Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בגיל 26 וכשיש עבודה אז עם כל הכבוד לאופניים, מוניות, לוח טרמפים של הסטודנטים ומכונית של ההורים פעם ב, החלטתי שהגיע הזמן לקנות רכב.

הרכב ישמש אותי בעיקר לסידורים בתוך העיר ולנסיעות בארשבע - מרכז אחת לשבועיים שלושה. סביר שעוד שנה יהיו נסיעות בין עירוניות יותר תכופות.

שלושת השיקולים המרכזיים שלי הם:

# בטיחות.

# מהירוה/תאוצה סבירה. נוסע מהר בבין עירוני. יש לי ניסיון רב בכביש 6 עם מזדה 3 ליסינג (כמעט בטוח ש 1.6) ואני מבסוט. הייתי מעדיף לא לרדת (לפחות יותר מידי).

# אמינות סבירה. אני בוגר אלפא ולא מפחד מהמוסך, אבל לא רוצה שהמוסכניק יהיה אצלי שוב בחיוג המהיר.

אני מניח שככל שהרכב יהיה קטן הוא גם יהיה פחות יקר ויאפשר שנתון חדש יותר אז לדעתי אפשר ללכת על הקטגוריה הקטנה ביותר, אני גם זורם על 3 דלתות.

גם חברה שלי תנהג ברכב לכן עדיף אוטומט אך זה לא חובה.

בקשר לתקציב, שאלתי קצת אנשים, וזרקו לי 50K~. אם לדעתכם אני יכול לענות על הצרכים גם בפחות אז בכיף, אם מומלץ להוסיף עוד אז זה גם אפשרי.

תודה :)

פורסם

יש לך קצת ניגוד עניינים בשיקולים.

מצד אחד השיקול הראשון הוא בטיחות אבל אתה הולך לקטגוריה של מיני וסופר מיני.

כמו כן לא תקבל את נוחות הנהיגה, המהירות, והתאוצה שאתה מקבל ממאזדה 3 2011 כי אתה פשוט לא באותו טווח מחירים.

הייתי הולך על:

-דהייטסו סיריון (למרות שתתקשה למצוא אחת שלא מהשכרה/ליסינג).

-סיאט איביזה, תוכל למצאו גם ידינית וגם לקפוץ שנתון או שניים.

-פוולסוגן פולו, אמין אך אחזקה קצת יקרה (אם מטפלים במורשה).

-פיג'ו 206 גיר קצת בעייתי קח בחשבון שאתה לוקח לבדיקה.

בהצלחה

פורסם

תודה!

משום מה חשבתי שעם מכוניות חדשות יותר הפקטור של גודל --> בטיחות כבר פחות רלוונטי..?

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על גרנדה פונטו 1.4,יש לה גיר רובוטי,צריך קצת להתרגל אליו,אך לרכב 5 כוכבי בטיחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה!

משום מה חשבתי שעם מכוניות חדשות יותר הפקטור של גודל --> בטיחות כבר פחות רלוונטי..?

זה נכון שהרכבים הקטנים של היום הרבה יותר ביטחותים מאלו של פעם, אבל מה לעשות הפיסיקה לא משתנה.

רכב יותר גדול תמיד יספוג יותר אנרגיה.

פורסם

עד לא מזמן היה לי שיקולים כמו שלך פחות או יותר, תנסה לפזול לכיוון פיז'ו 307 מנוע 2 ליטר ידנית.

בטיחות טובה, אמינות סבירה בהחלט,נוחה והכי חשוב - טיל בליסטי לעומת מאזדה 3.

פורסם

אם אהבת את המאזדה 3 קנה מאזדה 3 שנת 2007 מליסינג ב 45k אני קניתי מבאגט ב 51 לפני שנה והמחירים ירדן עו מאז

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם

תודה על התגובות עד כה!

בנוגעה לפיז'ו 307 או מזדה 3, אני חושב שמיותר לי לקנות כרגע משפחתית. עדיף לי קטן וחדש יותר (חשיבה מוטעית?).

עוד מכוניות שהוצעו לי - ראנקס/מזדה2/B3.. מודה שאני קצת הולך לאיבוד.

פורסם

B3 זה רכב משפחתי, בדיוק כמו 307 וגם עגלתי משהו.

טויוטה ראנקס זה דגם האצ'בק של קורולה - רכב אמין מאוד, יותר חיסכוני ממזדה 3 וגם די זריז. אחזקה לא יקרה. בהחלט אפשר לשקול ורק ממודל 2005.

הבעיה של ראנקס זה המחירים הגבוהים\שנתון נמוך לתקציב.

מזדה 2 זה רכב קטן ובטיחותי (יחסית לגדלו). לא נראה לי שהוא נכנס לתקציב.

לי הוא עשה רושם של צפיפות ופשטות, אבל כוח לא חסר לו.

אם שקלת מזדה 2, תשקול גם סוזוקי סוויפט החדשה, אבל כנראה תצטרך לעלות את התקציב בשביל שני אלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני חושב שהדור הנוכחי של הסיריון יכול לעשות עבודה מצוינת.

אמנם מנוע 1.3 ליטר שנשמע עגלתי ועם 87 כ''ס, אבל תאמין לי

שהמכונית הזו זריזה ולא תתאכזב ממנה.

היא אמינה מאוד (מנוע של טויוטה יאריס, אבל לא יקרה כמוה),

מרווחת מאוד ביחס לסגמנט, חסכונית בדלק ולא יקרה לאחזקה.

לגבי בטיחות, יש רק 2 כריות אויר ואין בקרת יציבות. ישנם 4 כוכבים במבחני הריסוק.

תוכל למצוא אחת החל משנת 2006. תעשה עבודה מצוינת. מניסיון.

שלומי.

• תוכן חדש...