Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אלך שוב לעשות בדיקת לחץ ולחץ הפוך ברדיאטור. יש למישהו המלצה למקום טוב ברמלה - לוד- בילו???

אני ב3 חודשים גמרתי 3 ליטר של ליקווי מולי, זה די מעצבן. איך אני יודע אם יש לי חור במיכל עיבוי? איך אפשר להוציא אותו??

אני מקווה שאני לא צריך להחליף רדיאטור לגמריי. אם המיכל עיבוי אצלי תקול בגללו יש ירידה של המים מהרדיאטור כל הזמן?

אם תוכל תעלה תמונה של הפקק שאתה קונה מסקרן אותי אם זה אותו אחד.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי תמונה של הפקק, אני עוד לא ראיתי אותו.

אבל לפי מה שבעל המקום אומר זה נשמע כמו תחליפי איכותי כמו שלך.

אני מצפה להגיע ולראות פקק שדומה לשלך אם לא אותו אחד, במידה ולא אז אני לא יקנה.

לבינתיים אין לי עדיין מושג מה יש לו שם, רק ביום ראשון אני ידע.

ותעשה בדיקת קומפרסיה + לחץ הפוך.

אחרי זה תיהיה חכם יותר, להחליף חלקים זה תמיד קל אבל לא תמיד נכון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

לאחר בדיקה מקיפה (עד כמה שניתן) נמצא שהרדיאטור סתום חלקית כ - 20 - 30 אחוז.

בנוסף פקק הרדיאטור שהיה נראה חדש -> לחלוטין! היה פסול. ברגע שבעל המכון קילף את המדבקה

התגלה לפניי מקור של נזילה שיצא דרכו.

בנוסף הוחלף טרמוסטת (בלבד!) בעלות סמלית בלבד ללא עבודה.

סה"כ רדיאטור + פקק + טרמוסטת.

לאחר מעקב של מספר ימים שוב פעם המים במיכל העיבוי התחילו לרדת עד למתחת קו החצי.

היום:

הגעתי למוסך שאני מכיר, נתתי לרכב להתקרר ועשינו בדיקה בלחץ דרך הרדיאטור.

לא נמצא כלום! הייתי שם קרוב ל3 שעות. לאחר מכן בקשתי לעשות בדיקה בלחץ הפוך ולשמחתי גם

הבדיקה הזאת עברה בשלום. וברוך השם פסלתי אפשרויות לא טובות.

במוסך נאמר לי שאולי הבעיה בטרמוסטת ורצו לבטל לי אותו לצורך הבדיקה, כמובן שסרבתי וטענתי

שלא רק שאני לא רוצה לבטל אותו הוא גם חדש בן שבוע בקושי.

לא היה יותר מה לעשות אלה לעשות עוד "הרצה" ולראות אם המים יורדים.

נאמר לי שאולי:

היה אוויר במערכת (עכשיו במוסך הוציא לי אותו ככה נטען..)

או שאולי המאורר לא מגיע למהירות המקסימלית שלו ולכן המים מתאדים....

חוץ מזה לא מצאו כלום, קרוב לשלוש שעות מכשיר הלחץ (היה מחובר לרדיאטור) אני אישית גם חפשתי נזילות.

כלום! בנוסף גם בדקתי את המיכל עצמו וגם לא נמצא אשם...

אני ישמח לעזרה :wink:

פורסם
עדיין זקוק לעזרה...

מקפיץ.

שמע, ממש השבוע התגלתה גם אצלי העלמות מסתורית של מים, ובכמות !. אשתי נתקעה עם הרכב (בלנו מודל 98) כשהמנוע התחמם. היה צריך להכניס 2 ליטר מים !.

בדקתי הנעתי נסעתי, ולא רואה שום נזילה .. חיכיתי שיתקרר ושוב חסרים קצת מים (חצי כוס)

למחרת בבוקר התגלתה התעלומה, - הרדיאטור הפנימי בתא הנוסעים התחיל לדלוף לתוך הרכב. תבדוק אצלך בתוך תא הנוסעים אם אין רטיבות.

יותר מזה, תפרק את תא הכפפות קח פנס חזק ותציץ פנימה על הרדיאטור הזה תוודא שאין נוזל בסביבה.

נוסף לזה תבדוק את צינורות החימום של הצ'וק, אלה 2 צינורות דקים שאני לא ידעתי על קיומם עד שהתחילו לדלוף

פורסם
שמע, ממש השבוע התגלתה גם אצלי העלמות מסתורית של מים, ובכמות !. אשתי נתקעה עם הרכב (בלנו מודל 98) כשהמנוע התחמם. היה צריך להכניס 2 ליטר מים !.

בדקתי הנעתי נסעתי, ולא רואה שום נזילה .. חיכיתי שיתקרר ושוב חסרים קצת מים (חצי כוס)

למחרת בבוקר התגלתה התעלומה, - הרדיאטור הפנימי בתא הנוסעים התחיל לדלוף לתוך הרכב. תבדוק אצלך בתוך תא הנוסעים אם אין רטיבות.

יותר מזה, תפרק את תא הכפפות קח פנס חזק ותציץ פנימה על הרדיאטור הזה תוודא שאין נוזל בסביבה.

נוסף לזה תבדוק את צינורות החימום של הצ'וק, אלה 2 צינורות דקים שאני לא ידעתי על קיומם עד שהתחילו לדלוף

קודם תודה לכולם על התגובות.

את נושא הרדיאטור הפנימי בדקתי קודם כל, בדקתי את השטיחים וחפשתי רטיבות אבל כלום לא היה בכלל.

מתי שהחלפתי את הרדיאטור גם בעל העסק בדק, לא היה נזילה מהרדיאטור הפנימי.

איפה נמצאים צינורות החימום של הצ'וק? לא חושב שבדקתי אותם.

אני לא יודע מה לעשות, בדיקה בלחץ רצופה של למעלה משעה לא הביאה תוצאות.

אצלי ברוך השם החום לא עלה כי אני עוקב אחרי נושא המים, אחרת המים תוך שבוע +- נגמרים מהמיכל

ומיד לאחר מכן יתחיל לרדת ברדיאטור.

:roll:

פורסם

בדקתי שוב פעם את איזור הרדיאטור הפנימי ולא מצאתי כלום.

מהביקור האחרון שלי במוסך ביום רביעי מלאתי את מיכל העודפים עד המקסימום (כמעט)

היום הוא היה מתחת לחצי...

כיונים, הצעות והערות יתקבלו בברכה!

פורסם
בדקתי שוב פעם את איזור הרדיאטור הפנימי ולא מצאתי כלום.

מהביקור האחרון שלי במוסך ביום רביעי מלאתי את מיכל העודפים עד המקסימום (כמעט)

היום הוא היה מתחת לחצי...

כיונים, הצעות והערות יתקבלו בברכה!

יכול להיות שיש עודף מים במיכל העודפים והם פשוט מתנקזים אל מחוץ לרכב ?

שמע, אני מציע לך לעשות את הניסוי הבא שלוקח בין 20 דקות לחצי שעה. ממצב שהאוטו קר לגמרי (אחרי לילה שהוא לא נסע) מלא מים במיכל וברדיאטור תוודא שכל הצינורות יבשים ואין רטיבות בשום מקום. תניע, ותן למנוע לעבוד ולהגיע לטמפרטורת עבודה ,לפחות עד שהמאורר מתחיל לפעול. במשך כל הזמן הזה תעקוב אחרי מה שקורה בעזרת פנס אם צריך. תנסה לאתר נזילות, תראה בעיניים את מיכל העודפים מתמלא , שים לב אם מתנקזים מים אל תחתית הרכב , תראה אם יש דליפה מאחד הצינורות וכו ... תשאיר את הרכב מונע עוד קצת זמן ותמשיך לעקוב. שים קרטונים מתחת ותנסה לתפוס רטיבות .

המיים חייבים לצאת מאיפהשהוא.

פורסם
קודם תודה לכולם על התגובות.

את נושא הרדיאטור הפנימי בדקתי קודם כל, בדקתי את השטיחים וחפשתי רטיבות אבל כלום לא היה בכלל.

מתי שהחלפתי את הרדיאטור גם בעל העסק בדק, לא היה נזילה מהרדיאטור הפנימי.

איפה נמצאים צינורות החימום של הצ'וק? לא חושב שבדקתי אותם.

אני לא יודע מה לעשות, בדיקה בלחץ רצופה של למעלה משעה לא הביאה תוצאות.

אצלי ברוך השם החום לא עלה כי אני עוקב אחרי נושא המים, אחרת המים תוך שבוע +- נגמרים מהמיכל

ומיד לאחר מכן יתחיל לרדת ברדיאטור.

:roll:

הצינור גומי יוצא מאחורי המנוע לכיוון המצערת של הרכב (פרפר)

אם אתה מול הרכב אז זה מאחורי המנוע בצד שמאל מתחת לגובה מכסה שסתומים. גם אצלי דלף.

לגבי המים, אל תמלא עודפים יותר מחצי ותחליף פקק. אם עשית את זה ועדיין ממשיך אז תתרגל לבודק מים. ההוצאה על אטם ראש יותר יקרה.

פורסם

גם אצלי יש א הבעיה שלא המים שנעלמים

החלפתי כמעט הכל, רדיאטור, צינורות, בדקתי עם לחץ, בלי לחץ, החלפתי לפקקים מקוריים, ותחליפיים, וכלום לא עזר

החלפתי גם פקק מנוע נמצא בתוך המכסה של השרשרת טיימינג,

אחרי שהייתי אצל מוסכניק ש50 שנה בתחום הוא הראה לי מאיפה הנזילה, כמעט לכל בלנו יש את המחלה שהראש מנוע נסדק, סדק קטן מאחורי הסרטר, שאם תפרקו את הסטרטר תוכלו לראות אותו בבירור (רק שאתם מתחת לרכב), לסתום את החור לא ייעזור כל כך, הוא רק ייאט את קצב הזנילה.

Suzuki Jimny

פורסם
גם אצלי יש א הבעיה שלא המים שנעלמים

החלפתי כמעט הכל, רדיאטור, צינורות, בדקתי עם לחץ, בלי לחץ, החלפתי לפקקים מקוריים, ותחליפיים, וכלום לא עזר

החלפתי גם פקק מנוע נמצא בתוך המכסה של השרשרת טיימינג,

אחרי שהייתי אצל מוסכניק ש50 שנה בתחום הוא הראה לי מאיפה הנזילה, כמעט לכל בלנו יש את המחלה שהראש מנוע נסדק, סדק קטן מאחורי הסרטר, שאם תפרקו את הסטרטר תוכלו לראות אותו בבירור (רק שאתם מתחת לרכב), לסתום את החור לא ייעזור כל כך, הוא רק ייאט את קצב הזנילה.

לשמחתי אין לי כל בעיה בראש.

עשיתי בדיקת לחץ הפוך, היא יצאה תקינה לחלוטין.

מה גם שהרכב עומד על 110 אלף ק"מ... הוא בקושי נסע, עשיתי את הבדיקה רק בשביל להיות בטוח.

זה משהו אחר.

לגבי הבעיה שלך: ידוע לי שהשקעת מלא על הרכב, למה שלא תחליף ראש ותסיים עם זה?

כל עוד זה ראש ולא בלוק אז המצב שלך יחסית טוב, עד כמה שאפשר להגדיר הוצאת כספית בתור דבר טוב.

הצינור גומי יוצא מאחורי המנוע לכיוון המצערת של הרכב (פרפר)

אם אתה מול הרכב אז זה מאחורי המנוע בצד שמאל מתחת לגובה מכסה שסתומים. גם אצלי דלף.

לגבי המים, אל תמלא עודפים יותר מחצי ותחליף פקק. אם עשית את זה ועדיין ממשיך אז תתרגל לבודק מים. ההוצאה על אטם ראש יותר יקרה.

הפקק חדש... אומנם לא מקורי אבל חדש.

מים אני ממלא עד המקסימום, בפעם האחרונה מלאתי ביום רביעי וכיום הוא מתחת לחצי...

בנוגע לצינור אני יבדוק את זה בהקדם.

יכול להיות שיש עודף מים במיכל העודפים והם פשוט מתנקזים אל מחוץ לרכב ?

שמע, אני מציע לך לעשות את הניסוי הבא שלוקח בין 20 דקות לחצי שעה. ממצב שהאוטו קר לגמרי (אחרי לילה שהוא לא נסע) מלא מים במיכל וברדיאטור תוודא שכל הצינורות יבשים ואין רטיבות בשום מקום. תניע, ותן למנוע לעבוד ולהגיע לטמפרטורת עבודה ,לפחות עד שהמאורר מתחיל לפעול. במשך כל הזמן הזה תעקוב אחרי מה שקורה בעזרת פנס אם צריך. תנסה לאתר נזילות, תראה בעיניים את מיכל העודפים מתמלא , שים לב אם מתנקזים מים אל תחתית הרכב , תראה אם יש דליפה מאחד הצינורות וכו ... תשאיר את הרכב מונע עוד קצת זמן ותמשיך לעקוב. שים קרטונים מתחת ותנסה לתפוס רטיבות .

המיים חייבים לצאת מאיפהשהוא.

לגבי העודף, בדקתי את זה והשארתי את הצינור של העודפים משוחרר לכיון תושבת המצבר, והיא נשארה ריקה.

ולצערי זה כנראה מה שאני יעשה, למרות שכמו שזה נראה המים "בורחים" אחריי נסיעה ולא בזמן שהמנוע עובד במקום.

מה שמפתיע אותי זה שהרכב הזה בקושי נסע ונוסע... "הבריחה/דליפה" התחילה בהפתעה גמורה.

לא משהו שהייתי רגיל אליו, בטח שלא בקצב עצבני של יומיים שלוש נגמר מיכל. זה מטורף.... :roll:

פורסם

גם לי היתה בעיה שהיו נעלמים לי מים מהרדיאטור בצורה גבוהה ונוכחתי לדעת לאחר נסיעה ממושכת שהפקק של הרדיאטור לא מספיק חזק לעמוד בלחץ של המים ו, המים פשוט יצאו משם במהירות כזאת שהמנוע התחמם תוך שניה!

כמובן שבתחילת הקיץ גם לי היו את החשדות שהמים שבתוך מיכל האגירה נעלמים מהר מדי ( מה זה מהר מדי? שבוע!) חשבתי יש לי בעיה של נזילה והתברר לי שזה פשוט הקיץ החם שפשוט מאדה את המים :shock: בחודשיים האחרונים שהרכב נמצא בחניה תת קרקעית המים נשארים שם למשך 3 שבועות ואני ממלא עד המקסימום .

אני לא יודע אם זה קשור למקרה שלך אבל גם לי יש בלנו 96 וזה מה שקרה אצלי.

עזרא.

• תוכן חדש...