Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ פיאט 500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לכל המגיבים ומציעי העזרה! בוודאי ובוודאי שאשמח להיעזר בכם בבוא העת, הרי זו מטרתו של הפורום הזה. במיוחד ירון - שכבר אחרי שיפוץ של מכונית כזו, שכזה שיפוץ ב ד י ו ק אנו רוצים לעשות לפיאט - וגם בני ל. שהופך כל עבודה של שיפוץ מנוע ליצירת אמנות של ממש.

בינתיים צץ משהו השבוע שדחה את "החגיגות" בכמה ימים, אבל ברגע שנתחיל - נעדכן.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
שלום און,

קודם כל, בהצלחה, והמון הצלחה, אני נהנה לקרוא את יומני השיפוץ שלך, משתפים, מפורטים, מבארים כל דבר וכל התקדמות, [גם לבור כמוני במכניקת הרכב]. ממש תאוה לעיניים, והלב חומד גם הוא מתי גם אני אכנס לעסק הזה..., אז כמו שאמרתי - מחכים לעדכונים שוטפים. [ושאפו ל'דרך השטח' שהשכילו להתחבר עם דובר/יחצ"ן (רק...?) מהשורה הראשונה].

אבל... וכאן בא אבל גדול,

מה, אני צריך להבין, רק הטנדר שלך [אני לא רוצה לכתוב 'שלנו'] סובל? גם אני סובל, מלווה בנאמנות וקורא בשקיקה את יומן השיפוץ, מרגיש חלק מהמסע [און, אתה אשם... אתה משתף כ"כ טוב...] ופתאום באים חבר'ה חדשים ודוחקים את הרום כרמל טנדר לפינה.

בכל אופן, מחזיקים לך אצבעות, ומאחלים לך הצלחה ושילך בקלות, רק מפעם לפעם תקדם קצת את הטנדר [עוד מעט בא יום עצמאות חדש:oops:].

שימוניק

שימוניק, תודה על התמיכה וההזדהות (במיוחד עם הטנדר "הזנוח"...). אז כמה דברי הבהרה: ראשית, אני ממש לא דובר/יחצ"ן של "דרך השטח". זהו לא מקצועי ולא תפקידי. בכל השיפוצים הללו (רום כרמל, לוטוס אירופה, לוטוס סופר 7 ופיאט 500) אני לוקח חלק פעיל כזה או אחר בתהליך השיפוץ - ומאוד אוהב את זה! הוטל עלי לנהל את שרשורי השיפוץ הללו כאן בקארספורום, כי מישהו גילה שיש לי ניסיון בכתיבה...

ולגבי הטנדר: תאמין לי שליבי נחמץ על שנאלצתי קצת לזנוח אותו בחודש האחרון. ולא רק זאת שהוא צופה מהצד ובמבטים מבויישים בפירוק הסופר 7 שנעשה מול עיניו, הוא גם נאלץ לקחת חלק פעיל בשיפוץ ולסייע באיכסון חלקים של הסופר 7 החצופה (הבעלים שלה, בעצם, שהשתלט על הארגז שלו). הנחמה היא ששיפוץ הלוטוס סופר 7 קל בהרבה משל הטנדר - זה בעיקר עניין של פירוק/ניקוי/שיפוץ/החלפה והרכבה ולא שינויים ותוספות מורכבות כמו בטנדר - כך שהתהליך יהיה קצר יחסית.

דווקא ייעדתי את היום ומחר לצורך התקדמות על הטנדר, אבל משהו צץ והנושא ידחה. בכל מקרה, מבטיח לך (בעיקר לעצמי) שהמדובר בעיכוב בלבד והטנדר יחזור למרכז הבמה ובקרוב. אין מי שרוצה יותר ממני לראות אותו נוסע, אחרי כל כך הרבה זמן של איפסון ויותר משנה של שיפוץ.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אפילו אני שהרכב הקצר ביותר שלי הוא 4.70מ' נהנתי מאוד לשפץ את מחזיק המפתחות שנקרא FIAT 500.

ולא רק לשפץ אלא גם לנהוג בו .

הפיאט הכחולה שבתמונות מסותבבת בת"א ומדי פעם מגיחה לצפון.

מאז חזרתה לכביש לאחר כ 2 עשורים בהם עמדה ביקרה 3 פעמים בצפון .

תהנה מהשיפוץ .

6.JPG

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

פורסם

מדהים!!!! היתה למכירה כזאת אדומה לפני כמה שנים לשיפוץ עמדה בחניון תת קרקעי בחולון תל גיבורים ביקש 500 $ הפסדתי אותה בשביל 100 $ עקשנות שלי הפסדתי

בכל מקרה שהיה המון בהצלחה בשיפוץ

ואשמח לקנות כזאת לשיפוץ

0543000900

eran lanski

חבר מס- 14084

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היה מי שהזכיר את ה- 500 הכחולה, ואף בעליה הגיב בשרשור זה. זכיתי להיות נוכח בהשקה של הפיאט הזו עוד כשהמפגש היה באוניברסטית ת"א. לא סתם עשיתי שימוש במילה זכיתי. לעניות דעתי השיפוץ של הרכב הנ"ל, הינו ברמה הגבוהה ביותר שניתן להגיע. אני רואה לעיתים את הרכב במפגשי יום שישי בהיכל נוקיה ונדהם עד כמה הרכב נשאר שמור.

ולתפארת מדינת ישראל......

פורסם

סתם הרהור... אני מאוד אוהב רכבי פיאט נהגתי בעבר על אונו פייר מוזרקת ויש לי ממנו רק חוויות טובות.

בשיטותי באירופה צפיתי בהרבה פיאטים כולל גם דגמים שלא יובאו לישראל,פיאט היא חברה שמייצרת ומפתחת דגמים מיוחדים (500 600

מולטיפלה פנדה )והיא חברה עם מוניטין של עשרות שנים בתחום הרכב , ואני שואל מאין הגיע המשפט השגור בפי ישראלים רבים כ''כ

"פיאט חרה של אוטו" ?!

פורסם
סתם הרהור... אני מאוד אוהב רכבי פיאט נהגתי בעבר על אונו פייר מוזרקת ויש לי ממנו רק חוויות טובות.

בשיטותי באירופה צפיתי בהרבה פיאטים כולל גם דגמים שלא יובאו לישראל,פיאט היא חברה שמייצרת ומפתחת דגמים מיוחדים (500 600

מולטיפלה פנדה )והיא חברה עם מוניטין של עשרות שנים בתחום הרכב , ואני שואל מאין הגיע המשפט השגור בפי ישראלים רבים כ''כ

"פיאט חרה של אוטו" ?!

בתור מי שבמהלך השנים היו במשפחתו לא מעט דגמי פיאט/לנצ'יה/אלפא, אני חושב שחלק מהסיבות לשם הרע נובע מכך שלמכוניות איטלקיות ישנות הייתה נטיה חזקה להחליד בטרם עת וכן גם בגלל איכות יצור והרכבה בינוניים שהביאו לתקלות מעצבנות חוזרות ונישנות. מצד שני, המכוניות הללו היו זולות לרכישה וזולות לתחזוקה (סט צלחות בלימה קדמיות בפחות מ-180 שקלים!), שלא לדבר על כך שלמכוניות ההן היה אופי, צליל ותחושה מהנה למדי.

בשורה התחתונה אלו הן מכוניות שלא משאירות אותך אדיש. או שאתה לא סובל אותן, או שאתה מאוהב בהן.

ולגבי השיפוץ של ה-500: טוב, יש גבול! פרה-פרה, או בעצם - מכונית-מכונית. קודם נסיים את הסופר 7 ואת הטנדר ואז נתחיל עם הפיאט.

חבר צוות פיברקלאב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הפיאט הקטנה עומדת זה מספר חודשים בצד ומחכה בסבלנות לתורה ונראה כי סוף-סוף הגיע זמנה להיכנס לסבב השיפוצים. במהלך הזמן שעבר נעשו מספר פעולות מאחורי הקלעים. בין אם לאסוף חומר טכני על המכונית, אתרים מתאימים לקניית חלקים וקשרים גם כאן בארץ ובין אם לחקור את עברה של המכונית הזו.

"החקירה" נעשתה בעזרת אתר הרכב הישראלי החדש - "תעשיית הרכב הישראלית" http://israelmotorindustry.org/category/hebrew/ - המאפשר בירור מידע וקבלת "תעודות זיהוי" על מכוניות שנבנו כאן בארץ. אז אמנם הפיאט לא נבנתה כאן, אבל בכל זאת - כשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה.

אז הנה מה שנאסף בינתיים על המכונית המסויימת הזו:

פיאט 500 דגם 110F, תוצרת אוקטובר 1971, פיאט מיראפיורי (טורינו).

מס' שלדה --------

מס' מנוע --------

ה- 500 בגרסה הזו יוצרה עד יוני 1972 (לערך) ואז עברה עדכון נוסף ואחרון והפכה לפיאט 500R. ה- R עזבה את מיראפיורי והתנחלה במפעל אוטוביאנקי במילאנו, ובמפעל סיצ'ילפיאט שליד פאלרמו.

מכונית זו עברה רישוי בישראל ב-26 מרץ 1981. ככל הנראה, הרישוי האחרון שלה חודש ביוני 1995.

אגב, שיווק סדרתי (אם כי בכמויות קטנטנות) של הפיאט 500 לישראל נמשך עד סוף 1971.

בשלב הבא - התאמת מפתח לסוויץ, ניסיון הנעה ובדיקת מצב טכני וכמובן הערכת מצב פחחות וצבע.

חבר צוות פיברקלאב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הפיאט הקטנה עומדת בחניה ומחכה לתורה. אחת הבעיות, כאמור, הייתה שלא נמצא המפתח למתג ההתנעה, כך שלא להניע ולבדוק את מצבה המיכני של המנוע. בסדר, תגידו ובצדק, במכוניות ישנות כאלו אפשר להניע את המנוע בקלות, גם לא דרך מערכת החשמל של המכונית. אלא שמתג ההתנעה הזה גם נועל את ההגה והמכונית חונה במגרש החניה של המוסך שזה - לא בתוך המוסך - וזה אומר שצריך הגה בכדי לתמרן, אבל אין הגה. הוא נעול... אז מהקל אל הכבד: קודם נפרק את מתג ההתנעה ונתאים לו מפתח ואז נוכל להזיז את המכונית לתוך המוסך ולהתחיל עם הבדיקות.

אז הנה, תמונות ראשונות של תחילת העבודות:

1. ה-500 הקטנה במגרש החניה.

2. אז בכדי לפרק את הסוויץ, צריך לפרק את הפלסטיקים סביבו. בכדי לפרק אותם, צריך להסיר את ידיות האיתות והמגבים ובכדי להסיר אותם - צריך לפרק את גלגל ההגה. בכדי לפרק אותו, ראשית צריך להסיר את כיסוי הצופר.

3. אחרי שהוסר הכיסוי, יש גישה לאום המהדק את גלגל ההגה למקומו.

4. ועכשיו גם אפשר להסיר אותו.

5. בשלב הבא, אפשר להוציא מהדרך את מנגנון האיתות והמגבים וכן את הפלסטיקים הסובבים את הסוויץ' ואז להתחיל לעבוד קשה. למה? כי בכדי להקשות על גנבים, אומי הסוויץ' הם מהסוג הנשבר בעת ההידוק ואז לא ניתן לפתוח אותם בקלות. אלא שמתישהו בעברה של המכונית הוחלף הסוויץ' וזה שהחדש שהורכב - הורכב ללא ההידוק הסופי. כך שלמעשה ניתן היה להסיר את המנגנון בקלות.

6. והנה הוא הסוויץ' במלוא הדרו.

7. ואותו אחד - אחרי התאמת מפתח חדש, פלוס עוד שניים נוספים.

עכשיו אפשר לחזור למוסך "דרך השטח", להרכיב את המנגנון במקומו, למלא אוויר בצמיגים ולדחוף את המכונית פנימה לאזור "מחלקת האספנות" ומשם - להמשיך. אז אחרי שנמשיך - נעדכן.

04082011109.jpg

31102011468.jpg

31102011469.jpg

31102011473.jpg

31102011474.jpg

31102011475.jpg

14112011566.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הפיאט הזאת מלאה קומבינות בפיאט 500 אין פלאסטיקים סביב ההגה כמו במכוניות מודרניות ,אין ידית הפעלה למגבים מידית ההגה אלה ההפעלה מיתבצעת ממפסק בלוח קידמי. מתג ההתנעה ומנעול ההגה כמובן לא שייכים ל 500 אולי לאוטוביאנקי כשם שהסמל המופיע על הצופר שייך לביאנקי.

לוח השעונים שייך לדגם L ולא לדגם F כפי שצינת שהרכב ברישיון.

בכל מקרה בהצלחה בשיפוץ.

פורסם

הסוויץ, כמו גם לוח השעונים, נראים כמו 126 דור ראשון או 500 מאוחרות.

בסויץ 3 חוטים ורק שני מצבים (ON OFF) כי הסטרטר מופעל מידית נפרדת. באוטוביאנקי/127 כמובן הסויץ מפעיל גם את הסטרטר.

:turn-l:
פורסם
הפיאט הזאת מלאה קומבינות בפיאט 500 אין פלאסטיקים סביב ההגה כמו במכוניות מודרניות ,אין ידית הפעלה למגבים מידית ההגה אלה ההפעלה מיתבצעת ממפסק בלוח קידמי. מתג ההתנעה ומנעול ההגה כמובן לא שייכים ל 500 אולי לאוטוביאנקי כשם שהסמל המופיע על הצופר שייך לביאנקי.

לוח השעונים שייך לדגם L ולא לדגם F כפי שצינת שהרכב ברישיון.

בכל מקרה בהצלחה בשיפוץ.

הסוויץ, כמו גם לוח השעונים, נראים כמו 126 דור ראשון או 500 מאוחרות.

בסויץ 3 חוטים ורק שני מצבים (ON OFF) כי הסטרטר מופעל מידית נפרדת. באוטוביאנקי/127 כמובן הסויץ מפעיל גם את הסטרטר.

הנקודות הללו ידועות ומוכרות, אבל תודה על תשומת הלב. מין הסתם, במהלך השנים היא עברה אי-אלו התאמות מקומיות מקלות שיפוץ, מהסוג העצלני או זה הקודם אי-בי ואינטרנט.

בכל מקרה, אחרי ההנעה הראשונה והערכת מצב ראשונה, נחליט בתיאום עם בעל הרכב על אופי ועומק השיפוץ וגם נושא החזרה למקוריות יעלה, מין הסתם. הרי היום יותר קל ונגיש למצוא ולהגיע לחלקים בחו"ל מאשר היה פעם.

המשך יבוא.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...