Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לכולם

חגיגות 120K קרבות ויש לי כמה שאלות לגבי מה צריך להיעשות בטיפול

בגדול אני מכיר את שיגרת הטיפולים של הרכב ועוקב כל שנה מה נעשה ומה צריך להיעשות

וכן, הכל נעשה תמיד במוסכים מורשי יבואן בזמנים המדויקים

אז נתחיל בשאלות :

1. רצועת תזמון הוחלפה ב 60K בשנת 2008 - האם יש צורך להחליפה לאחר 60K ק"מ שוב ? האם ישנה בדיקה שצריכה להיעשות או שפשוט לא מסתכנים ומחליפים ?

2. רצועת הנעת אביזרים - אותו כנ"ל הוחלפה יחד עם התזמון אך אין מקום רשמי שאומר מתי מחליפים אותה

3. באותה הזדמנות - לא כתוב מתי מחליפים משאבת מים בספר הרכב , האם לעשות ? האם לעשות רק אם אני עושה טיימינג ? האם יש בדיקה לפני החלפת המשאבה ?

(משאבה לא הוחלפה מעולם,ובמערכת תמיד נוזל קירור פראפלו מקורי)

4. החלפת נוזל קירור פראפלו - כנ"ל ,הוחלף ב 60K , האם להחליף שוב ?

או להחליף רק אם הוחלפה המשאבה (מה שלא יותר ברירה להחליף נוזל קירור )

תודה מראש לעוזרים,

שחר.

פורסם

1-את הטיימינג צריך להחליף כול 60K או 3 שנים,לכן אם עבר 60K מאז ההחלפה תחליף שוב.

2-תבדוק בספר רכב,או במורשה.

3-בדרך כלל אם מחליפים טיימניג גם מחליפים את המשאבה,במיוחד אם היא לא הוחלפה אף פעם וגם ככה צריך לעשות טיימינג.

4-החלפת נוזל קירור לאחד טרי זה לא מזיק,אפילו מועיל,אמור להיות רשום בספר רכב כול כמה זמן צריך להחליף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1 - בספר רכב כתוב כל 120K , בכל זאת החלפתי ב 60 וכניראה שאחליף שוב ב 120

2 - לא כתוב בספר רכב לגבי מתי מחליפים אלא רק מתי בודקים ולשאול במוסך כשמוסך רוצה לעשות כסף זה רעיון טוב ?

3 - סתם להחליף כי אנחנו כבר שמה ליד ברצועה ? אין סימנים מקדימים למשאבה שעומדת לשבוק חיים ?

4- גם פראפלו החלפתי ב 60K אז כניראה שזה יעשה שוב יחד עם הטיימינג.

פורסם

שתי שאלות נוספות

1. שטיפת רדיאטור - יש לי מלא חרקים דבורים זבובים יתושים על צלעות הרדיאטור , האם ניתן פשוט לשטוף אותו עם זרם מים של צינור או שיש חשש שיפגעו בדרך זו חיישנים , אם כן , מה הדרך הנכונה לנקות אותו ?

2. אמורה להיות התראה בצורת נורה בלוח מכוונים שלי כאשר נורה נשרפת , ובמהלך החודש האחרון נשרפו לי שתי נורות אור הדרך מקדימה ולא היתה לי שום התראה , מה יכולה להיות הבעייה אם בכלל ?

פורסם

drsubaru תודה ,

אכן צריך להחליף פלאגים , המחיר שלהם לא נורא לעומת מחיר עבודה על טיימינג...

צריך גם להחליף שמן מנוע ומסנן וגם שמן תיבת הילוכים ומסנן אויר למזגן וכ וכו וכו .. אני יודע בגדול מה צריך לעשות

שאלתי לגבי 4 נושאים ספציפיים שלא ברורים מהוראות היצרן וספר הרכב

לא כתוב בספר מתי להחליף נוזל קירור, לא כתוב מתי להחליף משאבה, או מתי להחליף רצועת הנעת אביזרים וכו..

פורסם

טיימינג - ההוראות כיום הן להחליף רצועה+מותחן כל 60 אלף או 3 שנים. אם הרכב נוסע פחות יש מוסכניקים שיגידו לך בחצי פה שאפשר גם 4 שנים ואולי אפילו 5. המדיניות הרשמית רשומה בתחילת השורה.

אין הוראה להחליף רצועת מנוע. בפועל אם עברו 3 שנים או יותר מההחלפה וגם אם מחליפים טיימינג אז שווה להחליף אותה. התוספת בעלות שולית. בעיקרון בפירוק הטיימינג יבדקו אותה ויזואלית.

בהחלפת טיימינג לא אמורים לחייב בנוסף על עבודה להחלפת הפלגים אלא רק על עלות הפלגים עצמם. כמובן לשים רק מקוריים.

משאבת מים נבדקת בעת החלפת הטיימינג. לא חסרים כאלה שאומרים להחליף תמיד את המשאבה יחד עם הטיימינג. עלות העבודה נמוכה יותר בהמשך לפירוק הטיימינג.

מומלץ להחליף נוזל קירור כל שנתיים. להקפיד לשים 2 בקבוקי פארפלו 1 ליטר מרוכז + 2 ליטר מים.

נורת ההתראה הכתומה אינה מתריאה על נורות ראשיות או על אורות גבוהים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...