Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג אופל אסטרה דיזל 2003, עליתי על סלע וכתוצאה מכך החלה נזילת דלר מהצינורות דלק שמתחת לרכב וגם נפל

מין לוח ברזל שהמוסכניק שלי טוען שזה קולר, אבל הוא לא מבין למה צריך את זה עבור הצינורות דלק.

כשהחליף לי את הצינורות הוא לא מצא קולר כזה ולכן לא הרכיב לי וטען שראה כמה אופלים מפירוק והוא לא ראה עליהם קולר כזה.

האם מישהו יודע מה עושה הקולר הנ"ל? והאם הוא חובה ברכב?

אשמח לתגובות, כי אין הרבה שמבינים באופל, אפילו המוסך המורשה לא יודע

פורסם

קולר לצנרת סולר נפוץ בעיקר במכוניות עם מערכת הזרקה במסילה משותפת- שבעקבות הלחצים המאוד גבוהים שהיא עובדת בהם, הסולר מתחמם מאוד וזקוק לקירור. ככלל: ככל שהלחץ עולה איתו עולה גם הטמפ'.

הקולר מותקן על צנרת ההחזר של הסולר, לכן גם אין צורך ביצור יקר ערך של קולר שיעמוד בלחצים גבוהים כי הלחצים בקו ההחזר הם אפסיים.

אינני יודע אם באופל הנ"ל מדובר במערכת מסילה משותפת או לא, אבל אם היצרן שם את הקולר הזה, כדאי שיהיה קולר.

בכל מקרה לא מדובר בקולר שהוא מאוד "מסובך" ביחס לרדיאטור פשוט, לרוב מדובר במעין צינור נחושת\מתכת בצורה מסויימת (ספיראלית \ מלבנית וכו') שפשוט חושף את טמפ' הסולר לאויר הפתוח ומוריד אותה בכמה מעלות. לקולר-ים מהסוג הזה לרוב אפילו אין "עלים" כמו ברדיאטור אלא חתיכת מתכת שעוטפת אותם ולרוב "מכוונת" את זרימת האויר כלפי הקולר עצמו.

במקרים קיצוניים הייתי שוקל לבצע איזה בניה של קולר באופן עצמי באמצעות צינור נחושת (צריך לראות מה מתאים: צינור בקוטר 1/4" או 5/16" או אפילו 3/8") אבל באופן אישי לא נראה לי שהייתי משאיר את הרכב ללא קולר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

אז אם אין מערכת הזרקה משותפת, אז אפשר לוותר על זה?

חתיכת הברזל הייתה צלבנית עם פסי ברזל בולטים כמו בפילטר אוויר

• תוכן חדש...