Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

במסגרת המעבר שלי לכליל, אני מתמודד עם לא מעט קשיים הנובעים מהעדר תשתית טכנולוגית.

כרגע המתסכל ביותר הוא המחסור הנוראי באינטרנט נורמלי. יתברך האל, אנדרואיד יודע להפוך להוט ספוט, אבל זה פתרון חלקי בלבד (צריכת סוללה, חבילת גלישה וכו).

אני יודע שאורנג' מדברים כבר על 4G במהירות 100 מגה. יש לזה תאריך צפוי?

לאיזו מבין חברות הסלולר יש את הפתרון המומלץ ביותר לנושא? כמובן שהמטרה היא מחיר נמוך, קצב גבוה ונפח לא מוגבל. מבירורים שעשיתי ראיתי שפלאפון עושקים לך את המעיים. קצב גלישה נעים (15MB/S) עד 2GB לחודש, ואז אתה נופל ל200KBS. התענוג עולה 100 שח לחודש. אם אתה רוצה את הנפילה ב10GB, זה כבר עולה 190.

במי לבחור? בנבלה או בטרפה? או אולי לסלקום יש גם מה להציע?

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין אפשרות ל ADSL של בזק?

אני הייתי לוקח גם ADSL במהירות 750kbps על פני פתרון סלולרי.

אם לא - אז יש בסלקום חבילות ללא הגבלת נפח עם הגבלת מהירות.

צריך לבדוק אם יש האטה אחרי X גיגות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ראשית - בדוק אם יש פריסת ADSL או כבלים בישוב.

לגבי ספקיות הסלולר:

4G - בגדר תוכניות. אולי בעוד כמה שנים. אתה בפריפריה, עליך לשמוח אם תקבל מאורנג' 1.5 מב"ש. זה מה שהיה לי בגדות (בפסח) ובמצדה (בסוכות). בחיפה אני מגיע ל-2.5-3 מב"ש (עם מכשיר בעל מגבלה תאורטית של 3.6 מב"ש).

פלאפון - המהירות התאורטית המכסימלית 7.2 מב"ש. מעשית חצי.

לדעתי החבילה הטובה ביותר תהיה של סלקום, בתנאי שיש כיסוי באזור שלך. התמחור בסלקום הוא לפי מהירות, לא לפי נפח, כך שאין בעיית נפילת מהירות לאחר נפח מסויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסלקום יש בעייה אחרת :) לא משנה כמה תשלם, המהירות נשארת תמיד נמוכה בטירוף- זו אגב הסיבה שניידתי לפני 3 חודשים לפלאפון אך ורק בגלל המהירות גלישה.

אבי.

פורסם

ואני ניידתי מאורנג' לסלקום בגלל המחיר. בסופו של דבר אצל הבנים שלי צרכי הגלישה הניידת מוגבלים, וההפרש של 40 ש"ח לחודש לקו משמעותי מאד. לא יקרה כלום אם יראו ציון או יעלו סטטוס בפייסבוק ב-384 קב"ש, גלישה משמעותית תתבצע על הרשת הביתית או הטכניונית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאנשים שאני מכיר בעלי נטסטיק של סלקום הם ממש לא מרוצים, מהירות הגלישה נמוכה מאד ואף מגבילים אותם לפעמים.

לפי מיטב הבנתי החברות האחרות מספקות גלישה במהירות גבוהה יותר.

אם אתה צריך רשת ליותר ממחשב אחד אז ניתן להתקין נטסטיק בנתב אלחוטי 3G ולספק גישה אלחוטית/קווית של אינטרנט ליותר מחשבים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

טיפ במידה ואתה מתכוון לעבוד עם ספקית הסלולר הנוכחית שלך - אתה יכול לקחת סים נוסף על אותו קו בעלות מינימלית של כמה שקלים לחודש.

(אם ישאלו אז זה בשביל מכשיר קבוע לרכב ;) )

את הסים המישני אתה דוחף לנטסטיק וגולש בסבבה.

ככה אתה משלם פעם אחת על חבילת גלישה רצינית ויכול לנצל אותה גם מהנטסטיק וגם מהנייד.

פורסם
אין אפשרות ל ADSL של בזק?

אני הייתי לוקח גם ADSL במהירות 750kbps על פני פתרון סלולרי.

אין ADSL, או כבלים, או חשמל. יש DIAL UP מודם :) אבל אני מעדיף להמנע. פעם אחרונה שהשתמשתי באחד, עוד הייתי בורח מהחדר בגלל הרעש. אולי זה נשאר לי.

פלאפון - המהירות התאורטית המכסימלית 7.2 מב"ש. מעשית חצי.

ספירל, פלאפון כבר טוענים למהירות של 15 מגה. לא יודע לגבי ביצועים בפועל.

אם אתה צריך רשת ליותר ממחשב אחד אז ניתן להתקין נטסטיק בנתב אלחוטי 3G ולספק גישה אלחוטית/קווית של אינטרנט ליותר מחשבים.

זאב, בתאוריה רעיון מצוין, אבל יש לי חוויה נוראית עם נתב אלחוטי של פלאפון (MIFI חרטוט). מתחמם ומפסיק לעבוד אם דלוק כמה שעות ברצף, לא תמיד מספק גישה לאינטרנט, וכשכן עושה את זה לאט (מקום עם קליטה מלאה של פלאפון, לא זו הבעיה).

WILL, אחלה רעיון, סים משני לא מאפשר אך ורק שיחות? עד כמה שאני זוכר, הוא לא מאפשר SMSים וגלישה. אולי זה השתנה?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

סים משני לא מאפשר SMS.

למיטב ידיעתי גלישה הוא דווקא בהחלט מאפשר. כמות הגלישה נספרת כמובן כנגד החבילה בדיוק כאילו גלשת מהסים הראשי.

חברות הסלולר לא אוהבות את השימוש הזה כי הן מעדיפות כמובן למכור לך 2 קווים נפרדים עם 2 חבילות גלישה ולחייב אותך כפול.

ולכן אתה צריך לבקש סים בשביל ה"מכשיר הקבוע ברכב".

לגבי Dial-up: תוסיף ATM0 או ATL0 למחרוזת האתחול של המודם ואין יותר צלילים.

אבל אני דווקא מעדיף עם צלילים כי ככה אפשר לדעת מייד אם קיבלת סינכרון במהירות נורמלית או לא, יש לי שמיעה אבסולוטית לפרוטוקולי תקשורת של מודם חיוג :-D

אבל כמובן שאני לא באמת מציע לך מודם אנלוגי, 56kbps יהיה לך איטי בטירוף בסטנדרטים של היום.

אם אין שום פתרון אחר אז אפשר אולי ISDN, אם בזק עדיין תומכים בטכנולוגיה הארכאולוגית הזו. תוכל לקבל קצב מקסימלי של 128kbps.

פורסם

1. לא נתקלתי בטענה ל-15 מב"ש. מכל מקום - המודמים המוצעים באתר מוגבלים ל-7.2 מב"ש.

2. דומני שאכן קיימת מגבלת שימוש בסים המשני, אם כי הוא יכול לאפשר גלישה, לפחות לצורך שירותי הניווט של החברה. הסברים האלה דינמיים ויתכן ש-Wil יותר מעודכן.

מציע לך להעלות את השאלה בפורום המתאים ב"פוקט", יש שם כמה insiders.

עריכה:

שרשורים מעודכנים ב"פוקט":

http://www.pocket.co.il/community/index.php

באורנג' כנראה מדובר בחבילת שימור.

פורסם

לא מעט אנשים לקחו סים משני ודחפו אותו אל תוך האייפד.

כלומר מה שאתה יכול לעשות, זה כמו שאמרו, לקחת סים מהחברה שבה אתה מנוי, להגדיל לחבילת גלישה ללא הגבלה

וקיבלת אינטרנט שאותו אתה יכול להעביר דרך נתב אלחוטי

אגב אני די בטוח שזו רכישה חד פעמית ולא על בסיס תשלום חודשי, בהצלחה.

פורסם

כמעט ולא נכנסתי לטרד הזה, ו... טוב שנכנסתי!

היתי בטוח שסים משני טוב אך ורק לטלפוניה קולית.

אם הוא טוב גם ל DATA ויש חישוב כולל של חבילת גלישה שתופס לשני הסימים יחד אז הארתם לי נקודה חשובה שזה יפתור לי !

יש לי שני סימים של אורנג על קו עם חבילת דאטה, מחר ננסה את זה.

לפותח השרשור, הרשת של אורנג איטית, הרשת של סלכלום עובדת בקצב של חלזון במנוחה אם בכלל, הרשת של פלאפון באמת זזה הכי מהר ועם כל הביקורת כלפי פלאפון בהקשר הזה מגיע להם פרגון.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ישבתי שעתיים בקו עם המפורגנים האלה דרור, ובמהך השיחה התחלתי לסרטט אמצעים להשמדה המונית.

החל מנציג data שלא הפסיק למרוח אותי לשניה (הידעת? בתקשורת wifi אין אפשרות להעברת מעל 2מגה לשניה) ולקח לו חצי שעה של נזיפות (מצדו!) להבין שכל מה שאני מבקש זה איתחול לכרטיס סים.

עכשיו, לגבי הפתרונות שלהם, הם חלקיים ביותר.

אם אתה רוצה חבילת גלישה לנייד, המחירים עובדים לפי מהירות (2מגה - 25 ש"ח, 7.2מגה-79 ש"ח ו15מגה - 100 ש"ח לחודש) אבל אחרי 2גיגה שימוש, המהירות יורדת בכל המסלולים ל200קב"ש, בלי אפשרות לערער. אם מחפשים חבילות יותר רציניות, אתה צריך או נטסטיק (הבסיס - 2מב"ש למשך 2 גיגה - 75 ש"ח לחודש לפני עלות סטיק 20 שח לחודש), או ראוטר סלולרי שלהם, שהביצועים שלו מפוקפקים והמחיר כ150 לחודש. וגם כאן, מגבילים אותך ל10 גיגה. עברת? 200 קב"ש ובהצלחה ביוטיוב.

לצערי נראה כי הפתרון הוא להמשיך עם פלאפון.

נתראה פעם הבאה שיתאפס לי המונה ואולי אצליח להעלות את הפורום.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מה שלא יהיה, לסלקום יש את הפרישה הגרועה ביותר בארץ בכל מה שקשור לאינטרנט דור-3, כולל מהירות גלישה מחפירה. ל-ה-ת-ר-ח-ק !!!!

עדיף להיות בלי כלום מאשר עם הנטסטיק של סלקום.

הטובים ביותר הם פלאפון, אם יש קליטה טובה באיזור שאתה מיועד לגור בו - תתעסק רק איתם (עדיף לשלם קצת יותר ולהנות מאשר לשלם פחות ולהתבאס כל היום).

אגב, כליל מוגדר כישוב אקולוגי - מה אתה מחפש שם ? (ועוד עם אינטרנט ! :D :D :D)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זאב, בתאוריה רעיון מצוין, אבל יש לי חוויה נוראית עם נתב אלחוטי של פלאפון (MIFI חרטוט). מתחמם ומפסיק לעבוד אם דלוק כמה שעות ברצף, לא תמיד מספק גישה לאינטרנט, וכשכן עושה את זה לאט (מקום עם קליטה מלאה של פלאפון, לא זו הבעיה).

לא הבנת כנראה או שאני לא הבנתי.. :)

הנתב הוא נתב אלחוטי לכל דבר אשר ניתן לחבר למודם כבלים או בזק, היתרון הנוסף שלו הוא שניתן גם לחבר אליו נטסטיק של פלאפון או סלקום אל חיבור הUSB שלו והוא יודע לחייג איתו לבכך ליצור רשת אלחוטית בכל הבית.

זה הכל.

8)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...