Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

על האוטו .HONDA CIVIC 5DR 2006

97-98KM, טסט לשנה, מחיר מחירון 64 מחיר סופי 61, גיר רובוטי, יד 2 (טוענת שהאוטו נקנה מאבא שלה), טופל עד 30 קילומטר במוסך מורשה (לפי דעתי טופל במוסך מורשה בשביל האחריות), לפי מראית העין, בסך הכל יש לו כמה שריטות ומבפנים הוא לא הכי שמור, אבל בסדר.

הלכתי למוסך מורשה, ישור קו יעלה בערך, הערכה רק מקריאת הבדיקה כ3-4 אני מעריך ש4 ,לא כולל גלגלים ובלמים.

וללא תיקוני פח וצבע, שנגיד גם יגיע לאלף (סתם זרקתי מחיר שנראה לי לא מבין בזה).

האוטו נבדק בדינמומטר ירושלים, ע"י רפאל קושלנד (אם מישהו מכיר בוחן נחמד).

תודה לכל מי שעוזר.

302219324ed69de40d1b4.JPG

302219234ed69ddbca9fc.JPG

פורסם

תגיד למוכרת תודה על טוב ליבה שהיא מוכנה לרדת 3,000 ש"ח על רכב כזה ושתשאיר אותו אצלה.

על פי הבדיקה רכב מוזנח מאוד שעבר תאונה, גם אם זה נחשב משמעות שולית, דהיות צבע, צמיגים פגומים, פנסים דהויים ועוד... זה לא בדיקה טובה לרכב שנת 2006! זה יותר דומה לבדיקה שעשו לפולו שנת 98 שמכרתי...

בהמלצה חמה - תעבור רכב ואל תכניס את עצמך למיטה חולה. לא שווה את המחיר המבוקש. נקודה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

תראה, על פניו, הרכב שנת 2006 ולא שמרו עליו יפה. הפחד הכי גדול הוא, שמי שלא שומר על האוטו פנים/חוץ, גם לא מקפיד לשמור עליו מיכנית. הבדיקה שהעלית מאששת את הטענה הזו.

פרטים שחסרים לי:

1. מהו תאריך הטסט של הרכב? האם קרוב? יש לו כרגע ריג'קטים של צמיגים וזיהום אויר שלא יעברו טסט. כמו כן, אם הטסט קרוב, קח בחשבון גם את העלות הזו.

2. האם יש קבלות מסודרות על הטיפולים ברכב מעבר לטיפולים במורשה (עד 30 אלף, כאמור)? אם התשובה היא לא- אל תמשיך להתלבט ועזוב את הרכב. אם כן-

3. האם הרכב זקוק לטיימינג? (מתי בוצע טיימינג לאחרונה, אם בכלל?) אם כן- קח את העלות הזו בחשבון גם (אם הצעת המחיר של המורשה לא כוללת אותה).

עכשיו,

אם- יש קבלות על טיפולים,

ואם- בוצע טיימינג בתוקף, או שהוא נכלל בתוך הערכת המחיר של המורשה,

ואם- יש מרווח זמן נאה עד הטסט

אם המחירון הוא 64 אלף (בדוק בבקשה שוב היום, כי בתחילת החודש המחירון מתעדכן),

והצעת המחיר של המורשה היא 4000 ש"ח,

ונוריד עוד 800 ש"ח לזוג צמיגים איכותיים (בלמים יצאו טוב בבדיקה, ופחחות ממש אין צורך לעשות אלא אם אתה פנאט לגבי השריטות, ואז אין סיבה להוריד את זה מהמחירון),

אם היא תוריד לפחות 5000 ש"ח מהמחירון- יכול להיות שיש על מה לדבר.

מצד שני, ולדעתי האישית, עדיף לקנות רכב שמור ב64 אלף ש"ח, מאשר רכב חבוט עם מגילת תיקונים ב59 אלף, המחיר הסופי שתשלם עבורן בסוף (אחרי יישור קו) יהיה זהה, אם לא יקר יותר, ויכלול גם עלות בלתי-ספירה של הזמן והטירחה שלך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הבדיקה הזו מנופחת לא מעט. בגדול אין שום בעיה מהותית לרכב.

רוב מה שכתוב זה ניפוח מלל. כתוב גם שהוחלפו חלקי מרכב אבל אין שום אינדיקציה לכך בהמשך.

לא ממש מתפעל מאמינות הבדיקה, יותר מדי כסתח"ים.

אם תוריד לה עוד מהמחיר, אני ממש לא הייתי פוסל את הרכב. לא צריך להבהל ממלל מוגזם, התכן חשוב יותר.

פורסם

אני גם שותף לדעתו של ג'אן.

נראה שרוב מה שלקוי ברכב הוא משהו של בלאי שניתן לתקן בלי בעיה (משולשים קדמיים), או תאונות שעל פניו נראות לא קשות והוחלפו חלקי מרכב שיש לזה אך ורק משמעות מסחרית ולא משנה את טיב הנסיעה ברכב או אמינותו לאורך זמן.

במקומך אתה צריך להציג למוכרת שצריך להשקיע הרבה ברכב ותעה מוכן לקנות אותו ב53 אלף ש"ח ותנסה לסגור איתה על 55-56.

ב60 אלף ש"ח לא הייתי קונה.

פורסם

לדעתי תיקון כנף אחורית מולחמת לא אמור להופיע במשמעות נמוכה, כנף אחורית היא חלק מהשלדה. בנוסף להחלפות כנפיים קדמיות ודלת הרכב היה מעורב בתאונה לא נחמדה בכלל. אני בכלל הייתי מתרחק בגלל הגיר הרובוטי המאוד לא מוצלח של הונדה אבל אם זה לא הרחיק אותך אז הבדיקה צריכה לעשות את זה.

שבת שלום.

פורסם

מייק, זה ממש לא נכון מה שאתה רושם.

הכנף האחורית היא חלק מהממרכב של האוטו ןגם חלק מהשלדה.

מרכב=מעטפת חיצונית שאחראית על הצורה החיצונית של האוטו.

שלדה=אחראית על החוזק המבני של האוטו.

פעם כשהמרכב והשלדה היו 2 חלקים שונים ההבדלים בניהם היו ברורים, היום יש שלדה אחודה ולכן קשה להפריד.

יכול להיות שהרכב חטף מכה בכנף האחורית באיזור שאין גישה לתיקון ולכן הפחח במקום לעשות שמיניות באוויר כדי להגיע לאיזור הבעייתי חתך את החלק מרכב אחר. מכיוון שמדובר כולה על הפח החיצוני (שבעובי של כמה מ"מ) אז אין פגיעה בחוזק המבני של הרכב. אם הפחח היה חותך קורות בדרך כדי להחליף בין הכנף הפגועה לכנף החדשה אז הייתה פגיעה בחוזק המבני של הרכב/שלדה.

לכן המכון סימן את הפגיעה כמשמעות נמוכה, כלומר יש השלכה סחירותית ולא מעבר לזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לכולם

אני רק רוצה להגיד השאסי של האוטו נקי

והאוטו עבר טסט לא מזמן כשהיתיעצנו עם מישהו מאוד נחמד במוסך של הונדה הוא אמר שחלק מהדברים סתם נופחו וגם בלי להראות לו את הטופס הוא אמר חלק מהדברים שהיו רשומים

דרך אגב לאוטו אין טימינג יש לו שרשרת

ושוב תודה לכולם

פורסם
מייק, זה ממש לא נכון מה שאתה רושם.

הכנף האחורית היא חלק מהממרכב של האוטו ןגם חלק מהשלדה.

מרכב=מעטפת חיצונית שאחראית על הצורה החיצונית של האוטו.

שלדה=אחראית על החוזק המבני של האוטו.

פעם כשהמרכב והשלדה היו 2 חלקים שונים ההבדלים בניהם היו ברורים, היום יש שלדה אחודה ולכן קשה להפריד.

יכול להיות שהרכב חטף מכה בכנף האחורית באיזור שאין גישה לתיקון ולכן הפחח במקום לעשות שמיניות באוויר כדי להגיע לאיזור הבעייתי חתך את החלק מרכב אחר. מכיוון שמדובר כולה על הפח החיצוני (שבעובי של כמה מ"מ) אז אין פגיעה בחוזק המבני של הרכב. אם הפחח היה חותך קורות בדרך כדי להחליף בין הכנף הפגועה לכנף החדשה אז הייתה פגיעה בחוזק המבני של הרכב/שלדה.

לכן המכון סימן את הפגיעה כמשמעות נמוכה, כלומר יש השלכה סחירותית ולא מעבר לזה.

אני יודע ומכיר. אבל אני ראיתי טויוטה קורולה שעברה תיקון שכזה, ראיתי תמונות של הרכב אחרי התאונה וראיתי את תוצאות הבדיקה שלו אחרי התיקון והרכב קיבל סעיף של משמעות גבוהה למרות שהיה מדובר בצד ימין ובחלק שהוא כביכול פח חיצוני ולא כזה שפוגע בחוזק המבני ואני ויתרתי על קניה של הרכב הזה בגלל הבדיקה.

שבת שלום.

פורסם

ניסיון מהונדה סיויק 2006 שהיתה של אימא שלי.

1. האוטו מאוד נמוך, זה די מעצבן שרוצים לחנות ליד שפות מדרכה.

2. החיבורים מאחורה של הכנפיים הם ממש דפוקים, מחוברים במן ווים כאלה שלא שווים הרבה.

חצי מהונדות סיויק אם לא יותר, תשים לב שהכנפיים האחורית בצדדים שלהם יוצאות מהמסגרת.

חלק מהאנשים מחברים את זה עם ברגים, למרות שזה מכוער לדעתי.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

הוא מדבר על דגם ה-5 דלתות.

ואתה מתכוון לחיבורים של הפגושים או טמבונים, איך שאתה מעדיף לקרוא להם.

הבנתי שכשהיצור עבר לטורקיה ב-2008 אז העניין של החיבורים טופל.

פורסם

אין פגיעה מהותית במכונית ,או תאונת שילדה ,תיקוני פח וצבע בלבד משהו סביר לשנתון .

הבדיקה קצת מוגזמת , היות ובדקת בדינמומטר ירושלים.

קח את המכונית למוסך מורשה הונדה שיתנו הצעת מחיר לגבי מה שצריך לסדר(וצמיגים) ותוריד זאת ממחיר שנדרש.

אגב נסעת במכונית ? אהבת את הנסיעה בגיר הרובוטי ?

• תוכן חדש...