Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Spider On Weels

Amezo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אני חבר פורום שחלק מכם מכירים אותי, לצערי עבר הרבה חודשים שלא התחברתי מחוסר זמן, אפילו מצאתי הרבה הודעות פרטיות אני מתנצל מכולם שלא עניתי להודעותיכם :).

לעניין הבאגי,

זאת הבאגי הראשונה שבנינו מאפס, הכוונה מבנית שלדה.

חברינו סאלם סיפר שיש לבאגי הרבה פטנטים וזה נכון, חלק מהם בולמים שנבנו מבוכנות הידראוליות עם מיכל שמן וצמצמים מתכווננים , מערכת אויר דחוס ומערכת הידראולית ששולטת בגובה המרכב , אפשר להטוט צד אחד של הרכב ולהגביה את השני

למי ששאל בעניין שיפוע צד. לרכב קיים מפרק אחרי הקבינה משתי בוקסות אחת בשניה בקוטר 10 אינץ בערך עם סיכת גריז ופלטות מאיקולון אל שחק בין שני חלקי הרכב, הגל הינע עובר בתוך המפרק.

פרטים על הרכב :

מנוע 5.7 TBI עם מגדש על גדול שהיה מורכב על מנוע דיזל ישן של .GM

גיר 400 של אביר וסרנים דנה 60 מקדימה ודנה 70 מאחורה

לדפרנציאל הקידמי הוחלפו הצירים לפלדה חזקה יותר וגם כן בקוטר יותר גדול לחלק החיצוני.

צמיגים 39.5

למי שאמר שהרכב הזה יתפרק כנראה שהוא לא מבין עניין.

מוטות קישור מצינורות סקידיול 80 צד אחד בוקסה וצד שני מיסב עומס גבוה קוטר של הציר 50 מ"מ

אפשר להרחיב הרבה יותר על הרכב הזה, אבל כרגע ישנה באגי בבניה בשלב ראשוני שלדה אחרת לגמרי

שלדת צינורות אני איצרף תמונות zyryywzmjehj.jpg

unmt10j22muy.jpg[התמונות הוסרו לבקשת המשתמש]

תודה לכם ואשמח אם תבקרו אצלנו ותתרשמו משני הרכבים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרשים ביותר.

אבל מה ההבדל בין הרכב הזה, לבין ההאמר והגפ"ס? לשניהם, אם אני לא טועה, יש מתלים נפרדים ושניהם מסוגלים לעשות בדיוק את אותו הדבר, לא? היתרון הברור של הרכב הנ"ל הוא קוטר הגלגלים.

• אחראי פורום
פורסם

מרשים מאוד.

והשלדה מהתמונות למעלה - וואו!

אשמח לעוד תמונות מתהליך הבניה שלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

השאלה שלי הייתה יותר בכיוון של עד איזו זווית הרכב יכול לתקל שיפוע צד לפני שהוא מתחיל להתהפך.

אגב, תודה על ההסבר, הוא סיפק לי תשובה לשאלה אחרת שרציתי לשאול.

בהצלחה בבניה!

פורסם

אני מאוד מודה לכם על התגובות

שמייצרות אדרינלין חזק שיתן לאדם לעבוד קשה בשבילכם

אני מאוד מודה ל-זאהר, שהגיב ונתן כצת הסבר עם תמונות

ואני מבטיח לכם שעוד השבוע אני אעלה עוד סרטון לאינטרנט שיתמוך את ההסברים

ולענות על כמה שאילות

( הבעייה שהחברה הזניחו את הצילומים וליווי התהליכים, ורוב הצילומים הם בטלפונים הניידים, אבל בשביל הכבוד שלכם אני אנסה לבחור קטעים שיתנו לפחות תמונה טובה, יש לי קטע בפלאפון שהבאגי עולה על מדרגה של יותר מ 2 מטר. וקטע אחר של עבירות בבוצה...)

תודה לכם

והיום אני אעשה הרשמה לבעל הפרוייקט.

כך שתכירו אותו מקרוב ותשאלו אותו ישירות

פורסם

קודם כל מברוק וכל הכבוד. תיכנון ובניית רכב כמעט מאפס הוא דבר ממש לא טריוויאלי שלא ציפיתי כי יעשה בארץ.

מספר עיצות ושאלות. ראשית כדאי מאוד לצלם את הרכב במצלמת ווידאו טובה מקרוב (סקירה היקפית), בנסיעת מסלול ובמעבר על חפצים/מכשולים בעל גודל ידוע (לקנה מידה, אחרת תצטרכו אבטיח ממש גדול:wink:). הסירטון הוא טיזר מדהים אבל כולם רוצים לראות את המשהו האמיתי.

סתם מסקרנות עלו לי מספר שאלות:

-כיצד תוכננה השלדה? האם היא עברה סימולצייה ממוחשבת? כיצד היא יוצרה? (יש שלדה אני מקווה, אפילו אם המנוע משמש כנושא עומס עיקרי עדיין כל מה שמתחבר אילו נחשב שילדה בשבילי).

-האם ישנם ברכב בקרי מיתלים ממוחשבים? (אם ישנה מערכת הידראולית ששולטת בגובה המרכב אז בקר ממוחשב יאפשר נסיעה בזוויות צד עצומות)

-לא הבנתי, ההנעה היא 2 *4 או 4 * 4?

-ישנן נעילות לדפרנציאל? אם כן, איזה?

-ההיגוי הוא קידמי או כפול?

-הוספתם שיפורי בטיחות? (משאבות גיבוי חשמליות להגה ולבלמים למשל)

בכל מקרה, אם הרכב מתוכנן וניתן ליצור בכמויות אז נראה כי הוא יוכל להכנס לשוק רכבי השטח היותר אקזוטיים. בהצלחה.

פורסם

מדהים!

פשוט תותחים, באמת שלא ציפיתי שמישהו בארץ יבנה משהו בסגנון.

מה בעניין הרישוי, יש תכנונים כלשהם לנסות לסדר לרכב רישוי?

פורסם

כל הכבוד, מדהים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

מוריד בפניכם את הכובע! עלו והצליחו, ואל תתנו לכל מיני טיפוסים קטנים, רפי שכל וצרי עין להוציא לכם את הרוח מהמפרשים.

ובחיאת, תנו לנו עוד כמה סרטונים...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השילדה מאוד מעניינת אותי, איך שהכול בנוי בעיגולים, כדי שיהיה מקסימום תמיכה, אהבתי.

אבל מה שלא הבנתי מהסירטון זה- ראיתי שהגלגלים מידי פעם מאבדים אחיזה, האם זה חוסר מיומנות בנהיגה, או שהם לא מתאימים ?

כמובן יכול להיות שהנהג סתם השתעשע עם המנוע החזק...

כמו כן, לדעתי שילדה כזאת מיוחדת ראוייה למעטפת קצת יותר מושקעת.

עבודה פנטסטית, יש המון חשיבה מאחורי הרכב.

יש הבדל גדול בין הרכב הזה לג'פס או האמר, נתחיל בזה שהוא לא מיתלים ניפרדים :-D כי הוא רכב הנועד לעבירות.

נ.ב

אני לא חושב שצריך להתייחס אפילו לגאון, למוח הענק, לזוכה פרס נובל שלנו, שנותן הערות גזעניות.

תמיד יש איזה אחד קטן שאוהב להרוס את המסיבה...

בברכה מתן

פורסם

זאהר

איך התמודדתם עם זוויות בסרנים ובמערכת ההינע ?

אני יודע שברגע שמשחקים עם הגבהות הזוויות גורמות ללחץ על הצירים \ציריות סרנים ועם הזויות גבוהות אז יש צורך בהחלפה תדירה של מכלולי ההנעה.

אחת השיטות היא להשתמש בגלגלים גדולים ולהעתיק את התושבות של הבולמים והקפיצים כדי להגביה.

שאלה שניה, יש מנגנונים אקסצנטריים כמו ביוגו של מרצדס ושם הגלגל לא ממוקם על הציר כי אם באופסט מסוים ויש גלגלי שיניים שמשנים את יחס התמסורת ממש לפני הגלגל.

אשמח לייעץ [אם צריך] ברמת חישובי הכוחות ובכלל בלתרום רעיון או שניים.

כל הכבוד על הזמן ההשקה והתעוזה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שלום לכולם,

זאהר בשטח ... כולם .... מחכים לתשובות :)

(הרסתי את החרוז )

אם כבר זאהר נמצא אז נראה לי שהוא יוכל לספק לכם את התשובות לשאילות שלכם

בינתיים אני אצפה בתגובות ואנסה להוסיף כמה שיותר פרטים ותמונות על הפרוייקט של הבאגי

Spider On Weels

(אני בינתיים אוסף חומר לעוד סרטון יותר מרשים כמו שהבטחתי )

אני אוסיף כמה תמונות (שצולמו בטלפון נייד ).

ויצא לי באמת כמו שאמר הבחור הפלצן, שהרכב יתפרק אחרי 50 KM

אחרון חביב

אני מאחל לכם

צום קל וחתימה טובה.

P200310_17.39.jpg

P021209_19.56.jpg

P041209_21.19.jpg

P050809_22.01.jpg

P071209_18.54.jpg

P071209_21.42.jpg

P071209_21.42[01].jpg

P140409_19.23.jpg

פורסם
לא יודע עם לצחוק או לבכות :lol: זה מצב המכונאים בארץ והצילום אומר הכל ,תתקשרו ללנד רובר הוא עכשיו בבעלות ערבית אולי יקחו אותכם בתור מוהנדסים פורצי דרך .

בנית מתרשימים או אילתרתם לאורך כל הדרך ? בטח מצאתם כמה פטנטים שמהנדסים בארה"ב לא מצאו ,תרשמו אותם כל פטנט 50 אלף דולר :lol: ,מצחיק ועצוב בבת אחת .

מצטער ,על ההתנגשות וזה לא בגלל שאתם ערבים .

לא מבין על מה כל הכבוד, על מה ? על גרוטאה שתתפרק אחרי 50 ק"מ או על פטנטים פורצי דרך ? אולי תקבלו פרס נובל נשאר רק למצוא מישהו שימליץ עליכם :twisted:

אני קורא את שכתבת ואינני מאמין שחבר פורום כה וותיק כותב דברים מגעילים וחסרי עניין כמו שכתבת.

אתה פשוט דוחה.

אחד מחברי הפורום הוותיקים זאהר שהינו נכס לפורום השתתף בבניית הרכב אז בבקשה טיפה כבוד וההערכה מצידך לא יזיקו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...