Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי נייד IBM THINKPAD R32 בן 9.

נתונים טכניים:

pentium 4M 1.8Mhz

GPU - ATI 16mb

2GB DDR RAM

Atheros wifi

HDD 160GB

מבחינת חומרה, קשה לי להאמין שתהיה בעיה אבל הארות בנושא יתקבלו.

מחפש גרסה טובה, מהירה וידידותתית למישהו שרוצה לנסות לינוקס. מתכנן להתקין אותה במקביל ל-XP בדואל בוט.

דרישות - ידידותית, תמיכה במסמכי וורד וכו', אינטרנט זריז (מבחינת החיבור אין לי בעיה כי יש חיבור של 20M), צפייה בסרטים מהדיסק הקשיח (כתוביות מדי פעם), טורנט, סקייפ וכו'.

בפורום אחר המליצו על ubuntu 10.4 או 10.10. מחיפוש זריז בגוגל, עלו עוד המון גרסאות ולכן אשמח לשמוע חוות דעת ממנוסים ממני על מה ללכת.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

מחשבי IBM מקבלים היטב לינוקס, בדרך כלל.

אובונטו אידאלי למשתמשים מתחילים, ויש לה קהילת תמיכה אדירה ופעילה. הייתי מציע לך ללכת עליו וככל שתתמקצע תוכל לבחור גרסאות לינוקס ייעודיות או סתם עם דגשים אחרים, לפי טעמך.

לא נראה לי שתהיה בעיה מבחינת מעבד וזכרון עבודה, גם אם תבחר את הגרסה החדשה (11.04). כדי להיות זהיר, הייתי מתקין את גרסת 10.04 Lucid, שהיא גרסה יציבה שמתוכננת להיות נתמכת לאורך זמן (LTS).

הכרטיס הגראפי עלול להיות בעייתי, אבל גיגול או אפילו העלאת פוסט ב - ubuntuforums תתן לך מידע איכותי.

בכל מקרה, מציע לך לעבוד עם אובונטו.

נ"ב - קרא היטב את הנחיות ההתקנה בדואל בוט, כולל הגדרות הפרטישנינג. שים לב שאתה לא פוגע במחיצה עליה יושבת מערכת ההפעלה החלונאית, וכן מגדיר מחיצה למערכת ההפעלה הלינוקסית ומחיצה לתיקיית home (גגל קצת על מבנה התיקיות בלינוקס, הוא שונה מאשר בחלונות). לא נראה לי שאתה צריך מחיצת swap, אגב (ראה שם).

בהצלחה ותבלה!

עריכה: תמיכה בוורד לעולם לא תהיה חלקה במאה אחוז מסיבות של היעדר תאימות ואי עמידה בתקנים מצד מיקרוסופט. קח את זה בחשבון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עצה חכמה נתת - לא להשתמש בגרסה החדשה של אובונוטו, ממשק הUNITY אכזב אותי מאוד - ואם אני לא טועה, הוא האופציה היחידה באובונטו החדשה.

החסרון - חבילות (תוכנות) לא מעודכנות.

בשביל הספורט (והנסיון) הייתי הולך על XUBUNTU מעודכנת.

פורסם
ממשק הUNITY אכזב אותי מאוד - ואם אני לא טועה, הוא האופציה היחידה באובונטו החדשה.

החסרון - חבילות (תוכנות) לא מעודכנות.

הוא לא - אפשר לשנות אותו לubuntu classic בהגדרות ההפעלה, ואז הוא יעלה את הgnome הרגיל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חבר'עס, זו הסיבה שהמלצתי ללכת על גרסה דיפולטית טובה בלי יותר מדי שינויים שגם הקהילה חלוקה לגביהם.

יוניטי הרג לי את הנטבוק שמריץ Natty, לכן חזרתי לגגגגגגנום רגיל (ממשק ההפעלה הרגיל של אובונטו נקרא Gnome). בליברה אופיס לא השתמשתי עדיין, כך שאין לי דיעה לגביו חוץ מהשמחה לראות fork של אופןאופיס שנמצא היום בשליטת אורקל.

לויקינג אמליץ לצלול אל ubuntuforums - תמצא שם עולם של מידע וידע, אני מניח שגם לגבי דגם המחשב הספציפי שלך.

שכחתי להזכיר גם אתר מעולה שנקרא ThinkWiki, ועוסק בהתקנת לינוקס על מהדורות Thinkpad שונות. כנס לשם וחפש את המודל שלך, ותוכל לבדוק את התאמתו למהדורות השונות של לינוקס.

תבלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הוא לא - אפשר לשנות אותו לubuntu classic בהגדרות ההפעלה, ואז הוא יעלה את הgnome הרגיל

ראיתי המון איזכורים שבגרסה הבאה* גנום יוסר מאובונטו.

לדוגמה

מצד שני, גרסת הבטא של 11.10 עדיין הגיעה עם גנום אז יכול להיות שדעתם השתנתה.

כמובן שתמיד אפשר להוריד בעצמך ולהתקין Gnome,KDE,XFCE בקלות.

פורסם

ליאור, ידיעה שהתקבלה זה עתה מבן (פגשת אותו אצלי) שמומלץ על LTS 10.10, יתמוך בכרטיס המסך ומאד ידידותי.

ה11.4 יותר כבד, המנע מלשדרג בעדכונים למערכת הפעלה מתקדמת יותר בינתיים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
ליאור, ידיעה שהתקבלה זה עתה מבן (פגשת אותו אצלי) שמומלץ על LTS 10.10, יתמוך בכרטיס המסך ומאד ידידותי.

ה11.4 יותר כבד, המנע מלשדרג בעדכונים למערכת הפעלה מתקדמת יותר בינתיים.

10.10 אינו גרסת LTS, גרסת התמיכה המורחבת האחרונה היא 10.04 Lucid Lynx. גרסת LTS הבאה תהיה 12.04.

אודי

Winston S. Churchill -

פורסם
ראיתי המון איזכורים שבגרסה הבאה* גנום יוסר מאובונטו.

לדוגמה

מצד שני, גרסת הבטא של 11.10 עדיין הגיעה עם גנום אז יכול להיות שדעתם השתנתה.

כמובן שתמיד אפשר להוריד בעצמך ולהתקין Gnome,KDE,XFCE בקלות.

לא לגמרי מדוייק. אובונטו תמיד השתמשה בגנום 2 בתור המימשק שלה, והמעבר ליוניטי היה בערך באותו זמן שבו נפסק הפיתוח של גנום 2 ויצא גנום 3. באובונטו 11.04 אפשר לבחור בין יוניטי לגנום 2, באובונטו 11.10 יהיה אפשר לבחור בין יוניטי לגנום 3, שלמען האמת דומים יותר אחד לשני מאשר לגנום 2. אי אפשר יהיה להתקין את גנום 2 הישן והטוב.

לשואל המקורי הייתי ממליץ גם על פורום בעברית באתר whatsup.co.il , אבל למען האמת התשובות שנותנים כאן בינתיים ממש טובות. לשאלות מתקדמות יותר הפורום ההוא מצויין.

• תוכן חדש...