Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברגים שמרטיבים אותם בדבק אבטחת הברגות (כגון לוקטייט) נחשבים להברגה רטובה או יבשה?

ההידוק הינו לפי טווח של ברגים רטובים או יבשים?

תודה לעוזרים

פורסם

השאלה שלך לא ממש ברורה אבל ננסה לעזור לך להבין.

'דבק' לאבטחת ברגים בפני פתיחה עצמית למעשה נקרא 'נוזל לאבטחת ברגים/הברגות' אשר מתייבש לאחר הרטבת הבורג בנוזל והידוק האום.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראיתי שרשום בכל מיני מקומות בטבלאות להידוק ברגים על אותו בורג 2 מומנטים שונים להידוק לפי WET ו DRY .

אם אני שם דבק הברגות על הבורג אני מבריג את הבורג לפי WET או DRY?

אני מקווה שזה ברור יותר.

פורסם

הדבקים "הרטובים" של לוקטייט לאבטחת הברגות עובדים על עקרון של חוסר חמצן,רק כאשר הבורג מהודק כהלכה וללא חמצן הדבק יתמצק,אחרת לעולם לא,לכן זו כנראה הכוונה לדבק רטוב.

לגבי כוחות נעילה תבדוק את הכתוב על האריזה,יש כמה וכמה סוגים,ותזכור דבר חשוב ,האם יש סיכוי שמתי שהוא אתה רוצה לשחרר את הבורג המטופל,אם כן תחפש שיטה אחרת,מכיוון שלשחרר בורג נעול מהווה בעיה,ורק עם חום זה מתאפשר (או בהפעלת כוחות מיכניים רבים שיכולים לגרום לנזק).

פורסם

ברגים שיש למרוח עליהם נוזל אבטחה מהדקים במומנט אחד ויחיד ואין רטוב או ייבש.

בהרבה מקרים ניתן להיתקל בהנחייה שיש למרוח שמן מנוע על תבריג מסויים או נוזל מבוסס פארפין או גריז למניעת קורוזיה, אכן במקרים כאלה יש להדק את הברגים לפי מומנט הידוק 'רטוב' או הנחייה אחרת.

אנא צרף את ההנחייה אשר אתה שולף ממנה את המידע.

פורסם

אם אתה סוגר בורג במומנט wet, אז כדי לפתוח את אותו בורג אתה תצטרך לפתוח במומנט dry , ואת זה הטבלה אומרת לך.

פורסם
אם אתה סוגר בורג במומנט wet, אז כדי לפתוח את אותו בורג אתה תצטרך לפתוח במומנט dry , ואת זה הטבלה אומרת לך.

ימות המשיח הגיעו.

אשמח לדעת שמוסכים סוגרים לפי סדר וב-3 דרגות כמו שצריך,לטורק הסופי. אתה רוצה שבאמת נהיה שבדיה ? גם פתיחה עם טורק ? ואולי גם מדידת אורך הברגים והחלפת אלה שכבר התארכו עד סוף האלסטיות ? הלו - אתה הרבה מתחת לאיראן, יחד עם סומליה כאן.

פורסם

פששש...על איזה טבלה אתה מדבר ?

פורסם

הכוונה היא שבורג שנסגר לאחר שמרחו עליו לוקטייט , יהיה עליך לפתוח אותו במומנט יותר גדול פי כמה ממומנט הסגירה הראשונית.

על כל בקבוק לוקטייט גם מצוין פי כמה הוא הערך הזה , לדוגמה X10 , אז הכוונה היא שאם סגרת את הבורג במומנט x , אז כדי לפתוח את אותו הבורג אתה תצטרך לפתוח אותו במומנט שהוא פי 10 יותר גדול . פשוט מאוד במומנט יותר קטן הבורג לא ייפתח.

פורסם
השאלה שלך לא ממש ברורה אבל ננסה לעזור לך להבין.

'דבק' לאבטחת ברגים בפני פתיחה עצמית למעשה נקרא 'נוזל לאבטחת ברגים/הברגות' אשר מתייבש לאחר הרטבת הבורג בנוזל והידוק האום.

הדבקים "הרטובים" של לוקטייט לאבטחת הברגות עובדים על עקרון של חוסר חמצן,רק כאשר הבורג מהודק כהלכה וללא חמצן הדבק יתמצק,אחרת לעולם לא,לכן זו כנראה הכוונה לדבק רטוב.

לגבי כוחות נעילה תבדוק את הכתוב על האריזה,יש כמה וכמה סוגים,ותזכור דבר חשוב ,האם יש סיכוי שמתי שהוא אתה רוצה לשחרר את הבורג המטופל,אם כן תחפש שיטה אחרת,מכיוון שלשחרר בורג נעול מהווה בעיה,ורק עם חום זה מתאפשר (או בהפעלת כוחות מיכניים רבים שיכולים לגרום לנזק).

יוסי סופר שלום רב !

הפעם אתה טועה שלא בכוונה, קרא את הציטוט למעלןה של מרק 10, לוקטיט למניעת פתיחה עצמית של ברגים, והוא לעולם לא ננעל, באופן הדורש פתיחה בחום, או בהפעלת כוחות מכנים הגורמים נזק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הכוונה היא שבורג שנסגר לאחר שמרחו עליו לוקטייט , יהיה עליך לפתוח אותו במומנט יותר גדול פי כמה ממומנט הסגירה הראשונית.

על כל בקבוק לוקטייט גם מצוין פי כמה הוא הערך הזה , לדוגמה X10 , אז הכוונה היא שאם סגרת את הבורג במומנט x , אז כדי לפתוח את אותו הבורג אתה תצטרך לפתוח אותו במומנט שהוא פי 10 יותר גדול . פשוט מאוד במומנט יותר קטן הבורג לא ייפתח.

ברור שהמומנט הדרוש לפתיחת האום הינו גדול יותר לאחר שימוש בנוזל אבטחה, אני מבקש לראות את הטבלה שאתה מדבר עלייה או צילום של לוקטייט 242 עם הפרטים שציינת.

שים לב שלוקטייט זה שם חברה שיש לה המון סוגים דבקים ונוזלים לאבטחת ברגים כגון: 222,242,279 ועוד.

פורסם
יוסי סופר שלום רב !

הפעם אתה טועה שלא בכוונה, קרא את הציטוט למעלןה של מרק 10, לוקטיט למניעת פתיחה עצמית של ברגים, והוא לעולם לא ננעל, באופן הדורש פתיחה בחום, או בהפעלת כוחות מכנים הגורמים נזק.

בברכה

צביקה

צביקה שלום.

אני בהחלט אשמח להסברים בנושא.

מנסיוני בעבר הרחוק (לצערי אני היום לא כל כך עוסק בתחום ומצטער על כך בכל רגע) היתי צריך לנעול ברגים עבים וסוררים (במכונות חקלאיות בעיקר) ולאחר זמן רב כשנאלצתי לפתוח את הברגים שוב בחלק גדול מהמקרים זה היה כמעט בלתי אפשרי אלה בעזרת ברנר לריכוך,או מכות הולם.

בורג בקומביין שעובר עונת אסיף שלמה בתנאי חול לחות ואבק ונעול עם לוקטייט קצת בעיתי לפתיחה.

אגב,במקרים מסויימים אימצתי את שיטת הרק'מ "הרוסית" קדיחת חור במשושה של הבורג והשחלה של חוט ברזל בהיקף,מגושם מיושן אבל עבד.

פורסם

אני לא יודע אם זה רלוונטי

אבל לפי מה שאני מכיר WET ו DRY מתייחסים לסביבה בה הבורג נמצא ?

לדוגמה באיזורים של מיכלי דלק זו סביבה רטובה.

ולכן ההתייחסות יותר מחמירה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אני מבין שהטבלה היא סוד מקצועי לכן אתה לא רוצה לפרסם אותה בפורום :-D.

• תוכן חדש...