Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למיטב זכרוני משיעורי הפיזיקה 5 יח בתיכון, חיכוך סטאטי הוא החיכוך הראשוני עד אשר הגלגל מתחיל בתנועה.. לאחר התחלת תנועה החיכוך הופך להיות מיו קינטי. סטאטי הוא לא בתנועה רגילה.... כשמו כן הוא - סטאטי = נייח

ובשביל שלא תתווכח

אין בדעתי להתוכח: החיכוך הנוצר בין גלגל מתגלגל לכביש הוא סטאטי. אין תנועה יחסית בין החלק שנוגע בכביש לבין הכביש עצמו. בגלגל נעול לעומת זאת אותו חלק של הגלגל נע יחסית לכביש, לכן זהו חיכוך דינמי.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תעשה ניסוי (במקום מבוקר). תוך כדי תנועה תמשוך את בלם החניה למצב מקסימאלי. אם ברכב שלך פועל בלם החניה על הגלגלים האחוריים, אם עוצמת בלם החניה שלך טובה, הרכב ייבצע סבסוב (ההגה מוחזק ישר) והגלגלים האחוריים יעברו לקידמת כיוון התנועה. ניוטון לא מתהפך בקיברו כי בין גלגל נעול לכביש יש חיכוך דינמי שהוא כזכור נמוך חיכוך סטאטי (אותו חיכוך שיש בין גלגל מתגלגל לכביש). אין זה שייך לכיווניות כפי שאמרת אלא למהירות הגלגלים האחוריים לעומת הקדמיים.

הסיבסוב לא נובע מנעילת הגלגלים האחוריים אלא מכיוון הגלגלים הקדמיים ביחס ולקטור הכיוון של הרכב. ולא מדובר פה בסימנטיקה גרידא. שכן אם תנעל את כל גלגלי הרכב, הרכב ימשיך ישר ללא סיבסוב (אלא אם יש הבדלי כוח בלימה בין צד ימין לשמאל).

גלגל נעול מתנגד לכיוון התנועה עם מקדם חיכוך דינאמי (אלא עם הרכב עומד), גלגל לא נעול מתנגד לתנועה אורכית על ציר הסיבוב (התנגדות גלגול ובלם אם מופעל) ולתנועה רוחבית (כשהרכב פונה). אם הגלגלים הקדמיים יצביעו תמיד לכיוון וקטור התנועה של הרכב, הרכב ישאר ישר גם אם תתקין גלגלי קאסטר במקום גלגלים אחוריים (כול עוד כוח הבלימה בצד ימין זהה לכוח הבלימה בצד שמאל).

כאשר הגלגלים האחורים נעולים אין להם כיווניות, ברגע שהגלגלים הקדמיים אינם מכוונים לכיוון וקטור התנועה של הרכב, הרכב יתחיל לפנות, אבל מאחר ולגלגלים האחוריים אין כיווניות הם ימשיכו "ישר" בכיוון וקטור התנועה של הרכב.

על מנת להבהיר את הנקודה, אם תסע צמוד לקו דמיוני ותרים בלם יד כך שהרכב יפנה הרחק מהקו מבלי לחצות אותו, הגלגלים האחוריים גם לא יחצו אותו אלא ימשיכו במקביל אליו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אין בדעתי להתוכח: החיכוך הנוצר בין גלגל מתגלגל לכביש הוא סטאטי. אין תנועה יחסית בין החלק שנוגע בכביש לבין הכביש עצמו. בגלגל נעול לעומת זאת אותו חלק של הגלגל נע יחסית לכביש, לכן זהו חיכוך דינמי.

כל הכבוד על ההתעלמות מהדברים שכתבתי. או שהפנמת?

בכל מקרה - החיכוך שנוצר בין גלגל מתגלגל לכביש הוא ממש לא רק סטאטי. יש מה שנקרא חיכוך גלגול, וגלגל מסתובב תמיד מחליק ברמה כזו או אחרת ביחס לכביש. בעצם, גלגל מסתובב מגיע למקסימום האחיזה שלו עם החלקה של 15-20 אחוזים. גם בקו ישר ובמיוחד בפניות.

עריכה: BDB - שים לב שזה בדיוק מה שכתבתי קצת מעליך :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חשבתי שתשובתי הייתה ברורה: פימפום הוא הפתרון היעיל ביותר והתגובה הנכונה ביותר לנעילת גלגלים.

נהג לא מיומן שמפמפם ייבלום פחות טוב מנהג שפשוט ינעל בלמים (להוציא מקרה של קרח).

לא דיברנו על מי שלא תרגל כלל, אלא על אנשים שעברו הכשרה.

לא, דובר על מי שלא עבר הכשרה (ראה תחילת הדיון).

תגובתך לגבי איך בולמים על משטח החלקה הבהירה לי שאינך מבין את תפקידו. רק לידיעתך, בבית ספר לנהיגה מתקדמת בדרום אפריקה (כמו גם במקומות רבים בעולם) מתרגלים מבי חירום על משטח החלקה. לא כדי להרגיל אותם לנהוג על שלג (יש פחות שלג בדרום אפריקה לעומת שבדיה). מגרש ההחלקה מהווה דמיין - סימולאטור - המאפשר תירגול מצבי חירום כאשר הסיכון לפגיעה בכלי הרכב או אנשים מצומצם מאוד עקב המהירויות הנמוכות בהן האימון נערך.

מה שכתבת מראה שאתה לא מבין את הטכניקות השונות הנדרשות ממשטחים שונים וההבדלים ביניהם.

מגרש החלקה הוא סימולטור די מחורבן למצבי חירום על אספלט יבש, ועושים בו שימוש בטכניקות שונות מאלו שעושים על אספלט (למשל, שימוש בקלאץ' לתיקון החלקה ברכב הנעה אחורית). הוא חביב על בתי ספר שונים

בשל מהירות התרגול הנמוכה והבלאי הנמוך לרכבים המתרגלים.

הבעיה במגרש החלקה היא שהוא מאוד מאוד מאוד חלק, וכל בלימה נועלת את הגלגלים. מכאן גם התפיסה השגויה שנעילת גלגלים היא טעות חמורה. היא אכן לא מועילה כשנוהגים על קרח/שלג/כביש מוצף (לא רטוב, מוצף).

על אספלט, בטח במהירויות שאינן מאוד גבוהות, הרכב יעצור יותר מהר אם תנעל ולא תפמפמם, בטח אם אתה לא מאוד מיומן בפמפום מהיר.

ההדרכה שקיבלת בשוודיה, איננה רלוונטית לארץ ורב המצבים בה.

אני יודע, תרגלתי גם על מגרשי החלקה, בבתי ספר לנהיגה מתקדמת (לא במסגרת הדרכת מירוץ). ולא, לא עברתי ב-GET קורס נהיגת ראלי.

דרך אגב, בלימה עם בלם היד, ללא פעולה משלימה, לא מביאה לצלחת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תעשה ניסוי (במקום מבוקר). תוך כדי תנועה תמשוך את בלם החניה למצב מקסימאלי. אם ברכב שלך פועל בלם החניה על הגלגלים האחוריים, אם עוצמת בלם החניה שלך טובה, הרכב ייבצע סבסוב (ההגה מוחזק ישר) והגלגלים האחוריים יעברו לקידמת כיוון התנועה. ניוטון לא מתהפך בקיברו כי בין גלגל נעול לכביש יש חיכוך דינמי שהוא כזכור נמוך חיכוך סטאטי (אותו חיכוך שיש בין גלגל מתגלגל לכביש). אין זה שייך לכיווניות כפי שאמרת אלא למהירות הגלגלים האחוריים לעומת הקדמיים.

נתחיל מהעובדה הראשונה, שהפיסיקה הקלאסית התיכונית אלייה אתה מתייחס, היא רק קירוב טוב עבור תנאי מציאות והיא טובה רק בכדי לקבל מושג כללי. כוחות חיכוך כפי שלמדת בתיכון, למעשה מתייחסים לשני משטחים בהם קיימת חפיפה מושלמת ואז שטח המגע, חסר משמעות. בפועל זה לא מתקיים, בטח שלא בכל הקשור לצמיגים וכביש ולכן ישנה חשיבות למשל לרוחב הצמיג, כלומר שטח המגע של הצמיג עם הכביש. בכלל, מכניקה של צמיגים היא מורכבת ולא פשוטה.

כשאומרים שגלגל נעול נמצא במצב חיכוך דינאמי וכזה שלא נמצא במצב חיכוך סטטי, הכוונה היחידה היא שבמצב הסטטי, ניתן להפעיל כוח בלימה גדול יותר כי מקדם החיכוך גדול יותר, כלומר ניתן להגיע למרחק בלימה קצר יותר. זה כמובן משתנה בין סוג המשטחים, כשיש שלג למשל ההבדל קטן, ברטוב ההבדל גדול (ולכן מלמדים פמפום בשוודיה לדוגמה) ובכביש יבש ההבדל שוב קטן יחסית, למרות שכמובן שהפרש של 10 או 20 מטר בבלימה זה לפעמים עניין של חיים ומוות.

אם תרים את בלם היד כאשר ההגה ישר, הרכב אמור להאט אך להמשיך ישר. אם נוצרת תנועה בציר הסיבוסוב, זה אומר שבל היד שלך לא מפעיל כוח בלימה שווה על הגלגלים ונדרש כיוון (קורה בעיקר בבלמי תוף) או שפשוט ההגה שלך לא ישר.

"אין זה שייך לכיווניות כפי שאמרת אלא למהירות הגלגלים האחוריים לעומת הקדמיים" לא, מה שמשפיע אלו רק הכוחות!

פורסם
החוק מבחין בין מורה לבין מדריך.

כדי לקבל שכר המדריך חייב להיות גם מורה.

זה שיושב לידך כאשר אתה בעל רשין נהיגה הוא נוסע שמספר לך איך לנהוג ולא חלה עליו שום אחריות כמו שחלה על מורה לנהיגה.

260 (א) לאידרוש אדם ולא יקבל, לא יתן ולא יציע שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

(ב) עלאף האמור בתקנת משנה (א) רשאית רשות הרישוי, לפי שיקול דעתה להרשות למורה מוסמך,במקרה מסויים, לקבל שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

ישה ואני שואל אותך מישהו מה"מדריכים" שאתה מכיר שעוסקים בתחום קיבל אישור כזה..? לא!

הם עבריינים ולא יעזור לכם, אני הייתי גם ממליץ לכל מי שהולך לקורס כזה לשאול אם המדריכים הם מורי נהיגה ואפילו לדרוש לראות תעודה, כי אם לא כך הדבר אז יש מצב גדול מאוד שאם יקרה משהו לאוטו אז חברת הביטוח לא תשלם ולא נראה לי שיש מי שמוכן לקחת את הסיכון.

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם
כל הכבוד על ההתעלמות מהדברים שכתבתי. או שהפנמת?

בכל מקרה - החיכוך שנוצר בין גלגל מתגלגל לכביש הוא ממש לא רק סטאטי. יש מה שנקרא חיכוך גלגול, וגלגל מסתובב תמיד מחליק ברמה כזו או אחרת ביחס לכביש. בעצם, גלגל מסתובב מגיע למקסימום האחיזה שלו עם החלקה של 15-20 אחוזים. גם בקו ישר ובמיוחד בפניות.

עריכה: BDB - שים לב שזה בדיוק מה שכתבתי קצת מעליך :wink:

רוני

אז רוני אתה בעצם אומר שאם נחליק בפניות נהיה מהירים יותר?

ואתה באמת חושב שהגלגלים מחליקים כשהם מסתובבים גם בקו ישר? באמת?

אם כן אז אני בשוק, כמה יש לכם עוד ללמוד ואם זה מה שמלמדים אותכם ראם און וחבריו אז באמת אין להם מושג ירוק בנהיגה אולי הם יודעים להחליף הילוך ואולי אולי להחזיק את ההגה אבל לנהוג הם ממש לא יודעים! כמובן רק אם זה מה שאתה אומר זה מה שהם מלמדים, יוו אני בשוק אני גם לא מאמין שאתה מייצג את עיתון אוטו (מה דני היה אומר על זה?).

הייתי מציע לכם לבוא אליי לקורס נהיגה מתקדמת אבל אני לא מורה לנהיגה אז אני לא יכול לעשות את זה.:roll:

פורסם
אז רוני אתה בעצם אומר שאם נחליק בפניות נהיה מהירים יותר?

ואתה באמת חושב שהגלגלים מחליקים כשהם מסתובבים גם בקו ישר? באמת?

אם כן אז אני בשוק, כמה יש לכם עוד ללמוד ואם זה מה שמלמדים אותכם ראם און וחבריו אז באמת אין להם מושג ירוק בנהיגה אולי הם יודעים להחליף הילוך ואולי אולי להחזיק את ההגה אבל לנהוג הם ממש לא יודעים! כמובן רק אם זה מה שאתה אומר זה מה שהם מלמדים, יוו אני בשוק אני גם לא מאמין שאתה מייצג את עיתון אוטו (מה דני היה אומר על זה?).

הייתי מציע לכם לבוא אליי לקורס נהיגה מתקדמת אבל אני לא מורה לנהיגה אז אני לא יכול לעשות את זה.:roll:

אתה מתפזר לכל עבר ומתבלבל בין החלקה שנראית בעין להחלקה שאני מדבר עליה, שבמרבית המקרים לא ניתן לראות אותה. תבין שהצמיג מתעוות תחת כוחות, ונגרמת תמיד החלקה מסוימת שהפרמטרים הפיזיקליים של הצמיג דורשים בשביל שהגומי יאחוז. חפש גרפים של slip angle vs. grip ברשת ותבין למה אני מתכוון.

להגיד שאין לראם, און והשאר מושג בנהיגה זו שטות ממדרגה ראשונה. מרבית מדריכי הנהיגה שאני מכיר אישית הם נהגים מעולים, ותאמין לי שאני יודע לזהות כאלה.

אני אסלח לך על ההערה המטופשת על מגזין אוטו.

תוספת: BDB, שוב, אתה חייב להפסיק לחזור על מה שאני אומר :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
החוק מבחין בין מורה לבין מדריך.

כדי לקבל שכר המדריך חייב להיות גם מורה.

זה שיושב לידך כאשר אתה בעל רשין נהיגה הוא נוסע שמספר לך איך לנהוג ולא חלה עליו שום אחריות כמו שחלה על מורה לנהיגה.

260 (א) לאידרוש אדם ולא יקבל, לא יתן ולא יציע שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

(ב) עלאף האמור בתקנת משנה (א) רשאית רשות הרישוי, לפי שיקול דעתה להרשות למורה מוסמך,במקרה מסויים, לקבל שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

ישה ואני שואל אותך מישהו מה"מדריכים" שאתה מכיר שעוסקים בתחום קיבל אישור כזה..? לא!

הם עבריינים ולא יעזור לכם, אני הייתי גם ממליץ לכל מי שהולך לקורס כזה לשאול אם המדריכים הם מורי נהיגה ואפילו לדרוש לראות תעודה, כי אם לא כך הדבר אז יש מצב גדול מאוד שאם יקרה משהו לאוטו אז חברת הביטוח לא תשלם ולא נראה לי שיש מי שמוכן לקחת את הסיכון.

מורה ומדריך מיועדים לאלה שאין בידם רשיון נהיגה.

בנהיגה מתקדמת יושב לידך אדם שאת רמת המקצועיות שלו אתה מגדיר והוא מלמד אותך מנסיונו.

ולמה שחברת הביטוח לא תרצה לשלם. לא עשית מירוץ!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה כנראה לא מבין שהם לא צריכים אישור לשבת ליד מישהו שכבר יש לו רשיון.

אם הם רוצים לשבת ליד מישהו שאין לו רשיון אז הם לא יכולים לקבל תשלום כמדריכים וחלות עליהם חובה לקבל אישור ואם הם רוצים גם לקבל על כך תשלום הם צריכים להיות מורים .

אז תפסיק לבלבל הלאגרים .

פורסם
הנה הקובץ לנוחותך :

www.nevo.co.il/Law_word/law01/P230_011.doc

ס'170 :

"הדרכה" - הוראת נהיגה ברכב מנועי שלא מטעם בית-ספר;

"הוראה"- לימוד עיוני ומעשי בבית ספר;

חבוב איפה אתה רואה את ההגדרות האלה? יש לי אוגדן מעודכן לאוגוסט 2011 אין דבר כזה אם יש אז אתה תצטט לנו פה שנלמד משהו חדש, בנתיים אתם רק כותבים ואומרים דברים אבל אין להם כיסוי תצטט ואז נראה.

וכנראה שאתה לא מבין! אתם מנסים להראות כאילו המדריך שיושב איתכם באוטו ומדריך אותכם מה לעשות, הוא סתם יושב שם וזה לא נכון הוא מדריך אותך לא? אז הוא מדריך! הבנת הנקרא, עברית, מדריך לנהיגה מתקדמת=מדריך! כי הוא מדריך אותך.

פורסם

רוני,

זה שהגלגל קצת מתעוות לא מדובר על החלקה, זה אפילו לא קרוב לנעילת גלגל.

ולגבי היכולת שלם בנהיגה, אני אמרתי רק אם זה מה שהם הדריכו אותך, וכנראה שכן אז אין להם מושג ירוק, אמרתי אולי הם יודעים להחליף הילוכים ולנהוג קצת מהר בסיבובים זה לא אומר שהם מבינים בפיסיקה של הרכב וזה לא אומר שהם יודעים להדריך, אני הייתי בקורס של מסלולים, שזה ראם נכון?, ומה שהם לימדו שם זה בושה, ועל מריחת הזמן שהייתה שם וואוו, נכון לא ראם עצמו הדריך, אבל אם יש לו חברה להדרכות נהגים אז למה שהוא ידריך משהו אחד ואילו הדמריכים שלו ידריכו דברים אחרים? איפה פה ההיגיון? ואם זה ככה אז זה עוד יותר רמאות, כי אם אתה כאילו רוצה ללמוד באמת אתה חייב לשלם הרבה יותר כסף ולעשות את הקורס עם ראם? בקיצור, אני לא הייתי הולך לשום קורס שלהם אפילו אם תשלם לי.

ישה,

איפה כתוב שמורה ומדריך הם לאנשים שאין בידם רשיון? תראה לי איפה זה כתוב. אם זה לא כתוב (וזה לא) אז כל מה שאתה אומר לא נכון ומה שאני אומר נכון. ואל תנסו להראות כאילו הוא לא מדריך אותך די באמת אתה הולך למדריך בנהיגה מתקדמת ואתה לא קורא לו מדריך?

ולגבי חברת הביטוח, למה היא לא תירצה? כי ככה הם חח.. וכי מה שעשית (במידה ועשית קורס אצל משהו שהוא לא מורה לנהיגה) הוא עבירה על החוק ואז יהיה להם כיסוי טוב.

עריכה:

הלכתי לוויקיפדיה:

הדרכה היא התהליך של הקניית יכולת כלשהי או יצירת הנעה לפעולה. את תהליך השינוי מוביל לרוב מדריך שמקנה יכולת מסוימת לחניכיו. היכולת המוקנת בתהליך ההדרכה יכולה להיות פרקטית, קוגניטיבית, או אחרת. להבדיל מהוראה לשמה, בה מעביר המורה ידע לתלמיד על ידי הצגתו, יוצר המדריך את השינוי בחניכיו באמצעות מתן גירויים, המפתחים מיומנויות גופניות או פנימיות. השינוי, בין אם הוא ההתפתחות של יכולות או יצירת הנעה, צריך להיעשות באופן הדרגתי ומבוקר.

ההדרכה מתבססת על ידע או ניסיון קודם של המדריך וכן, לרוב, על היכרותו את הקבוצה אותה הוא מדריך. ההדרכה היא פרי תכנון מקדים השואף להשגת יעדים מסוימים. האווירה הקבוצתית צריכה להיות אוהדת ותומכת על מנת לאפשר את השגת היעדים.

ועכשיו תגיד לי שהם לא מדריכים.

פורסם
רוני,

זה שהגלגל קצת מתעוות לא מדובר על החלקה, זה אפילו לא קרוב לנעילת גלגל.

ולגבי היכולת שלם בנהיגה, אני אמרתי רק אם זה מה שהם הדריכו אותך, וכנראה שכן אז אין להם מושג ירוק, אמרתי אולי הם יודעים להחליף הילוכים ולנהוג קצת מהר בסיבובים זה לא אומר שהם מבינים בפיסיקה של הרכב וזה לא אומר שהם יודעים להדריך, אני הייתי בקורס של מסלולים, שזה ראם נכון?, ומה שהם לימדו שם זה בושה, ועל מריחת הזמן שהייתה שם וואוו, נכון לא ראם עצמו הדריך, אבל אם יש לו חברה להדרכות נהגים אז למה שהוא ידריך משהו אחד ואילו הדמריכים שלו ידריכו דברים אחרים? איפה פה ההיגיון? ואם זה ככה אז זה עוד יותר רמאות, כי אם אתה כאילו רוצה ללמוד באמת אתה חייב לשלם הרבה יותר כסף ולעשות את הקורס עם ראם? בקיצור, אני לא הייתי הולך לשום קורס שלהם אפילו אם תשלם לי.

א. קרא את כל השרשור, אל תכנס באמצע לעניין של ההחלקה, כי אין לך את כל המידע. מה שכתבתי מדויק. מה שאתה כתבת לא קשור בגרוש. ואין גם קשר לנעילת הגלגל.

ב. זה לא מה שהם הדריכו אותי, זה מה שהפרופסור שלי לפיזיקה באוניברסיטה לימד אותי. תפקיד מדריכי הנהיגה הוא לא להבין את הפיזיקה לעומק, אלא לדעת כיצד לנצל אותה הכי טוב לצורך שליטה על הרכב.

ג. מדריך נהיגה מתקדמת צריך קודם כל לדעת להדריך (=להעביר חומר), כשם שכתב רכב צריך קודם כל לדעת לכתוב. במקרה, מרבית מדריכי הנהיגה שאני מכיר הם גם נהגים מצוינים (שזה ממש לא "לדעת להחליף הילוכים ולנהוג קצת מהר בסיבובים". אי פעם ישבת לצד נהג שיודע באמת לנהוג ספורטיבי?).

ד. אתה משליך מהחוויה הפרטית שלך בקורס נהיגה מתקדמת מסוים, על כלל יכולת ההדרכה של מדריכי נהיגה בארץ. יכול להיות שהקורס של מסלולים בו היית היה גרוע, יכול להיות שהייתה שם מריחת זמן. זה לא משליך כלום על יכולת הדרכה ספציפית של מדריך כזה או אחר. קח בחשבון שמרבית הסיכויים שהם יודעים יותר טוב ממך. הם עובדים בזה בתור מקצוע.

ה. אל תיתלה בראם סמואל כסמכות עליונה. הוא מדריך מצוין, אחד המנוסים בארץ, אבל בשביל מרבית הדברים שלומדים בקורסים של נהיגה מתקדמת, אין לו יתרון משמעותי על פני מדריך אחר. היתרון שלו, כמו אצל און למשל, מגיע בלימוד קונספטים מורכבים יותר, ונהיגה קיצונית יותר. לומר לך שזה שווה את הכסף שהוא גובה אני לא יכול, כל אחד ודעתו הוא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...