Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב30 השנים האחרונות אתם היחידים שהצליחו באמת לגייס כמות כזו של אנשים כמו כל אלו שהגיעו למיונים, אז קשה לאנשים להאמין שבאמת קורה משהו.

.

כמו שכתב לך רוני הם היחידים שגייסו נקודה.

דבר שני בשנות השמונים היתה הרבה התעניינות במרוצים בארץ והליגה הופסקה בגלל מלחמות פנימיות ולא בגלל חוסר עניין.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אהלן אביחי וכל השאר,

אני השתתפתי "במקצה" הבוקר של יום שלישי. גם לי יש מספר הערות/הארות שמטרותיהן היא לא לנגח בכלל!!! אלא נועדות לשפר את התהליך בהמשך.

קודם כל אקדים ואומר - כל הכבוד על היוזמה הברוכה. סופסוף מישהו מרים את הכפפה להביא מירוצים לארץ גם אם זה בתנאי החוק המוטורי המגביל שלנו.

לגבי המיונים עצמם: אחרי שקראתי את כל הקטילות בפורום הזה ובפייסבוק כבר חשבתי שהולך להיות יום שחור, אפילו חבר התקשר אלי ואמר לי שאולי כדאי לי לבטל לאור המצב. אבל אני כבר מזמן החלטתי שאני הולך, וזהו.

באופן כללי אני אומר שהתרשמתי לטובה, במיוחד אחרי כל הביקורות, אבל כאמור גם לי יש מספר דברים לציין.

מבחינת תהליך הרישום - היה סבבה לגמרי, אמנם היה עומס קל כאשר הגיעו כמות גדולה של אנשים בבת אחת, אבל זה הגיוני.

הקבוצות - קצת גדולות מידי לטעמי. הוכחה לכך היא שאחרי 2 תחנות הפרידו את הקבוצה שלנו ל-2 עם "עוזר מדריך" שאיתו עברנו את רוב התחנות האחרות. אם מלכתחילה הקבוצות היו קטנות יותר למדריכים היה יותר קל, ובטח היה פחות בלאגן בכל תחנה.

מבחינת התחנות -רובן המכריע היו סבירות ומעניינות ואני מסכים שכל תחנה באה לבדוק פרמטר אחד או יותר לגבי כל משתתף.

לגבי תחנות הג'ימקאנה והקארטינג - אחת הבעיות בתחנות האלו שאין זמן "להתרגל" לרכב. אני מסכים עם זה שבנסיבות הקיימות לא ניתן לתת לכל אחד זמן ארוך בכדי להתרגל. אבל, מכיוון שהרבה זמן התבזבז רק על ההחלפת נהג+שיחה קצרה עם המדריך, אז לתת לכל אחד 2 מקצים רצופים ללא החלפה זה נראה לי פתרון סביר.

עוד סיבוב יקח לא יותר מחצי דקה לכל משתתף, אבל במקצה השני אפשר לשפר דברים שלמדנו - מה שנותן עוד פרמטר מדידה. צריך לזכור שזמן רב מתבזבז רק החלפת נהגים, אבל כשאתה בפנים התוספת לעוד סיבוב היא קטנה.

בנוסף, אמנם נאמר שהם לא מודדים זמנים ורוצים לראות פוטנציאל ושליטה - אבל בתור צופה מהצד - במיוחד בקארטינג - קשה להאמין שמי שקובע את הציון יכול באמת לראות מה קורה, מכיוון שבזמן שמישהו נוהג אז הוא מתאים לנהגים הבאים את הקסדות, דואג שלא יהיה בלאגן בשער, אומר למפעילים להחזיר את הקונוסים ומזניק את הבא בתור (בזמן שהמפעילים עוד מסדרים את הקונוסים!!!!)

אם יש מישהו שהוא "מומחה" אז הוא צריך לשבת לבד (אפילו עם כסא מוגבה) ולהיות מרוכז בכל נהג ונהג ולא להתעסק בדברים אחרים.

התחנה שהכי איכזבה אותי (וגם אחרים) - זו עמדת הסימולטור. העמדה זו לא הייתה מקצועית בכלל. ההגה הוא מהפשוטים שיש בשוק, לא דומה לשום דבר מציאותי. הגה ממש צעצוע - ולי יש בבית הגה לוגי'טק מסוג G27 אז אני יודע על מה אני מדבר (אתה יכול לקרוא גם כתבה שכתבתי בנושא הגאים בלינק הבא: http://www.hometheater.co.il/article02623 - ההגה שהיה אצלכם הוא מתחת להגה הפשוט שאני הזכרתי בכתבה). בעמדה הזו שוב ישנה בעייה שעושים רק הקפה אחת - כלומר אין זמן להתרגל/להשתפר.

בנוסף - הרכב בולם מעצמו (אמנם המדריך ציין זאת בהתחלה). בתור אחד שמשחק בסימולטורים במחשב/PS3 אז זה שהמשחק בולם זה רק בלבל אותי - אני לא יכול לתכנן כניסה לפנייה, בלימה ויציאה אם המשחק עושה לי יותר מחצי מהעבודה ובולם היכן שהוא רוצה.

אמנם המשחק עצמו הוא סביר - אבל צריך לזכור שיש במשחק הרבה פרמטרים שניתן לכוון לגבי ה"עזרה" שהנהג מקבל, אבל שם לא יכולנו ליגוע בכלום.

המלצה שלי בעמדה הזו זה להתייעץ עם אנשים מנוסים במשחק סימולציה במחשב/PS3, להשתמש בכלים המתאימים (המושבים היו אחלה), ולכוון את המשחק בצורה שבאמת ידע להבחין בין נהגי סימולטורים לבין נהגי ארקייד.

לכל המקטרגים והמתלוננים - אל תשכחו שהמטרה היא לא הקמת ליגת פורמולה בארץ (לצערנו כמובן...), אלא מירוץ חד פעמי - פעם בשנה.

החברה המפעילה היא לא חברת מירוצים/מסלולים, וכמובן שהמטרה שלהם היא לעשות כסף בסופו של דבר (מי רוצה לעבוד חודשים על חודשים ובחינם ???) - אך עם זאת יש להם אינטרס משותף להכניס את עולם המירוצים החוקי!!!! אלינו.

ולכן לאלו שמדברים על "מקצה סלבים" או "מקצה מנכלים" כעל דבר שלילי - תחשבו שבזכות זה יחד עם הפרסומות וכל הצילומים והשידורים אמורים לממן את ההפקה לשנה זו - ואמורים להראות להפקה שיש להם טעם לעשות שוב בשנה הבאה. אם הם יפסידו - מי ירים את הכפפה בפעם הבאה - אלו שאומרים שהם לא קיבלו תמורה ל-333 ש"ח שלהם?

מקווה מאוד שעברתי....(גם אם זה תלוי בקצת מזל),

ובברכת בהצלחה לצוות פורמולה ישראל ולאביחי - שנת מירוצים טובה....

user_offline.gifquote.gif

פורסם

עד עכשיו המיזם הזה מצליח מאוד בגיוס ממנים, נותני חסות, מתמודדים וחשיפה תקשורתית מרשימה ומפרגנת.

הם גם הצליחו לקשור קשר בתודעת הציבור לפורמולה 1.

לאמרות שהמיונים לא נותנים הרבה סימנים מעודדים - אני מקווה שגם בשלב הביצוע הם יהיו מוצלחים באותה מידה.

לטובת הענף.

לטובת הציבור בכלל וחובבי הגה בפרט.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לי מפריע שבהעדר ליגה אמיתית עדיין יוכרז "אלוף ישראל"

היום כשכולם רצים כמו עדר למה שנראה יותר כמו ריאליטי שואו ..מיונים ותבחינים "נבחרת..(לא מכיר נבחרת שמתחרה כנגד עצמה)

לא רואים את התמונה הגדולה..אולי כי האגו דוחף ואולי בתור עם אנחנו מאוד מוכים על ידי הממשל אז נקח הכל

בואו נקרא לזה יום כיף מול האומה ונסגור עניין ונהנה

אבל בעתיד זה יהיה קצת מגוחח להיסתכל על העבר של הספורט המוטורי בישראל ולהגיד "כן אלו אלופי הליגה לדורותיהם..וזה פה בצד

הוא איזה עוף מוזר מאיזה מיזם כייפי שהיגיע לזה תוך מיונים ליצניים ולא היו לו באמת קישורים ונסיון במירוצים באמת ...אבל גם זה הישג...בני"

פורסם

אם זה ארוע חד פעמי אז למה להתחיל אם "אלוף ישראל" ?

בא נקרא לזה מלך המכייפים?

המיזם משגע ויצירתי ואם ימכרו כרטיסים אני קונה

ואני מאד מקווה שיעבור בשלום ובכיף לצופים בלי יותר מדי תקלות של אספסוף

אבל מי שמתחרה יודע שכל זה בבל"ט..

מפגן מוטורי ולא תחרות

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כל הכבוד לכל מי שלמרות כל מה שהיה במיונים עדיין מאמין החבורת ליצנים הזאת שמנהלת את FIL, לנהל 3 ימי מיונים הם לא יודעים ואתם מצפים מהם לנהל תחרות??!!

אם זה יקרה זה יראה בדיוק כמו שנראו ימי המיונים: חובבני, מביש, משעמם, לא מקצועי אני בטוח שיש למי שהיה שם עוד הרבה מה להוסיף לרשימה הזאת חחחח

ממש בדיחה ה-FIL האלה

פורסם

כל הנושא הזה הוא פשוט בדיחה אחת גדולה.

ואני כבר חשבתי שהולך להיות פה מסלול מרוצים איכותי עם עונת מרוצים מסודרת.

התמימות...

פורסם
כל הנושא הזה הוא פשוט בדיחה אחת גדולה.

ואני כבר חשבתי שהולך להיות פה מסלול מרוצים איכותי עם עונת מרוצים מסודרת.

התמימות...

על סמך מה חשבת את מחשבותיך התמימות. חלמת חלום ?

בוודאי לא מהמידע שמארגני האירוע סיפקו לנו.

ובקשה לכל מי שהולך לכתוב בתת פורום הזה.

אם נרשמת ונכשלת ספר לנו ,אם נרשמת והצלחת ספר לנו.. ואם לא זה ולא זה גם ספר לנו.

כך נדע להעריך טוב יותר את ההודעות של כולםםםםםםםםםם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמה דברים,

1.אני מסכים פה עם הרוב, כל הכבוד לא משנה מה יקרה למה שפורמולה ישראל עשו , הם גרמו לעם להבין שיש ספורט מוטורי , ויש כזה דבר בעולם , ולא להישאר עם התודעה שכשאני מדבר על זה שאני נוהג במכונית לא כדי להגיע מA ל B אלה נהנה בדרך ואני טס לחול להיתחרות בתחרויות , כי כן , זה אמיתי וזה לא רק בסרטים . אז זה ברכה מה שעשו .

2.אני שוב מסכים עם הרוב , המיונים הראשונים היו ביזיון ללא תכלית , פשוט רמה שלא קיימת לא משנה איפה תשים את האצבע על מפת העולם , אבל יש לי שאלה לכולכם , מה האמרה בין הגדולות של אירטון סינה הדגול שכולנו מעריצים ?

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better."

אז כולם כאן אחרי הימי מיונים הראשונים באו ונתנו ביקורת , שבעצם יחדה את כולם שהיה ביזיון, ואכן מי שהיתמזל מזלו (כן זה ללא ספק היה מזל , וכולנו יודעים את זה ) הצליח לעבור ליום השני , שאכן פה נעצר הביזיון , הגעתי ליום מיונים שאכן אפשר לקרוא לו יום מיונים איכותי , ועם תכלית , של למצוא נהגים .

לפי מה שאני רואה , הרוב מי שכתב פה זה מי שלא עבר ליום מיונים השני , ונכון ששמעתם שהיה חם מדי לרוץ , והיו פשלות(שאני לא ראיתי כלל) אבל מה תגידו עם באילת יהיה חם? חם מדי להיתחרות ? חם מדי לשים חליפה וקסדה וכולי..? אז רצתי , ולא בכיתי , ואחרי שהישתעלתי למשך שעה בערך , לא בכיתי . והסדר של היה ממש למופת , לא חיכיתי דקה מיותרת , והיה מים , וזה לא נמשך יותר מ3 שעות , כך שאוכל לא היה מצתרך . ואכן מי שידע לנהוג , ולא סתם מישהו שעבר בגלל שהוא בכושר , אכן עבר , והגימיקאנה , היה לדעתי הדבר הכי מקצועי שם , אין שום מצב שהם המציאו את המסלול הזה ביום אחד . מישהו חשב על זה והגיע למסלול מושלם לבחון נהיגה של אדם ממוצע .

אז בנוגע לסעיף הזה , אני מוריד בפניהם את הכובע , כי פה , הם לא רק יצאו אלופים , מגיע להם מחיאות כפיים .

3. בנוגע לתחרות , ולכל מה שציינתם פה , גם אני מעוניין לדעת אם זאת הולכת להיות תחרות . או שזה הולך להיות מופע יחצנות .

אבל יש לי שאלה לכולכם , זה יהיה כל כך רע שידברו בתוכניות שכולם רואים בערב בטלוויזיה , (אנשים נורמלים ולא כמונו שבמקום לראות ערוץ 2 רואים ערוץ "יוטיוב") על סלבריטאים כאלה ואחרים שמתחרים בספורט מוטורי , ויגידו לעצמם "וואו זה כנראה לא רק פושעים עושים זאת , גם קיים סוג כזה"

אז לא כל כך מעניין , ואני לא יודע מה יהיה לנו , ואיך זה יהיה, רק יודע שזה אירוע מוטורי שלא התקיים בארץ כבר מעל 3 שנים , אז למה אנחנו נותנים לזה יחס רע , תנו לאירוע להיות , ובמידה ואכן לא יתנהל כראוי , נוכל לבוא אליהם עם ביקורות , ושנה הבא הם ישתפרו , כי כנראה שללמוד מטעויות , בזה הם טובים .

בכל אופן , זה מה שאני חושב , ואכן אומר תודה למארגנים על היום השני .

A.R.T Performance

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הכניעה שלה תרמת לא קידמה אותנו מילימטר

הכל נשמע טוב ואני אבוא לצפות ולהנות (מקווה שתהיה שמירה נאותה על האספסוף שיגיע)

אבל "אלוף ישראל" ??

היצחקתני....

אלוף הקירקס יותר נראה

ובנוסף עצוב לי שאלו שידם כן בספורט אינם חלק מהגוף המחוקק

פורסם

Avichai and to the guys and girls in the forum

I really do not understand the chriticism which really got out of line. it is true that there are things that went wrong, nothng is perfect, thisis the first time that something like that is taking place. I also have many ideas how things coudl be better and so on, but only Boaz Meiri and his team took it from talks to action, and only for that FIL deserve the credit and I want personally to thank them

Yes, I was part of the qualification days, i screwed up on the 2nd day, but i can say the following:

1. the first qualifications were amaturistic, but the people got to the 2nd day were people that know how to drive, at least most of them

2. the poeple that go tto France, most of them are the better drivers that exist in israel. i know persoannly most fo them and they deserve to be there

3. the 10 that were selected, are great drivers. I know ersonally 4 of them and they are indeed great drivers with real talent and some of them with prior expereince

so, at the end of the day FIL did a good job selecting the drivers to particpate in Eilat race. may be there are very few people that qualified to be there and they are not, but this is probably becasue they had a bad day, were not focused enough or they had the wrong attitude for racing

as I said there are many things to do better. timing, scheduling, quality of the qualification day (the 1st one) and so on. however, this is the first national level event of motor racing that got support of the officials and goverment which is a good change and to crack the beaucracy hard headed people is something to admire.

Avichai, Boaz and the rest of the FIL team. good luck with the race in Eilat, and thank you for doing the impossible and also to give the opportunity to all of us to be part of it. At least i will try to challenge again next year after becoming a little more focused and may be to become a better driver for next year

Avichai, i suggest you to consider to have a forum of people here for planning the next year event once you will complete the event on mid dec. i am sure you guys will be able to see that there are positive people here that can contribute to the positive evolution for FIL for he years to come

פורסם

אני חושב שצריך לבוא ולו רק כדי לתמוך בפעילות המוטורית היחידה, המתוקשרת והחוקית, שתהיה פה (אם תהיה) בשנים האחרונות!

אבל... העלויות באמת גבוהות: 380 ש"ח לכרטיס "רגיל" והעלויות להגיע לאילת, שני מיכלי דלק בערך (300X2ש"ח) זה באמת לא פשוט

אני חושב טוב טוב אם לבוא או לא, ולו רק בגלל המחיר

לסלי

נ.ב

FIL, אני חושב שמן הראוי להתייחס לנושא ברצינות ולשקול מחדש את התמחור

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני חושב שצריך לבוא ולו רק כדי לתמוך בפעילות המוטורית היחידה, המתוקשרת והחוקית, שתהיה פה (אם תהיה) בשנים האחרונות!

אבל... העלויות באמת גבוהות: 380 ש"ח לכרטיס "רגיל" והעלויות להגיע לאילת, שני מיכלי דלק בערך (300X2ש"ח) זה באמת לא פשוט

אני חושב טוב טוב אם לבוא או לא, ולו רק בגלל המחיר

לסלי

נ.ב

FIL, אני חושב שמן הראוי להתייחס לנושא ברצינות ולשקול מחדש את התמחור

לסלי, מחיר הכרטיסי ירד באופן משמעותי, ממליץ להתעדכן דרך פורמולה ישראל.

FIL.YAD2.co.il

פורסם

אבל מדוע המבצע הוא רק לכרטיס כפול ליום אחד?

חבל שאין מבצע של כרטיס משולב ב-380 ש"ח לשני הימים, עד שנוסעים לאילת, כבר עדיף לראות את שני ימי המירוצים.

• תוכן חדש...