Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

אני שם לב לתופעה מוזרה מבחינת ההתנהגות הכלכלית מצד המוכרים במכוניות מסויימות.

זה נראה כאילו שככל שמחיר המחירון יורד , הנטייה לבקש הרבה מעל היא יותר גבוהה לעומת מחירון גבוה יותר.

 

במקרה שלי אני מחפש כבר זמן מה יונדאי קופה שנת 2003 .

המחירון שלה ירד לאזור ה45 אבל משום מה בעלי המכוניות מתעקשים למכור במחירון ומבקשים 10 מעל באזור ה55, וכל המכוניות הם יד גבוהה וקילומטרג' גבוה. אני לא אומר שאוטו שמור לא צריך להימכר מעל המחירון אבל יש פה איזה פער בין מחירונים ובין שנתונים.

 

לעומת זאת אם נלך לאזור 2007-2008 , שם המחירים הם 60-70 באותה דוגמא מבקשים מחיר שהוא קרוב ב2000 +- למחירון ובכולם מדובר במכוניות הרבה יותר שמורות.

אני לא מבין את ההתנהגות הזה , הרי בנאדם רציונלי לא יקנה ב50 כאשר הוא יכול להוסיף עוד 10 ולקבל תמורה הרבה יותר גדולה למחיר.

בעצם מה שאני מנסה לומר הוא שאוטו שמור מאוד כדוגמאת היונדאי - אם מדובר ב2008 ימכרו אותו גג ב2-3 מעל המחירון , ואם היה מדובר בשנתון נמוך יותר כגון 2003 אך שם שמור ימכרו אותו ב7-10 מעל המחירון.

 

אמנם פה מדובר ביונדאי קופה , אך שמתי לב למקרים דומים בעוד כמה קטגוריות. ובמיוחד כאשר המחירים הם מעל 100K , מאוד נפוץ גם למצוא מכוניות שמורות מאוד שמוכרים אותם הרבה מתחת למחירון כמו המיטו למשל או אפילו אאודי.

 

שמתי לב למקרים דומים אצל :

  • סיאט איביזה 2009 שנמכרות ב80 כאשר חדשה עולה 90
  • סיאט לאון הדגם החדש לעומת הקודם הבדל קטן במחירון אך בדגמים הישנים אנשים דורשים הרבה מעל

 

יש הרבה גורמים אני בטוח , יש גם הרבה פעמים שמחיר האוטו יורד (כמו בלאון או באיביזה) ,

אך פער המחירונים נשאר זהה ולא ירד בהתאם.

 

אשמח לתגובות או הערות

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

כי אם תנסה למכור רכב כמעט חדש - למשל אחד כזה שלא סיים הרצה - לא תוכל לדרוש מעל המחירון שאז תגיע למצב אבסורדי שרכב חדש יהיה זול יותר מהמשומשת שלך.

ברכב בן שנה - שנתיים - שלוש התופעה עדיין קיימת ותצטרך לבקש מחיר שנחות מהמחירון כדי לשכנע אנשים שלא לעשות מאמץ נוסף להוסיף כסף כדי לקרוע את הניילונים.

 

בכלי רכב ישנים המחירון של לוי ממשיך לעשות הפחתה באחוזים קבועים, אבל כאן אם מדובר ברכב נדיר יחסית בעל ביקוש גבוה יהיה קשה לאתר אחד כזה למכירה והמוכרים ידרשו וגם יקבלו מחיר שמעל זה שלוי רושם - למה? כי הם יכולים.

פורסם

צריך להפסיק להתייחס למחירון כתורה מסיני ולתהות למה אנשים לא מצייתים לו.

 

מחירון אמור לייצג את מחיר השוק ולא לקבוע אותו. כשמחיר המחירון שונה באופן מהותי ממחיר השוק הריאלי, השוק (קונים וגם מוכרים) יתעלמו ממנו.

 

כשהמחירון נמוך מהשווי האמיתי, הקונים יהיו מוכנים לשלם מעל המחירון, ולכן גם המוכרים ידרשו מחיר שמעל למחירון. ולהפך, כשמחיר המחירון גבוה מהמחיר הריאלי, המוכרים יתקשו למצוא קונים במחיר המחירון, ולכן יורידו את המחיר מתחת למחיר המחירון.

 

אז התשובה הפשוטה - זה מה שקורה כשמחיר המחירון איננו מחיר השוק.

:turn-l:
פורסם

זאת כלכלת רחוב מאוד פשוטה - המחירון מייצג רף מסוים כדי שיהיה נקודת התיחסות וכל אחד קונה או מוכר מעל או מתחת לפי היצע וביקוש. אם נניח אתה חושב שהרכב שלך שווה 40K אתה תשאף למכור אותו קרוב כמה שיותר למחיר הזה, נכון?! עכשיו אם המחירון גבוה אתה יכול להרשות לעצמך למכור מתחת ומהר ועדין לקבל את הסכום שרצית ואולי אפילו קצת יותר. כאשר המחירון נמוך, אתה תתעקש למכור מעליו כדי להפסיד כמה שפחות כי את המחיר שאתה רוצה לא תקבל.

פורסם

עניין ה"מעל המחירון" קשור לתרבות ה"דפוק אותי" של החברה הישראלית.

כל בעל רכב משוכנע שיש לו אוצר ביד ודורש מחיר מופקע. מחיר מחירון צריך לקבל רכב במצב סביר ביחס לגיל, יד וקילומטרז'. מעל המחירון צריך לקבל רק רכב שמור במיוחד, נדיר או בעל משהו שבאמת מייחד אותו על פני כל היתר.

 

לי אישית אין בעייה לשלם מעל המחירון על רכב ששווה את זה. בפועל ומעשרות רכבים לפני קנייה שראיתי בחיי אני יכול לומר בפה מלא שעמישראל חי בסרט.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן השאלה היא למה שמישהו יקנה ב 80K יד שנייה עם קילומטר ורכב שהוא כבר לא חדש, שאפשר לקנות חדש בעוד 10K ולקרוע ניילונים. אני גם לא מבין את זה .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

יונדאי קופה הוא רכב "נישה" ואין פרטים רבים ממנו למכירה. לכן הוא רגיש יותר ל"היצע וביקוש".

אני בטוח שלדגמי מאזדה 3, למשל אין סטיות כל כך גדולות מן המחירון.

פורסם

ממתי איביזה עולה 90 אלף ? כחדש היא עולה 110 מהחברה

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

אכן שאלה מצויינת וגם אני מצטרף אלייה. למשל מיצובישי פ'גארו. על שנת 2001 (מי יודע כמה ידיים) הם מבקשים 10 עד 15 אלף שח מעל המחירון בעוד שכאשר את ה 2008 אנשים מוכרים ב 30- 40 אלף ש"ח פחות. כנראה עם ישראל מבין שראוי לבקש עוד תוספת כסף לרכב בן 10 כי יותר קל לשים 60 אלף שח מאשר 140 אלף לאותו רכב רק ב 3 או 4 שנים שבקושי נסע כאשר הוא עבר יד אחת או שניים. כן, תאוות הבצע של הישראלים. אני מכיר את זה עוד מהימים שחייתי בגולה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תאוות בצע?!? לא הגזמת?

 

אני אציע למכירה באיזה מחיר שנראה לי ואתה תנסה לקנות באיזה מחיר שאתה רוצה. קוראים לזה שוק חופשי.

 

(גילוי נאות: אין לי פג'ארו למכירה)

:turn-l:
פורסם
עניין ה"מעל המחירון" קשור לתרבות ה"דפוק אותי" של החברה הישראלית.

כל בעל רכב משוכנע שיש לו אוצר ביד ודורש מחיר מופקע. מחיר מחירון צריך לקבל רכב במצב סביר ביחס לגיל, יד וקילומטרז'. מעל המחירון צריך לקבל רק רכב שמור במיוחד, נדיר או בעל משהו שבאמת מייחד אותו על פני כל היתר.

 

לי אישית אין בעייה לשלם מעל המחירון על רכב ששווה את זה. בפועל ומעשרות רכבים לפני קנייה שראיתי בחיי אני יכול לומר בפה מלא שעמישראל חי בסרט.

 

איתמר.

 

תאוות בצע?!? לא הגזמת?

 

אני אציע למכירה באיזה מחיר שנראה לי ואתה תנסה לקנות באיזה מחיר שאתה רוצה. קוראים לזה שוק חופשי.

 

(גילוי נאות: אין לי פג'ארו למכירה)

 

 

אני חושש שלא הבנתם בדיוק את השאלה שלי (למעט Cerebral Cortex) .

הדיון הוא לא מדוע מכוניות נמכרות מעל/מתחת למחיר השוק כשזה לעצמו ברור לפי ההיצע והביקוש.

 

הדיון הוא על הפער בין נטייה לבקש מעל המחירון ולבין השנתון של הרכב.

הפער הזה יותר ברור כאשר מדובר במכוניות יוקרה/נישה.

 

כמו במקרה של הפאג'רו ניקח אחת שנת 2008 עם 20 אלף קילומטר בשנה ויד שניה למשל. מכיוון שהמחיר שלה הוא מעל 100K במקרה הכי טוב היא תמכר קרוב למחירון וקרוב לוודאי שתימכר בכמה אלפים טובים מתחת.

אותו אוטו בדיוק אבל שנתון 2001 עם אותו יחס של קילומטרג' ויידים ימכר ב10-15 מעל המחירון.

ולא חסרות דוגמאות אחרות...למשל מיאטות ישנות , A3 ועוד ועוד...

 

 

יותר קל לשים 60 אלף שח מאשר 140 אלף לאותו רכב רק ב 3 או 4 שנים שבקושי נסע כאשר הוא עבר יד אחת או שניים. כן, תאוות הבצע של הישראלים. אני מכיר את זה עוד מהימים שחייתי בגולה.

 

אני מסכים בהקשר הזה ,

אני חושב שככל שמדובר במחירים נמוכים יותר (30-40) קל יותר לאנשים להתמכח ולשחק על המחיר ולבקש 10 יותר.

וכשמדובר במחירים גבוהים במיוחד שעוברים את ה100K כבר קשה מאוד להתמכח על המחיר ואפילו לקבל מחירון.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

לדרוש מחיר מסויים כל אחד יכול, גם מחיר שהוא תלוש לחלוטין מהמציאות. לקבל לידיים את הכסף - זו כבר שאלה אחרת, שהתשובה לה היא בדרך כלל שלילית. בן אדם שדורש סכום מופרז ,בדרך כלל לא באמת חי בסרט (למרות שיש גם כאלה), הוא פשוט לא לחוץ/לא רוצה באמת למכור את הרכב. מי באמת רוצה למכור, ידרוש מחיר ריאלי כבר בהתחלה (או לאחר מספר ימים). זכורה לי במיוחד איזו אימפרזה שפורסמה בלוחות הפורום במשך יותר משנה :shock:. המחיר ירד בהדרגה (לא זוכר לאן הגיע), אך בצעדים קטנים מהמתבקש. אז אדם כזה, לא באמת רצה למכור את האוטו, אלא יותר לראות כמה הוא יוכל לקבל בשבילו.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני חושב שזה תלוי ברכב ובקהל היעד שלו.

ברכב = שנתונים "טובים" במיוחד (בדומה לבציר של יין), למשל רכב יפני שיוצר ביפן (ולא בטורקייה\וואטאבר), שנתון סביר במחיר סביר (יהיו הרבה "תפרנים" שירצו למשל לקנות ג'יפ אבל אין להם להשקיע על אחד חדש או חדיש), וכדומה.

קהל היעד שלו: קחו את יונדאי קופה\עונדה... קהל היעד גם ככה חי בסרט ולעיתים קרובות "בעננים". אין הרבה (ששרדו...) כאלה מסתובבות, אז המחיר עולה פלאים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

×
×
  • תוכן חדש...