Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ קניית אלפא משנות ה80!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נשאיר לבחור את זכות הבחירה.

באתר המדובר יש טונות של אינפורמציה מאנשים יודעי דבר או שניים בענייני אלפא-תאמין לי:wink:

אילן

כמוך?

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
תתפלא

יש לי דילמה, אולי תוכל להפליא בידיעותייך ולעזור לי, איזה מרווח שסתומים רצוי במנוע ALFA NORD בעת שימוש בגלי זיזים מתוצרת schleicher, אתה בטוח יודע מהם מידות גלי הזיזים שהם מייצרים עבור מנוע זה, אז ייעץ לי לגבי מרווחים וכמוכן לגבי זוויות השחזת השסתומים. רמז, אם אין לך תשובות, תפנה לכל אותם אלו שיודעים דבר או שניים על אלפא קלאסית במועדון שלך שיעזרו לך למצוא תשובות.

במידה ולא תמצא, אם תתנצל על מה שכתבת בפורום שלכם עליי, אולי אלמד אותך דבר או שניים על אלפא רומאו קלאסית.

על החתום,

ראובן שנוהג, חי, נושם, מפרק, מרכיב, ומתחרה, כל זאת באלפא רומאו.

פורסם

לא זכור לי מה כתבתי עליך בפורום שלנו, משהו שיש צורך להתנצל עליו.

אתה מוזמן לצטט ולשלוח לי בפרטי, ואני אשקול את בקשתך.

סלע

פורסם
יש לי דילמה, אולי תוכל להפליא בידיעותייך ולעזור לי, איזה מרווח שסתומים רצוי במנוע ALFA NORD בעת שימוש בגלי זיזים מתוצרת schleicher, אתה בטוח יודע מהם מידות גלי הזיזים שהם מייצרים עבור מנוע זה, אז ייעץ לי לגבי מרווחים וכמוכן לגבי זוויות השחזת השסתומים. רמז, אם אין לך תשובות, תפנה לכל אותם אלו שיודעים דבר או שניים על אלפא קלאסית במועדון שלך שיעזרו לך למצוא תשובות.

במידה ולא תמצא, אם תתנצל על מה שכתבת בפורום שלכם עליי, אולי אלמד אותך דבר או שניים על אלפא רומאו קלאסית.

על החתום,

ראובן שנוהג, חי, נושם, מפרק, מרכיב, ומתחרה, כל זאת באלפא רומאו.

ראובן, שאלה פשוטה כל ילד יודע,

הנוסחה פשוטה חלל הצילנדר בסמ"ק מינוס קוטר יצאת שסתום הפליטה חלקי זווית הפתיחה (כ-32 מעלות).

יש לבצע כשהמנוע קר!....:oops:...ססססססתתתתם!

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל האיש שהטיל רפש באחר, חזר להתנצל בפומבי לפני כולם ותוך כמה ימים שב להטיל רפש באופן פומבי זה אתה - לא אילן. אם כבר, אתה זה שצריך להתנצל בפנינו על כל החורבן שזרעת במועדון שלנו. יחד עם זאת, אני מקווה שלעולם לא תחזור בך מהדברים, כך שלא נאלץ לקבל אותך בחזרה לשורותנו. מאוד רווח לנו מאז שאתה וחבורת המעריצות שלך עזבתם אותנו לנפשנו. פתאום אין ריבים, אין מתחים, אין תככים... תענוג!

עכשיו לך תבכה על מר גורלך שאף גורם רציני בכלל לא מוכן להכיר ביישות שהקמת, שאני אפילו לא אכנה אותה בשם "מועדון", מכיון שיהיה זה עוול למילה מועדון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מענין, הבחור שאל שאלה יפה ואינפורמטיוית - ומפה לשם חלה התעלקות רבתי על השרשור שלו בין בעלי אלפא עם אגו בגודל של קורבט. אולי תרדו מזה?? לא יפה, לא מכובד.

ולענין עצמו, אלפא קלאסית זו הנאה שאין כדוגמתה אבל לא כל דגם. הכל תלוי בהעדפות הנהיגה שלך ומה אתה מחפש.

לנהוג באלפא קלאסית עם הנאה אחורית צריך לדעת ולאהוב. אם אתה מבין דבר או שניים בנפלאות היגוי היתר, אין לך מושג איזה כיף תקבל מג'ולייטה, אלפתא, או 75. ל 33 יש בדרך כלל מנועים חזקים בעלי צליל ייחודי ונפלא וחובבי סל"ד גבוה, אבל מעבר לזה אין להן את הכיף של היגוי יתר והנאה אחרוית.

אלתפא וג'ולייטה קשה למצא, ורובן במצב די מזעזע. קח בחשבון שרק אלפא שמערכת המתלים שלה נמצאת במצב טוב תתן לך את האיזון, הכיף והדיוק שאתה אולי מחפש וזו השקעה לא קטנה. מעבר לזה אלפתות (בעיקר) וג'ולייטות (גם) הן מדור שבו מה שהדביק את הפחים שלהן ביחד הוא החלודה. לא מאמין שתמצא אחת שלא תצטרך השקע, ובדרך כלל מאסיבית בתחום הזה, לא כולל ההשקעה המכאנית ומן הסתם גם הפנימית. בסופו של יום בשביל אחת טובה תצטרך להשקיע, והרבה. התמורה ברוב המקרים תהיה אדירה בכיף אבל ממש לא ביחס לערך. בדיוק בגלל זה רובן מוזנחות מאוד.

75 זה סיפור אחר. מכאנית הן דומות, פנימית וחיצונית הן נחותות בהרבה מהפשטות הקלאסית של הדור הקודם, אבל הן שייכות לדור אחר שההתקדמות באיכות המיגון נגד חלודה היתה בו עצומה. היתה לי אחת כזו 6 שנים (75 טווין ספארק מקורית) שנת 88, ועל הרכב לא היתה נקודת חלודה אחת. זה גם היה הרכב הכי אמין שהיה לי (!) אבל שלי היתה מקורית לחלוטין ושמורה מאוד, וזה סופר משמעותי.

כל אלפא שעברה חיים קשים היא צרה צרורה. נתחיל מזה שרכב שעבר תאונות לא יחזור לעולם ברוב המקרים לרמת הדיוק והאיזון הקודם, וחלק לא קטן מהן התעופפו מהכביש בצורה מרהיבה, אז זה הדבר הראשון לבדוק.

מעבר לזה נדיר למצא גירים שלא צריכים שיפוץ (שני חורק) המנועים הרגילים (לא הטווין ספארק) לא הכי עמידים בדרך כלל, במיוחד אם הם לא עברו תחזוקה נכונה ונהיגה ראויה. למצא או לשפץ מנוע כזה כבר לא קל כמו פעם, החלקים הולכים ונהיים נדירים אך עדיין ניתנים להשגה.

כמו בכל רכב קלאסי, חשוב עד מאוד שהרכב יהיה כמה שיותר מקורי מבחינת פח. עדיף רכב עם קוים טובים וישרים על פני אחד שכל פחח זב חוטם כבר עשה עליו סטאג', ולצערינו יש הרבה כאלה. מערכת חשמל מקורית ולא פתוחה לכל עבר חשובה גם היא, וכמובן פנים רכב סביר וטוב הוא בונוס יפה.

ליום יום, ולא רק, כדאי מאוד גם מזגן...באלפתות ובג'ולייטות נדיר, ב 75 יש אבל חשוב מאוד לבדוק את מצבו וגם את מצב החימום אם זה חשוב לך. פירוק דש בורד ותיקון מערכת חימום וקירור זו צרה צרורה.

בקיצור, לא יותר מכל רכב קלאסי, אבל באלפא חשוב מאוד שלפחות במערכת המתלים הכל יהיה פיקס, אחרת זו לא כל כך אלפא. אה, ועוד דבר- חלקי פיניש (מראות, פנסים, ניקלים וכו') לאלפתות וג'וליטטות כמעט אין להשיג, בטח לא בארץ, ל 75 עדיין אפשר.

בהצלחה, ותהנה!

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל האיש שהטיל רפש באחר, חזר להתנצל בפומבי לפני כולם ותוך כמה ימים שב להטיל רפש באופן פומבי זה אתה - לא אילן. אם כבר, אתה זה שצריך להתנצל בפנינו על כל החורבן שזרעת במועדון שלנו. יחד עם זאת, אני מקווה שלעולם לא תחזור בך מהדברים, כך שלא נאלץ לקבל אותך בחזרה לשורותנו. מאוד רווח לנו מאז שאתה וחבורת המעריצות שלך עזבתם אותנו לנפשנו. פתאום אין ריבים, אין מתחים, אין תככים... תענוג!

עכשיו לך תבכה על מר גורלך שאף גורם רציני בכלל לא מוכן להכיר ביישות שהקמת, שאני אפילו לא אכנה אותה בשם "מועדון", מכיון שיהיה זה עוול למילה מועדון.

לגבי המועדון שלנו, נראה לי שאם תתבונן היטב בתמונות שאני העליתי בשרשור הזה לעומת התמונות שאתם העליתם, תבין בדיוק מהו ההבדל בין המועדונים.

מועדון אלפא קלאסיק מורכב רובו ככולו מבעלי אלפות קלאסיות.

מועדון אלפא רומאו מורכב רובו ככולו מבעלי אלפות ופיאטים חדשים, וזה בסדר גמור.

חבל שאתה וחבריך ממועדון אלפא לא מניחים לנו לנפשנו ונלחמים בנו ללא הרף, הכפשות, שקרים, אני לא מבין מה יוצא לכם מזה, לכם יש את חבריכם, לנו את שלנו, ישנם גם חברים משותפים, כל מועדון דואג לחבריו לארועים. פניתי אליכם על מנת לייצר שיתוף פעולה להורדת המתח הלא רצוי הזה וכל שקיבלתי היה עוד הכפשות ושקרים כנגדי אישית.

לא יעזור לכם כלום, הקלאסיות וחברי מועדון החמש בעלי האלפות נמצאים ברובם אצלנו. תפנימו ותנו לנו שקט מכם.

אני חושב שהמילים שהשתמשת בהן לחברי אלפא קלאסיק שברובם מבוגרים ממך לפחות ביום ורובם "קצת" יותר אלפיסטים ממך, ממש לא במקום.

אני אישית מעריך אותך על פועלך אך חושב שהאצבעות שלך ממהרות לעיתים יותר מידיי על המקלדת.

פורסם
שלום !

החלום שלי שתיהיה אלפא רומיאו! רציתי לשאול אותכם חובבי האלפות מה הייתם ממליצים "למתחיל"

אז ככה התקציב שלי כרגע הוא בסביבות ה10K שאפשר טיפה לחרוג! אני אוהב רכב בצורת 4 דלתות! (סדאן, משפחתית גדולה "מנהלים")

כגון אלפטא, ג'ולייטה, 33, 75, 90 והחלום שלי זה שתיהיה לי ג'ולייטה או אלפטא! במצב מקורי כמו בתמונה! או לפחות במצב כמו הפיאט שלי!

ריציתי לשאול האם יש סיכוי למצוא בארץ אלפטא או ג'וייטה במצב יפה ובמחיר סביר? האם אני יוכל לעמוד עם אחזקה של רכב כזה?איזה נפח כדאי? והאם יש להם את המחלה של חלודה כמו רוב האיטקליות של שנות ה70? מה ההבדל בניהם? אבא שלי פעם טיפל באלפטא שהיא הייתה חדשה וזכור לו שהיא דיי פשוטה! אבל הוא אומר שכדאי לי לקנות 33 1.5 כי קלה לאחזקה אבל אני פחות מתחבר ל33! אני מעדיף משהו נדיר וישן יותר!

ודרך אגב לפני כמה ימים ראיתי אלפטא! ביד 2! שצריכה קצת השקעה אבל הרכב נראה ממש שמור ויפה שצלצלתי ואמרו לי ישר שנמכרה! אין משוג בכמה אבל אני מתאר לעצמי שבמחיר סביר אם היא נמכרה כל כך מהר! מקווה שיהיו עוד הזדמנויות

תודה למי שעוזר ומקווה בקרוב להגשים חלום!

אני מוכרח לציין, שגם אני נמצא בהתלבטות דיי דומה לגבי אלפא. אני מניח שלאלפות ישנות תהייה בעייה קשה יותר בהשגת חלקי פח מאשר מכאניקה. יוצאת דופן שהוזכרה כאן (וחדישה יותר), ה-33 - מין הסתם יהיו בנמצא ח"ח יותר זמינים, אבל היותה "אלפא אמיתית" מוטלת בספק (כך הבנתי מפני שלא היתה מחליפה ראויה לסוד).

רציתי לדעת, כיצד אתם בעלי האלפות, מתגברים על מחסור בחלקי פח למשל. האם ניתן להשיג הכל בחו"ל, ולא במחירי "שחיטה" ?

עצם זה, אולי יגרום לי בעתיד (בגלל שאני כ"כ מעוניין באלפא ואחזקה יותר "נורמלית") להתפשר ו"להתקדם" קצת אולי ל-145/6.

alfa 156 2.5.

פורסם

כמעט לכל רכב קלאסי יש בעיה דומה. גם אם תהיה לך מרצדס משנות ה 70 לא תמצא חלקי פח. בגדול כל חובבי האספנות משפצים את מה שיש, מקווים לטוב, ומתפללים שלא תהיה תאונה קשה מידי...

פה ושם יש עדיין חלקים להשיג, בטח ל 75 ומעט גם לאחרות בעלות ההנעה האחורית. בכל מקרה זה עולם אחר מהאלפות היותר "נורמאליות" רק שבעיניי הן לא אלפא...ויסלחו לי כל מי שחושבים אחרת.הן יפות שבא לבכות אבל אין להן מילימטר מהכיף של האלפות הקלאסיות.

פורסם
אני מוכרח לציין, שגם אני נמצא בהתלבטות דיי דומה לגבי אלפא. אני מניח שלאלפות ישנות תהייה בעייה קשה יותר בהשגת חלקי פח מאשר מכאניקה. יוצאת דופן שהוזכרה כאן (וחדישה יותר), ה-33 - מו הסתם יהיו בנמצא ח"ח יותר זמינים, אבל היותה "אלפא אמיתית" מוטלת בספק (כך הבנתי מפני שלא היתה מחליפה ראויה לסוד).

רציתי לדעת, כיצד אתם בעלי האלפות, מתגברים על מחסור בחלקי פח למשל. האם ניתן להשיג הכל בחו"ל, ולא במחירי "שחיטה" ?

עצם זה, אולי יגרום לי בעתיד (בגלל שאני כ"כ מעוניין באלפא ואחזקה יותר "נורמלית) להתפשר ו"להתקדם" קצת ל-145/6.

קיימים מספר ספקים לאלפות הקלאסיות, נכון לימים אלו זמינות החלפים הגבוהה ביותר היא עבור דגמי ה-105 (ג'וניור-GTV, ספיידר וג'וליה), ניתן למצוא כמעט כל בורג של הרכב. לגבי סדרה 116 (אלפטא-GTV, ג'ולייטה), קצת יותר קשה אך משתפר, מתחילים בייצור מחודש של חלפים על ידי יצרנים על פי שטנצים. לגבי הסוד וה-33 קצת יותר קשה מבחינת חלפים אך ניתן למצוא לא מעט באיביי. דוגמה לאתר ידידותי למשתמש בגרמניה:

http://www.myalfa.eu/

מבחינה מיכנית, אין שום בעייה להשיג חלפים לכל הדגמים.

פורסם
לגבי המועדון שלנו, נראה לי שאם תתבונן היטב בתמונות שאני העליתי בשרשור הזה לעומת התמונות שאתם העליתם, תבין בדיוק מהו ההבדל בין המועדונים.

מועדון אלפא קלאסיק מורכב רובו ככולו מבעלי אלפות קלאסיות.

מועדון אלפא רומאו מורכב רובו ככולו מבעלי אלפות ופיאטים חדשים, וזה בסדר גמור.

חבל שאתה וחבריך ממועדון אלפא לא מניחים לנו לנפשנו ונלחמים בנו ללא הרף, הכפשות, שקרים, אני לא מבין מה יוצא לכם מזה, לכם יש את חבריכם, לנו את שלנו, ישנם גם חברים משותפים, כל מועדון דואג לחבריו לארועים. פניתי אליכם על מנת לייצר שיתוף פעולה להורדת המתח הלא רצוי הזה וכל שקיבלתי היה עוד הכפשות ושקרים כנגדי אישית.

לא יעזור לכם כלום, הקלאסיות וחברי מועדון החמש בעלי האלפות נמצאים ברובם אצלנו. תפנימו ותנו לנו שקט מכם.

אני חושב שהמילים שהשתמשת בהן לחברי אלפא קלאסיק שברובם מבוגרים ממך לפחות ביום ורובם "קצת" יותר אלפיסטים ממך, ממש לא במקום.

אני אישית מעריך אותך על פועלך אך חושב שהאצבעות שלך ממהרות לעיתים יותר מידיי על המקלדת.

ראובן, תרשה לי שלא להגיב לגופו של עניין, שכן זה לא לכבודי. אם תשים לב, אף לא אחד מחברי ועד המועדון לא מגיב לדברים, אני מעריך שמאותה הסיבה ומהסיבה שבניגוד מוחלט לדבריך החוזרים והנשנים - אנחנו לא מנהלים שום מלחמה.

נאה דורש - נאה מקיים. המלים שהדגשתי בהודעתך סותרות את כל הנאמר בה. הסתכל היטב במראה, בפורום נכבד זה ובדף שלך בפייסבוק, ודי לחכימא ברמיזה. תגובה נוספת ממני לא תהיה פה - אם תרצה לדבר יש לך את כתובת הדוא"ל שלי וגם את הטלפון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...