Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשות חברתי סוזוקי בלנו שנתון 97, מטופלת הייטב ובזמן.

מאז שהרכב נרכש שמתי לב לירדת מים קלה אחת לכמה שבועות (לא משהו קריטי בכלל..) כמעט

לצערי לא יצא לי להתעסק עם הרכב קרוב לחודשיים והיום להפתעתי ראיתי שאין מים בכלל במיכל העיבוי

וברגע שפתחתי את פקק הרדיאטור לא היה נוזל קירור שנראה לעיין (כמו קודם שהיה כמעט נשפך החוצא מרוב שהיה מלא)

הוספתי מים ונגשתי למוסך על מנת לבדוק בדיקת לחצים.

הגעתי עם רכב יחסית חם אז נתתי לו להתקרר כמה דקות ומיד בצענו את הבדיקה, והבדיקה עברה בשלום.

לא הייתה נפילת לחץ (רק ירידונת קלה בגלל שהרכב חם) ולא נראו נזילות בזמן הבדיקה.

מספר הדגשים:

1:

לפני כמעט 3 שנים הוחלפו רדיאטור+מאורר מנוע+מאורר מזגן על ידי בעל הרכב הקודם (למשומש)

יש סיכוי לסתימה ברדיאטור?

2:

מכסה הרדיאטור הקיים הינו בלחץ 1.1, ידוע לי שצריך 0.9 אבל הרדיאטור כנראה לא מקורי (וכמו שנאמר משומש) אז אולי

אמור להיות של 1.1? אין לי מושג....

3:

הרכב עבר לפני כמעט שנה טיימינג מלא + משאבת מים לכן אני מתקשה להאמין שמשם הבעיה.

אני ישמח לכיון, אני ממש לא רוצה לעבור את "שיטת מצליח"... תודה :oops:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

החלף מכסה רדיאטור לחדש(כמדומני 0.9 הוא המומלץ, ואין קשר לרדיאטור מקורי) וחזור לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה,

היום שחפשתי מכסה רדיאטור הצלחתי למצוא רק חלופיים זולים, בחברה (סוזוקי) מצאתי רק 1.1 שהוא מקורי..

האם ידוע לך איפה אני יכול למצוא מכסה 0.9 מקורי? (העלות לא חשובה בכלל)

והאם אני צריך מכסה נמוך או גבוה?

תודה רבה!

פורסם
יכול גם להיות שהאטם ראש מנוע נפרץ ואז המים זורמים לשם

אני מתקשה לאמין, אבל אם כן ישנם סימנים לפריצה שכזו?

והבדיקה הכי טובה לנושא הזה זה קומפרסיה?

חשוב לציין: בזמן הרכישה הרכב עבר בדיקה במכון ושם בוצעה בדיקת CO שעברה בצורה טובה.

ואין מים בשמן או הפוך, לכן אני פוסל לחלוטין את אופציה הזו (בלי פתוח פה כמובן) :-)

המכסה חייב להיות 0.9 .

לגבי נמוך או גבוה , זה תלוי ברדיאטור שיש לך .

כן, מחר אני יתחיל לחפש את המכסה המדובר, אולי אני יגיע לאוטוקליניק שם חייב להיות להם.

העיקר להשיג 0.9 מקורי.

כרגע ברדיאטור יש לי פקק 1.1 שהשסתום שלו נמוך.

במידה ואני ישים פקק 0.9 גבוה זה ישנה משהו? יש לזה השלכות?

פורסם

אין אפשרות להחליף .

אם הצוואר גבוה מרכיבים מכסה גבוה ואם נמוך מרכיבים נמוך .

אם אתה אומר שעשית בדיקת לחצים והבדיקה עברה בשלום אז אני מקווה לטובתך שרק המכסה התעייף .

פורסם

הרכב סה"כ במצב טוב (יד ראשונה) כמעט ולא נסע, הבדיקה נעשתה לפני קרוב לשנה.

אני לא מרגיש איזה שהוא שינוי מאז הרכישה עד היום מבחינת נסיעה (מה גם שאם הייתה פריצה הייתי מרגיש משהו תקנו אותי אם אני טועה..)

אני יחליף מכסה ואם זה לא יעזור יכנס לעשות בדיקת קומפרסיה (לכל מקרה בשביל השקט הנפשי)

המכסה סה"כ נראה טוב, לא חלוד ונראה במצב יחסית מעולה!

אבל יכול להיות שעדיין "החומר" עייף ולא עושה את העבודה, מה גם שלפי כל המידע שקבלתי

אני אמור להיות עם מכסה 0.9 ולא 1.1.

לגבי הפקק, יש לי צוואר רדיאטור נמוך, עכשיו הבנתי את נושא הנמוך/גבוה.

אצלי זה נמוך.

פורסם

עידכון:

עברתי מספר לא מבוטל של חנויות לחלקי חילוף

הייתי בזוג מוסכים של סוזוקי ובמוסך יעודיי לרדיאטורים אבל כלום!

לא הצלחתי למצוא מכסה 0.9 שהוא מקורי של סוזוקי.

הצלחתי למצוא רק מכסה אחד של 0.9 עם מדבקה צהובה (נראה זול..) והעלות שלו 25 ש"ח...

עברתי על מספר מקומות באיזור השרון ולא מצאתי כלום, מישהו יכול לעזור לי בנושא?

נסיתי להזמין במוסכים השונים אבל כולם טענו בתוקף שמה שאני צריך זה מכסה 1.1 ולא 0.9

לא עזר לי יותר מידי...

מה ניתן לעשות?

פורסם
עידכון:

עברתי מספר לא מבוטל של חנויות לחלקי חילוף

הייתי בזוג מוסכים של סוזוקי ובמוסך יעודיי לרדיאטורים אבל כלום!

לא הצלחתי למצוא מכסה 0.9 שהוא מקורי של סוזוקי.

הצלחתי למצוא רק מכסה אחד של 0.9 עם מדבקה צהובה (נראה זול..) והעלות שלו 25 ש"ח...

עברתי על מספר מקומות באיזור השרון ולא מצאתי כלום, מישהו יכול לעזור לי בנושא?

נסיתי להזמין במוסכים השונים אבל כולם טענו בתוקף שמה שאני צריך זה מכסה 1.1 ולא 0.9

לא עזר לי יותר מידי...

מה ניתן לעשות?

היי,

הפקק שקניתי בשרשור שלי פה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=390495

עלה לי 50 שקל, אצל ויצמן רדיאטורים ברמלה, שווה לשאול לדעתי יש לו עוד.

האמת לא יצא לי שבועיים לבדוק את המים אצלי ברכב, אני אסתכל ונקווה שאצלי לא ירד כלום, אם לא, אז באמת שווה לך גם לקנות פקק איכותי של 0.9. אני יעדכן. :-) יש לי גם את ה0.9 הישן שלי אבל לדעתי הגומי שלו דפוק.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

spun24 שלום,

נתקלתי באשכול שלך וראיתי את הפקק, הוא נראה אחד על אחד כמו שיש לי ברכב רק בלחץ שונה.

כזה פקק בדיוק אני מחפש, מה שקנית הוא לא נראה לי מקורי אבל ממש תואם, שזה מבחינתי מעולה ומתאים.

אם הייתי מוצא כזה הייתי קונה, הוא נראה כמעט זהה למקורי.

והמחיר שקבלת מעולה אבל המקום קצת רחוק לי, אני מחפש מקומות בשרון שמחזיקים פקק כמו שלך.

עברתי על כמה וכמה מכוני רדיאטור + מוסכים מורשים ופשוט לא הלך, כולם לא מחזיקים 0.9

ומי שמחזיק 0.9 אז הוא לא מקורי ולא נראה אפילו קרוב למקורי (או כמו שלך בתמונה..)

כמובן שכל מי שנכנסתי אליו רצה לדחוף לי מקורי אבל 1.1 והתעקש בצורה קיצונית שאני טועה ואמור להיות לי 1.1

אפילו אחד מבעלי מכוני הרדיאטור רצה להתערב, רק חבל שאין לי מסמך ביד :wink:

אני לא יודע מאיפה להשיג את הפקק הזה.. :?

ובאמת לא עדכנת מה קרה לאחר החלפת הפקק?

פורסם
spun24 שלום,

נתקלתי באשכול שלך וראיתי את הפקק, הוא נראה אחד על אחד כמו שיש לי ברכב רק בלחץ שונה.

כזה פקק בדיוק אני מחפש, מה שקנית הוא לא נראה לי מקורי אבל ממש תואם, שזה מבחינתי מעולה ומתאים.

אם הייתי מוצא כזה הייתי קונה, הוא נראה כמעט זהה למקורי.

והמחיר שקבלת מעולה אבל המקום קצת רחוק לי, אני מחפש מקומות בשרון שמחזיקים פקק כמו שלך.

עברתי על כמה וכמה מכוני רדיאטור + מוסכים מורשים ופשוט לא הלך, כולם לא מחזיקים 0.9

ומי שמחזיק 0.9 אז הוא לא מקורי ולא נראה אפילו קרוב למקורי (או כמו שלך בתמונה..)

כמובן שכל מי שנכנסתי אליו רצה לדחוף לי מקורי אבל 1.1 והתעקש בצורה קיצונית שאני טועה ואמור להיות לי 1.1

אפילו אחד מבעלי מכוני הרדיאטור רצה להתערב, רק חבל שאין לי מסמך ביד :wink:

אני לא יודע מאיפה להשיג את הפקק הזה.. :?

ובאמת לא עדכנת מה קרה לאחר החלפת הפקק?

קניתי את הפקק הזה לפני 3 שבועות ולא מילאתי מים. פשוט ששמתי אותו המים הירוקים היו עד הסוף.

מילאתי פעם אחרונה 2 כוסות פלסטיק ברדיאטור לפני 4 שבועות ככה. היום בדקתי וירד קצת..אבל ממש קצת חצי כוס פלסטיק.

לדעתי הפקק עזר שככה יורד הרבה פחות. אבל הבעיה אצלי היא כנראה המיכל עיבוי. אין לי מושג איך לבדוק אם הוא תקין?

יש למיכל עיבוי 2 צינורות אחד, שמחובר לרדיאטור, ואחד שיוצא מהמיכל עיבוי והוא מנותק אצלי - זה הצינור ניקוז?? שממנו יוצאיםהמים שהוא מלא? יכול להיות שאחד מהצינורות האלה בעייתים? או שהמיכל עיבוי עצמו דפוק?? אולי אני אלך שוב לבדיקה בלחץ רדיאטור.

בכל מקרה אם זה ישאר גם מצב כזה של פעם בחודש להוסיף חצי כוס מים ירוקים זה סביר, אבל אני עדיין רוצה לדעת מה דפוק פה.

יכול להיות שהבעיה אצלנו זה רק שצריך מיכל עיבוי חדש או תיקון של המיכל עיבוי? בכל מקרה פקק רדיאטור חדש לא יכול להזיק. אם יותר קרוב לך ראשון לציון אני יכול לקנות לך את הפקק ושתקח מראשון.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

אצלי אני צריך לעשות שוב פעם בדיקה, בעבר היה יורד קצת אחת לכמה שבועות טובים (רק במיכל עיבוי)

אז את הבדיקה החוזרת (מעקב) אני יבצע לאחר החלפת הפקק, יכול להיות שמשהו השתנה ועכשיו יש נזילה חזקה יותר

אבל אני לא בטוח, אני יהיה חכם יותר אחרי החלפת הפקק.

אצלי בהתחלה היה חסר רק במיכל עיבוי, אבל בגלל חוסר מעקב המיכל עיבוי התרוקן ואחריו הרדיאטור (זה מה שאני חושב שקרה..)

לא חושב שיש לך בעיה במיכל עיבוי עצמו, גם מה יכול להיות שם? חור? סדק? לא חושב...

בכל אופן יש זוג צינורות האחד לרדיאטור עצמו והשני עודפים, זהו.

אם עשית בדיקת לחץ ויצא תקין אז זה לא ישנה אם תעשה שוב פעם, אני עשיתי וגם יצא תקין.

מה שכן ראיתי בחור עם רכב דומה שטוען שעבר בדיקת לחצים והכל יצא תקין ולבסוף התברר שהנזילה היא מפקק המנוע.

השאלה היא: אם אותה בדיקה לא אמורה "לפול" עקב הנזילה שהייתה לו דרך הפקק?

ממליץ לך לעשות בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך רק בשביל השקט הנפשי שלך, ואז אם תחליט לחיות עם הנזילה זו בחירה שלך אבל לפחות תדע שנזק ממש חמור זה לא יעשה.

לגבי הפקק:

תודה רבה קודם כל! בינתיים מכון רדיאטורים במרחק לא רחוק ממני טוען שיש לו פקק חלופי שהכי מתקרב למקורי

כנראה כמו זה שקנית בעצמך. המחיר 41 ש"ח, במידה וזה לא יהיה זהה אני ישמח להעזר בך, תודה רבה!

• תוכן חדש...