Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה שמתי מקדמה על פוקוס 2009 שהיתה בליסינג באלדן.

לאוטו יש 46,000 ק"מ. הרכב עוד לא עבר בדיקה (יעבור בימים הקרובים) אך ניתנה לי התחייבות שהוא נקי מתאונות ובעיות.

קיבלתי רישיון רכב ודו"ח טיפולים שמפרט בשורה מתי נערך כל טיפול, מי המוסך המטפל, תאריך הטיפול - וזהו. אין בדו"ח הטיפולים שום פירוט לגבי מה עשו בטיפול , מה הוא כלל כיו"ב.

האם זה תקין? האם אני אמור לראות דו"ח מפורט יותר שממנו ניתן ללמוד מה עשו בכל טיפול?

שאלה נוספת: הטיפול הראשון נעשה רק ב- 18,000 ק"מ - האם זה בעייתי מבחינת תנאי האחריות של היבואן או שזה פוגם בה?

שאלה אחרונה: המוכר מממן לי לבדיקה לרכב בקומפיוטסט או בדינמומטר (בלבד) ומתחייב לתקן את הליקויים. האם אפשר להסתפק בבדיקה זו מאחר שמדובר במכונים מכובדים ובמוכר מכובד (והרכב באחריות יבואן לעוד שנה) או שמא לא לסמוך על הבדיקה ולקחת למכון פרטי על חשבוני?

תודה

פורסם

לגבי השאלות ששאלת:

* פירוט טיפולים - האם ביקשת לראות דו"ח טיפולים מפורט יותר ? מה אמרו לך באלדן ? (נראה לי קצת בעייתי להשיג).

* טיפול ראשון ב-18K ק"מ - אם זה היה כשמלאו לרכב שנה (בדר"כ זה ככה) - נראה לי בסדר (אלא אם כן היצרן דורש אחרת, ולא נראה לי).

* לא סומכים בשום אופן על בדיקה שהחברה עושה (מזמינה ומממנת). הבדיקות האילו יוצאות עפ"ר חלקות ונקיות יותר ממצב הרכב.

לכן - קח את הרכב בעצמך לבדיקה מטעמך, וסגור עימם שיתקנו את הליקויים על חשבונם (כפי שהתחייבו בראשונה) + שיציגו קבלות על התיקונים הנ"ל שבוצעו.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה.

האמת היא שקצת חבל לי על כמה מאות השקלים שתעלה לי הבדיקה העצמאית בקומפיוטסט כשממילא המוכר לוקח את האוטו לבדיקה שם ממש.

שאלת תם: מאחר שהרכב באחריות יבואן לעוד שנה - האם זה באמת קריטי?

פורסם
תודה.

האמת היא שקצת חבל לי על כמה מאות השקלים שתעלה לי הבדיקה העצמאית בקומפיוטסט כשממילא המוכר לוקח את האוטו לבדיקה שם ממש.

שאלת תם: מאחר שהרכב באחריות יבואן לעוד שנה - האם זה באמת קריטי?

יש לי רעיון בשבילך! תאמר לחבר'ה באלדן שאתה זה שרוצה לשלם על הבדיקה ושיקזזו לך את עלותה מהמחיר. קח לקומפיוטסט איפה שהם רצו (כך הם לא יוכלו "להתנער" - ממילא הם רצו לקחת לשם).

מה בעצם תרוויח מכל הסיפור?

על טופס הבדיקה יהיה שם המזמין (שזה אתה).

במצב כזה אם הבדיקה לא כשרה או שהם לא עלו על משהו קריטי, תהיה לך את הזכות לתבוע את מכון הבדיקה (מה שלא יקרה אם אלדן הם אלה שמזמינים את הבדיקה).

פורסם

אני לא מבין איך עם כל הקומבינות האלה אף אחד עדיין לא הגיש תביעת ענק נגד חברת ליסינג\השכרה ומכון בדיקה כלשהו.

אולי הגיע הזמן שמישהו יעשה את זה וב"ה יקח מהם כזה סכום שיוציא לכל שאר הקומבינטורים והנוכלים האלה את הרוח מהמפרשים.

V5

פורסם
יש לי רעיון בשבילך! תאמר לחבר'ה באלדן שאתה זה שרוצה לשלם על הבדיקה ושיקזזו לך את עלותה מהמחיר. קח לקומפיוטסט איפה שהם רצו (כך הם לא יוכלו "להתנער" - ממילא הם רצו לקחת לשם).

מה בעצם תרוויח מכל הסיפור?

על טופס הבדיקה יהיה שם המזמין (שזה אתה).

במצב כזה אם הבדיקה לא כשרה או שהם לא עלו על משהו קריטי, תהיה לך את הזכות לתבוע את מכון הבדיקה (מה שלא יקרה אם אלדן הם אלה שמזמינים את הבדיקה).

הצעתי את זה אלא שהם אמרו שהם בהסדר עם קומפיוטסט והרכב ממילא עובר בדיקה מטעמם. הם לא היו מוכנים לקזז את עלות הבדיקה כי הם חושבים שדי בבדיקה שלהם.

השאלה שוב - האם בדיקה עצמאית לרכב שעדיין נמצא באחריות יבואן היא קריטית?

פורסם
הצעתי את זה אלא שהם אמרו שהם בהסדר עם קומפיוטסט והרכב ממילא עובר בדיקה מטעמם. הם לא היו מוכנים לקזז את עלות הבדיקה כי הם חושבים שדי בבדיקה שלהם.

השאלה שוב - האם בדיקה עצמאית לרכב שעדיין נמצא באחריות יבואן היא קריטית?

צר לא לומר לך, אבל זה לא הדליק אצלך נורות אדומות?

אתה יודע מה, תאמר להם שיקזזו לך בחצי את עלות הבדיקה (נצא מנקודת הנחה שהם מקבלים הנחה רצינית עקב כמות הבדיקות שהם מזמינים).

אם גם על זה הם לא מוכנים להסכים, הייתי אומר משפט שרבים יכעסו עליי אבל:

"סוחר נשאר סוחר, גם כשהוא לבוש בחליפה ועניבה".

ולשאלתך - אחריות היבואן לא תופסת כאן ואסביר גם למה: מספיק שהחבר'ה באלדן לא בדיוק עבדו לפי הספר והחסירו טיפול או שניים, או השתמשו בחלפים לא מקוריים וזהו, פגה לה האחריות.

כמו כן רבים לא יודעים. האחריות אם קיימת היא על שם חברת אלדן, כדי שהיא תהיה על שמך אלדן צריכים להעביר בקשה מסודרת ליבואן שבה הם מוותרים על האחריות לטובתך.

לא מכיר אף חברת ליסינג שעושה את המהלך הזה.

פורסם

לא מספיק לך כל הסיפורים בפורום, על מכירות וקניות רכבים.

לך תשקיע כסף ותבדוק את הרכב היכן שאתה רוצה,

פורסם

ראית שכתוב איפשהו שהרכב הזה עדיין באחריות היבואן? מישהו אמר לך את זה במפורש?

כי עד כמה שאני זוכר החברות הגדולות למינהן קונות עם אחריות שונה וקצרה יותר מאחריות שניתנת ללקוח פרטי, וכך הם מקבלים הנחה נוספת בקנייה.

אתה הולך לקנות רכב חדש יחסית בעשרות אלפי שקלים. אתה באמת חושב שהמקום הנכון לחסוך 500 ש"ח זה בבדיקה דווקא?

אם הם לא מוכנים שתבדוק במכון שלא נמצא איתם בקשר אני הייתי ממליץ לך להגיד להם יפה שלום. לא חסר פוקוסים בשוק.

V5

פורסם

רצוי מאוד (עריכה - חובה !) לבדוק את הרכב במכון שאתה בוחר, ורצוי לא במכונים סמוכים או שנמצאים בקשר עם חברת הליסינג.

אל תחסוך את סכום הבדיקה. זה לא רכב של 10000 ש"ח.

אם יש ספק לגבי האחריות (כפי שציין מיכאל) -בדוק זאת, ואם היא פגה - בקש הורדה במחיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

תבדוק בשירות הלקוחות של דלק מוטורוס האם האחריות עדיין בתוקף

מאחר ובוצע טיפול באיחור של 3000 ק"מ(דלק מוטורס מאשרים חריגה של עד 500 ק"מ), ייתכן והאחריות לא תכסה פגם במנוע.

פורסם

אתה מוכרח לעשות בדיקה ללא קשר לאלדן, אני קבלתי רכב עם בדיקה נקיה , בדקתי אותו במוסך בקומיופטסט בראשון לציון וההבדלים היו שמיים וארץ. לא כדאי לך לחסוך פה על הכמה מאות שקלים , כדי שלא בסוף תצטער על עשרות אלפי שקלים ששלמת על האוטו.

עצם זה שאמרו לי שבדיקה מצידם מספיקה זה מאוד מאוד חשוד, אל תסכים ללא בדיקה שלך פרטית.

תמשיך כ10 קילומטרים דרומה לראשון לציון לקומפיוטסט ולא תתאכזב.

פורסם

אני מבין אבל נראה לי תמוה לעשות בדיקה בקומפיוטסט ראשון באופן עצמאי ולצפות שהיא תצא שונה מהבדיקה בקופיוטסט ת"א לשם לוקח המוכר את הרכב.

נראה לך הגיוני שאותה חברה תוציא בדיקה נקייה בסניף אחד שלה ובדיקה לא נקייה בסניף אחר שלה?

• תוכן חדש...