Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חשבתי שתשובתי הייתה ברורה: פימפום הוא הפתרון היעיל ביותר והתגובה הנכונה ביותר לנעילת גלגלים.

התשובה אכן ברורה לחלוטין, אבל לא נכונה.

התייחסתם לגלגלים נעולים כאיטיים. הם מהירים יותר מגלגלים שלא בלמו אותם כלל. זו הסיבה שכאשר אתה מפעיל את מעצור החניה ברכב בתנועה הגלגלים שיינעלו (ברוב כלי הרכב הם האחוריים) יובילו ויעקפו את אלה שלא בלמת כלל.

ניסית את זה פעם? נראה לי שלא. ואם כן, אז אולי היית בסיבוב. שים לב: אם אתה נוסע בקו ישר, ומפעיל בלמים רק על הגלגלים האחוריים, הרכב יאיט עד שיעצר - בקו ישר. אם תעשה אותו דבר בסיבוב, יתכן שהרכב יסתובב - תלוי במהירויות, באחיזה, בעצמת הבלימה, בתנע הסיבובי, ועוד כמה דברים.

תעשה ניסוי (במקום מבוקר). תוך כדי תנועה תמשוך את בלם החניה למצב מקסימאלי. אם ברכב שלך פועל בלם החניה על הגלגלים האחוריים, אם עוצמת בלם החניה שלך טובה, הרכב ייבצע סבסוב (ההגה מוחזק ישר) והגלגלים האחוריים יעברו לקידמת כיוון התנועה.

עשיתי. יותר מפעם אחת. בקו ישר - זה לא קורה (אולי בסובארו עם בלם חניה שבולם גלגלים קדמיים).

ניוטון לא מתהפך בקיברו כי בין גלגל נעול לכביש יש חיכוך דינמי שהוא כזכור נמוך חיכוך סטאטי (אותו חיכוך שיש בין גלגל מתגלגל לכביש). אין זה שייך לכיווניות כפי שאמרת אלא למהירות הגלגלים האחוריים לעומת הקדמיים.

אתה טועה לחלוטין, משתי סיבות:

א. הכוח המצמיד את הצמיג לכביש אינו חיכוך. חיכוך הוא כוח המופעל על משטחים חלקים, נוקשים, אחידים, קרים וקשיחים. לצמיג אין ולו אחת מהתכונות הללו. הכוח המצמיד את הצמיג לכביש הוא כוח הפיתול של חלקים בצמיג, המתעוותים במגעם עם הכביש. משום כך האחיזה הטובה ביותר היא תוך כדי החלקה קלה, מה שבמצב של בלימה נקרא "סף בלימה" או דומה, בסיבוב זה נקרא "זווית החלקה" ("slipping angle" בלע"ז). גם בתאוצה יש את אותה תופעה, כפי שיודע כל בעל רכב עם הנעה אחורית ומנוע חזק.

ב. מה שאמרת בקשר לכיווניות ומהירות מוטעה ומטעה. ברור שגלגל שמתגלגל בכיוון הנסיעה אינו מפריע לנסיעה כלל, אבל יתנגד מאד לתנועה הצידה.

אין בדעתי להתוכח: החיכוך הנוצר בין גלגל מתגלגל לכביש הוא סטאטי. אין תנועה יחסית בין החלק שנוגע בכביש לבין הכביש עצמו. בגלגל נעול לעומת זאת אותו חלק של הגלגל נע יחסית לכביש, לכן זהו חיכוך דינמי.

זו טעות כפולה, ראשית מפני שהכוח המדובר אינו חיכוך, ושנית מפני שתמיד יש תנועה בין הצמיג לכביש - ראה את מצב הצמיג במנוחה: הוא מעוך קצת בצידו התחתון. כאשר נוסעים, חלקים שונים של הצמיג נמעכים ומתיישרים כל הזמן, וזה גורם לתנועה ביחס לכביש - עוד לפני ששילבנו הילוך או נגענו בבלמים או בהגה.

נתחיל מהעובדה הראשונה, שהפיסיקה הקלאסית התיכונית אלייה אתה מתייחס, היא רק קירוב טוב עבור תנאי מציאות והיא טובה רק בכדי לקבל מושג כללי. כוחות חיכוך כפי שלמדת בתיכון, למעשה מתייחסים לשני משטחים בהם קיימת חפיפה מושלמת ואז שטח המגע, חסר משמעות. בפועל זה לא מתקיים, בטח שלא בכל הקשור לצמיגים וכביש ולכן ישנה חשיבות למשל לרוחב הצמיג, כלומר שטח המגע של הצמיג עם הכביש. בכלל, מכניקה של צמיגים היא מורכבת ולא פשוטה.

נכון מאד, ואפילו בלשון המעטה. מה שמלמדים בתיכון מיועד להסביר מושגי יסוד ותו לא.

BDB

זאת אומרת שאם אני ינהג במסלול על אספלט אז עדיף לי להחליק כו שנהגי ראלי עושים?

לא, עדיף לך להחליק כפי שנהגי מירוץ עושים, כלומר - על סף ההחלקה בכל הכיוונים.

דני

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבוב איפה אתה רואה את ההגדרות האלה? יש לי אוגדן מעודכן לאוגוסט 2011 אין דבר כזה אם יש אז אתה תצטט לנו פה שנלמד משהו חדש, בנתיים אתם רק כותבים ואומרים דברים אבל אין להם כיסוי תצטט ואז נראה.

וכנראה שאתה לא מבין! אתם מנסים להראות כאילו המדריך שיושב איתכם באוטו ומדריך אותכם מה לעשות, הוא סתם יושב שם וזה לא נכון הוא מדריך אותך לא? אז הוא מדריך! הבנת הנקרא, עברית, מדריך לנהיגה מתקדמת=מדריך! כי הוא מדריך אותך.

הבאתי ציטוט של סעיף 170 , ואף הבאתי צילום שלו ואפילו צירפתי את הקישור לקובץ התקנות להורדה נוחה.

לפי ההגדרה מדריך הוא רק של מבקשי רשיון נהיגה ואז חלה עליו ס 260 האוסר עליו לקבל תשלום.

כשהנהג הוא כבר בעל רשיון נהיגה אזי הגדרת המדריך אינה חלה עליו , תתפלא אפילו אם הוא מסתובב עם כובע וחולצה שכתוב עליה "מדריך".

פורסם
רוני,

זה שהגלגל קצת מתעוות לא מדובר על החלקה, זה אפילו לא קרוב לנעילת גלגל.

ולגבי היכולת שלם בנהיגה, אני אמרתי רק אם זה מה שהם הדריכו אותך, וכנראה שכן אז אין להם מושג ירוק, אמרתי אולי הם יודעים להחליף הילוכים ולנהוג קצת מהר בסיבובים זה לא אומר שהם מבינים בפיסיקה של הרכב וזה לא אומר שהם יודעים להדריך, אני הייתי בקורס של מסלולים, שזה ראם נכון?, ומה שהם לימדו שם זה בושה, ועל מריחת הזמן שהייתה שם וואוו, נכון לא ראם עצמו הדריך, אבל אם יש לו חברה להדרכות נהגים אז למה שהוא ידריך משהו אחד ואילו הדמריכים שלו ידריכו דברים אחרים? איפה פה ההיגיון? ואם זה ככה אז זה עוד יותר רמאות, כי אם אתה כאילו רוצה ללמוד באמת אתה חייב לשלם הרבה יותר כסף ולעשות את הקורס עם ראם? בקיצור, אני לא הייתי הולך לשום קורס שלהם אפילו אם תשלם לי.

ישה,

איפה כתוב שמורה ומדריך הם לאנשים שאין בידם רשיון? תראה לי איפה זה כתוב. אם זה לא כתוב (וזה לא) אז כל מה שאתה אומר לא נכון ומה שאני אומר נכון. ואל תנסו להראות כאילו הוא לא מדריך אותך די באמת אתה הולך למדריך בנהיגה מתקדמת ואתה לא קורא לו מדריך?

ולגבי חברת הביטוח, למה היא לא תירצה? כי ככה הם חח.. וכי מה שעשית (במידה ועשית קורס אצל משהו שהוא לא מורה לנהיגה) הוא עבירה על החוק ואז יהיה להם כיסוי טוב.

עריכה:

הלכתי לוויקיפדיה:

הדרכה היא התהליך של הקניית יכולת כלשהי או יצירת הנעה לפעולה. את תהליך השינוי מוביל לרוב מדריך שמקנה יכולת מסוימת לחניכיו. היכולת המוקנת בתהליך ההדרכה יכולה להיות פרקטית, קוגניטיבית, או אחרת. להבדיל מהוראה לשמה, בה מעביר המורה ידע לתלמיד על ידי הצגתו, יוצר המדריך את השינוי בחניכיו באמצעות מתן גירויים, המפתחים מיומנויות גופניות או פנימיות. השינוי, בין אם הוא ההתפתחות של יכולות או יצירת הנעה, צריך להיעשות באופן הדרגתי ומבוקר.

ההדרכה מתבססת על ידע או ניסיון קודם של המדריך וכן, לרוב, על היכרותו את הקבוצה אותה הוא מדריך. ההדרכה היא פרי תכנון מקדים השואף להשגת יעדים מסוימים. האווירה הקבוצתית צריכה להיות אוהדת ותומכת על מנת לאפשר את השגת היעדים.

ועכשיו תגיד לי שהם לא מדריכים.

נו אז תגיד שלמדת משפטים בוויקיפדיה.

והנה הגדרת החוק להדרכה:

"הדרכה" - הוראת נהיגה ברכב מנועי שלא מטעם בית-ספר;

פורסם

focus RS

סלח לי אבל אתה מדבר שטויות

הדרכה בנהיגה אליו מכוון חלק ג' הוא למישהו שמלמד בן משפחה ולא דרך בית ספר לנהיגה

קרא כאן http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=301:orahot-nehiga-prati&catid=74:orahot-nehiga-c&Itemid=88

וכאן נוסח הסעיף מפקודת התעבורה

21 מתלמד

מי שנוהג רכב מנועי שעה שהוא לומד נהיגה בהתאם לכללים שנקבעו בתקנות ומלווה מורה או מדריך, או שעה שהוא נבחן בחינת נהיגה ומלווה בוחן שנתמנה על ידי רשות הרישוי, אינו זקוק לרשיון נהיגה.

וכדי שתהיה מבסוט

אלה המדריכים אותך בנהיגה מתקדמת הם מדריכים אבל לא כמשמעותם בפקודת התעבורה ובתקנות התעבורה.

ומכיון שכך הם רשאים לגבות תשלום על השירות שהם מעניקים.

ושוב לחברת הביטוח לא יהיה סיבה טובה לא לשלם פרט לסיבות הרגילות שהם משתמשים כדי לא לשלם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כי נהג "רגיל", כלומר מי שלא תרגל את הענין של בלימה על סף נעילה עשרות או מאות פעמים, לא יוכל בשום אופן לעשות זאת בשעת תאונה (או כמעט תאונה). ולכן, לנהג רגיל, ההמלצה המעשית הכי טובה היא - תבלום בכל הכוח ואל תעזוב עד שהרכב עוצר. הרי אנחנו מדברים כאן על נהג לא מיומן, שלא יוכל להחליט בשבריר שניה בזמן חירום, מה היא הפעולה המסובכת הנכונה.

אבל מצב חירום אינו קורה אקס ניהיליו. הוא נוצר ולכן תמיד אבל תמיד יש לו סימנים מקדימים, כך שניתן לזהות את האפשרות שהוא יקרה וכך גם אם הוא קורה (למרות כל אמצעי המניעה) אתה לא מופתע ואינך צריך לבחור כיצד להגיב אלא אתה מחליט מראש.

קח למשל את תרגולת ההתחמקות ממכשול - זה מספיק קשה כשלעצמו במגרש, אבל האם פעם חשבת כיצד זה נעשה בכביש בזמן אמת? מתי מתחמקים ובאיזו חדות, כיצד בוחרים בזמן אמת לאן לחמוק ולא פוגעים בכלום, ומה עם התנועה מאחורנית? אלו שאלות שברוב ההדרכות לא נוגעים בהן, כיוון שההדרכה עצמה נערכת במגרש סטרילי ובעצם אין תנועה מאחור וגם נתיב המילוט "מוכן" מראש.

בכביש, אין שום ברירה חוץ מאשר לתכנן את המהלכים שלך מראש, כולל בלימת חירום או התחמקות לנתיב מילוט - מראש. כאשר נוהגים ככה - ממילא רמת המיומנות שנדרשת ממך בשליטה ברכב נמוכה יותר ולא צריך "מאות" תרגולים. קורס נהיגה שמדגישים בו את הנקודה הזאת - הוא קורס טוב.

היכן למדתי?

Ecole De Pilotage GET Cergy.

מי "הוציא" אותך לקורס, ראם או איתי אלון?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
התשובה אכן ברורה לחלוטין, אבל לא נכונה.

ניסית את זה פעם? נראה לי שלא. ואם כן, אז אולי היית בסיבוב. שים לב: אם אתה נוסע בקו ישר, ומפעיל בלמים רק על הגלגלים האחוריים, הרכב יאיט עד שיעצר - בקו ישר. אם תעשה אותו דבר בסיבוב, יתכן שהרכב יסתובב - תלוי במהירויות, באחיזה, בעצמת הבלימה, בתנע הסיבובי, ועוד כמה דברים.

עשיתי. יותר מפעם אחת. בקו ישר - זה לא קורה (אולי בסובארו עם בלם חניה שבולם גלגלים קדמיים).

אתה טועה לחלוטין, משתי סיבות:

א. הכוח המצמיד את הצמיג לכביש אינו חיכוך. חיכוך הוא כוח המופעל על משטחים חלקים, נוקשים, אחידים, קרים וקשיחים. לצמיג אין ולו אחת מהתכונות הללו. הכוח המצמיד את הצמיג לכביש הוא כוח הפיתול של חלקים בצמיג, המתעוותים במגעם עם הכביש. משום כך האחיזה הטובה ביותר היא תוך כדי החלקה קלה, מה שבמצב של בלימה נקרא "סף בלימה" או דומה, בסיבוב זה נקרא "זווית החלקה" ("slipping angle" בלע"ז). גם בתאוצה יש את אותה תופעה, כפי שיודע כל בעל רכב עם הנעה אחורית ומנוע חזק.

ב. מה שאמרת בקשר לכיווניות ומהירות מוטעה ומטעה. ברור שגלגל שמתגלגל בכיוון הנסיעה אינו מפריע לנסיעה כלל, אבל יתנגד מאד לתנועה הצידה.

זו טעות כפולה, ראשית מפני שהכוח המדובר אינו חיכוך, ושנית מפני שתמיד יש תנועה בין הצמיג לכביש - ראה את מצב הצמיג במנוחה: הוא מעוך קצת בצידו התחתון. כאשר נוסעים, חלקים שונים של הצמיג נמעכים ומתיישרים כל הזמן, וזה גורם לתנועה ביחס לכביש - עוד לפני ששילבנו הילוך או נגענו בבלמים או בהגה.

נכון מאד, ואפילו בלשון המעטה. מה שמלמדים בתיכון מיועד להסביר מושגי יסוד ותו לא.

לא, עדיף לך להחליק כפי שנהגי מירוץ עושים, כלומר - על סף ההחלקה בכל הכיוונים.

דני

דני שלום, חבר טוב שלי כועס עלי בכל פעם שאני מופתע מהשילוב של חוסר ידע וביטחון עצמי רב. בכל זאת יש בך משהו מרענן, הכוח החדש שקראת לו כוח פיתול, אותו כוח שמצמיד אותו לכביש. זה חידוש עולמי ואני מודה, את זה עדיין לא שמעתי. שאפו!

אותו חבר שלי הוסיף ואמר לי, אל תלמד את כולם בחינם. תגבה על זה כסף! אני אשמע בעצתו, ערב טוב לכולכם ובהצלחה (רק אל תכחישו שהייתם שם ביום מן הימים).

פורסם
א. קרא את כל השרשור, אל תכנס באמצע לעניין של ההחלקה, כי אין לך את כל המידע. מה שכתבתי מדויק. מה שאתה כתבת לא קשור בגרוש. ואין גם קשר לנעילת הגלגל.

ב. זה לא מה שהם הדריכו אותי, זה מה שהפרופסור שלי לפיזיקה באוניברסיטה לימד אותי. תפקיד מדריכי הנהיגה הוא לא להבין את הפיזיקה לעומק, אלא לדעת כיצד לנצל אותה הכי טוב לצורך שליטה על הרכב.

ג. מדריך נהיגה מתקדמת צריך קודם כל לדעת להדריך (=להעביר חומר), כשם שכתב רכב צריך קודם כל לדעת לכתוב. במקרה, מרבית מדריכי הנהיגה שאני מכיר הם גם נהגים מצוינים (שזה ממש לא "לדעת להחליף הילוכים ולנהוג קצת מהר בסיבובים". אי פעם ישבת לצד נהג שיודע באמת לנהוג ספורטיבי?).

ד. אתה משליך מהחוויה הפרטית שלך בקורס נהיגה מתקדמת מסוים, על כלל יכולת ההדרכה של מדריכי נהיגה בארץ. יכול להיות שהקורס של מסלולים בו היית היה גרוע, יכול להיות שהייתה שם מריחת זמן. זה לא משליך כלום על יכולת הדרכה ספציפית של מדריך כזה או אחר. קח בחשבון שמרבית הסיכויים שהם יודעים יותר טוב ממך. הם עובדים בזה בתור מקצוע.

ה. אל תיתלה בראם סמואל כסמכות עליונה. הוא מדריך מצוין, אחד המנוסים בארץ, אבל בשביל מרבית הדברים שלומדים בקורסים של נהיגה מתקדמת, אין לו יתרון משמעותי על פני מדריך אחר. היתרון שלו, כמו אצל און למשל, מגיע בלימוד קונספטים מורכבים יותר, ונהיגה קיצונית יותר. לומר לך שזה שווה את הכסף שהוא גובה אני לא יכול, כל אחד ודעתו הוא.

רוני

א-אני קראתי את כל השרשור, ודיברנו פה גם על גלגלים נעולים.

ב-הפרופסור שלך יודע את הדברים לפי חישובים יבשים ובתנאי מעבדה אולי, פה מדובר בחיים האמיתיים, ואכן תפקיד המדריך הוא לדעת את הפיסיקה וליישם אותה בפועל על הרכב הכביש והכוחות הפועלים עליהים.

ג-אני מסכים איתך מדריך נהיגה קודם כל צריך לדעת להעביר את החומר בצורה טובה וברורה, מי מעביר נושא מסויים בצורה טובה וברורה? סתם אדם מן השורה? או אדם אשר למד הוראה?- לכן מורה לנהיגה שהוא גם מדריך לנהיגה מתקדמת יהיה משמעותית טוב יותר מסתם מדריך, ואכן אני מכיר את מרבית מדריכי הנהיגה האלו ואפילו ישבתי ליד כמה מהם וליד גם טובים מהם, ואכן אני יודע מה זה נהיגה ספורטיבית.

ד-תראה אני הייתי בקורס במסלולים ועוד חברים שלי היו בקורסים שונים אצלם או במקומות אחרים ושמעתי מהם את השטויות שהם מלמדים, שוב לנהג הרגיל שלא עבר אף פעם בחייו קורס אמיתי על רמה לא ידע לזהות ולהבין את זה, מצחיק אותי שפתאום כל חובב רכב או כל אחד שהיה ברינג או בכל חווית מסלול כזה נהיה "מדריך" לנהיגה מתקדמת, וממש לא בטוח שהם יודעים יותר טוב ממני.

ה-אני ממש לא חושב שראם הוא אלוהים, שוב גם אותו ראיתי מדריך, אולי הוא מעביר את החומר בסדר למודרכים אבל הוא מדבר שטויות! הוא מלמד אנשים שיטות עבודה עם ההגה שבאה מעולם הראלי לכביש! אהה וכן אתה יכול לשאול אותו איך הוא אלוף צרפת בראלי :) לא בטוח שהוא יהיה גאה לספר לך :) אני יעשה את זה בקצרה:

הוא לקח קטגוריה קטנה שאין הרבה משתתפים, כמה משתתפים היו? הוא ועוד 2, עמה הגיעו לרוב המירוצים? הוא ועוד 1, מי הגיע למירוץ הקובע? רק הוא! :-P

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם

טוב, חברים, אני חייב להודות.

עשיתי טעות נ-ו-ר-א-ה בחיי הפשוטים והקטנים.

הלכתי ללמוד נהיגה אצל האנשים הלא נכונים.

וידוי, אני מדריך בחברת מסלולים.

לפי דבריו של מר פוקוס RS הנכבד, ראם סמואל, און יעקובסון, ליאור לוי, גידי קרונין,

משה פרחי, אולג וסיליקוב, טל בן-יוסף ועוד רבים רבים וטובים שהיריעה קצרה מלהכיל (ולחלקם גם קריירת מרוצים ואליפויות שונות),

כולם, כוווווווווולם, לא יודעים לנהוג, לא להדריך ועסוקים למעלה מ-16 שנה לבלבל לעשרות אלפי הלקוחות שלהם את השכל.

לימדו אותם שטויות. לחלוטין. רגע, גרוע מזה! הם לימדו אותם איך להתאבד בכביש!!

וואלה, עכשיו נופל לי האסימון. מזל שזה קורה עכשיו ולא עוד עשר שנים..

פוקוס, מתי אפשר לבוא לקורס?

איתך אני בטוח שאני יהיה אלוף פורמולה 1 הבא ויציל את עם ישראל והעולם כולו ממוות בכביש. במיוחד עם הגישה הנפלאה שלך.

רק איתך ורק הדרך שלך.

פורסם

focus RS:

אתה מזכיר לי מישהו שבזה הרגע פתח ספר וכתוב לו שם שכדור הארץ שטוח ואז הוא בטוח שזו האמת לאמיתה, רק שהוא שכח להביט בכותרת ולראות שמדובר על משהו שהאמינו בו מלפני מאות שנים.

אתה עושה את אותו הדבר, מצטטת סעיף אך לא מסתכל על הכותרת שהיא "לימוד נהיגה". לפי צורת החשיבה שלך, בלי ההקשר, בעצם אי אפשר להדריך ולגבות כסף על כל דבר כולל פסיכומטרי אלא אם אני מורה לנהיגה וקבלתי על כך אישור מראש ממשרד התחבורה?? תגרד בראש עכשיו, כן, זה לא נשמע הגיוני נכון? אני מקווה שלפחות עכשיו אתה מצליח להבין את הטעות שלך.

ונראה שהגיע הזמן לסגור את הדיון הזה. אם מר פוקוס בטוח שמדריכי הנהיגה הטובים בארץ לא יודעים לנהוג, אז שיחשוב כך ואם הוא חושב שהם עבריינים, הוא מוזמן להגיש תלונה במשטרה כמו אזרח טוב וכמתחייב בחוק.

פורסם
א-אני קראתי את כל השרשור, ודיברנו פה גם על גלגלים נעולים.

ב-הפרופסור שלך יודע את הדברים לפי חישובים יבשים ובתנאי מעבדה אולי, פה מדובר בחיים האמיתיים, ואכן תפקיד המדריך הוא לדעת את הפיסיקה וליישם אותה בפועל על הרכב הכביש והכוחות הפועלים עליהים.

ג-אני מסכים איתך מדריך נהיגה קודם כל צריך לדעת להעביר את החומר בצורה טובה וברורה, מי מעביר נושא מסויים בצורה טובה וברורה? סתם אדם מן השורה? או אדם אשר למד הוראה?- לכן מורה לנהיגה שהוא גם מדריך לנהיגה מתקדמת יהיה משמעותית טוב יותר מסתם מדריך, ואכן אני מכיר את מרבית מדריכי הנהיגה האלו ואפילו ישבתי ליד כמה מהם וליד גם טובים מהם, ואכן אני יודע מה זה נהיגה ספורטיבית.

ד-תראה אני הייתי בקורס במסלולים ועוד חברים שלי היו בקורסים שונים אצלם או במקומות אחרים ושמעתי מהם את השטויות שהם מלמדים, שוב לנהג הרגיל שלא עבר אף פעם בחייו קורס אמיתי על רמה לא ידע לזהות ולהבין את זה, מצחיק אותי שפתאום כל חובב רכב או כל אחד שהיה ברינג או בכל חווית מסלול כזה נהיה "מדריך" לנהיגה מתקדמת, וממש לא בטוח שהם יודעים יותר טוב ממני.

ה-אני ממש לא חושב שראם הוא אלוהים, שוב גם אותו ראיתי מדריך, אולי הוא מעביר את החומר בסדר למודרכים אבל הוא מדבר שטויות! הוא מלמד אנשים שיטות עבודה עם ההגה שבאה מעולם הראלי לכביש! אהה וכן אתה יכול לשאול אותו איך הוא אלוף צרפת בראלי :) לא בטוח שהוא יהיה גאה לספר לך :) אני יעשה את זה בקצרה:

הוא לקח קטגוריה קטנה שאין הרבה משתתפים, כמה משתתפים היו? הוא ועוד 2, עמה הגיעו לרוב המירוצים? הוא ועוד 1, מי הגיע למירוץ הקובע? רק הוא! :-P

א. גלגלים נעולים זה עניין אחר. מה שאני הסברתי עם זווית ההחלקה לא קשור לכך.

ג. מסכים איתך שלמורה נהיגה יש יתרון, אך היתרון הזה מאבד מחשיבותו כשמדובר על נהיגה ספורטיבית.

ד. מסכים איתך שלא כל אחד יכול להיות מדריך או למנות את עצמו למדריך. גם לי מפריע ההאדרה של חלק מהמדריכים הללו בקרב המודרכים שלהם. מיותר, מטופש וחנפני.

ה. מי טען שראם הוא יותר ממה שהוא? לא תמצא אותי מצרף לשמו את התואר "אלוף צרפת" בכל הזדמנות, אבל האמן לי שהוא יודע להדריך ושהוא מבין היטב נהיגה מהי. נכון שהוא מוכוון ראלי יותר, אבל כל זה משמעותי רק ברמות הגבוהות של הנהיגה הספורטיבית. עבור הנושאים עליהם דיברנו כאן זה לא משנה - את הבסיס הוא מלמד דומה לכל אחד אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איתמר היקר,

אני הייתי כאמור בקורסים שונים וראיתי את הרמה והיא שואפת ל-0 ואכן גם הייתי בקורסים שונים בחו"ל ומעניין שבקורס של BMW אומרים אחרת לגבי החלקה ונעילת גלגלים!

אני לא אומר שאני יהפוך אותך או משיהו לנהג פורמולה 1 ומכאן הבורות שלך, אני מדבר על נהיגה מתקדמת ולא על מירוצים, כנראה שזה מה שאתה ומסלולים חושבים.

ואם אתה רוצה הדרכה אתה מוזמן, אבל בחינם אני לא עובד וכסף אסור לי לקחת על זה.

לגבי התקנות, לכו לתקנה 213ג (א)רשות הרישוי רשאית להסמיך מדריך בהשתלמות מעשית, למבקש שנתקיימו בו כל אלה:

(1)הוא תושב ישראל;

(2)הוא בעל רשיון להוראת נהיגה או מחזיק בידו תעודת בוחן נהיגה שנתנה רשות הרישוי;

וזה ממשיך אתם מוזמנים לקרוא.

אז כנראה שאתם קמים עכשיו ורואים שהעולם הוא לא שטוח, כי זה מה שלימדו אותכם עד עכשיו ה"מומחים" ממסלולים וחבריהם העבריינים יש לציין.

כמות השטויות שאנשים כותבים פה ועוד בכזה ביטחון ועוד מכאלה שאמורים להיות מומחים, אני כל פעם מחדש מבין איזה רמה יש פה בארץ.

עריכה:

תגובה לרוני,

אבל רוני אנחנו דיברנו פה אך ורק על נהיגה מתקדמת ולא נהיגה ספורטיבית. ויש הבדל גדול.

אבל חוץ מזה אני רואה שאתה מסכים איתי אז אני שמח. :)

פורסם

1.

ולמה שחברת הביטוח לא תרצה לשלם. לא עשית מירוץ!!

ישה,אין מולי כרגע את הפוליסה שלי אבל עד כמה שאני זוכר-בפוליסה סטנדרטית לרכב פרטי מצוין שהביטוח תקף במסגרת שימוש פרטי.מאד יכול להיות שחברת ביטוח תתנער מנזק שנגרם לרכב כתוצאה מההדרכה הזו בטענה שהשימוש לא היה במסגרת הפוליסה,טיעון שבהחלט יכול "להחזיק מים".שווה לבדוק את הנק' הזו עם אנשים שעובדים בתחום הביטוחים.

2. כנהג שלא עבר ולא מתכוון לעבור בזמן הקרוב הדרכה מהסוג המדובר,במקרה של בלימת חירום - מה עדיף:לחיצה לסירוגין על הבלמים ("פמפום") כמו שלמדו אותי במשך השנים או ברקס בכל הכח?

3. לאיתמר י. :לא נורא,אל תכעס על עצמך,עוד לא מאוחר להחליף מקצוע למדריך יוגה או פילאטיס..:-D סתאאם,צוחקים.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

הבנת המציאות שלך כל-כך לוקה בחסר שאתה אשכרה חושב שאני מסכים עם הדעות שלך בנוגע לנהיגה מתקדמת ו/או ספורטיבית.

כמה וכמה אנשים שמתנסחים בבהירות וכותבים לעניין אומרים לך שאתה טועה, ואתה ממשיך עם המנטרות בסגנון "עבריינים". אין עם מי לדבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ADZ

לגבי הבלימה במצב חירום, זה תלוי אם יש לך ABS או אם אין, בכל מקרה לא הייתי לוקח הצעה או הדרכה של מישהו בפורום, אני הייתי הולך לקורס אצל מישהו שמבין ומרגל את זה, גם אם זה עם ABS יש מה לתרגל.

תגובה לרוני:

אם אתה לא מסכים איתי וכותב שאתה מסכים איתי אז משהו לא בסדר אצלך, תראה במפורש כתבת שאתה מסכים איתי!

ולגבי זה שכמה וכמה אנשים אומרים אני טועה לא הופך את זה לנכון! אם אתה מסכים עם זה שכמה וכמה אנשים אומרים משהו אז הוא נכון אז גם המשפט הזה נכון- "מילייארד זבובים לא טועים, לך תוכאל חרא!"

ולגבי זה שהם עבריינים, תסתכל על התקנות תקרא ואז תבין שהם עוברים על החוק, ומי שעובר על החוק הוא עבריין.

באמת שאין לי מה להוסיף, אני מביא לכם ציטוטים של חוקים ואתם פשוט אומרים לא, אבל לא מביאים חוק שמראה במפורש שאכן מותר, לגב היכולת של המדריכים, עד שלא תראה מדריך אמיתי וטוב לא תבין כמה אתם חיים היום בלא לדעת את האמת.

נו באמת אם אתה מושך בלם יד בסובארו DL שפועל על הגלגלים הקדמיים אז אתה תעשה צלחת? נו באמת!?.

ללמד בחינם אני לא מוכן, תהנו לכם ממה שמוכרים לכם מסלולים ודומיהם.

פורסם

פוקוס RS,

ללא ABS.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...