Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סאב מסידרת ה-SR הגבוהה ביותר

וקומפוננט מסידרת ה-DB הנמוכה ביותר :shock:

אם זה היה ההפך הייתה מאוד מרוצה כי הקומפוננטים מסידרת ה-SR פשוט מעולים,אין טעם לשדרג את הסט הנ"ל

ההשקעה תעלה בהרבה על התועלת ,תחשוב על לשדרג את הסט למשהו מתקדם יותר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי שדרוג, כרגע לא עומד על הפרק. אני עובד באפריקה ובשביל שבועיים חופשה כל כמה חודשים לא שווה לי להשקיע.

הסיבה שבגללה אני רוצה לנסות את המעבר היא על מנת לנסות להוציא טיפה יותר מהסט הנ"ל שעל אף שהוא מהסדרה הנמוכה שלהם אני מאוד מחובר אליו והצליל שלו טוב בעיניי.

הבעיה היא לא עם הטוויטר, הוא מנגן לי ממש אחלה. אבל כשאני מנסה לשחק עם תכונות הקלריון על מנת לווסת אותו, הטוויטר מנגן טוב לטעמי אבל המיד באס נהיה מסורס.

לגבי הסאב, אחרי קצת כיוונים ותיבה אטומה הוא משתלב לי מדהים עם הסאונד. עד כדי כך שבמוזיקה רגילה (לא מרובת באסים) אני לפעמים מוצא את עצמי תוהה אם הוא פועל ומנגן.

החוסר שלי הוא במידים, שלפעמים הם קצת חיוורים ולכן אני רוצה לנסות את השינוי.

כמו כן, על מנת להגן על הטוויטרים חשבתי על משהו נוסף שהוא פתרון ביניים. והוא לחבר את הטוויטרים דרך הקרוס. ואת המידים בצורה ישירה. מה דעתכם?

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

אתה בעצם מתלונן על הבעיה הנפוצה עם סטים פאסיביים:

טויטר צועק עם מיד בעוצמה טובה, שזה אותו הדבר כמו טויטר שמנגן מצויין אבל המיד חלש (זה אותו יחס בדיוק).

הפתרון הזול (והלא פחות טוב) הוא מה שאדי הציע לך (לאנוספורצה), וזה אמצעי להנחית קצת את הטויטר יחסית למיד.

מתחדשת*

פורסם

אז מה בעצם הפתרון המוצע? ומה היתרונות שלו על מעבר לאקטיבי?

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

הפתרון הוא שילוב של שני נגדים לפני כל טויטר, בערכים שישאירו את נקודת החיתוך באותו תדר, אך יפחיתו מההספק שמגיע לטויטר.

הערכים מחושבים ע"פ עכבת הטויטר, וע"פ ההנחתה הרצויה.

למידע נוסף: L-PAD.

היתרונות הם בעיקרחסכון בכסף של ציוד, והרבה זמן של כיוונים.

החסרון הוא בעיקר שזה שדרוג של הקרוס הקיים, שלא מאפשר גמישות משמעותית יחסית למקור.

מתחדשת*

פורסם

לא רומם -

הוא סובל בדיוק מההפך ממה שהצעתי לו. אם הבנתי נכון, הנחתה נוספת של הטוויטרים תסרס לו כאן את הסט לחלוטין ותסגור אותו.

הטוויטרים שלו נעימים אבל המידבאסים אנמיים לגמרי. זה נשמע אותו הדבר אבל זה בדיוק ההפך.

הוא טוען שגם בעוצמות גבוהות הטוויטרים נשמעים טוב אבל המידבאסים פשוט לא מספקים את הסחורה.

הבעיה נגרמת כאן מכמה סיבות אפשריות -

1. המידבאסים האלה נחנקים הרבה לפני נקודת החיתוך של הטוויטרים - 4K זה תדר שהרבה מידבאסים לא מצליחים להגיע אליו כמו שצריך ואצלו הטוויטרים נחתכים בכבר בסלופ בעל משמעות של 12 דציבל ולכן כנראה יש לו שם בור רציני.

2. ההתקנה של המידבאסים לקוייה - פחות נראה לי הבעיה כי אם זה היה נכון אז מה שהיה חסר לו זה באס ולא מיד וזה דווקא נראה שיש לו בשפע כי הוא טוען שהסאב משתלב נהדר ולכן זה אומר שהמידבאסים מספקים באס קדמי טוב.

הרעיון של לתת למידבאסים לנגן ללא חיתוך של הקרוס יכול להיות רעיון טוב מאוד רק לזכור לתת לכל הסט חיתוך בHPF שמתחיל ב60 הרץ או 80 הרץ בשביל שהמידבאסים לא ירדו נמוך מידי.

אפשר כמובן להתאים סליל שיחתוך את המידבאסים ב4K בסלופ 6

אם זה אכן ישפר את התוצאה אז זה צריך לסגור לו את הבור - במידה והמידבאסים האלה אכן יכולים להעלות גבוה יותר.

פתרון נוסף יהיה לשדרג רק את המידבאסים לסדרה גבוהה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
טויטר שמנגן מצויין אבל המיד חלש

הטוויטרים שלו נעימים אבל המידבאסים אנמיים לגמרי.

אני אמנם לא סובל מעודף שינה, אבל עדיין מפוקס.

מתחדשת*

פורסם

קודם כל תודה על כל התגובות.

אדי - לגבי התגובה האחרונה שלך. משתמע כי באמת שווה לנסות מעבר לאקטיבי על מנת לתת למיד באסים יותר "חופש".

למה אתה מתכוון להוסיף סליל?

כמו כן לצערי עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי איך לעשות מעבר לאקטיבי בצורה נכונה ובטוחה ואיך לכוון הכל במצב זה.

פורסם
קודם כל תודה על כל התגובות.

אדי - לגבי התגובה האחרונה שלך. משתמע כי באמת שווה לנסות מעבר לאקטיבי על מנת לתת למיד באסים יותר "חופש".

למה אתה מתכוון להוסיף סליל?

כמו כן לצערי עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי איך לעשות מעבר לאקטיבי בצורה נכונה ובטוחה ואיך לכוון הכל במצב זה.

לא אמרתי לעבור לאקטיבי אמרתי להעביר את המידבאסים לכניסת הקרוס בכדי לדלג על החיתוך שלהם דרך הקרוס ולתת להם לנגן עד הרול-אוף שלהם - זה עניין של חצי דקה על כל קרוס.

תנסה לרגע - תראה איך זה נשמע ואם יש הבדל מהותי מבחינתך - אם לדעתך פתאום יש יותר מידי מיד אז זה אומר שבכל זאת צריך לחתוך את המידבאסים אחרת ואז אפשר להתאים להם קרוס פסיבי רק להם בנקודת חיתוך גבוהה יותר - קצת משחקים אמנם ותצטרך לדעתי להזמין כמה סלילם (לפחות שלושה בכדי לבחון שלוש נקודות חיתוך שונות) אבל זה יחסוך לך חיווט וערוץ הגברה נוספים.

אם אתה רוצה אחרי הניסוי הזה לעבור לאקטיבי - תן לי לדעת, נמשיך משם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא מבין מה זאת אומרת להעביר את המיד באסים לכניסת הקרוס.

לגבי החיווט וערוץ הגברה נוסף. הם קיימים. ולכן אין לי שום בעיה לעשות את זה.

במגבר של הJBL יש לי כבר 2 ערוצים פנויים. וישנו RCA שרץ מהרדיו דיסק למגבר. הדבר היחיד שאני צריך להוסיף זה כבלים לרמקולים וגם זה לא בעיה מבחינתי.

פורסם

אז תסלול את החיווט, ותפעיל.

אתה יכול להפעיל את הHU על ווליום נמוך מאד, כך שנזק לא יגרם לשום רכיב, מה גם שנקודת החיתוך הראשונית היא 2K.

מתחדשת*

פורסם
לא מבין מה זאת אומרת להעביר את המיד באסים לכניסת הקרוס.

לגבי החיווט וערוץ הגברה נוסף. הם קיימים. ולכן אין לי שום בעיה לעשות את זה.

במגבר של הJBL יש לי כבר 2 ערוצים פנויים. וישנו RCA שרץ מהרדיו דיסק למגבר. הדבר היחיד שאני צריך להוסיף זה כבלים לרמקולים וגם זה לא בעיה מבחינתי.

אה!

אז תעבור לאקטיבי :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי, תודה רבה.

עכשיו אם אפשר בבקשה את שלבי הכיוונון.

שוב תודה

פורסם

אין פה שום דבר מיוחד אתה מגדיר band pass למידבאס מ60\80\100, מה שתרצה.

חותך אותו מלמעלה ב4K ומגדיר HPF לטוויטר מ4K נשמע טוב? יופי!

לא נשמע טוב? תשחק עם הסלופים והנקודות חיתוך, נשמע לך טוב? תכניס את הסאב ותחתוך אותו בLPF איפה שחתכת את המידבאס, נשמע טוב? יופי!

לא נשמע טוב? אותו דבר, סלופים ונקודות חיתוך, ואם הקלריון הזה תומך אז גם תנסה להפוך פאזה לסאב. לא אהבת? תחזיר.

בהצלחה!!! :lol: :lol: :lol:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...