Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בנסיון מעבר לאקטיבי

amirmoshe
שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

המפרט של המערכת שלי הוא

קלריון 786

מונו - סאונדאון 1000D

מגבר - JBL 1004

קומפ' - פולק אודיו DB5251

סאב - polk audio sr

כיום המערכת נשמעת סבבה, אך אני חושב ומאמין שאני יכול לנצל טוב יותר עם אקטיבי (על סמך מה שקראתי בפורום).

אני צריך בבקשה עזרה שלב אחר שלב איך לעשות את המעבר נכון וללא נזקים.

תודה מראש.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הכן את החיווט המתאים:

ערוץ RCA עבור כל רמקול

חווט רמקול עבור כל רמקול מהמגבר

בדוק את נקודת החיתוך של הקרוס הנוכחי

אחרי החלפת החיווט זה הכל כיוונים

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין שאתה יודע שבשבי לעבוד אקטיבי אתה צריך להעיבר כבלים חדשים מכל אלמנט למגבר,גם אתה מחבר

ב REAR את כל המידבאסים,וב FRONT את הטוויטרים לפי ימין שמאל, +- , RCA לכל זוג אלמנטים.

במגבר אתה מגדיר את הפילטר על FULL (איפה שיש לך LP\HP) מוריד את כל הגיינים במגבר עד הסוף.

רדיו: יש לך כפתור בצד שמאל למעלה בשם OPTION (לחיצה ארוכה) מחפש אופציה בשם SYSTEM ומשנה את העבודה ל 3WAY.

שם אתה תדפדף יהיו לך אופציות כמו X-OVER,TC וכו'..תגדיר לפי היידע לך שלך ולפי השמיעה. (מומלץ לבדוק על האלמנטים את תחומי התדרים שלהם לפי שאתה נוגע כי ניתן לשרוף אותם ולא נעים.)

בהצלחה.

Scan Speak

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה אני יכול למצוא נתונים על התחומי תדרים של הרמקולים?

כמו כן מה הם נקודות החיתוך שמהן מומלץ לי להתחיל?

כבלים יש לי וכמו כן RCA. ובמישור הזה אין לי בעיה.

מה שחשוב לי זה סדר הכיוון, ונקודות החיתוך.

תודה לכל העוזרים

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר את הסט שלך ואין לי מושג מה תחומי התדרים שהוא עובד איתם.

בתור בהתחלה מומליץ להתחיך כך:

טוויטרים תחתוך ב 2.5KHZ ותרים,תשמע איך הם נשמעים הכי טוב בשבילך,כמובן עם הגיין במגבר,תפעיל רק אותם בלי מידבאס ובלי סאב,תנסה גם לא לעבור את ה 4KHZ.

לגבי המידבאסים תתחיל מזה שתחתוך אותם בHP על 80HZ וב LP על 2.5KHZ,נשמע טוב? תרים ל 3.15KHZ,נשמע עדיין טוב?

תוריד את ה HP ל 63HZ, וכך הלאה... (כמובן שכל זה בלי הטוויטרים,רק המידבאסים עובדים)

אחרי שאמרת "נשמע טוב" תתחיל בלהפעיל טוויטרים עם המידבאס(בלי סאב) ותשמע,מרוצה? תפעיל סאב וסע בזהירות.

זה +- בתחום תדרים המומלץ.

Scan Speak

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת נמוך 2.5K לטוויטרים במיוחד כאלה שאתה לא מכיר דן!!

אל תעשה כלום לפני שתבדוק מה הטווח תדרים של הטוויטרים האלה, אם אין לך מידע עליהם יש לי שיטה מעולה קוראים לה "היי גוגל!".

בהצלחה!

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דן זאת עוד פעם התקופה של החודש שאתה מתחיל לדבר שטויות.. :roll:

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל העוזרים. עשיתי קצת שיעורי בית באתר היצרן. והנתונים שמצאתי שם הם כאלה:

טווח תדרים לסט כולו:

53-23kHz

הספק לסט כולו בRMS:

100W

בהנחה והטוויטר המחובר הוא אכן הDB1001 אז נתוניו הם:

4kHz-23kHz

60w

אין מידע לגבי הסלופים בקרוס.

ושאלה נוספת היא האם להתקבע לתחומי התדרים של היצרן (שאם לא כן אז מה הטעם בחיתוך אקטיבי?)

כמו כן אודה לעזרה בתחום הכיוונון עצמו - דרך ביצוע שלב אחר שלב.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, ממש לא. אתה לא חייב להתקבע לתדר החיתוך המקורי של היצרן, אתה יכול לרדת יותר נמוך או יותר גבוה. כמובן, שהכל תחת ביקורת תמידית שלא ישרף לך איזה טוויטר בטעות.

כמובן שזה לא רק תדרי חיתוך וסלופים זה גם זויות והשקעה בהתקנה.

בידוד בדלתות, התקנה נכונה של טוויטרים וכו'.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שאתה עובר לאקטיבי - השאלה האמיתית היא למה?

מה לא בסדר לך בסט?

הטוויטר צועק מידי והמידבאס לא מספיק להגיע לעוצמה לפני שהטוויטר כבר הורג אותך?

אם זאת כל הבעיה...

במקום להוסיף עוד חיווט.

במקום להוסיף עוד מגבר.

במקום לשבור הגדרות יצרן (קרוס פסיבי)

לא היית מעדיף פתרון יעיל שינחית לך את הטוויטרים? - כל הסיפור יכול להגמר בפחות מ50 שקלים ומבלי לפרק את הרכב.

אם זה מעניין אותך ואתה מוכן לנסות פשוט תגיד לי ואני אתן לך את ההמלצות שלי לבניית LPAD לכל טוויטר (שני נגדים לכל טוויטר סה"כ, גרושים בודדים והסט שלך מאוזן).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...