Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מחפש מחשב שיהיה "המילה האחרונה", אלא מחשב חזק שישמש אותי למשך כמה שנים טובות, שזה אומר שיהיה חזק מספיק בשביל להריץ תוכנות רלוונטיות, סרטים וכדומה. אני לא חושב שהטכנולוגיה (והתוכנות השונות) תתפתח בקצב כל כך מהיר שהמחשב יהיה חלש מדי או לא רלוונטי אחרי 3-4 שנים (לפחות ככה זה היה עד עכשיו עם המחשבים השולחניים שקניתי).

והמחשב יהיה רוב הזמן בדירה, ואני אקח אותו איתי רק כשאחזור הביתה בסופי שבוע.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שאתה סטודנט טרי - נסה לברר עם תלמידי שנים ב-ג שני דברים:

1. כמה הם באמת נזקקים למחשב באוניברסיטה. אנ יכול להעיד שבני (כאמור - סטודנט שנה ד' בטכניון) סוחב אתו את המחשב מרבית הזמן מאז שהוא בשנה ב'. המחשב לא משמש רק בלימודים עצמם אלא גם בעת לימודים בחברותא לקראת מבחנים, ושולחן שסביבו לומדים כמה סטודנטים בהחלט דומה לחדר בקרה של נאס"א. זו גם הסיבה שהמחשב של בני הוא בעל מסך "13.3. מחשב "15.6 במפרט דומה היה חוסך כ-1,000 ש"ח אבל היה שובר לו את הגב ולא מספק את שעות הסוללה הדרושות.

2. איזה מחשבים יש להם ואיך הם מסתדרים מבחינת התוכנות הנדרשות. אני מניח שתגלה שהם מחזיקים במחשבים ממוצעים לזמן רכישתם. אני בהחל ממליץ כי תרכוש מחשב שהוא "המילה האחרונה" מבחינת המפרט, אם כי לא בהכרח החזק ביותר. סביר שמעבד מסדרה i5 (ואולי אף i3) יספק את צרכיך, אבל עדיף שיהיה מסדרה מעודכנת, כדי שהמחשב יוכל לספק את צרכיך במהלך הלימודים ולא תזקק להחלפתו לאחר 1-2 שנים.

ופראמטר חשוב שכבר הוזכר - נושא האחריות. יש לודא מי נותן השירות למחשב. לעתים לאותו מותג יש יותר מספק שירות אחד ועליך לברר במעמד הרכישה מי המעבדה הרלונטית ומה תנאי השירות (איספוף מהבית, איסוף ממרכז אזורי או דרך שליחה אחרת), וכמובן - חשוב שיהיו 3 שנות אחריות. אם האחריות יותר קצרה - לרכוש השלמת אחריות ל-3 שנים במעמד רכישת המחשב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למען האמת כבר לא כל כך טרי, אני מתחיל שנה ד'. הסיבה שנזקקתי למחשב נייד רק עכשיו היא שאני עובר לגור לבד השנה.

בכל אופן, המחשב אמור לשמש אותי בדירה אחרי שעות הלימודים, שכן כשאני באוניברסיטה אני משתמש במחשבים שנמצאים שם.

לימודים לקראת מבחנים הם גם לא שיקול, שכן כולם גרים יחסית קרוב, וגם בשנה האחרונה את מספר המבחנים אפשר לספור על חצי יד.

וכמו שכתבתי קודם, חבר מהלימודים המליץ על המחשב שהוא משתמש בו:

http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=7295

אבל אמרו כאן שזה דגם ישן יחסית.

פורסם

שים לב שמה שחבר שלך המליץ לך, יש בו מעבד i7 מהדור הקודם.

ה-i5 סאנדי ברידג' מתעלה על ה-i7 הקודם מבחינת ביצועים וגם מבחינת זמן סוללה.

אם אתה מוכן לעלות ל-4500, נסה לרכוש דל לטיטיוד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הכל סבבה עד שיתקלקל ותזדקק לשירותי "טלדור".

ממליץ לך ללכת על משהו שמקבל שירות מ"מעבדות IBM" - סמסונג/לנובו/אסוס וכו'.

:turn-l:
פורסם
ה-i5 סאנדי ברידג' מתעלה על ה-i7 הקודם מבחינת ביצועים וגם מבחינת זמן סוללה.

אני מצטט שוב כי זה מאוד חשוב.

אינטל מצטיינים בבחירות גרועות של שמות -

הפער בין הדורות השונים ענק, בחיים לא אבין מדוע לא בחרו בשם חדש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף לאזהרה על מחשבי HP. מנסיון של 2 ניידים שלהם. באחד, שנרכש לפני 4 שנים- במהלך שנת האחריות הלוח אם נשרף. הוחלף באחריות אחרי קצת עצבים. חודש אחרי תום האחריות (שנה) התאורת המסך שבקה חיים, ומאז הוא מחובר למסך חיצוני. בדרך עד היום גם נהרס הכונן הקשיח פעם אחת.

בשני (בן 3 שנים) המאוורר הפסיק לפעול אחרי שנה וקצת בגלל התרופפות מגעים- דבר ששרף את המעבד (מעבדי AMD של פעם היו ללא מנגנון הגנה במקרה של התחממות). המעבד נשרף תוך שניות. מאז הוא נמצא איפשהו בחירייה.

מאז אנחנו נמצאים עם DELL, אמינים מאוד, קירור טוב משמעותית ובנויים היטב. יש לנו מהסדרות: inspiron 15R, latitude E, vostro 3300/3700/3750. הלטיטיוד והווסטרו הכי מוצלחים שכן הם מיועדים יותר לשוק העיסקי ולניוד גבוה. פלוס גדול בהם זה המקלדת חסינת מים והגוף העמיד. בסדרות העסקיות של דל המסכים הם מט (לא מבריק) שזה מצויין לתנאי תאורה חזקים כמו בשמש- יתרון למי שסטודנט שלא צריך אבחנה גבוהה בצבעים (טוב בשמש ופחות מעייף את העיניים אבל זה בא ע"ח חדות התמונה וחיות הצבעים).

עוד דבר: יצא לי להתעסק עם מחשבים ניידים בעבר, וכחלק מההתעסקות ברכש של ניידים יצא לי לראות את הסטטיסטיקות של התקלות בניידים (ממעבדות היצרנים). בסטטיסטיקה הופיעו: HP, DELL, ASUS, לנובו (עם הפרדה בין סדרת הTHINKPAD- העיסקית לסדרת האידיאפאד- הביתית), טושיבה, אייסר וסמסונג. הקריטריונים הם אחוזי הקלקול (מסכים מעבדים לוחות אם ומאווררים) בשנה הראשונה של חיי המחשב ואחוז השביקת חיים (לא תקלה שולית אלא משמעותית כמו לוח אם/ מעבד/ מסך) בתוך 3 שנים.

אחוזי הכשל ב3 שנים: במקום הראשון הופיעו דל העיסקי ולנובו (IBM) טינקפאד (העיסקית) עם 12.5 אחוז. הASUS עם 15 אחוז, דל ולנובו הרגילים אחרי האסוס עם 17.5 אחוז. במקומות האחרונים- אייסר: סביב ה25 אחוז וסוגר את הרשימה HP עם קצת יותר מ30 אחוז. לא זוכר את הנתונים של השנה הראשונה. הסטטיסטיקה מתייחסת לנתונים של מלפני שנה וחצי לערך (תחילת 2010).

בסוף דל נבחר בגלל האחריות- 3 שנים מול שנתיים באסוס, בזמנו.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני לא מאמין לסקרי האמינות האלה.

כשניסיתי לחפש סקרי אמינות באינטרנט, כול אתר שמתיימר להראות סטטיסטיקה כזאת, הראה סטטיסטיקה שונה. ואני אגיד עוד יותר, אפילו באותו אתר, אחרי חצי שנה, התהפכה לגמרי טבלת הסטטיסטיקה הזאת.

כול שכן, מהנסיון האישי שלי- לי יש מחשב דל פח זבל הכי זול שהיה אפשר למצוא, והוא כבר שנתיים וחצי עובד ללא הפסקה ולא עושה בעיות. אצל חברים שלי יש בדיוק את אותו מחשב ודל לטיטוד שעולה פי 3, ושניהם עושים בעיות מהחודש הראשון באופן קבוע.

לחבר אחר יש HP זול ומכוער כבר 4 שנים ללא תקלות, ומתוקף עבודתי שמעתי מחלק מהלקוחות בעלי HP רק דברים רעים.

חבר אחר קנה לנובו THINKPAD בכמעט 7 אלף ומהיום הראשון הוא עושה שטויות.

לאבא שלי יש אייסר זול והוא כבר עובד 3 שנים ללא שום תקלה כולל נפילה מגובה מטר וחצי.

מה אפשר ללמוד מכול זה? פשוט כלום. עניין של מזל נטו.

קנה מחשב לצרכים שלך, עם כמה שיותר אחריות(מיבואן טוב) ואל תשקיע יותר מדי כסף כי בכנות, מחשבים ניידים זה לא מוצרים אמינים, בלי קשר למחיר שלהם ולחברה שלהם.

פורסם

קצת להסביר את הרקע למה שקודמי תאר.

בשוק הנוטבוקים משתתפים חברות "מותגים" (למשל HP DELL ACER LENOVO וכו') הנקראים OEM, ויצרנים, שאת רובם אתם לא מכירים בשם, כגון Quanta, Compal, Wistron, Inventec, Pegatron ואחרים, הנקראים ODM.

מותג אחד מייצר במקביל אצל מספר ODM, לרוב דגמים שונים (ולפעמים שונים רק באותיות ספורות בשם הדגם), ואילו כל ODM מייצר במקביל עבור מספר ODM שונים.

חלק גדול מהתכנון מתבצע על ידי ה- ODM, והמחשבים נבדלים לפעמים רק בעיצוב חיצוני ו"עיצוב" גרפי של מסכים ותכנות עזר. ה- OEM שומרים לעצמם לרוב את התכנון של הסדרות היוקרתיות, לשוק ה- commercial, להבדיל משוק ה- consumer.

לסיכום, פשוט לא ניתן להכליל. להגיד משהו כמו "HP זה XXX" ו "DELL זה YYY" זו הכללה שגויה וחסרת משמעות. לעניין ההשוואה שנרשמה פה לגבי DELL ו- HP, אז כמובן שלשניהם ODM משותפים.

המגמה בשוק דומה למגמה בשווקים רבים אחרים - עליה בביצועים וירידה חדה במחירים - אבל גם ירידה באמינות. מחשב נייד זה מוצר לא אמין בעליל, והמצב לדעתי ילך ויחמיר. מצד שני, חלמתם לפני שנתיים שב-1500 ש"ח תוכלו לקנות נוטבוק?

:turn-l:
פורסם

אני קניתי לפני חודש ASUS K53SV

ומרוצה עד הגג העלות שלו זה 4000+-

מעבד I5 חדש 4 ג'יגה רם ו500 גיגה הארד דיסק

Vw Polo GTI

פורסם

אני חייב לציין שממש ביאסתם לי את התחת כמו שאומרים... :wink:

במקום להיסגר על מחשב מסויים נהייתי רק יותר מבולבל.

בכל אופן, אני אסכם את הדברים שאני יודע עד עכשיו (משיחות עם חברים ללימודים, מהתגובות כאן ומהמידע באינטרנט) - אני צריך (בשביל הלימודים ובכלל) מחשב עם מעבד i5 לפחות, מסך 15.6, זכרון פנימי גבוה ומאיץ גרפי חזק. מכיוון שההבדל במחיר הוא לא גבוה יחסית (כ-500 ש"ח להערכתי) אני אלך על מעבד i7 (וגם כי יכול להיות שאני באמת אזדקק לזה).

זה משאיר אותי עם 4 מחשבים שעונים על הדרישות (ומבחינת המחיר):

1. dell inspiration n5110 שהוא גם הכי זול - כ-4700 ש"ח עם תיק, עכבר אופטי ושדרוג של הכונן ל-7200 rpm.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18642

2. hp pavilion dv6 6150ej שיעלה כ5500 ש"ח עם תיק, עכבר אופטי ושדרוג של הכונן ל7200. הבעיה היא כאמור הלינץ' התקשורתי שעשו לו כאן.

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13599

3. toshiba satellite p755 שיעלה גם בסביבות ה-5500 אחרי שדרוג הכונן, אבל כנראה ללא תיק ועכבר. היתרון שלו הוא כונן בלו ריי, אבל אני לא בטוח עד כמה באמת יש לי צורך בכונן כזה. בנוסף, לא שמעתי המלצות/דעות לגביו.

http://anakpc.co.il//index.php?page=shop.product_details&flypage=my_garden_flypage.tpl&product_id=535&category_id=43&manufacturer_id=3

4. asus n55sf s1358v שעולה כ5600 ש"ח עם תיק ועכבר אופטי. זה המחשב הכי חזק מבין הארבעה מבחינת המעבד והכרטיס גרפי.

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=13835

נכון לעכשיו ההתלבטות שלי היא בין הדל לאסוס, כאשר השאלה היא האם יש טעם להוסיף עוד כ800 ש"ח כדי לקנות את האסוס החזק יותר או שמא "להסתפק" בדל. אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את ההתלבטות הזאת זה יעזור.

פורסם

gadik6 זה כספך, עשה בו כרצונך. בכל זאת שים לב:

1. בפוסט הראשון הגדרת תקציב של 3-4K, באחרון אתה מגרד את ה-6K.

2. אתה בוחר במחשב שבאופן מעשי אינו נייד.

3. קרוב לודאי שהמחשב שבו תבחר יהיה overkill רציני מבחינת יכולותיו, וממילא לאחר סיום הלימודים סביר שמחשב העבודה שלך יהיה שייך לעבודה.

4. לטושיבה רק 2 שנות אחריות, עליך להוסיף לעלות רכישת שנת אחריות שלישית (אם אפשר).

5. אתה מציין בחלק מהדגמים המחיר כולל תיק. אני מניח שמדובר בתיק שרוול, לא בתיק נשיאה רציני. תיק גב איכותי, נוח, מרופד ומגן ממים יעלה לך כ-300 ש"ח.

לכן - חשוב שוב אם אתה באמת זקוק למחשב כה חזק האם הוא מתאים לתקציבך והוסף לעלות את האבזרים הנדרשים - תיק, עכבר ומקלדת (עם עדיפות לאלחוטיים), תוספת שתסתכם בסדר גודל של 500-1,000 ש"ח.

ובכל מקרה - שיהיה בהצלחה בלימודים ותהנה מהרכישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תיסתכל רק על המעבד אלא תסתכל גם על הכרטיס הגרפי. היום זה חלק בילתי נפרד, ואין הרבה מצבים שתצטרך כוח עיבוד חזק ללא עיבוד גרפי בהתאם.

בכול המחשבים שהבאת(חוץ מהאסוס) הכרטיסים גרפיים יחסית ברמה נמוכה ממה שאתה מצפה ממחשב I7, ואין שום טעם להעדיף מחשב I7 עם כרטיס גרפי כזה לעומת מחשב I5 עם אותה רמה של כרטיסים גרפיים

הבאתי לך 2 דוגמאות:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110BK241NBD

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1SWLXBRG02015

לפי דעתי אם כבר החלטת שאתה צריך מחשבים ברמה כזאת, או שאתה הולך על האסוס שהוא באמת ברמה בין הגבוהות שיש היום לניידים או שאתה חוסך לעצמך כסף וקונה מחשב בסיגנון של מה שהבאתי לך. כול השאר מה שהבאת באמצע, סתם מפוצצים בשמות יפים אבל באמת אין להם הרבה מה להציע(אל תתלהב מ-8 גיגה זיכרון פנימי, זה סתם שטויות שלא ישומיות ל-99 אחוז מהאנשים)

פורסם
gadik6 זה כספך, עשה בו כרצונך. בכל זאת שים לב:

1. בפוסט הראשון הגדרת תקציב של 3-4K, באחרון אתה מגרד את ה-6K.

2. אתה בוחר במחשב שבאופן מעשי אינו נייד.

3. קרוב לודאי שהמחשב שבו תבחר יהיה overkill רציני מבחינת יכולותיו, וממילא לאחר סיום הלימודים סביר שמחשב העבודה שלך יהיה שייך לעבודה.

4. לטושיבה רק 2 שנות אחריות, עליך להוסיף לעלות רכישת שנת אחריות שלישית (אם אפשר).

5. אתה מציין בחלק מהדגמים המחיר כולל תיק. אני מניח שמדובר בתיק שרוול, לא בתיק נשיאה רציני. תיק גב איכותי, נוח, מרופד ומגן ממים יעלה לך כ-300 ש"ח.

לכן - חשוב שוב אם אתה באמת זקוק למחשב כה חזק האם הוא מתאים לתקציבך והוסף לעלות את האבזרים הנדרשים - תיק, עכבר ומקלדת (עם עדיפות לאלחוטיים), תוספת שתסתכם בסדר גודל של 500-1,000 ש"ח.

ובכל מקרה - שיהיה בהצלחה בלימודים ותהנה מהרכישה.

הגדרתי תקציב של 3-4 אלף כי ציפיתי שימליצו לי על מחשבים יותר יקרים, ובתכלס הייתי מוכן להשקיע עד 4.5 אלף. אם באמת יש סיבה אז אני מוכן לנסות ולגרד עוד אלף ש"ח כדי לקנות מחשב יותר טוב.

וכמו שאמרתי כבר המחשב יהיה רוב הזמן בדירה, ואני אקח אותו איתי רק בסופי שבוע ולא על בסיס יומי. לכן גם הנושא של התיק פחות חשוב, ואני יכול להסתפק בתיק "צד" (זה התיק שנותנים במקרה של האסוס).

באשר ליכולות - המחשב ישמש אותי גם לאחר סיום התואר בתור המחשב העיקרי, לכן אני חושב שיש טעם לקנות מחשב חזק, גם אם הוא לא יהיה המחשב שישמש אותי בשביל העבודה.

אל תיסתכל רק על המעבד אלא תסתכל גם על הכרטיס הגרפי. היום זה חלק בילתי נפרד, ואין הרבה מצבים שתצטרך כוח עיבוד חזק ללא עיבוד גרפי בהתאם.

בכול המחשבים שהבאת(חוץ מהאסוס) הכרטיסים גרפיים יחסית ברמה נמוכה ממה שאתה מצפה ממחשב I7, ואין שום טעם להעדיף מחשב I7 עם כרטיס גרפי כזה לעומת מחשב I5 עם אותה רמה של כרטיסים גרפיים

הבאתי לך 2 דוגמאות:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110BK241NBD

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1SWLXBRG02015

לפי דעתי אם כבר החלטת שאתה צריך מחשבים ברמה כזאת, או שאתה הולך על האסוס שהוא באמת ברמה בין הגבוהות שיש היום לניידים או שאתה חוסך לעצמך כסף וקונה מחשב בסיגנון של מה שהבאתי לך. כול השאר מה שהבאת באמצע, סתם מפוצצים בשמות יפים אבל באמת אין להם הרבה מה להציע(אל תתלהב מ-8 גיגה זיכרון פנימי, זה סתם שטויות שלא ישומיות ל-99 אחוז מהאנשים)

למען האמת ברובם המוחלט של המחשבים שבדקתי (עד למחיר של 5-6 אלף) הכרטיס הגרפי היה עד 1 ג'יגה, ובחלקם הקטן הוא היה שני ג'יגה, ככה שזה די מפתיע לשמוע שה-1 ג'יגה נחשב לחלש.

לגבי המעבד - אחת הסיבות שהעדפתי i7 היא בגלל זכרון המטמון (cache?) של 6mb (ב-i5 הוא רק 3mb). לפי מה שהבנתי (ולפי מה שחברים מהלימודים אמרו לי) הזכרון הזה בא לידי ביטוי בעבודה עם תוכנות כמו matlab שדורשות גישה מהירה לזכרון, ולכן יש לי צורך במחשב עם זכרון מטמון גבוה יחסית.

• תוכן חדש...