Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי מאזדה לאנטיס 323 99 1.8

אני מעוניין לבצע החלפת שמן מנוע, רציתי לדעת אם משהו יודע מה מידת הבורג בקרטר כדי שאוכל לקנות מראש בוקסה/מפתח רינג מתאים.

יש לציין שניסתי לבדוק לבד וזיהתי את הבורג אך לא יודע איזו מידה זאת ולא רוצה סתם לרכוש מספר מידות שלא יהיה לי שימוש בהם בסופו של דבר.

ניסתי לחפש את הפילטר שמן ולא ראיתי אותו, לא התעמקתי יותר מדי אך אולי מישהו יכול לכוון אותי אליו.

אם יש למישהו ניסיון עם הרכב המדובר ויש לו עצה, הבהרה אשמח לעזרה גם אפילו תמונה,סרטון (של הרכב הספיציפי) יעזור לי מאוד.

פורסם

up

לאנטיס הוא לא רכב נדיר אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות.

-גלון של 4 ליטר יספיק או שאני אחפש שמן שיש בו 5 ליטר? תודה

פורסם

לאחר התגובה רכשתי מספר מפתחות ומפתח 17 לא התאים היה קטן.

18 היה גם קטן אך 19 נכנס והיה חופש טיפה לפי דעתי גדול, יש לציין שניסתי לעבוד עם רינג מכיוון שאני יודע שמפתח פתוח יכול להרוס את הבורג כשהוא מחליק.

אני יודע שיש מפתח מילמטרי ואינטצ'י, מישהו יודע איזה מפתח צריך להיות בין 18 ל-19?

ושוב היכן נמצא הפילטר שמן ברכב הזה? ממבט מתחת לרכב לא ראיתי אותו מישהו יכול לכוון אותי אליו?

מצטער על השאלות הרבה אך אני רוצה להגיע לרכב מוכן.

תודה רבה

פורסם

תגיד, אתה בטוח שאתה רוצה לבצע טיפול לבד? נשמע שאין לך כלים מתאימים (ואתה גם לא רוצה לקנות "סתם"), אתה לא מצליח לזהות את פילטר השמן (ואני גם מניח שאין לך מפתח ייעודי) ולי נראה שאתה עושה הכל על מנת לחסוך 50 שקל בתחנת סיכה.

זה לא עובד ככה. גם החלפת שמן יכולה להסתיים בנזק רב, אני מציע לך לוותר על הרעיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על התגובות עזרתם לי מאוד.

לאיתמר הכוונה בלא לרכוש סתם כלים מכיוון שלא ידעתי אם אני צריך מלימטרי או אינטצ'י. רכשתי מספר כלים היום ובינים סט מפתחות פתוח/רינג 8MM-21MM "סתם" שיהיה לפעמים הבאות.

וכן אין לי מפתח יעודי לפילטר שמן ואם אני אגלה שהוא נסגר חזק מדי לפילטר שמן אני אקפוץ למוסך או פשוט ארכוש שיהיה לי.

אני לא מבצע זאת על מנת לחסוך אלא ללמוד ופשוט יודע איזה נוזלים מוכנסים אלי לרכב, אני לא נוגע במתלים, מערכת היגוי ברקסים ודברים בטיחותיים.

לגבי זיהוי פילטר השמן פשוט לא התעמקתי (וכן אני יודע מה זה והחלפתי בעבר לרכב אחר פשוט את המאזדה אני לא מכיר ואם אני אראה שאני לא מסתדר אני יגיע למוסך).

אני אוהב "להתעסק" ברכב וביצעתי כבר החלפת אלטרנטור, סטרטר, פלגים פילטרים שונים, לומדים לאט לאט.

בכל מקרה תודה על העזרה פשוט רציתי להבהיר שאולי לא בצעתי זאת אך אני תמיד מוכן ללמוד והרכב יגיע למוסך בכל מקרה לבדיקה שנתית כמו שצריך על הליפט ולכן כנראה לי שהפעם נוותר על התענוג ונתן כבר למכונאי וותיק לבצע זאת.

אני מתכוון לשים פילטר שמן מקורי, שייבה חדשה לבורג ניקוג אך לגבי השמן יש התלבטות ראיתי הרבה אשכולות שנפתחו לאחרונה על "מלחמות שמנים" ולמרות זאת אני ישאל שוב כי לא דברו על הרכב הזה ספציפי מנוע שעבר כ 165 ק"מ הומלץ לי חצי סינטטי 10-40W האם באמת זה עדיף על פני 5-40W סינטטי מלא.

• תוכן חדש...