Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי ארצות הייצור השונות:

אני יכול להעיד שצמיג של דנלופ המכובדת שנקרא SP Sport 490 ומיוצר באינדונזיה, הוא פשוט זוועה ולא עומד בכלל ברף של שאר מוצרי החברה. פשוט ברמה של צמיגים סיניים.

אני לא יודע לגבי דגמים אחרים שלהם, אבל אני לא הייתי קונה צמיגים של דנלופ שמיוצרים באינדונזיה..

דאנלופ ומותגים אחרים מיוצרים באינדונזיה מהסיבה שחומר הגלם הגומי הטבעי מגודל שם במטעי ענק שהוא הבסיס לכול צמיגי האיכות הקיימים בשוק.מה שחשוב במקור הצמיג היא הארץ שבה הוא נבדק וקיבל תקינה לדוגמא הסימול E2 היא מדינה במערב אירופה שזה בד"כ סטנדרטים גבוהים יותר לבדיקה מצמיגים שהסימול E29 מופיע בהם,לישראל לא נכנסים צמיגים ללא תקינה אירופאית.

פורסם

לא ידעתי לגבי מדינת הבדיקה של הצמיג, מה פירוש E29?

זה מקובל שמותגים נחשבים מייצרים במדינות שונות כדי להוזיל עלויות, אך כאן מדובר בצמיג שלא מופיע באתר של דאנלופ העולמית, עד כמה שראיתי בגוגל הוא נמכר בשווקים מתפתחים, השם דגם שלו מרמז על סידרה יוקרתית של דאנלופ SP SPORT שהיא בקטגוריית UHP והצמיג הנ"ל ממש אפילו לא קרוב לזה.

לפי דעתי מדובר במפעל צמיגים אינדונזי שרכש את הזכויות מדאנלופ ובעצם אין שום קשר טכני בין הצמיג הזה לדאנלופ.

יכול להיות שמדובר בפסי ייצור ישנים של דאנלופ שנמכרו לאותו מפעל.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
לא ידעתי לגבי מדינת הבדיקה של הצמיג, מה פירוש E29?

זה מקובל שמותגים נחשבים מייצרים במדינות שונות כדי להוזיל עלויות, אך כאן מדובר בצמיג שלא מופיע באתר של דאנלופ העולמית, עד כמה שראיתי בגוגל הוא נמכר בשווקים מתפתחים, השם דגם שלו מרמז על סידרה יוקרתית של דאנלופ SP SPORT שהיא בקטגוריית UHP והצמיג הנ"ל ממש אפילו לא קרוב לזה.

לפי דעתי מדובר במפעל צמיגים אינדונזי שרכש את הזכויות מדאנלופ ובעצם אין שום קשר טכני בין הצמיג הזה לדאנלופ.

יכול להיות שמדובר בפסי ייצור ישנים של דאנלופ שנמכרו לאותו מפעל.

האות E וספרה מייצגת את קוד המדינה שבה אושר הצמיג:E1 גרמניה,E2 צרפת,E29 אסטוניה.

פורסם
האות E וספרה מייצגת את קוד המדינה שבה אושר הצמיג:E1 גרמניה,E2 צרפת,E29 אסטוניה.

אצלי יש צמיג שיש עליו E2 אבל אין עליו DOT. לא חובה שיהיה את שניהם? ראיתי צמיגים שיש גם וגם.

פורסם

DOT הוא תקן אמריקני, ואילו תקן ה-E הוא תקן אירופי ולכן הם אינם חייבים לבוא ביחד, אם כי זהו לרוב המצב. שווה לבדוק אם תקן ה-DOT (שאגב, גם אליו מצורף מספר שמציין את חברת הצמיגים ואת מדינת המוצא, וגם את תאריך הייצור) נמצא אולי בצדו השני של הצמיג. אני הייתי עושה מאמץ לקנות צמיגים שיש להם את שני התקנים, בין השאר כי תקן DOT כולל גם את דירוגי האחיזה, מקדם השחיקה והטמפרטורה של הצמיג (שנמדדים במסלול כלשהו אי שם בטקסס). ישנו גם תקן JIS היפני. שמעתי פעם המלצה לקנות רק צמיגים שיוצרו בארצות שמנפיקות את התקנים הללו, כלומר רק צמיגים אירופיים, אמריקניים או יפניים. חשוב לזכור שגם קיומם של כל שלושת התקנים אינו מבטיח שהצמיג באיכות גבוהה מספיק לנהג שחשובה לו הבטיחות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

איך יודעים מהתבוננות בצמיג מה ארץ היצור / ארץ הבדיקה של הצמיג?

אף פעם לא נתתי על זה את הדעת. אני בדרך להרכיב זוג חדש, ומעניין לבדוק בחדשים איפה יוצרו ונבדקו.

פורסם

כתוב עליו באנגלית

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...