Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוקוס RS,

אני לא לוקח את דברייך אישי ולכן גם מקווה שאתה לא לוקח אותי כך.

לגבי קורסים אז בעבר הלא רחוק הדרכתי בדרייב ארט תחת שרביטם של און (המלך) וליאור (התותח) וההדרכות לחברות היו בעיני ובעיני קורסיסתים מעולה ויעילה,

בהמשך יצא לי לראות ואף לעבור הדרכות מטעם מסלולים במקום עבודתי הנוכחי (הדרכה לנציגי נסיעות מבחן) וממה שיצא לי לראות אז רמת ההדרכה לא נפלה כפי שאתה מציין ולכן נראה לי תמוה מה שאתה אומר (ועוד במיוחד שאני מכיר את הנפשות במסלולים),

מה שכן נראה זה שכנראה הקורס שעברת היה קורס מטעם העבודה שבו קצין הרכב הכתיב מה יהיה ואיך יהיה (ובכמה זמן) ,או שנפלת על מדריך סוג ... שלא ידע מה הוא עושה ומה הוא אומר (ומקווה שהוא כבר לא בצוות הדרכה).

כמו כן לכל מכירי צוות דרייב ארט שכפי שכנראה לא עשו קורס אלא רק שמעו מחברים וכד' אז און וליאור הינם בוגרי בית ספר להדרכת נהיגה בחו"ל (אופס ...סליחה למי שהרסתי את הפנטזיה שלא) וכן ידע הן בתחום הקארטינג (ראיתי ,כמו רבים אחרים למה שניהם מסוגלים) הן בתחום הדרכת נהיגת הכביש (ורבים באתר שעשו קורסים יכולים רק לספר על הטעם של עוד שנשאר לאחר קוסים:-P) והן בתחום הראלי (שיצא לי להעביר ביחד עם און ולראות מהי נהיגת ראלי בלייב ) .

חן,

העובדות לגבי דרייב ארט לא נכונים אך תהנה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
FALOU

אני הקשבתי אולי אתה לא הבנת אותי, אני לא דיברתי על איבוד שליטה ואז אתה חייב לבלום את הרכב! אני דיברתי על מצב שבו אתה נוהג ברוגע בכביש ציבורי ויש לך סיבוב, ובאמצע הסיבוב יש לך מצב חרום! ואתה חייב לבלום! שים לב לא איבדת שליטה אתה באמצע הסיבוב ויש מולך רכב תקוע לדוגמא ואתה חייב לבלום ולסיים את הסיבוב הזה בחיים, אז אתה רוצה להגיד לי שפשוט הייתה לוחץ הכי חזק על הבלמים ופשוט מקווה לטוב? כמובן שאני מדבר על רכב ללא ABS או שה-ABS תקול.

אני יכול לתת לך את התשובה מניסיון אישי:

גם אני בקורסים למדתי שזה מה שעושים ובגלל שהיתה לי אופל שנת 94 בלי ABS שאלתי שוב ושוב ואת התשובה הזאת קיבלתי. ואז שהייתי בירידה ב70 קמ"ש תוך כדי סיבוב ואוטובוס הסעות ממוגן החליט לגנוב תמרור עצור ולחסום את הצומת - עשיתי את מה שלמדתי וסיימתי ככה:

163489_487644298705_822753705_5759321_2727048_n.jpg

וזה עוד בלי לדבר על רגל שרוסקה ע"י המנוע הגרמני שקרס פנימה, פציעת וויפלאש, סדק בצלעות וזעזוע מוח.

אז שכל מדריכי הנהיגה שפה ילמדו מניסיונם המר של אחרים ויפסיקו לבלבל את המוח. אם אין ABS ואתה במהירות ובסיבוב ורוצה לעצור מהר - לחיצה חזקה על הברקס והגה ישר לא עושים את זה, בכלל!

יותר מזה - הבוחן תנועה קבע שבגלל שהייתי בירידה, נעילת הגלגלים לא רק שלא עצרה את הרכב אלא אפילו יכולה היתה לגרום לעליית המהירות בשיפוע החד.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ל"אל תירה" - לקחת מקרה סופר קיצוני (סיבוב בלי ראות, בירידה משמעותית, אוטובוס ענק שחוסם את כל הכביש) והפכת אותו להמלצה חד משמעית מה לא לעשות. אז קודם כל - נכון, במקרה שלך זה לא עזר, אבל בנוסף לכך שבמקרים רבים אחרים זה כן יכול לעזור עבור נהגים לא מנוסים, אתה גם לא מספק תשובה טובה יותר! מה כן היית מציע לעשות במקום?

התשובה היא שאין תשובה חד משמעית וזה מאוד תלוי בנסיבות. במקרים מסוימים אין איך להימנע מפגיעה ולכן צריך ללחוץ חזק ולקוות לטוב. במקרים אחרים אם לא תנעל גלגלים אולי תצליח לצאת ממצב הביש ואז אולי עדיף בכלל לא לבלום. כל מקרה לגופו. וזו הסיבה שמדריכי נהיגה נותנים כתשובה בסיסית את הפתרון שמתאים לכמה שיותר מצבים - ניסיון להאט מהירות עד כמה שניתן, במגבלות הכרת הרכב ויכולת הנהיגה. בקורסים מתקדמים אפשר ללמד איך לפמפם כשאין ABS ואיך להתכונן למצבים אחרים, אבל כבסיס חייבים ללמד משהו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם פמפום ברכב ללא ABS זאת לא הפעולה הנכונה.

יש לבלום בחוזקה מבלי לנעול את הגלגלים ע"י בלימה החלטית תוך כדי חיזוק הבלימה בהדרגתיות, במידה ונעלו הגלגלים, לשחרר מיידית ומידיית לחזור לבלם.

Don't Shoot, היה לך בכלל לאיפה לברוח?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

שיהיה ברור - זה מה שהתכוונתי במילה "פמפום". כמובן שזו לא פעולה שצריך לבצע ללא מחשבה או פידבק. לא עוזבים ולוחצים בלי אבחנה. לוחצים עד שהגלגלים ננעלים, מרפים ולוחצים שוב עד לעצירה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
FALOU

אני הקשבתי אולי אתה לא הבנת אותי, אני לא דיברתי על איבוד שליטה ואז אתה חייב לבלום את הרכב! אני דיברתי על מצב שבו אתה נוהג ברוגע בכביש ציבורי ויש לך סיבוב, ובאמצע הסיבוב יש לך מצב חרום! ואתה חייב לבלום! שים לב לא איבדת שליטה אתה באמצע הסיבוב ויש מולך רכב תקוע לדוגמא ואתה חייב לבלום ולסיים את הסיבוב הזה בחיים, אז אתה רוצה להגיד לי שפשוט הייתה לוחץ הכי חזק על הבלמים ופשוט מקווה לטוב?

כן.

כלומר אני לא, כי אני יודע לבלום חירום וגם להתחמק ממכשול וגם לקרוא כתבה של רוני "באוטו" תוך כדי, אבל מי שלא - כן.

והנה כמה סימני קריאה, שתבין - !!!!!!

למה, יש לך פתרון יותר טוב?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וזה עוד בלי לדבר על רגל שרוסקה ע"י המנוע הגרמני שקרס פנימה, פציעת וויפלאש, סדק בצלעות וזעזוע מוח.

אז שכל מדריכי הנהיגה שפה ילמדו מניסיונם המר של אחרים ויפסיקו לבלבל את המוח. אם אין ABS ואתה במהירות ובסיבוב ורוצה לעצור מהר - לחיצה חזקה על הברקס והגה ישר לא עושים את זה, בכלל!

יותר מזה - הבוחן תנועה קבע שבגלל שהייתי בירידה, נעילת הגלגלים לא רק שלא עצרה את הרכב אלא אפילו יכולה היתה לגרום לעליית המהירות בשיפוע החד.

אל תשגל את הדעת.

היה לך משהו יותר טוב לעשות?

אם לא היית בולם, הרכב היה מאיט יותר?

שטויות.

חוצמיזה, כל מה שרוני אמר, צודק.

נ.ב. התרגולת למצב של אוטובוס חוסם את הצומת היא... לעשות צלחת (עם בלם יד) כדי להכנס עם האחוריים. קל להגיד, קשה לבצע פתאום, בזמן אמת.

נ.ב.נ. התרגולת האמיתית היא לא להיות במצב בו אתה לא מסוגל למנוע כניסה לצומת לא פנויה...

פורסם
אל תשגל את הדעת.

היה לך משהו יותר טוב לעשות?

אם לא היית בולם, הרכב היה מאיט יותר?

שטויות.

חוצמיזה, כל מה שרוני אמר, צודק.

נ.ב. התרגולת למצב של אוטובוס חוסם את הצומת היא... לעשות צלחת (עם בלם יד) כדי להכנס עם האחוריים. קל להגיד, קשה לבצע פתאום, בזמן אמת.

נ.ב.נ. התרגולת האמיתית היא לא להיות במצב בו אתה לא מסוגל למנוע כניסה לצומת לא פנויה...

או לחילופין לקנות מרכבה סימן 4 ולהיות בטוח שגם אם תיכנס לצומת הלא פנוייה אוטובוס ממוגן לא יזיק לך, אולי ישרוט טיפה את הצבע... ואם זה לא עוזר אז תירה 2 פגזים ליתר בטחון כדי לעבור בבטחה את האוטובוס.

מספיק עם השטויות - כולנו יודעים שבמדינה שלנו חצי מהתאונות נגרמות מרשלנות של אחוזון קטן של נהגים והיכולת שלנו להיות מוכנים ומזומנים לכל מצב מבלי להיפגע על הדרך קטנה מאוד.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

רוני FALOU וחבריו...

למה אנשים הולכים לקורסים לנהיגה מתקדמת? אם לא ללמוד!?

זה לא שאתה מדריך אותם על גבי הפורום, אתה מדריך אותם ברכב אז אתה (בתור מדריך) אמור ללמד את התלמיד איך לבצע פמפום נכון או לבלום בלימה רגרסיבית, אבל לבוא ככה וליסגור פינה ולא ללמד זה פשע! ראו מה שקרה לחברינו פה בפורום, אני במקומו הייתי הולך לאיפה שהוא עשה את הקורס ודורש להסבר ואולי אפילו גם הייתי דורש פיצוי כספי!

מי שלא יודע להדריך שלא ידריך! ושלא יסגור את הפינה ב"תלחץ הכי חזק." זה הכי קל לעשות והנה זה מה שהם עשו וזה מה שקרה לחבר שלנו פה בפורום!

וקודם כול הם (ה"מדריכים") צריכים להיות עם רקע בהוראה כי מי שיש לו ידע אבל לא יודע איך להעביר את זה אז מה זה שווה?

במקרה שלנו פה רוב בתי הספר האלה וה"מדריכים" האלה גם לא יודעים להעביר את החומר וגם לא יודעים מספיק בנושא ושוב אני מדבר על נהיגה מתקדמת ולא על נהיגת מירוצים! אני בטוח שרובם (אלה שהיו ועדיין נהגי מירוצים) כן יודעים לנהוג נהיגת מירוצים אבל לא בטוח שהם יודעים להעביר את זה!

מדריך טוב הוא קודם כל מורה טוב ורק אחר כך הוא נהג טוב אבל הוא לא חייב להיות נהג מצויין!

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם
רוני FALOU וחבריו...

למה אנשים הולכים לקורסים לנהיגה מתקדמת? אם לא ללמוד!?

זה לא שאתה מדריך אותם על גבי הפורום, אתה מדריך אותם ברכב אז אתה (בתור מדריך) אמור ללמד את התלמיד איך לבצע פמפום נכון או לבלום בלימה רגרסיבית, אבל לבוא ככה וליסגור פינה ולא ללמד זה פשע!

אי אפשר להשיג את מה שאתה מחפש ביום הדרכה. כדי ללמד את הבסיס צריך 3-4 ימים וקבוצה קטנה (וכסף). התשובה היא עדיין התשובה הנכונה והטובה, וזו שתקבל בכל מקום. אין משהו יותר טוב לעשות.

פורסם

OK אז אנחנו לא מסכימים וגם זה בסדר, אבל לדעתי ולידיעתי אפשר ללמד את זה בקורס בסיס של יום אחד (עובדה אני עברתי אחד כזה) כמובן שצריך לתרגל והכי טוב הוא לחזור לעוד קורסים כאלה, אבל ככה מדובר על כל התרגילים שמלמדים אותך בקורס בסיס כזה או אחר.

זאת דעתי. :lol:

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם
אתה מדריך אותם ברכב אז אתה (בתור מדריך) אמור ללמד את התלמיד איך לבצע פמפום נכון או לבלום בלימה רגרסיבית, אבל לבוא ככה ולסגור פינה ולא ללמד זה פשע. ושלא יסגור את הפינה ב"תלחץ הכי חזק." זה הכי קל לעשות והנה זה מה שהם עשו וזה מה שקרה לחבר שלנו פה בפורום!

דווקא הרעיון בהדרכה הבסיסית של מסלולים, שהוא ללמד את הנהגים לרדת על הבלמים במקום לנסות טכניקות מורכבות של בלימה או שליטה ברכב - הוא מצוין לנהג רגיל. בבלימה בסיבוב באופן ספציפי קיימת בעייתיות, ולכן מלמדים - גם במסלולים - לא לנעול גלגלים בבלימה בסיבוב אלא לבלום בחוזקה ללא נעילת גלגלים, או לבלום בלימה נסוגה. ככה שלפחות בנושא הזה, לא צריכה להיות בעיה עם מדריכי מסלולים.

אגב, קורס נהיגה מתקדמת טוב באמת צריך לדעתי להתמקד קצת פחות בפן השליטה ויותר בנהיגת כביש (מה שקרוי "Defensive Driving" בארצות אחרות) כך שנהגים לא ייכנסו לצומת לא פנוי. נכון, זה קצת פחות "אקשן" אבל הרבה יותר מועיל! וזה גם נקודה שזוכה ליותר תשומת לב בהדרכות אצל אלטרנתיבי וטריגו, לטעמי.

חן, העובדות לגבי דרייב ארט לא נכונים אך תהנה

אם טעיתי במשהו - אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי (ברצינות). נכון שאון קנה את עולמו בתור מאמן נהגי ראלי, אבל הוא מגיע מתחום המסלול וגם סגנון הנהיגה שמאפיין אותו ואת ההדרכה שלו הוא סגנון המסלול. גם איתי אלון בא מתחום המסלול אבל מלמד נהיגת ראלי ומנפק רשיונות FIA, ומצד שני מלמד נהיגת כביש בסגנון מסלול. ראם הוא היחיד שמלמד נהיגה ב"סגנון ראלי" וזה לדעתי פחות מתאים לכביש וזה עוד נימוק להעדפה שלי למדריכים אחרים.

אם דרייב-ארט ומסלולים היו "מתאחדים" באמת - הרי שמסלולים הייתה "בולעת" את דרייב ארט, ואני לא חושב שליאור ואון רוצים את זה. ממה שראיתי בפירוט הקורסים אצל מסלולים, כל המשותף לשני בתי הספר הם "חוויות הנהיגה" וכמה הדרכות (מעניינות) בחו"ל, וגם קורסים אישיים "ספיישל" דרך מסלולים אצל ראם, און, ליאור או גידי בהתאם (וכמובן גם המחיר בהתאם...), כאשר דרך דרייב ארט עצמם אפשר להשיג קורס אצל און או ליאור במחיר רגיל. גם באלטרנתיבי לא ראיתי שמשווקים קורס מיוחד עם איתי...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הייתי בקורס אישי, בכוכב יאיר, לא זוכר כרגע של איזה בית ספר, אני אבדוק כשאחזור הביתה. אני מניח שלהדיוט יהיה הרבה מה ללמוד. באספקט התאורתי הם נתנו הרבה מידע רלוונטי ונכון, אבל גם אמרו דברים לא נכונים.

באספקט המעשי היה בלימת חירום (על כביש יבש ורטוב), התחמקות ממכשול תוך כדי בלימת חירום (כנ"ל), החלקה בפניה (לא דריפטים, והמדריך התעקש שאני לא אנסה לתקן אלא אבלום), איזה 10 דקות של נהיגת מסלול (שבשביל זה באתי...) וגימייקאנה (שזה נחמד, אבל לא יותר מזה).

סך הכל איזה 1500 שקל ו-3 שעות, האמת היה די מיותר כי 90% ממה שלימדו ידעתי כבר ומה שרציתי לעשות, ללמוד דריפטים במקום בטוח, לא נתנו לי לעשות מסיבות של ביטוח.

אם אתם חושבים שהקורסים האלו זה תחליף לימי מסלול, נראה לי עדיף כבר להגיע לשם בלילה ולפרוץ ת'שער.

למי שמעוניין זה היה במסלולים...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...