Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתעלם משלב המיונים, כל מה שהיה להגיב לזכות או לחובה כבר נאמר אבל אותי קצת מטריד השלב הבא ויש לי תהיה בעקבות פלאייר שלכם שקראתי במיונים.

באם מרוץ הפורמולה באילת הולך להיות פתיחתה של עונת /ליגת מרוצי פורמולה בישראל או שמדובר בארוע חד פעמי?

התהיה הזו עולה אצלי בעקבות 2 דברים:

1. נציג FIL מקפיד כל הזמן להגיד אנחנו מקימים מסלול.

עכשיו, המילה הנכונה היא סוללים וכל מי שסולל מסלול מירוצים יתגאה וידגיש את המילה "סוללים" אבל מסיבה כל שהיא אתה לא משתמש בה.

היית יכול לציין את איכות הסלילה, להתגאות בטכנולוגיה שיובאה מחו"ל (מסלול רקורטן משובח), להדגיש את הפיקוח של המהנדסים הגרמנים וכו' אבל במקום זה כל הזמן אני שומע "מקימים", אז יכול להיות שזאת סתם בחירת מילים אומללה אבל אני אשאל מפורשות, האם לאחר הארוע המסלול יפורק ו"יעלם" או שהמסלול ישאר שם למרוצים הבאים ולרווחת כל מי שרוצה להשתמש בו (כמובן בתשלום)?

2. מי שקרא את סעיף 1 יכול להגיד "מה יש לבאגירה הזה, פראנואיד?" אז אני אסביר מאיפה זה בא, כולנו רואים את המרוץ באילת כאבן דרך בספורט המוטורי בישראל, כולנו רואים איזה הפנינג במסלול כמו בחו"ל, משהוא שגם בדמיוניינו וגם במה שהמארגנים משדרים יהיה מאוד ענייני ומקצועי כשגולת הכותרת היא הפורמולה כאשר הנהגים הם חבורה מיומנת שנבחרה בקפידה והוכשרה למטרה הזו.

אז אני לוקח במיונים פלאייר ליד ומה אני קורא? מיקצה הנבחרת הוא רק מקצה אחד מתוך מגוון של מיקצים של מנכ"לי חברות, מיקצה סלבריטי, מיקצה עקרות בית מתוסכלות, וולאלה, חסר רק ליצנים ופילים ויש לנו קרקס תקשורתי פר אקסלנס.

אז חברה מ FIL, אני מבקש להבין, מדובר בארוע תקשורתי חד פעמי שלאחריו יפורק המסלול וכל העניין "כאילו לא היה מעולם" או בארוע מוטורי שהוא ירית הפתיחה של עונת מרוצים שלמה.

אני חושב שלכל חברי הקהילה הזו חשוב להבין האם הם נותנים רוח גבית אדירה (ומוחלים על אי סדרים) למען תחילתה של מסורת מירוצים בישראל או למען קרקס תקשורתי טלויזיוני שלגמרי במקרה התוכן שלו הוא מוטורי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שגם מארגני FIL לא בדיוק יודעים מה יהיה. הם מחכים, כמונו, לראות אם המירוץ יקרום עוד וגידים, ואז אפשר לדבר הלאה.

1. המסלול - יהיה מסלול קצר (1.3 ק"מ לפי בועז מאירי) כאשר מסלול תקני של ה-FIA הוא לפחות 2 ק"מ (יש יוצאים מהכלל). ככזה, הוא חסר חשיבות ברמה בינלאומית. בנוסף, הוא מוקם על אספלט ששייך לנמל אילת, ואני מניח שגם יחזור לנמל אילת לאחר האירוע. לפי בועז מאירי, אם האירוע יצליח תיבחן לעומק אפשרות לבנות מסלול של קבע בסמוך לאילת, במקום אחר לחלוטין (מבחינתי אלו דברים בעלמא - עלות הקמה של מסלול כזה היא עשרות עד מאות מיליוני שקלים, ובאילת אין ככל הנראה עדיפות כלכלית לכזה דבר. היית רואה את עצמך נוסע לאילת פעם בחודש או בשבוע? אני לא).

2. הנהגים לא יהיו נהגים מקצועיים (למעט מקצה המקצוענים, אולי, וגם מקצה המנכ"לים/סלבים/VIPים שכל אחד מהם כמובן מומחה בתחומו :-P ) ולכן אל תצפה למירוץ מקצועי. אי אפשר לאמן חבורת נהגים, מוכשרים ככל שיהיו, להיות מקצוענים בתוך שבועות ספורים.

ולשאלתך האחרונה - אני חושב שאעריך נכון אם אניח שהתשובה שתקבל היא שמדובר באירוע תקשורתי חד פעמי שאם יצליח, אולי יהווה יריית פתיחה למשהו אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקיצור - רצינו פורמולה 1 קיבלנו פורמולה צמחית של רמדיה.

בהצלחה לכל אלו שחושבים שהם הולכים להתחרות במשהו רציני. אחרי מה שהראו פה על המיונים, ועם הסיפור של מקצים לדוגמניות מערוץ הילדים, נראה לי שמישהו פה מרים אירוע יחצ"ני ומנסה לעשות קופה. על הדרך ייצא לכם לנהוג קצת במכונית מעניינת (מעניין מה באמת יביאו בסוף, כי הדוגמניות לא יעלו על משהו קיצוני).

איזה מדינה. הדבר היחיד שבאמת מאורגן פה זה הפשע.

פורסם

רוני, אל תשכח שלפחות חלק מהמכוניות אמורות להישאר בארץ לחודש-חודשיים ולשמש כרכבי הדרכה וקורסים. זה בפני עצמו יכול להיות מעניין, ואם המסלול ישאר פתוח ויהיה אפשר לעלות עליו עם רכבים אחרים גם זה יהיה מעניין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום חברים,

כפי שאמרת על יום המיונים דובר רבות ואת האמת עיפתי מלנסות להסביר ולנסות לעזור כשאנשים לא רוצים עזרה אלא רק לערוף ראשים.

לגבי המסלול בפרט ופורמולה ישראל בכלל, מדובר על סגירה של נמל אילת וסלילה של מסלול והקמה של אירוע.

המסלול כרגע הוא מסלול זמני שישאר פתוח לאחר מכן לקורסים על מכוניות הפורמולה רנו.

למה זמני כי בכדי שמשהו יתחיל לנוע בישראל מתחילים בזמני (זמני זה הכי קבוע שיש במדינתנו), לאחר מכן יש תיכנון למסלול קבוע וכן למרות שהעלות גבוהה זו לא הבעיה בירוקטריה זו הבעיה.

האירוע הוא אירוע חד פעמי שנתי במתכונתו כרגע, כך הושגו האישורים וניתנה האפשרות להתחיל במיזם (ניתן ל10 שנים), עונת מירוצים הוא חלום שאנו שואפים להגיע אליו אבל כרגע אנחנו מכיולים וחדורי מטרה להוציא אירוע זה לפועל בכדי להראות שאפשרי לארגן אירוע כזה במדינתנו ולהיות ירית פתיחה לשאר המפיקים והעמותת להרים אירועים דומים.

לגבי המקצים, לא מדובר במקצה אחד בלבד לנבחרת אבל כן ישנם עוד שני מקצים (סלבריטאים, מנכ"לים) הדבר לא פוגע בנבחרת שעלת אלא תוספת לאירוע הספורט מוטורי ולהעלאת המודעות.

לגבי הרוח הגבית וקהילת הפורום, בנימה אישית וכנות אמיתית אתם מאוכזבים מימי המיונים הראשונים אבל אני מאוכזב עוד יותר מהקהילה כאן, מהיום הראשון נתתי לגיטמציה לכל מה שנאמר כאן, יצגתי אתכם בצורה הטובה ביותר אל מול היזמים, עזרתי בכל בעיה שהייתה, עניתי לכל שאלה ולכל הודעה פרטית ונתתי יחס אישי לכולם.

מלבד מעטים שנתנו פידבק חיובי כל מה שקיבלתי מכם זה אוסף קללות, השמצות, יחס מזלזל ואפילו משפיל, אבל אני לא נשבר ואני אלחם כי לי יש מטרה מול העיניים וזה להרים את האירוע הזה על הצד הטוב ביותר, להפיק לקחים ולהשתפר מרגע לרגע בכדי שסוף סוף יקרה כאן משהו מוטורי.

אז כן ציפיתי לקצת יותר סבלנות ואורח רוח וכן ציפיתי שתבינו שזה אירוע ראשון מסוגו וכן ציפיתי שתראו את התמונה הגדולה.

אבל כמו שאומרים: "ציפיות יש רק לכרית".

מאחל לכולכם בהצלחה במיוניום ובתקווה לימים רגועים יותר כאן בפורום.

פורסם

לא כולם בגישה של לקטול, אל תדאג.

יש אנשים פחות ציניים, שבאמת מאמינים שאפשר להרים אירוע טוב.

ב30 השנים האחרונות אתם היחידים שהצליחו באמת לגייס כמות כזו של אנשים כמו כל אלו שהגיעו למיונים, אז קשה לאנשים להאמין שבאמת קורה משהו.

כולם התרגלו שדופקים אותם.

אני נתתי את הביקורות שלי במטרה לשפר דברים ולא סתם לקטול.

אולי לאחרים יש צורה שונה של התבטאות.

פורסם

אתה גם לא רואה את התמונה הגדולה. אתם הבטחתם משהו, יצרתם רמת ציפיות מסוימת, ואז סיפקתם משהו אחר לגמרי, נחות משמעותית במגוון מאפיינים. פידבק חיובי דווקא יש לי לתת ביחס אליך (וגם נתתי בשרשור אחר) - אתה עשית כאן עבודה מצוינת ולכן כל הכבוד. אבל במובנים אחרים ימי המיונים היו כישלון, ומזה אי אפשר להתחמק. אם מישהו קילל או השמיץ אותך או ניסה להשפיל אותך או את המיזם אתה מוזמן לשלוח לי בה"פ ואני אטפל בזה. אבל אתה לא יכול לבקש סבלנות ואורך רוח מאנשים ששילמו כסף טוב בשביל לקבל מוצר נחות.

ב30 השנים האחרונות אתם היחידים שהצליחו באמת לגייס כמות כזו של אנשים כמו כל אלו שהגיעו למיונים, אז קשה לאנשים להאמין שבאמת קורה משהו.

זה לא חוכמה להגיד כשב-30 השנים האחרונות הם גם היחידים שניסו לגייס כמות כזו של אנשים משלמים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בועז,

אני רוצה לחזק. זה לא פשוט להרים ימי מיונים מאורגנים. זה לא פשוט לבחור מתודה, וכל מתודה שתבחר תהייה שנוייה במחלוקת.

זה לא פשוט להרים את זה כלכלית, ואני מבין את הצורך במרוצי גרוטאות למינהם (אבל כן, חשוב למען הספורט המוטורי שהמרוץ האמיתי - לא של הפונפונים והכוסיות, גם יוצג ככזה, וזה כדי שהספורט המוטורי שיתפתח פה יהיה של נהגים ולא של יחצנים וסלבריטאים).

הסדר והארגון היה למופת, למרות התקלות - לכל אורך הדרך, מרגע הפרסום, דרך הרישום, ודרך ימי המיון (וזה למרות הבלאגן ביום הראשון - חסרה היתה כנראה חזרה גנרלית). אני מקווה שיום מיוני ההמשך יהיה רציני, כי שם כבר נדרשת בחינה הרבה יותר רצינית של הרבה מאוד יכולות - ואין דין נהיגת קארטינג כדין נהיגת מרוצים! התנהגות שונה, טכניקה שונה, ולמרות שזה נראה כאילו דומה, יש הרבה מאוד הבדלים. ואין דין נהיגת מרוץ כדין נהיגת סיבוב לבד - אנחנו רוצים נהגים שלמים, רצוי גם מכוניות שלמות במרוץ, תרבות נהיגה ואחריות אישית וכללית.

רק שתמשיכו, ושיהיה כל כך מוצלח שתרצו לעשות עוד והרבה.

עומר

פורסם
לא אמרתי את זה.

הרבה ניסו.

הם הצליחו!

כנראה שלא הייתי ברור: זה לא חוכמה להגיד "ב30 השנים האחרונות אתם היחידים שהצליחו באמת לגייס כמות כזו של אנשים כמו כל אלו שהגיעו למיונים", כאשר ב-30 השנים האחרונות הם גם היחידים שניסו.

ועכשיו אתה מוזמן לספר לי מיהם אותם "הרבה" שניסו.

ולעומר - אני מבין את הצורך לפרגן, אבל למה להמציא? "הסדר והארגון היה למופת" - מה בדיוק היה פה למופת?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני חייב לשאול משהו ,

מקצה סלבריטאים , מקצה מנכ"לים או פירסומאים , ומקצה נהגים סמי מקצוענים

ואין מקצה לנהגים מקצועיים ??? WTF ?

יש פה הרבה נהגים מקצוענים שהיו יכולים להרים תצוגת תכלית הכי טובה שהייתם יכולים לבקש

פורסם

אני אף פעם לא מבין למה דוחפים סלבריטאים לכל חור.

את מי מעניין לראות סלבריטאים נוהגים במכונית פרומולה רנו ?? למה זה קשור ??

בסדר, תביאו את עדי הימלבלוי לבושה ביקיני לעמוד עם שלט על הגריד, אבל למה שארצה לראות אותה ועוד חבורה של שקר כלשהם, שכל מה שהם יודעים לעשות זה לשבת בבית קפה עם משקפי שמש ענקיים, נוהגים במכוניות האלה ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
יש פה הרבה נהגים מקצוענים שהיו יכולים להרים תצוגת תכלית הכי טובה שהייתם יכולים לבקש

כמה נהגי פורמולה מקצועיים אתה מכיר בארץ? אני מכיר שניים - אלון דאי ורוי ניסני (אולי יש עוד בודדים). כל האחרים - מקצועיים ככל שיהיו בנהיגת ראלי או נהיגת ג'ימקאנות, ואפילו אם יש להם עבר במירוצי מסלול - כולם יצטרכו לעבור סדרת אימונים לפני שיוכלו להתחרות כמו שצריך. וזה עוד לפני שנכנסים לשאלה את מי בוחרים. ולמה אותו לא? ולמה אותו כן? ולמה לא אותו? ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בועז,

אני רוצה לחזק. זה לא פשוט להרים ימי מיונים מאורגנים. זה לא פשוט לבחור מתודה, וכל מתודה שתבחר תהייה שנוייה במחלוקת.

זה לא פשוט להרים את זה כלכלית, ואני מבין את הצורך במרוצי גרוטאות למינהם (אבל כן, חשוב למען הספורט המוטורי שהמרוץ האמיתי - לא של הפונפונים והכוסיות, גם יוצג ככזה, וזה כדי שהספורט המוטורי שיתפתח פה יהיה של נהגים ולא של יחצנים וסלבריטאים).

הסדר והארגון היה למופת, למרות התקלות - לכל אורך הדרך, מרגע הפרסום, דרך הרישום, ודרך ימי המיון (וזה למרות הבלאגן ביום הראשון - חסרה היתה כנראה חזרה גנרלית). אני מקווה שיום מיוני ההמשך יהיה רציני, כי שם כבר נדרשת בחינה הרבה יותר רצינית של הרבה מאוד יכולות - ואין דין נהיגת קארטינג כדין נהיגת מרוצים! התנהגות שונה, טכניקה שונה, ולמרות שזה נראה כאילו דומה, יש הרבה מאוד הבדלים. ואין דין נהיגת מרוץ כדין נהיגת סיבוב לבד - אנחנו רוצים נהגים שלמים, רצוי גם מכוניות שלמות במרוץ, תרבות נהיגה ואחריות אישית וכללית.

רק שתמשיכו, ושיהיה כל כך מוצלח שתרצו לעשות עוד והרבה.

עומר

אם אפשר לומר על משהו שהיה למופת זה באמת היה הפרסום.

היום מיונים הזה פומפם בכל מדיה אפשרית וסוקר בכל אמצעי תקשורת.

פגשתי ביום מיונים בחורה שהגיע מכתבה שפורסמה בחדשות, בחור שהגיע פרסום ברדיו, ואני שמעתי על הארוע פה בפורום.

אז באמת שאפו.

ולמר פורמולה ישראל,

ציפת? גם אנחנו ציפינו!!!

p><p>
ג

כושר גופני ובדיקות רפואיות, בדיחה.

ראיון אישי, שקר בפרסום.

מתקני אקסטרים, שקר בפרסום.

סימולטורים, טייס לא היה, נהיגה בדיחה.

אתה ציפית, גם אנחנו ציפינו. ציפינו ליום מאתגר ומלא חוויות. ציפינו למבחנים שבאמת יבחנו יכולות נהיגה. וכמובן להנות.

כמו כן אף אחד לא מוריד מההשקעה שנתת פה בפורום ולעזרה שנתת לאנשים, באמת שאפו.

• תוכן חדש...