Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לפני כמספר חודשים החלה אצלי ברכב העלמות קלה של נוזל קירור , הייתי מוסיף כל שבוע לערך 300 מ"ל נוזל קירור .

בנוסף ראיתי שהשטיח ליד הנהג רטוב , לא יודע אם זה ממים או נוזל קירור .

חשדתי ברדיאטור חימום , טילפנתי למכון רדיאטורים ידוע - וסיפרתי לו את הממצאים , תוך שאלה האם יתכן שהרטיבות בשטיח ליד ההנהג היא ממשהו אחר ולא מרדיאטור חימום .

הוא אמר לי חד משמעית הבעייה הינה ברדיאטור חימום , הציע לי רדיאטור חימום מאלומניום - תוצר סין חדש תמורת 400 ש"ח .

החלטתי באופן זמני לבטל את החימום - וגישרתי בין צינורות המים - בתא המנוע .

כך נסעתי מספר חודשים עד שהיום , כבר נמאס לי לנסוע בקור .

פירקתי את הרדיאטור חימום - עבודה לא נעימה , לפרק דש בורד , הגה , ידית אורות , לאחר מכן לפרק את הקופסא של הרדיאטור חימום .

פירקתי את הרדיאטור חימום - בעין הוא נראה טוב , הוא בן 6 - ועשוי לפי דברי "אמסטרדם חלפים " מת"א - מנחושת וצבוע בצבע שחור .

ביקשתי ממנו לבדוק את הרדיאטור חימום , העובד שלו חיבר ליציאה ולכניסה של הרדיאטור חימום מחברים עם בנדים - הכניס את הרדדיאטור חימום לתוך פיילה עם מים והעלה את הלחץ ל 20 PSI . לא היו שום בועות .

לאחר מכן ביקשתי ממנו לבדוק שוב - בדק שוב מולי אין ולו בועה אחת - המסקנה שהרדיאטור חימום תקין לחלוטין .

אדם אמין לגמרי - לא הסכים לקחת פרוטה עבור הבדיקה .

עכשיו לפני שאני מרכיב את כל מה שפירקתי בחזרה .

אם הרדיאטור חימום תקין - מה הסיבה כשהוא היה מורכב - שהוא לא היה מוציא אוויר חם למרות ששמתי על החום המקסימלי ? .

בעייה מוזרה בהחלט .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

שלום רב !

התחלת בשרשרת טעויות:

מכיוון שאני מכיר אותך אישית, אני תמה על כך, כי אתה בחור יסודי קפדן, ובעל הבנה רבה.

ראשית במקרה של רטיבות ברצפת תא הנהג, יש לבדוק את הפרמטרים המתבקשים הבאים:

לבדוק את צבע הנוזל ברצפה ,ואם במערכת הקירור מי הקירור ירוקים, צבע הנוזל ברצפה יהיה כמובן ירוק.

שנית במידה ויש חשד ברדיאטור חימום, יש לבדוק תחילה, מפלס מי קירור ברדיאטור, מפלס חסר, יאשש את העובדה שאכן הרדיאטור נוזל, צבע מי הקירור ברצפת הנהג יהיה ירוק, חם, ובחלק המקרים תגלה אדים סמיכים, מאזור הדשבורד, שגם ייגרמו לטישטוש השמשה הקדמית, וחלונות הרכב,מלווה בריחות לא נעימים, מי גשם שחודרים יהיו קרים וולא צבע. ולא יתגלה מחסור במי קירור ברדיאטור.

פירוק הרדיאטור לאחר ביטולו במעקף ,הנציח בליבך את העובדה של אבחנה שגוייה במזיד או מחוסר ידע או בדיקה מעמיקה, של מתקן הרדיאטורים, והסתכותך בו, גרמה לפירוק מיותר של הרדיאטור חימום.

צלש מגיע ל"אמסטרדם חלפים" שביצע בדיקה מעמיקה ללא תשלום, בשיטת "שלח לחמך על המים", ואני מניח שהוא בדק גם נקיון הצנורות ברדיאטור ואת נקינו, וקבע שהו לא נוזל ולא סתום!

מה שנשאר זה לחבר שוב את רדיאטור החימום, לפתוח שוב את הצנורות שגושרו, לבדוק שקיימת סירקולציה של שני הצינורות, ולא רק של אחד מהם, ולבדוק את תקינות הברז השולט על פתיחת מעבר מי קירור מהמנוע לרדיאטור החימום.

מה שנותר לאחל לך בהצלחה, וחורף חם !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ערב טוב , צביקה תודה על התשובה .

הגעתי ל"אמסטרדם חלפים" ללא הרכב , הגעתי אליו בעזרת רכבת ואוטובוס .

גם כשהרדיאטור חימום היה מחובר וגם שהוא היה מנותק ומגושר - יש איבוד של נוזל קירור - עד היום - בערך 300 מ"ל לשבוע .

משאבת המים של GMB הוחלפה לפני כ- 2,000 ק"מ בעת ביצוע טיימינג - למרות שלא נזלה .

המים שהצטברו מתחת לשטיח שליד הנהג , אני לא בטוח אם זה מים או נוזל קירור , זה הרטיב את ה"שטיחים" של הרכב - לא שטיחי הגומי אלא מה שמבודד מהפח של הרכב .

עד היום אין לי מושג להיכן נעלם ה"נוזל קירור" , רדיאטור של המנוע - נבדק בלחץ במכון רדיאטורים והתגלה כתקין .

מכסה רדיאטור החלפתי לחדש ואיכותי - עדין לא פתר את הבעייה , הרכב לא מתחמם כלל .

האם יש ברכב שלי - שרייד שנת 93 - מנוע 1,000 סמ"ק - הברז השולט על פתיחת מעבר מי קירור מהמנוע לרדיאטור החימום.

אם כן , היכן הוא נמצא ? ואיך ניתן לבדוק את תקינותו ? .

שוב תודה מראש .

פורסם

1. העובדות שאיבוד המים המשיך גם לאחר הגישור על הרדיאטור + שהרדיאטור נמצא תקין בבדיקה מלמדות שהדליפה אינה מהרדיאטור.
  2. אינך יודע מאיפה הגיעו המים לרצפה. אולי מדובר בשתי "תקלות" במקביל, מה שעשוי לקרות בכלי רכב ישנים. כלומר גם דליפה דרך הדלת למשל וגם בריחת מים ממע' הקירור. האם המים ברצפה התגלו בחורף?
  3. האם במהלך הגישור נעשה שימוש באחד הצינורות שהובילו מים לרדיאטור חימום? אם כן, יתכן שהבעיה היא בצינור הזה, אלא שכעת הנזילה אינה לתוך הרכב כי שונה מיקום הצינור.
  4. דבר נוסף: אם אתה מחבר את הרדיאטור חזרה, הייתי מציע לך להרכיב אחד חדש, ע"מ שלא תצטרך לפרק הכל שוב בתוך פרק זמן קצר. בטלפון הזה הציעו לי רדיאטור פנימי לגולף דור 2 במחיר של 175 ש"ח כולל מע"ם. אם תקבל מחיר דומה, הייתי ממליץ לך לשים חדש.

אנאי חזור לדווח.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

רדיאטור חדש מנחושת ואיכותי עולה כ- 400 ש"ח .

כן אחד הצינורות שהתחבר לרדיאטור חימום כשהוא היה מחובר , עדין מחובר - כנראה שממנו הנזילה ממשיכה .

האם יתכן שצינור מים - שיושב בתא המנוע - שמחובר לרדיאטור חימום נזל , וממנו נכנסו המים לתוך האוטו ? .

נשמע תמוה משהו לא ? .

פורסם

1. העובדות שאיבוד המים המשיך גם לאחר הגישור על הרדיאטור + שהרדיאטור נמצא תקין בבדיקה מלמדות שהדליפה אינה מהרדיאטור.
  2. אינך יודע מאיפה הגיעו המים לרצפה. אולי מדובר בשתי "תקלות" במקביל, מה שעשוי לקרות בכלי רכב ישנים. כלומר גם דליפה דרך הדלת למשל וגם בריחת מים ממע' הקירור. האם המים ברצפה התגלו בחורף?
  3. האם במהלך הגישור נעשה שימוש באחד הצינורות שהובילו מים לרדיאטור חימום? אם כן, יתכן שהבעיה היא בצינור הזה, אלא שכעת הנזילה אינה לתוך הרכב כי שונה מיקום הצינור.
  4. דבר נוסף: אם אתה מחבר את הרדיאטור חזרה, הייתי מציע לך להרכיב אחד חדש, ע"מ שלא תצטרך לפרק הכל שוב בתוך פרק זמן קצר. בטלפון הזה הציעו לי רדיאטור פנימי לגולף דור 2 במחיר של 175 ש"ח כולל מע"ם. אם תקבל מחיר דומה, הייתי ממליץ לך לשים חדש.

אנאי חזור לדווח.

שלום רב !

אילן צודק בכל ארבעת הסעיפים, וזה ברור כשמש.

מה שלא ברור, האם הנזילה בשטיח המשיכה גם לאחר הגשור של צנרת החימום.

נבדקה נזילה מהרדיאטור כנראה, לפני גישור צנרת החימום, ולכן לא נתגלתה הנזילה, שכנראה לא היתה קיימת, והאפשרות הסבירה ביותר שאובדן מי הקירור הנוכחיים, בכמות שציינת, מקורה בחיזוק לא מספק של הבנדים החובקים את הניפל שמגשר בין שני הצינורות חימום .

ברז החימום ברוב המכוניות נמצא בצא המנוע, בשרייד כמדומני הוא נמא קרוב לרדיאטור חימום, מכיוון שהרדיאטור חימום מפורק כעת, קל יותר לאתר את הברז, וזאת לאחר נעקב אחרי הכבל פלדה המחוהר לידית המסיטה את הבורר למצב אדום/ חימום.

יתכן ולמישהו יש לינק לסכימה של יצרן הרכב.

לגבי העלות של רדיאטור החימום חדש מנחושת, אין צל של מושג, אך כמדומני שאילן הפריז והמחיר המשוער גבוה בהרבה מהסכום ששולם על גולף דור 2.

מה הלחץ בליברות הרשום על מכסה רדיאטור 0.9 או 1.1 ?

בברכה

צביקה

פורסם

בוקר טוב , אני יבדוק מה רשום על הפקק של הרדיאטור .

מחירו של רדיאטור חימום של "אפלאוז" - מנחושת תוצרת טורקיה - 400 ש"ח .

המרחק בין הצינורות זהה , אורך ורוחב זהים , ההבדל שהרדיאטור של האפלאוז יותר דק .

פורסם

ע"מ להוציא את הדשבורד מהרכב לגמרי - מפריעה לי הידית פלסטיק של הצ'וק - האם מישהו יודע איך ניתן לפרקה ? .

באם אני אשחרר את כבל של הצ'וק מהקרבורטור זה לא יעזור לי מפני - שיש על קיר האש מעין גומי קשיח .

נאמר לי שברכב הנ"ל אין ברז "חימום" - הרדיאטור חימום לא נוזל , לא סתום .

ברכב מורכב תרמוסטט והוא תקין , שתי הצינורות חמים במידה שווה .

היכן טמונה הבעייה של חוסר חימום ? .

פורסם

שלום רב !

ראשית אציין, שמעולם לא פרקתי רדיאטור חימום, ולא מתכוון לעשות זאת בעתיד.

לא ברור לי מדוע חיבים לפרק את כבל הצוק מהדשבורד, למרות שפירוק הרדיאטור התאפשר ללא פירוק כבל הצוק.

בכל מקרה לכבל הצוק, אמור להיות אום פנימית , מאחורי הפלסטיק שבו נכנס הכבל, ותקע חשמל שיש לפרק, על מנת לתת אפשרות לדשבורד ולחלקי הפלסטיק סביב הרדיאטור אפשרות לזוז, על מנת לאפשר החזרה של הרדיאטור למקומו.

המלצתי ,פרק את כבל המינוס מהמצבר, על מנת למנוע קצר חשמלי, בעת עבודה באזור הדשבורד, בו יש סבך של צמות חשמל, גלויות וגם מבודדות.

לאחר שתרכיב את הרדיאטור, דווח האם בעיית חוסר החימום נמשכת.

אני מטיל ספק בכך, שאין ברז השולט על החימום, אחרת חום מי הקירור עלול לחדור לתא הנוסעים גם בקיץ.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה כותב דברים של טעם, אבל גם הוא וגם אני לא יודעים איך הרכב שלך נראה מקרוב, כך שהכל בגדר השערות מלומדות.

לגבי הבעיה שציינתי בקשר לפירוק כבל צ'וק והגומי הקשיח בקיר האש. אז, שוב, למרות שאיני מכיר את הרכב שלך, היה עלי לעשות משהו דומה כשפירקתי את הדשבורד של הוולוו. במקרה ההוא משכתי את הכבל מתא המנוע אל תוך הרכב, אחרי שפירקתי את החיבור שלו לרדיאטור, ואח"כ, כשהרכבתי הכל חזרה, נאלצתי להשחיל את הכבל החוצה דרך החור שבגומי. זה חרא של עבודה וצריך מישהו שיעזור מהצד השני, אבל בהחלט לא משהו שאינו בר ביצוע גם להדיוטות.

אגב, אולי אתה יכול לחבר את הרדיאטור לצינורות שלו בלי להחזיר אותו למקום, רק בשביל הניסוי, ולראות מה קורה והאם הוא מתחמם / נוזל.

לגבי המחיר - תתקשר אל המספר שרשמתי ותהיה יותר חכם.

תחזור לדווח.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

תודה על התשובות .

האם יתכן שברכב שלי אין ברז חימום , אלא בתוך ה"בית" של הרדיאטור חימום - הכוונה למעטפת הפלסטיק בה הוא יושב , יש מעין תריסים שנסגרים ונפתחים - ע"מ לאפשר זרימה של אוויר חם /או לחסום כניסה של אוויר חם .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד אפשרות למים בשטיחים היא שהם חודרים דרך דיפוני הדלתות. כדאי לבדוק שהניקוז של הדלתות תקין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שלום רב !

בתחתית דלתות הנהג והנוסע, קים חריר ניקוז מי גשמים, אשר נסתם לעתים קרובות בחול אבק עלים וכל מיני מרעין בישין.

ברז החימום לא קשור כלל לתריסים, תפקידו לאפשר מעבר מי קירור חמים מהמנוע לרדיאטור חימום ובחזרה, עם פתיחת הברז, ובקיץ כאשר אתה לא מפעיל חימום והברז סגור, אין תנועת מי קירור חמים לרדיאטור חימום פנימי, ולכן גם הפעלת מאורר סירוקלציה, לא מחדיר אוויר חם בקיץ, אלא מספק משב רוח בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

הלכת רחוק מידי, בדיקה בסיסית שעושים במצב שחימום לא עובד , זה להפעיל את מצב החימום על מקסימלי, ולבדוק אם 2 צינורות המים הדקים , שנכנסים לתוך הרכב, חמים במידה שווה, יכול להיות שיש לך מצב שהסתימה היא בצנרת שמובילה לראדיאטור, ולא בראדיאטור עצמו (כמו שגיליתי אתמול אצלי ברכב). או שהבורר חום \קור שלך לא מתפקד כמו שצריך,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...