Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר לפני הנעה ראשונית ראיתי לפי המדיד שמן שאני נמצא מעט לפני הקו התחתון, הוספתי שמן (אותו אחד מהטיפול של לפני חצי שנה), הנעתי את האוטו ל10-20 שניות, כבתי, עליתי הבייתה ומדדתי שוב שמן היה פיפס מעל הקו העליון (לדעתי החניה שלי דיי ישרה, אין בה שיפוע).

לאחר מכן נסיתי להניע את האוטו ללא הצלחה,בפעם השלישית שמתי גז, האוטו הניע בקושי ויצא עשן שחור. נסעתי לעבודה רבע שעה על טורים מינימלים ולא שמתי לב להבדל במנוע/ריעדות/ריח.

עכשיו אני מסיים לעבוד אחרי 8 שעות, ואני רואה שהמדיד משהו כמו 2.5 ס"מ בערך מעל! הרף העליון במדיד. הרכב נמצא בשיפוע מתון מאוד,ממש ירידה קלילה.

מה עושים? נגרם נזק? אין לי מושג איך אני מצליח לרוקן שמן

פורסם

אם אתה לא יודע או יכול לרוקן לבד, גרור אותו למוסך שירוקנו לך,

וגם יבדקו שזה אכן רק שמן, ולא נוזל קרור שחדר לשמן והעלה לך

את המפלס.

פורסם

רצוי שתמצא את הסיבה לירידה במפלס בכדי שמצבים כאלה לא יחזרו על עצמם.

הטווינגו שלי שנת 94 ומעולם לא קם הצורך להוסיף לה שמן.

כבר חתמתי...

פורסם

אם באמת יש עודף שמן וזה לא בגלל השיפוע אז יש צורך בשלושה דברים:

1. משאבה של סבון ידיים.

2. צינור אקווריום באורך מטר.

3. מיכל ריק.

קונים בכל חנות חיות מטר של צינור סיליקון לאקווריום (אם זה עלה לכם 5 ש"ח אז ממש עשקו אתכם), מחברים למשאבה ומחדירים את הצינור במוביל מדיד השמן. שואבים את השמן העודף לתוך המיכל ונגמר העניין, בלי מוסך ובלי ליפט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שים את האוטו על משטח ישר, מוחלט, לא ירידה ולא עליה ולא קלה ולא כבדה. תניע את האוטו ל5 דקות וכבה. אחרי 5 דק' מהכיבוי תמדוד שוב את השמן ואז תדע אם לרוקן\לשאוב.

עשן שחור לא קשור לעודף שמן, רק עשן לבן.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

עשן שחור מעיד בדר"כ על שריפה לא תקינה של הדלק. האפשרות שעולה בדעתי היא שאחד או יותר מהפלאגים שלך התלכלכו בשמן ולא הציתו את התערובת דלק-אוויר כהלכה.

הייתי בודק את תקינות הפלאגים בלי קשר לשמן.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
רצוי שתמצא את הסיבה לירידה במפלס בכדי שמצבים כאלה לא יחזרו על עצמם.

הטווינגו שלי שנת 94 ומעולם לא קם הצורך להוסיף לה שמן.

לא שמעתי על רכב שלא אוכל שמן, יש לבן דוד שלי פולקסוואגן 2009 שאוכלת פי 3 שמן מהרכב שלי..

פורסם

טוב, עדכון מצער, היום החנתי את האוטו על משטח ישר ומרוצף, אחרי 3 שעות ראיתי כתם שמן, הזזתי את הרכב 30 ס"מ קדימה וכעבור שעתיים ראיתי עוד כתם שמן..

חוץ מזה יש לי תחושה שסל"ד סרק האוטו רועד יותר

מה האבחנה? מה הנזק?

פורסם

ההבחנה היא שאתה לא מתניע שוב לפני שאתה מטפל בעודף שמן הזה.

כשטסתי לחו"ל והשארתי לאחותי את הרנו 11 שלי אחרי טיפול ובמצב טוב, היא הלכה לתחנת דלק ו"בדקו שמן מים" והוסיפו המון שמן.

כשחזרתי הייתי צריך למכור את האוטו ב750 ש"ח כי היה צורך בהחלפת מנוע.

היא כולה נסעה 5 קילומטרים :-(

(אגב, הטווינגו שלי למכירה אם אתה רוצה כי אני עוזב לחו"ל בפברואר ;) )

פורסם
טוב, עדכון מצער, היום החנתי את האוטו על משטח ישר ומרוצף, אחרי 3 שעות ראיתי כתם שמן, הזזתי את הרכב 30 ס"מ קדימה וכעבור שעתיים ראיתי עוד כתם שמן..

חוץ מזה יש לי תחושה שסל"ד סרק האוטו רועד יותר

מה האבחנה? מה הנזק?

טווינגואי, זה העידכון הכי לא מצער שאתה יכול לבקש. בסה"כ סדק אפשרי בקרטר של השמן או נזילה אחרת.

אנשים בוכים כאשר המנוע עצמו צורך שמן. אבל נזילה שניתנת לתיקון ע"י ריתוך/החלפת גומיה וכו'? הרווחת! :lol:

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
לא שמעתי על רכב שלא אוכל שמן, יש לבן דוד שלי פולקסוואגן 2009 שאוכלת פי 3 שמן מהרכב שלי..

אם כך, אתה מוזמן לבוא אחת לשבוע ולבדוק את גובה השמן אצלי, חוץ מלהשחיר עם הזמן (עד לטיפול) לא הבחנתי בירידה.

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...