Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני אמור לקבל מהעבודה מכונית מנהלים חדשה, ויכול לבחור מבין המועמדות הבאות:

1. סיטרואן C5 דינאמיק 1.6 אוטו'

2. פיג'ו 508 Access אוטו' 1.6

3. פורד מונדיאו Trend-X אוט' 2.3 (או סטיישן Trend)

4. מאזדה 6 Luxury אוטו' 2.0

5. סובארו B4 TOP רציף 2.0

בסה"כ, כל המכוניות האלו הן טובות ולכן ההחלטה לא קלה.

אני נוסע כ-30 אלף ק"מ בשנה וחשובה לי הנוחות והבטיחות. צריכת הדלק לא משנה (זה על חשבון העבודה...).

פחות חשוב לי אם האוטו מאיץ מ-0 ל-100 ב-10.3ש' או ב-10.1ש' (סתם כדוגמא). יותר חשוב לי שיהיו לי נסיעות חלקות ושקטות, שגם אחרי שעתיים נסיעה רצוף אצא רגוע ולא עייף. כמו-כן חשובים לי המרחב והנוחות גם מאחור למקרים שכל המשפחה נוסעת.

נראה לי שהמאזדה והסובארו קצת בפיגור לעומת האחרות, כך שהבחירה תהיה כנראה אחת מהאירופאיות.

אשמח מאד ליעוץ וחוות דעת שיעזרו לי בהחלטה.

תודה!

פורסם

מבחינת מובילות טכנולוגית אז אין כמו הפורד.

מבחינת רכב שהפתיע אותי בהרגשה של רכב איכותי הסובארו.

אבל אם נוחות אתה מחפש אני עדיין חושב שאין תחליף לבולמים ההידראולים של הסיטרואן [למרות שבכל שאר התחומים היא בעיניי הרבה אחרי שני הרכבים שציינתי].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

במונדיאו 2.3 לא קיימת שום הובלה טכנולוגית.

אני התרשמתי מאוד מהנוחות והשקט בסובארו B4 וגם המרווח מעולה. הדגמים הם הריפודים הבהירים נראים מעולה מבפנים.

גם הפיג'ו והסיטרואן מסתמנות כאופציות טובות עם מנועים חדישים, עיצוב ייחודי וגם תאי נוסעים מעוצבים.

בהצלחה.

פורסם

כולן אופציות לא רעות.

לדעתי תבצע נסיעת מבחן - ותחליט.

ולגבי הסופרב - זה כל כך עקרוני ה-4000 ש"ח האלה?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תנסה לבקש סקודה סופרב 1.8TSI הוא עולה על כולם

אם לא אז מונדיאו

+1 באותה דעה,

רק רציתי לציין שגם הB4 לא נופלת מהמונדאו, ולסובארו בשנים האחרונות יש הנדסת רכב

שאני מאוד אוהב + איכות הרכבה מצויינת שהייתה להם מאז שנות ה70, והם רק משתפרים עם השנים,

אני מאוד מסמפט את האופציה היפאנית ברשימה, אך גם המונדאו לא רעה כלל וכלל

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אם כבר מדובר ברכב מהעבודה ואתה לא תספוג את ירידת הערך החזקה של האירופאיות הייתי מתלבט בין ה508 ל C5.

הן מעוצבות,מרשימות ומתקדמות.

אם יש לך את הזמן וזה חשוב לך מספיק גש לסוכנות לובינסקי הקרובה ובחן את הרכבים על יבש(אולי אפילו בצע נסיעת מבחן).

הסובארו גם כן תפחה ונעשתה "אמריקאית" אך פחות מרשימה עיצובית וטכנולוגית מהמתחרות.

המזדה כבר נדושה ומיושנת לעומת השאר.

המונדיאו בגרסת ה2.3 ליטר איננה מתקדמת והיתרון היחידי שלה לטובת המשפחה הוא מרווח אדיר,מרגישה עצלה וישנן תקלות עם המזגן.

לדעתי מבחינת נוחות הC5 תהיה עם ידה על העליונה.

אשמח לקבל חוות דעת לאחר התרשמותך.

בהצלחה ותתחדש

פורסם

לדעתי מבחינת נוחות הC5 תהיה עם ידה על העליונה.

ה--C5 באה עם מתלים רגילים במחיר הזה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מאחר שיש הסכמה כמעט מלאה שהסופרב עדיפה על כולם, הייתי הולך לסוכנות ומתמקח על הנחה, היום כבר אין קבוצות רישוי כך שזה לא שמאשרים לך קבוצה-4 והסופרב היא-5.

בנוסף, צריכת הדלק של הסופרב עדיפה ב - 20-30% על האחרות כך שהחברה תחסוך את ההפרש במחיר הקניה (ויותר, תלוי בנסועה) דרך עלות הדלק.

פורסם

האוטו (סביר להניח) ילקח בליסינג, ולמרות שכתבתי מה שכתבתי לכל ארגון כזה יש כללים שקשה מאד לחרוג מהם.

יתכן גם שחברת הליסינג לא מעוניינת להציע את הרכב בגלל מחיר לא אטקרטיווי שהיא מקבלת מהיבואן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מכל התגובות עד עכשיו ברור לי שהמאזדה יורדת מהרשימה. פשוט אף אחד לא הזכיר אותה כבחירה מועדפת.

לגבי הסופרב - כמו שכבר כתבתי, הייתי לוקח אותה בשמחה. אבל אין מה לעשות, מכל מיני שיקולים לא מאשרים לי אותה ולכן היא לא על הפרק.

נשארנו עם ארבע מועמדות.

בדקתי בקטלוג, ואכן ה-C5 ברמת Dynamic לא כוללת מתלים הידרו-פנאומטיים. כך שאין לה יתרון מבחינה זו על הפיג'ו. היות ששתיהן חולקות אותו מנוע ואותו גיר (ואולי גם מכלולים אחרים), האם יש תחום מדיד שבו בבירור האחת עדיפה על השניה (איכות חומרים? הרכבה? אחר?), או שזה רק בגדר נטיה אישית של כל אחד לפי העיצוב ומידת התאמת הכיסא/ות ספציפית אליו?

לקחתי את העצה להכנס לסוכנות לובינסקי, ונראה מה תהיה ההתרשמות שלי.

לגבי הסובארו - אני חייב להגיד שהופתעתי. מלכתחילה התייחסתי אליה בדומה למאזדה וחשבתי ששתיהן בתחתית סדר העדיפויות. אבל מהתגובות בשירשור נראה שהיא בהחלט תופסת מקום יותר מכובד. אולי כדאי שאכנס גם לסוכנות סובארו.

ולגבי המונדיאו - מוצאת חן בעיני דווקא גירסת הסטיישן. אם צריך, היא יכולה להכיל יותר, והיא גם יותר יפה בעיני, אז למה לא? התשובה האפשרית שגיליתי היא שאין סטיישן בגימור Trend-X (אלא רק Trend). נאמר לי שההבדל היחיד הוא רק חישוקים קלים (שיוצרים 4,000 ש"ח פער במחיר). האם ידוע למישהו על הבדל נוסף? האם לחישוקים קלים יש משמעות חוץ מאשר עניין עיצובי?

פורסם

היתרון הנוסף שלהם מתחבא בשמם הם פשוט קלים יותר וזה אמור לתת יתרון מסויים בהיגוי ובביצועים (בגלל המשקל הנמוך יותר)

בפועל בהרבה מהמקרים עקב שיקולי תמחור אין הבדל משמעותי במשקל והיתרון העיקרי הוא אכן עיצובי בלבד.

לא מצאתי את הבדלי המשקל בין הדגמים כך שאינני יודע מה קורה עם המונדאו בהקשר הזה.

בכל מקרה לדעתי מה שצריך להיות גורם מכריע בהחלטה הוא נסיעת מבחן ו"ההתחברות שלך" לרכב.

לעניות דעתי מבחינת ניהוג בהחלט יכול להיות שהסובארו לוקחת בהליכה בגלל ההנעה הכפולה.

השאלה היא אם תתחבר לעיצוב והאם תא הנוסעים יהיה לך נוח.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...