - הלא כך?

כמו כן, רציתי לשאול, למה לדעתכם מילאו בשמן 5W30, כאשר המדינה שלנו לא קרה מידי?

בנוסף לכך, האם אפשר להוסיף שמן בצמיגות של 5W40 / 10W40 בהתחשב בעובדה שהשמן הקיים הוא בצמיגות שונה?

נ.ב, הסתכלתי מתחת רכב, וראיתי שישנה נזילה קטנה, אך כרגע לא קריטית.

בין המנוע לגיר - עדיין לא ידוע לי אם שם זה איזור האיבוד או שהשמן פשוט הגיע לשם מלמעלה.

פורסם

אם אתה בודק שמן מנוע כאשר המנוע חם, אל תצפה לאותה כמות במדיד, צריך לתת למנוע להתקרר כדי שכמות השמן תחזור לאגן וכך תראה במדוייק כמה שמן יש לך במנוע.

לאחר ההתנעה השמן מתפזר בין חלקי המנוע לכן אתה רואה כמות פחותה.

כמובן לא צריך לחכות יום שלם, אלא חצי שעה לערך ואפשר לראות את הכמות ההתחלתית.

וממה שידוע לי כל מנוע והשמן המיוחס לו, יש רכבים שלפי ספר הרכב מודרכים 10W40, ואפשר להשתמש גם ב 5W30.

יש מאמר של איתמר באתר אתה יכול לבצע חיפוש, או להמתין לתשובה יותר מקצועית..

בברכה,

Opel Adam S 2017

פורסם

כפי שנאמר, לא בודקים שמן במנוע חם.

ודא שהרכב עומד של משטח אופקי בזמן הבדיקה.

אל תערבב שמנים מצמיגות שונה או בעל תקן שונה.

רצוי להשתמש בשמן של אותו יצרן בו השתמש המוסך.

פורסם
מותר לערבב שמני מנוע שונים !

אנא תן אסמכתא להצהרתך הגורפת. קראתי התייחסויות שונות לנושא ערבוב שמנים בפורומים מקצועיים בעולם.

האם אתה מציע ל-nahum8 לערבב שמן 10W40 חצי סינתטי עם שמן 5W30 סינתטי? מכל סוג ומכל יצרן?

פורסם

אפשר גם לשים מים רגילים במקום נוזל קירור והאוטו יסע הבעיה שזה לא לפי הוראות יצרן ויש נזק מצטבר גם אם לא מיידי. אם תשים שני סוגי שמנים עם צמיגויות שונות תיצור שמן בעל צמיגות לא מוגדרת ותכונות לא מוגדרות ושוב זה לא יהיה לפי המלצת היצרן. אין סוף לדברים האלה אפשר לחסוך גם במסנן שמן ומסנן אויר תחליפי ובפלגים וחוטי הצתה לא מקוריים ובאלף ואחד דברים. לרוב המוחלט המלצות היצרן וחלפים מקוריים עושים טוב לרכב.

פורסם

לבדוק שמן אני יודע, אני רק לא מבין למה הכמות שמן שהמדיד מראה לא הגיונית.

כשהמנוע קר, המדיד מראה FULL. גם זה לא תמיד, היום בבוקר היה על חצי.

כשהמנוע חם + המתנה עד שיתקרר, המדיד מראה חצי ולעיטים רחוקות FULL.

אני גם שמעתי פעם שניתן לערבב צמיגויות שונות, אך איני רוצה לעשות זאת, מחשש שאפגע במשהו, לפי דעתי זאת פגיע לטווח הארוך.

כמו כן, איך ניתן לגלות איזה סוג שמן וחברה המוסך המורשה ממלא?

דבר אחרון, לדבר האחרון לא כ''כ התייחסתם, לגבי הנזילה.

זה קריטי לדעתכם וחובה תיקון או שניתן בינתיים להישאר עם הנזילה, כי היא לא גבוה במיוחד?

פורסם

אין איסור על ערבוב שמנים, אבל כל המומחים בתחום השמנים לא ממליצים לעשות זאת ומי שרוצה להבין יותר לעומק, מה עומד מאחורי ההמלצה הזו, שיעשה חיפוש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...