Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חתולים זה טוב

:-P

ניר תסביר את עצמך?

אני בדרך כלל חותך את הוופרים מלמטה איפשהו בין ה50 הרץ ל80 הרץ והסלופים בדרך כלל נעים בין 12 ל 24 דציבל

הסאב נחתך בדרך כלל בנקודה החופפת בסלופ 24 או גבוה יותר.

כרגע דווקא במערכת הנוכחית הוופרים חתוכים על 90 הרץ אבל בסלופ 6 אז הם עדיין יורדים מאוד נמוך ומושכים המון באס קדימה. נקודת חיתוך יותר נמוכה והם כבר נמרחים. להעלות את הסלופ ולהוריד נקודת חיתוך נשמע כמעט אותו הדבר אבל אז דברים אחרים נהרסים לי.

בקיצור - למה הנקודות שציינת לא מסתדרות עם רכב?

(סוף סוף דיון רציני וטוב)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חתולים זה טוב

:-P

ניר תסביר את עצמך?

אני בדרך כלל חותך את הוופרים מלמטה איפשהו בין ה50 הרץ ל80 הרץ והסלופים בדרך כלל נעים בין 12 ל 24 דציבל

הסאב נחתך בדרך כלל בנקודה החופפת בסלופ 24 או גבוה יותר.

כרגע דווקא במערכת הנוכחית הוופרים חתוכים על 90 הרץ אבל בסלופ 6 אז הם עדיין יורדים מאוד נמוך ומושכים המון באס קדימה. נקודת חיתוך יותר נמוכה והם כבר נמרחים. להעלות את הסלופ ולהוריד נקודת חיתוך נשמע כמעט אותו הדבר אבל אז דברים אחרים נהרסים לי.

בקיצור - למה הנקודות שציינת לא מסתדרות עם רכב?

(סוף סוף דיון רציני וטוב)

אדי, זה לא כלכך קשור לדיון הנ"ל לגבי סאב SA-10.

אבל הרעיון בגדול מדבר על כך שאורך גל, ניתן גם למדוד במרחק, ואת זה גם ניתן לחשב.

בסוף, ניתן לכוון את תדר החיתוך לסאב בצורה מתמטית בכדי שיכיל את המרחק מהמיקום שלו בתא המטען(בד"כ) לבין מיקומו בבמת הסאונד שלנו.

ולכן נקודות שרירותיות כמו 50-60-80 וכו', לא תמיד מביאים לתוצאה מדוייקת, כי זה משתנה בין רכב לרכב, ושאר זוויות ההתקנה והאיקולציה של הרמקולים, משנים לגמרי את תפיסת המרחק שלנו בתור המאזין.

מבחינת הוופרים, גם הם תורמים לכך, כי הם מעשירים את צליל הסאב-באס בחלק הקדמי, ותורמים לתחושה שהבאס מגיע מקדימה, וגם שם נקודות החיתוך צריכות להיות תואמות לצורך אותה " העשרה".

בגדול, דבר נוסף, דווקא שימוש בנקודות חופפות לאותם אלמנטים כמו שהוופרים לדוגמא יעבדו בHPF של 80, והסאב בLPF של 80, זה גם לא מומלץ בד"כ, מכיוון שלרוב בתדרי נקודת החיתוך יש דרופ רציני בהענות, ולכן כדי לבצע חפיפה בינהם, לפחות על חלק מן התדרים היותר כיווניים.

under construction..

פורסם

ניר,

אני מודע לזה היטב שאנחנו לא מדברים ספציפית על הSA-10 - לא חושב שגם אמרתי את זה, או שפספסתי כאן משהו?

בכל מקרה, נכון, אתה צודק מאוד לגבי נושא אורך הגל ובגלל זה גם אני חושב שלשים סאב וופר בקדמת הרכב זה דבר מפגר כי גלי הקול שלו בכלל לא "מבשילים" לידך.

ככל שהתדר יורד - אורך הגל גדל

זו הסיבה גם שמורידים את התדר של הסאב ברוב הרכבים לאזור ה60-50 בכדי לגרום לסאב להשמע כאילו והוא מנגן מהשמשה הקדמית ובפועל זה בעצם לא כאילו, זה ממש.

נכון - רכב קצר יותר יוכל גם לאפשר לסאב לנגן קצת יותר גבוה אבל כמה יותר קצר? זה מאוד זניח כי ברוב הרכבים הסאב וופר בתא המטען ממש בסמוך למשענת המושב האחורי שזה מרחק של 90 עד מטר וקצת בד"כ ממושב הנהג.

למעט רכבים כמו מסחריות, מסחריות גדולות (ואן) ושאר מפלצות.

לגבי המידבאסים ונקודות חפיפה חופפות - זה תלוי מאוד גם בסלופים ובשיטת החיתוך.

אם אתה בוחר בשיטה כמו באטרסוורט - יש לך פיק של 3 דציבל בנקודת החיתוך, נקודת חיתוך חופפת ואתה עלול לקבל היענות יתר במקום חוסר היענות.

סלופים תלולים ושיטת חיתוך שיוצרת מעבר חלק יחסית (כמו לינקוויץ) - באמת רצוי לנסות לעשות תחומי חפיפה גדולים יותר.

סלופים מתונים ושיטת חיתוך שיוצרת פיק - אתה יכול אפילו ליצור בור באזור של תדר שאתה יודע מראש שהוא בעייתי וכואב כמו למשל 400-500 הרץ או 1K או 2.5K שהם תדרים מאוד מאוד בעייתיים

תלוי באיזה רמקולים אתה משתמש, תלוי במיקומים שלהם, תלוי בכמות הרמקולים שאתה משתמש.

וכמובן תלוי בכמה חתולים אתה רוצה להרוג בדרך :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, לא רק שיטת החיתוך משפיעה,אלא איכות הקרוס אובר עצמו.

ברוב המקרים, משתמשים בקרוס מובנה הHU שהוא לא איכותי בעליל, ולרוב גורר איתו דרופ משמעותי בנקודת החיתוך.

יש חשיבות רבה לגודל ונפח הרכב,והמרחק בין מיקום הסאב לבין המיקום התיאורטי בוא אנו מכוונים את הבמה שלנו.

יש משמעות רבה לשימוש בוופרים הקדמיים לגרירת הבאס, ולכן זה נקודות לא חופפות לרוב לא עושות את העבודה.

כך גם לגבי מתלולים יותר חדים כמו 24 ומעלה גם הם לא תורמים למשיכת הבאס קדימה.

ברכב, אני לא רואה הרבה סיבות ברורות לעין להשתמש ביותר מ12DB לסלופ, שימושים במתלולים חדים יותר, גורר יחד עם זה בעיות פאזות ועוד שלל דברים שמשבשים ו\או מערימים קשיים בכיוון הבמה והתמונה.

אגב, לא רק אתה התלהבת מהSA-10, גם אני שמתי עליו עין:).

אני שוקל לשים אחד כזה אצלי ברכב החדש.

אם כי אני מאוד אוהב את הרוקפורד אצלי, אך הוא דורש הספקים מאוד חזקים ואני חייב להחליף את המגבר בשבילו.

מה גם, שאני לא ממש מחפש סאבים בעוצמות כאלו, לכן הSA-10 הוא בא בול, לא חלש מידי(בלשון המעטה) אבל לא דורש תשתיות יקרות ומוגזמות מידי לטעמי ברכב, למטרות SQ לפחות.

under construction..

פורסם

ניר,

בד"כ כשאני חותך סאב מתחת לסלופ 18 זה פשוט נשמע זוועה, או מרוח מידי או חזק מידי - ברגע שאני חותך סאב בסלופ גבוה הוא לא מנגן הרבה מעבר לנקודת החיתוך שלו ואז הוא מנגן רק את התדרים שאני רוצה שהוא ישלים עבור הוופרים\מידבאסים.

אני בדרך כלל משתמש בוופרים בין 6.5 אינטש ל7 אינטש וזה מאפשר להם באופן טבעי, הודות לקוטר שלהם, למשוך הרבה באס קדימה בלי להתאמץ יותר מידי.

ברכב של אשתי אני הולך להתקין מידבאסים 5.25 אינטש מה שאומר שהסאב שלי יצטרך לנגן גבוה יותר ותוך כדי לכוון אותו ככה שהוא עדיין ישמע מקדמת הרכב -> אני לא חושב שתהיה לי כאן בעיה.

ההחלטה שלי ללכת על סאב קטן יותר לדעתי תהיה כאן חכמה יותר, סאב 8 אינטש למשל ינגן היטב החל מאזור ה40 הרץ אבל הוא בהחלט יעלה גבוה טוב יותר מסאב 12 אינטש, כמה יותר גבוה? לא בהרבה אבל אם אני אצטרך לעבור את תדר 90 הרץ אני נוטה להאמין שלסאב קטן יותר יהיה יתרון מובהק.

בלי שום קשר - אני מעדיף שלפחות באחד הרכבים יהיה סאב קטן מימדים בשביל שיהיה הרבה מקום בתא מטען - אני נמצא תחת איומים של אשה זועמת :)

אני פוזל רציני לכוון הSA-8 אבל זה לא יהיה עכשיו כי:

א. אין תקציב. אבל ממש אין תקציב כרגע.

ב. לא מצליח למכור את הסאב הנוכחי והאמת - הפעם אני באמת מעדיף לשמור אותו ולהסתדר איתו אם אף אחד לא מוכן לשלם את מה שאני מבקש, אני לא אתן סאב כזה במחיר זנות לאף אחד.

ג. יש לי סאב 10 אינטש אחד - אמנם דורש 45 ליטר של תיבה - אבל התיבה שנבנתה עבורו בנוייה לרוחב במקום לעומק ולרנו יש תא מטען מאוד גדול.

אם אני כן אצליח למכור את הסיז - אז תלוי מה אני אקנה - אם זה יהיה 8 -> האאורה הולכת לאוונסיס, אם זה יהיה 10 - כנראה שהאוונסיס תקבל סאב חדש.

ורגע רגע רגע - עצור סוסים!

ממתי אתה לא בעניין של מערכות SQ עתירות הספק?!?

אתה תמיד זה שמנסה להביא הגברה חזקה יותר מההספק המוצהר לרמקולים -> ממתי הגישה הזאת השתנתה אצלך בכדי להביא רמקולים יותר חלשים מהההגברה? (זה מה שאני עושה בד"כ - לפחות עם הסאב, בגלל זה הבאתי גם את האאורה וגם את הסיז - הם לא דורשים יותר מ200W).

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, לא השתנה אצלי כלום.,

לא כתבתי שאני לא בעד מערכות SQ עתירות הספק, אלא אני מדבר על סאבים עתירי הספק במערכות SQ.

2 דברים שונים לגמרי אחד מהשני.

במערכת SQ טובה, אני לא רואה שום סיבה בעולם לשלב סאב של 1000 וואט RMS כמו IDMAX או אוליטימו וכו'.

סאב כמו הSA-10 או דומיו באיזור ה400-600 וואט הם די והותר עבור כל מערכת SQ.

כי בכל זאת, אמור להיות צלילי סאב-באס בספקטרום, אבל מעבר להספקים הללו זה מתעלה על השאר ומפריע בתמונת סאונד ברכב.

לגבי מה שכתבת על הסלופים,זה נשמע לי מאוד מוזר, לא חושב שצריך יותר מ12DB סלופ, אולי אצלך הייתה איזו בעיית פאזות ש12 היה נשמע לך מרוח מידי, קצת מוזר לי.

אבל אני יכול באחד המפגשים לשבת איתך ביחד על זה.

under construction..

פורסם

מסיט את הדיון (קצת) , שהפך להיות מאוד מעניין, אגב.

מה דעתכם על שני סאבים 8 אינצ׳, sa8.

איך הם אמורים לעבוד על האודיסון 1.1, או מגבר אחר שמספק 400 וואט ב 4 אוהם.

מה התצורה המועדפת, שניים ב 8 אוהם, שניים ב 4 אוהם.

יתרונות- מקום. שניים כאלה תופסים לא הרבה מקום.

מנגד, אין פשרה על כלום. בכל זאת, שני סאבים כאלה אמורים לספק באס ללא גבולות.

אשמח לדיעות בעניין.  

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

ניר,

מסכים איתך בכל מילה ומילה לגבי בחירת סוגי הסאב וופרים!

לגבי הסלופ - אתה יודע, בפעם האחרונה שניסיתי את זה לא ניסיתי דבר אחד מאוד פשוט - להוריד את תלילות הסלופ אבל במקביל גם להוריד את נקודת החיתוך!!! (טוב לסאב-סוניק אולי כדאי גם להעלות קצת את נקודת החיתוך) --> אני אנסה את זה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי.

תמיר

תיקח בחשבון שריבוי של סאב וופרים עם קוטר קטן לעומת סאב יחיד בקוטר גדול יותר לא יכול לפצות על היכולת של הסאב עם הקוטר הגדול יותר לרדת נמוך יותר. הם רק יפצו על הנפילה בעוצמה שממברנה של סאב גדול יותר מסוגלת להפיק.

החישוב הוא בד"כ יחסי ומאוד פשוט - כמובן אתה צריך להשוות בין תפוחים לתפוחים ולכן אתה מדבר על סאבים מאותו היצרן, מאותה הסדרה רק בקטרים שונים.

שתי שמיניות הם שווי ערך לעשירייה אחת מבחינה עוצמה יחסית לאוזן.

שתי עשיריות הם שווי ערך ל12 אחד וכך הלאה

למרות שנראה לי שיש סיכוי שזה יהיה אפילו קצת יותר חזק לקחת שני סאבים קטנים יותר וזה יפול איפשהו כמעט בין שתי מידות למעלה בקוטר לעומת סאב יחיד.

אז - שתי שמינית אולי יתנו לך בום שישתווה אפילו לסאב בודד של 12 אינטש מבחינת העוצמה שלו - אבל הם לא יצליחו לרדת נמוך כמו סאב 10 אינטש אחד בודד בטח ובטח שלא כמו 12 אינטש.

אם ה10 אינטש מבחינתך לא גונב לך מקום רצוי בתא המטען - תיקח את ה10 אינטש.

אם אתה לא כל כך אוהב את הרעידות שסאב וופרים מייצרים ואתה לא רוצה גם ככה שהסאב ירד מתחת ל40 הרץ - תיקח שתי שמיניות.

באיזה קונפיגורציה לקחת את הסלילים? תלוי בך, אני באופן אישי - ממש לא אוהב לרדת מתחת ל4 אוהם, אנחנו מדברים על SQ, אתה בכל זאת רוצה לאפשר למגבר שלך יכולת שליטה בסאב וופר ככל הניתן.

Pioneer TS-X150

פורסם

תמיר, אין לך שום בעיה לעבוד עם זוג SA-8 על האודיסון שלך.

קח 2 SA-8 בקונפיגורצייה של DVC של 4 אוהב, תחבר אותם במקביל ל2 אוהם ויחד ל1 אוהם.

הסאבים הללו דורשים הספק, אתה תידרש לתת להם מעל 800 וואט RMS, מה שאין בעיה לאודיסון לספק.

רק תדאג לתשתית חשמל ראויה כמו חיזוק 3 הגדולים+ מצבר ג'ל לפחות.

אינני זוכר מה גודל האלטרנטור המקורי אצלך באלפא, אבל אני חושב שהוא יצליח להתמודד עם זה ללא בעיה, אז אולי לעת עתה, לא יהיה לך צורך לגעת בו בנקודה זו.

מכיוון שאלו שמיניות, אתה תקבל באס מאוד הדוק ומאוד מהיר, לגבי הפאנצ'יות מול 12, זה די תלוי בסאבים.

המנוע של הSA-8 הוא כמו של אחיו הגדולים, לכן מבחינת הדיוק והמהירות הוא יתעלה על אחיו.

מבחינת שטח פנים, כמובן שזוג שמניות מושוות למשהו בין סאב 10 ל12, אבל הSA-8 יורד מספיק נמוך ככה שאני לא חושב שיחסר לך משהו.

תנסה אולי לשמוע אחד כזה ברכב, אתה הרי נוסע כרגע עם SA-8, כך שאתה יודע איך זה משתלב במערכת, אז תנסה 8 אינטש בודד, תראה איך משתלב ואם אתה אוהב את השילוב הזה.

under construction..

פורסם

אני שוקל את האפשרות לשמונה אינטש בודד - אבל SA8

זו הסיבה שאני רוצה ללכת על סאב מפלצת, קטן אמנם - אבל ממזר.

אם הייתי הולך על דאבל סאב הייתי לוקח את הE8 לדעתי, בשביל להגביר דאבל SA-8 אני כבר אצטרך להכנס לשיפורים שניר הציע למעלה, ומצטער לא בא לי.

האלנטרנטור באוונסיס הוא 120 אמפר והמצבר הוא 62 אמפר שעה או של שנפ או של וולטה (לא זוכר מה לקחתי) אבל המצבר אצלי מספיק טוב, יחד עם זאת - לא רוצה להגזים עם סאב וופרים שידרשו ממני הרבה מעבר למה שאני מספק כרגע.

תמיר,

אם SA8 אחד מספיק חזק לך תישאר עם אחד - אם לא, לדעתי, תרחם קצת על התשתית ברכב שלך ופשוט תעבור לSA10 בודד.

להגביר אולטימו או IDMAX זה לא דבר פשוט - כנראה שהמנוע אצלך דורש אלטרנטור חזק, אחרת, היצרן לא היה מתקין אחד כזה מלחתכילה.

אני רוצה להעלות כאן סרטון ותגיד לי למה שמת לב:

http://www.youtube.com/watch?v=ithYhCCw1Tk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תביט בשניה 20 בערך - נכון, ראית נכון - שלושה אלטרנטורים! :-D

הסרטון הזה עלה לי בחיפוש ביו-טיוב לפי הערך sundown sa10, לא יודע מה יש לבחור ברכב, בטוח שאו הרבה מאוד כאלו או מפלצות ה-ר-ב-ה יותר רציניות אבל אתה כבר קולט את הכוון נכון?

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי קיבלת מכה חזקה בראש ?

כמה שה-SA בנוי וניראה כמו מפלצת גם בישביל 3 סאבים כאלו אתה לא צריך מערכת חשמל כמו שלו במיקרה הכי גרוע על האלפא גם עם זוג "8 במקסימום מצבר מקדימה ואם בא לתמיר להישתגע אז עוד מצבר קטן מאחורה וסגר את הבסטה {להספקים כאלו שידרוג אלטרנטור לא ניראה לי שצריך אומנם תמיד יותר טוב} אז תפסיק להפחיד אנשים תזכור תמיד שדברים טובים באים בזוגות.:-P

נ.ב ושלושת הגדולים

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ישראל

הרכב עם השלושה אלטרנטורים זה לא הרכב עם הSA10 שיש שם - זה פשוט רכב עם שלושה אלטרנטורים :-D

ברכב של תמיר יש כנראה בעיה של תשתית - ובגלל זה אנחנו מציעים לו לשקול ברצינות שדרוג מערכת חשמל אם הוא באמת רוצה להרים שם את האולטימו.

אם הוא יקח שני סאבים של 400 וואט הוא יצטרך לספק להם 800 וזה אומר שהוא לא יורד כאן בהרבה מההספקים שצריך לתת לאולטימו בגלל זה אני מציע לו לקחת 10 אחד במקום שתי שמיניות.

היה לי מספיק נסיון בחיים שלי עם דברים שמגיעים בזוגות - וכן, לאחת מהן בהחלט היו שתי שמיניות :-P מה אני אגיד לך - יש יופי שלא נועד להחזיק את השנים :-D היה טוב וטוב שהיה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

מאיפה הגעת לעובדה שלתמיר יש בעיית תשתית?:roll:.

סה"כ אני זה שכתבתי לו שמומלץ לבצע חיזוק לשלושת הגדולים ואף להחליף את המצבר למצבר ג'ל וכו'.

הסיבה היא לא בגלל בעיית תשתית, אלא מכיוון שהבחור משקיע עד רמת פרטי הפרטים, ואם הוא מעוניין לעבוד עם מגבר קלאס A\B כמו האודיסון LRX1.1K, על זוג סאבים שיצרכו כ800 וואט RMS, כדאי לבצע הכנה מוקדמת שרק יכולה להטיב עם המערכת.

זה לא חובה, ורוב הסיכויים שלא יידרש לכלום, ולעניות דעתי האלטרנטור המקורי יספיק לכל המערכת שברשותו.

אבל מכיוון שהבחור פרפקציוניסט (ואני בהחלט מבין אותו) זה השקעה משתלמת ונכונה.

under construction..

פורסם

ניר,

האולטימו אצלו ברכב לא בא לידי ביטוי - המגבר לא מצליח להרים את הסאב הזה.

כשהוא יורד על אותו מגבר מסאב של 1KW לסאב של 0.4KW פתאום יש לו באס ברכב - תעשה את החשבון לבד.

אני גם אומר לך שהוא ניסה מגברים אחרים, סאן דאון.

יכול להיות ששלושת הגדולים + מצבר ג'ל יפתרו את הבעיה אבל אני הייתי רץ לעשות בדיקת טעינה במקומו כבר מזמן.

Pioneer TS-X150

פורסם

לתמיר,

תתחדש ותודה על הביקורות.

לאדי וניר,

תודה לשניכם על הדיון.

בזכות המידע של ניר תחמתי בפיוניר 4050 שלי את הסאב ב 100 הרץ ואת המידבס ב 65.

הנמכתי משמעותית את הסאב מכיוון שהבנתי שכנראה החפיפה הקודמת בחיתוכים יצרה בור בתחום.

התוצאה היא שהמידבס מנגן מידבס והסאב משלים את השאר יפה מאוד.

• תוכן חדש...