Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גובה הסל"ד וצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברשותי רכב סובארו B3 2011 סדאן.

ידוע לי שהרכב צורך הרבה דלק ביחס לאחרים, כמו כן אני יודע שיש חשיבות לרמת הסל"ד שבה אני נוהג.

הידע שלי בנושא לא משהו והייתי שמח לקבל קצת הסבר על כל נושא הסל"ד והקשר שלהם לצריכת הדלק.

לרוב אני נוסע על אוטומט (למרות שברכב יש לי מצב ספורט שבו אני יכול להעביר הילוכים או לנסוע נסיעה אוטומטית במצב ספורטיבי)

והייתי רוצה לדעת איך אפשר בעזרת שעון הסל"ד להפחית את צריכת הדלק.

תודה רבה!

פורסם

תנסה לא לעבור את ה2500 סל"ד בכל הילוך , בכבישים מהירים תשמור על מהירות שיוט של 80-100 קמ"ש ,וזה ייתן לך חיסכון מקימלי מהאוטו הזה.

פורסם

לנסוע לפי סל"ד זה טיפשי לגמרי

אם תתן הרבה גז ותעביר הילוך מוקדם מידי זה לא יחסוך לך שום דלק וסתם יגרום לך ללחוץ עוד יותר כי אין כוח בסל"ד נמוך

לפי כמה גז שנתת המנוע נגיד יגיע במצב שבשיוט בהילוך הנוכחי הוא על 2800 סל"ד, אז התחום של 2700-2800 יעלה לאט וזה מיותר, אז תעביר ב2500-2700 סל"ד.

אתה כמובן לא יודע בדיוק בכמה סל"ד המנוע יעצור אבל ברגע שאתה מרגיש שאיבדת את הרוב התאוצה שהייתה לך עד עכשיו עם הלחיצת גז הקבועה שלך תעביר הילוך.

וכן אני שמעתי פעם שאם אתה נוסע על 120 במקום 100 אתה מבזבז עוד 20% דלק ובהתחשב בזה שאתה נמצא על הכביש 20% זמן פחות.

פורסם
לנסוע לפי סל"ד זה טיפשי לגמרי

המשוואה היא פשוטה להפליא:

פחות סל"ד = פחות עבודה למנוע = פחות מחזורי אוטו (או דיזל) = פחות דלק נשרף.

מה גם שברגע שאתה נוסע לפי סל"ד (על סל"ד יציב במרבית הנסיעה) הרכב מנצל באופן אופטימלי את מה שהוא מייצר (או ממיר , אם אתה רוצה להיכנס לדקויות הפיזיקליות).

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

הרכב שלך אוטומטי וב-99% מהזמן מחשב ניהול המנוע מתזמן טוב יותר ממך את העברות ההילוכים וכתוצאה את הסל"ד למטרת צריכת דלק עדיפה. כמו שאמרו לך - אם אתה רוצה לחסוך אז לחץ בעדינות על הגז וסע לאט (80-90) בנתיב הימני בכבישים הבינעירוניים.

חסכון משמעותי הרבה יותר תקבל כתוצאה משיפור הרגלי נהיגה - עזיבת גז מוקדמת לפני פנייה, עצירה או רמזור, שמירה על מומנטום (בלי יותר מדי האצות ובלימות) והימנעות מפקקים.

בהצלחה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המשוואה היא פשוטה להפליא:

פחות סל"ד = פחות עבודה למנוע = פחות מחזורי אוטו (או דיזל) = פחות דלק נשרף.

מה גם שברגע שאתה נוסע לפי סל"ד (על סל"ד יציב במרבית הנסיעה) הרכב מנצל באופן אופטימלי את מה שהוא מייצר (או ממיר , אם אתה רוצה להיכנס לדקויות הפיזיקליות).

"המשוואה פשוטה להפליא" ? זאתי אפילו לא משוואה

ולא רק שזה לא משוואה זה גם לא נכון

אם תלחץ על הדוושה עמוק ותעביר הילוך ב1500 סל"ד (הרי אמרת פחות סל"ד זה פחות צריכה) עד שתגיע להילוך גבוה ותשייט ב100, אתה תבזבז פחות מאשר אם תתן למנוע להגיע לסל"ד גבוה ?

איך אני מת על האנשים שכותבים שטויות ועוד מנסים להראות אנשים אינטילנגנטים וברמה "משוואה פשוט" בלי לדעת מה זה משוואה בנוסף.

פורסם

דובר על זה גם בשרשור שהיה לא מזמן, שלאו דווקא סל"ד יותר נמוך צורך פחות דלק. אני מחפש את השירשור שבו כתבו זאת.

עריכה:

בבקשה - תקרא את כל העמודים - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=380232&highlight=%D7%A1%D7%9C%D7%93

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
"המשוואה פשוטה להפליא" ? זאתי אפילו לא משוואה

ולא רק שזה לא משוואה זה גם לא נכון

אם תלחץ על הדוושה עמוק ותעביר הילוך ב1500 סל"ד (הרי אמרת פחות סל"ד זה פחות צריכה) עד שתגיע להילוך גבוה ותשייט ב100, אתה תבזבז פחות מאשר אם תתן למנוע להגיע לסל"ד גבוה ?

איך אני מת על האנשים שכותבים שטויות ועוד מנסים להראות אנשים אינטילנגנטים וברמה "משוואה פשוט" בלי לדעת מה זה משוואה בנוסף.

DreamT , אתה יודע, זה מאוד חכם לבטל דברים שאנשים אחרים אומרים מבלי שניה אחת לחשוב או לנסות להבין את האחר.

אני לא יודע מה ההשכלה שלך בתחום הרכב / מכונות .

תפעיל את ההגיון ותגלה שברגע שלוחצים "לחיצה עמוקה" אז הסל"ד לא מגיע ל-1.5K כל כך לאט.

שכן על מנת להעביר ב-1.5K אתה חייב ללחוץ בצורה עדינה.

אני בהחלט לא אומר שצריך ללחוץ כמה שפחות.

אבל על מנת לחסוך בדלק עליך לנסות בסל"ד נמוך יותר.

סתם בשביל להדגים את מה שאני אומר :

נניח ויש לך מנוע 1.4 ליטר שיחס הדחיה שלו הוא 1:12.5 (נניח).

תסכים איתי שהרכב ישרוף פחות דלק ב-1.5K סלד מאשר ב 3K סלד..?

זה בדיוק מה שאני בא להגיד.

שומאכר, אין ספק שיש היום מנועים שלו דווקא סלד יותר נמוך צורך פחות דלק , זה בגלל שיש היום מנועים עם יחס דחיסה משתנה או שיש להם איזה שוהא תמסורת בגלי הזיזים שמסייעת להם להפוך את הבעירה לאופטימלית מאוד ברמות שונות של סל"ד.

אתה בהחלט צודק , מה שכתבתי למעלה מתייחס דווקא למנועים היותר "טיפשים" שיש , אלה בעלי גל זיזים יחיד אשר מחובר לחטיבת האביזרים של המנוע בצורה ישירה (ללא כל תמסורת או יחס סיבוב משתנה).

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תוכן חדש...