Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לקראת קנייה מגאן 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכם,

לאחר קריאה מרובה בפורום ברצוני לשאול לדעתכם

לאחר חיפושים רבים מצאתי רכב שאני מאמין שיכול להתאים לי. מדובר על רכב רנו מגאן (קראתי הרבה דברים פה בפורום), רכב שהיה לי בעבר ב-2 גרסאות (קופה 2002 ו- 2006) כשגרתי בחו"ל. מכיר את הרכב ואיך הוא מרגיש, עדיין לא ברור לי למה בארץ יש לו שם כל כך נורא. אני נוסע כ-15K ק"מ בשנה לכל היותר, אין לי ציפיות מרכב מעבר לקופסא עם גלגלים שמעבירה אותי ממקום למקום (אתכם הסליחה לאלו שחיים, נושמים וחולמים מכוניות).

מבחינתי המחיר הנמוך שלו הוא יתרון. הרכב המדובר עתיד להרכש מחברת אלבר, שנתנה לי תחושה של אמינות ורצינות לעומת חברות ליסיג ומגרשים שונים שביקרתי בהם. אם מישהו חושב אחרת או יש לו חוויה שונה, אשמח לשמוע על כך לפני הקנייה הסופית.

הרכב עבר 90K ק"מ, ליסינג נהג יחיד, ולפי הסטוריית התיקונים לא נראה שעבר התערבויות רחוקות לכת. המחיר הוא 45אלף שקלים וכולל אחריות שנתיים למנוע וגיר. טיפול גדול של 90K יעשה לפני שימסר כמו כן כל תיקון שיעלה בגדר הבדיקה שאני יכול לבצע לרכב במוסך לבחירתי.

אשמח לשמוע את דעתכם:

1. באופן כללי נראה לי קנייה טובה. האם יש משהו שצריך להסתכל עליו מבחינת פורמאליות (ניירת) לפני הקנייה? ניסיון טוב או רע עם חברת אלבר?

2. מבחינה מכאנית אני מבין שתיבת ההילוכים האוטומאטית יש לה תואר מפואר כעושה צרות (הרכבים שהיו לי היו ידניים), מה עלי לבקש במוסך שישימו לב במיוחד לגבי ההילוכים? אילו דברים כדי לבדוק ואילו טיפולי מנע ישנם בכדי שלא תתמוטט בעתיד?

3. במידה ואני צריך לעשות חישוב לטווח ארוך, בתרחיש פאסימי שתיבת ההילוכים מתה כשהיא מגיעה ל120K ק"מ (עוד שנתיים או אפילו 3 מבחינתי, אחרי פרק האחריות). מהו סדר גודל העליות של שיפוץ כולל של תיבת הילוכים כמו זאת או החלפתה באופן כולל?

מודה לכם מראש לכל אלה שישתפו אותי בדעתם

פורסם

מניסיון שלי, מדובר ברכב יחסית אמין, מרווח, בטוח ונוח. התמורה היא מעולה ביחס לשנתון.

תוכל לקבל אותו ב-40K. תתמקח.

יש לך אחריות לשנתיים על המנוע וגיר, ויש סיכוי סביר שגם לאחר מכן לא יתעוררו בעיות מיוחדות.

שיהיה בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

1. בדוק היסטוריית טיפולים ותיקונים ברכב. בדוק אם אלבר נותנת לך שלוש שנים אחריות מלאה ומטפלת ברכב במוסכים מורשים (רמז: לא).

2. אתה לא צריך לבקש כלום לגבי התיבה האוטומטית כי אף אחד לא יבדוק אותה, בטח שלא במכון בדיקה. בסך הכל רכבים ממודל 2008 כמעט ולא סובלים מבעיות בתיבה האוטומטית.

3. שיפוץ או החלפה עולים 4-5 אלף ש"ח. לפעמים אפשר להסתפק בהחלפה של שסתומים שעולה בערך חצי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על ההתיחסות.

התמקחתי קצת, הסתיים ב 44K לדעתי מחיר סביר.

הפתעה נוספת שמשכה את תשומת ליבי, המראה של הרכב הינו של 2009, עם חלק קדמי חדש יותר מכל ה2008 שראיתי, והפלסטיקים מסביב כולל מראות בצבע הרכב ולא השחור הסטנדרטי.

בדקתי תיקונים, טיפולים בזמן, לא הוחלפו פנלים של פח, לא הוחלפו חלקי מנוע עיקריים. טיפולים סדירים, צמיגים, מגבים ורפידות ברקסים ושני אשפטונים.

הפנים שמור מאוד, נראה כמעט חדש.

הדאגה העיקרית שלי הייתה תיבת ההילוכים.

פורסם

הבנתי שרכשת?

אם כך תתחדש ומזל טוב,תן כמה תמונות גם שניראה את הצרפתיה.:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש על הרכב, אני מאוד אוהב את המגאן וגם חושב ש 44K זה מחיר סביר בהחלט.

לגבי אחריות, אני חייב להגיד שרוב חברות הליסינג נותנות אחריות של שנה או שנתיים ולא יותר כך

ואגב, אלבר בוודאות מטפלים במוסכי יבואן, אני יודע כי אחי עובד בסניף שלהם בעפולה ושאלתי אותו.

וקדימה - תעלה תמונות כדי שנראה את הבייבי החדשה שלך....

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

משום מה 2 תגובות שכתבתי לא מופיעות.

רק רציתי להודות לכם ולעדכן שהאוטו נוסע נהדר, לא הכי חסכוני אבל קצת יותר מהרכב הקודם.

אכן מטופל במוסך היבואן מאז תחילתו, אלבר היו בסדר גמור מצידם בכל הנושע לתהליך הבדיקה ותיקונים לפני מסירת הרכב. אפילו נתנו לי זוג וישרים חדשים אחרי שביום השני שלי עם הרכב עף לי וישר (מין הסתם לא היה תפוס כמו שצריך) כניקיתי את השמשה על כביש 6.

סה"כ אין טענות ושמח עם הרכב והשירות.

• תוכן חדש...