Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ - ביואיק לה סייבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע אני נהג חדש-צעיר בן 18 ונהג רביעי בבית.

אבא שלי שוקל לקנות לי ביואיק לה-סייבר שנת 96'.

רציתי להתייעץ אתכם לגבי קניית הרכב, האם הרכב אמין ואם ידועות תקלות נפוצות ברכב הזה, האם הטיפולים יקרים?

תודה, אשמח לעזרה.

תומר.

פורסם

האם מדובר ברכב ספציפי שאבא שלך מכיר?

אני תמיד אומר שאמריקאיות מתיישנות הם לחובבי הרפתקאות (בתור בעלים של אמריקאיות).

וזה מסוג הרכבים שצריך לבדוק ב7 עיניים כי התיקונים הם לא זולים וצריכת הדלק אופיינית נעה בין 1ל6 - 1ל9 מאודתלוי.

Gn'f'R

פורסם

זה לא אוטו ספציפי שאבא שלי מכיר, אבל די ענית לי על השאלה לגבי הטיפולים, האחזקה והשאר.

אתה יודע אם וכאשר נבדוק את הרכב והוא יהיה תקין לחלוטין, כמה סיכויים יש שיתקלקל ויקבל בעיות?

תודה!

פורסם

אין סיכוי בעולם שיהיה תקין לחלוטין. אתה יכול להשקיע גם כמה אלפיות ביישור קו אבל שום דבר לא ימנע תקלות שבר עתידיות כי אתה לא יכול להחליף את כל המכלולים במכה אחת. שוב פעם זה מאוד תלוי באיזה מצב רכשת ,כמה אתה מוכן להשקיע בהתחלה,וכמה אתה יכול להקציב בשוטף שנתי .

קשה לדבר באויר על אם וכאילו, תבדוק רכב או שניים קח אותם למוסך טוב לבדיקה והצעת מחיר ונמשיך משם.

דעה אישית: אתה צריך רכב יותר זול לאחזקה בתור נהג חדש.

Gn'f'R

פורסם

לא ציינת אופי שימוש ו/או תקציב, אבל באופן כללי, אפשר להגיד שזה אחד הרכבים הכי פחות מתאימים לנהג חדש: גדול (נסה להתאמן על חניות...), שותה דלק, חזק (אבל לא ספורטיבי), תחזוקה יקרה...

בקיצור, שלל אפשרויות טובות בהרבה עומדות בפניך, חיפוש קל או אם תציין עוד נתונים, יוכלו לעזור לך להתמקד על רכב מתאים בהרבה, לעניות דעתי.

פורסם

בן 18 עם ביואיק? מוזרות מאד הן מחשבותיו של אביך. וגם איזה חינוך הוא מקנה לך: מכונית גדולה, בזבזנית, יקרה לאחזקה, מזהמת...

זה אוטו למבוגרים, והוא גם לא אמין במיוחד, בטח לא בשנתונים הללו.

אני הייתי מעדיף לקנות לבן שלי מכונית קטנה ופשוטה, קלה וזולה לאחזקה - גם אם אני משלם את ההוצאות - זה גם בתור אקט חינוכי של הסתפקות במועט, ומיצוי המקסימום (ואני בכלל לא קיבלתי רכב כשהייתי נער....)

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תודה על כל ההמלצות פה!

אני יתחיל מזה שלא כל כך משנה לי על מה לנהוג, אמרתי לאבא שלי שאני אסתפק בסובארו ג'סטי אם הוא רוצה.

כרגע אני נוהג כבר קצת יותר מחצי שנה על סוזוקי אלטו (אוטומט, אני אשמח מאוד לידני) וזה לא כל כך מסתדר מפני שאני נהג שלישי על האוטו הזה אחרי אמא ואחות.

העניין הוא שאתם די צודקים, זה אוטו בן 16 בקרוב ואי אפשר לדעת מה יהיה.

אבא שלי לא מוכן גם לשמוע על פיאט פונטו, פורד פיאסטה וכל הקטגוריה.

הוא רוצה שיהיה לי אוטו גדול וחזק שהוא לא יפחד שאני יסע מחוץ לעיר כמו שהוא מפחד עכשיו עם האלטו.

כך שכבר הכי משתלם להשקיע קצת יותר ולקנות לאנטיס 323 או רכב בסגנון?

פורסם

בח'ברה שלי הביואיק לה סייבר נקראת "מנו"- מלשון מנו ספנות:-D:-D:-D

הרכב נראה כמו אונייה, מתנהג כמו אונייה, ועולה לתקן אותה כמו אונייה עכשיו תחליט אתה

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
בן 18 עם ביואיק? מוזרות מאד הן מחשבותיו של אביך. וגם איזה חינוך הוא מקנה לך: מכונית גדולה, בזבזנית, יקרה לאחזקה, מזהמת...

זה אוטו למבוגרים, והוא גם לא אמין במיוחד, בטח לא בשנתונים הללו.

אני הייתי מעדיף לקנות לבן שלי מכונית קטנה ופשוטה, קלה וזולה לאחזקה - גם אם אני משלם את ההוצאות - זה גם בתור אקט חינוכי של הסתפקות במועט, ומיצוי המקסימום (ואני בכלל לא קיבלתי רכב כשהייתי נער....)

אם למישהו יש דיעה שונה משלך אז הוא מוזר?!

ובאיזו זכות אתה מעביר ביקורת על החינוך שהאב מעביר לבנו??

ככל הניראה חינוך זה לא הצד החזק שלך.

עלה בראשך אפשרות שהאב לא רוצה שהבן יסע ברכב לא בטיחותי ואין לו כסף להשקיע ברכב מיני חדש ובטיחותי??

לפותח השירשור,

אני לא חושב שביואיק מזדקנת זה רכב פשוט לתחזוקה, ממש לא.

על רכב אחר חסכוני ובטיחותי קצת קשה להמליץ ללא תקציב.

פורסם

אני יכול להבין שמדובר בתקציב שלא עולה על 15K . אם עדיין אתה ואבא שלך נשארים על סאגמנט האמריקאיות תוכלו לבדוק כיוון של שברולט מאליבו 98' . מהיכרות אישית מדובר ברכב עם אמינות ממוצעת + ,יותר נוחה בטיפולים (מבחינת עלויות חלקים וזמינותם ,ומוסכים שמטפלים )לעומת לה סייבר. צריכת דלק באיזור 1ל10 בינעירוני. קיימים דגמים של 2.4 ו 3.1 ל'.

(עדיפות ל3.1 ).

Gn'f'R

פורסם
תודה על כל ההמלצות פה!

אני יתחיל מזה שלא כל כך משנה לי על מה לנהוג, אמרתי לאבא שלי שאני אסתפק בסובארו ג'סטי אם הוא רוצה.

כרגע אני נוהג כבר קצת יותר מחצי שנה על סוזוקי אלטו (אוטומט, אני אשמח מאוד לידני) וזה לא כל כך מסתדר מפני שאני נהג שלישי על האוטו הזה אחרי אמא ואחות.

העניין הוא שאתם די צודקים, זה אוטו בן 16 בקרוב ואי אפשר לדעת מה יהיה.

אבא שלי לא מוכן גם לשמוע על פיאט פונטו, פורד פיאסטה וכל הקטגוריה.

הוא רוצה שיהיה לי אוטו גדול וחזק שהוא לא יפחד שאני יסע מחוץ לעיר כמו שהוא מפחד עכשיו עם האלטו.

כך שכבר הכי משתלם להשקיע קצת יותר ולקנות לאנטיס 323 או רכב בסגנון?

יש לי הרגשה שהאבא כאן רוצה ביואיק :-D

התירוץ זה רכב גדול וחזק לילד - אבא חכם! ביואיק זה רכב ברמת נוחות ליגת העל והוא זול לרכישה אחרי כמה שנים.

רק חבל שגודל הרכב הוא ממש לא ערובה לרמת הבטיחות שלו - בסוף הוא עוד יקנה לך רנו :-D

תמצאו ביואיק שתוחזה כמו שצריך ותעשו לה יישור קו - יכול להיות נחמד לשנה שנתיים - אבל תכינו תקציב מראש לדלק ולתקלות כדי שלא תיתפסו עם התחתונים למטה ישובים בכורסאת טלוויזיה על ארבע גלגלים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא חשבתי על זה :lol:

גם זו אפשרות:http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=2103574&Code=7a62de050e8ae3bbd4e35d453e3017f3

Gn'f'R

פורסם

לא חשבתי על זה :lol:

גם זו אפשרות:http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=2103574&Code=7a62de050e8ae3bbd4e35d453e3017f3

זו אכן אפשרות. אני מכיר אישה מבוגרת שמוכרת את האוטו שנת 95 עם 160 אלף קילומטר יד ראשונה, אוטו שמור כמה שנים טובות לא היה המוסך.

מומלץ?

פורסם
עלה בראשך אפשרות שהאב לא רוצה שהבן יסע ברכב לא בטיחותי ואין לו כסף להשקיע ברכב מיני חדש ובטיחותי??

ביואיק משנת 1996 בטיחותית? עכשיו הצחקת אותי. נכון, זו מאסה גדולה של פח, וכידוע לכולם, טנק תמיד יהיה בטוח באופן פאסיבי.

אבל, עם התכנון הבסיסי שלה וגם עם הבלמים שלה, התנהגות הכביש שלה, וגם כמות כריות האוויר השואפת לאחד עד אפס, היא לא לגמרי בטיחותית. יש בהחלט סיכוי טוב, שמרבית מכוניות הסוופר-מיני משנתוני האלפיים יהיו בטוחות יותר.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אם אבא שלך רוצה לקנות לך רכב שלא מרגיש כמו בימבה ועם בטיחות סבירה(גודל רכב זה לא תמיד מדד לבטיחות) בתקציב יחסית נמוך, שיקנה לך פורד פוקוס או אופל אסטרה 99-2000. שניהם לא יעלו יותר מ-18 אלף, לשניהם אמינות סבירה בהחלט, ושניהם קיבלו 4 כוכבי בטיחות שזה יפה מאוד לרכבים בשנתונים הללו.

• תוכן חדש...